• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Drikke » Cocktails

    Rabarbersirup

    Udgivet: jun 30, 2021 · Opdateret: jul 9, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Rabarbersirup

    Se lige denne smukke røde rabarbersirup med små sorte vaniljekorn. Jeg synes den er et smukt syn! Jeg lavede rabarbersaft den anden dag, og fik så lyst til at lave noget af saften om til rabarbersirup. Det er nemlig utrolig simpelt når man alligevel har gang i at koge saft. Min opskrift på hjemmelavet rabarbersirup indeholder kun 3 ingredienser: rabarbersaft (som jo blot er vand, rabarber og sukker), vanilje og sukker. Det hele skal så bare koges ind så det bliver reduceret og dermed tykner.

    Hvad kan man bruge rabarbersirup til?

    Hjemmelavet rabarbersirup kan bruges til mange ting og det er nok kun fantasien der sætter grænser. Men jeg har prøvet at lave en lille liste over ting du kan bruge den lækre sirup til:

    • dressinger til salater
    • drinks med rabarbersirup
    • hælde over pandekager eller vafler
    • vaniljeis
    • koldskål
    • på yoghurt eller skyr til morgenmaden
    • i marinader

    Læs også: Rabarbersaft | Jordbær/rabarber syltetøj | Rabarbertærte med marcipan og kokos

    Jeg har især på programmet, at jeg skal udvikle nogle skønne cocktails/drinks med den lækre rabarbersirup. Det kan kun blive godt! Herunder finder du min opskrift på rabarbersirup. Husk at lave dig en portion rabarbersaft først :-)

    ikon piskeris Chestnut

    Rabarbersirup

    2.5 dl
    Holdbarhed: 2 måneder
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Lille gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 vaniljestang
    • 1,5 dl sukker
    • 3 dl rabarbersaft lav den efter min opskrift eller køb en god saft

    Sådan gør du
     

    • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Se min guide til det her.
    • Bland kornene med lidt af sukkeret og kom både sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en lille gryde.
    • Tilsæt rabarbersaften.
    • Lad det hele simre i 20-30 minutter til det begynder at tykne let. Når den køler ned vil den blive tykkere, så den skal ikke være for tyk.
    • Skold en lille flaske eller lignende med kogende vand og hæld din varme sirup på flasken. Stil den i køleskabet til den skal bruges.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Min rabarbersirup får ikke samme farve som din, hvordan kan det være?

    Forskellige sorter af rabarber giver forskellig farve. Nogle sorter vil give en meget fin pink eller rød farve, hvor andre sorter nærmest er mere grøn/brune i farven. I denne oversigt kan du se hvor meget rødt farvestof, der er i de enkelte sorter.

    • Sirup med rabarber og vanilje
    • Rabarbersirup til drinks og desserter
    • Rabarbersirup til drinks og desserter
    Følg mig på Instagram
    « Indisk dahl
    Nye kartofler »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her