Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Drikke

Rabarbersirup

Udgivet: 30. jun 2021 · Opdateret: 9. jul 2021

Rabarbersirup

Se lige denne smukke røde rabarbersirup med små sorte vaniljekorn. Jeg synes den er et smukt syn! Jeg lavede rabarbersaft den anden dag, og fik så lyst til at lave noget af saften om til rabarbersirup. Det er nemlig utrolig simpelt når man alligevel har gang i at koge saft. Min opskrift på hjemmelavet rabarbersirup indeholder kun 3 ingredienser: rabarbersaft (som jo blot er vand, rabarber og sukker), vanilje og sukker. Det hele skal så bare koges ind så det bliver reduceret og dermed tykner.

Hvad kan man bruge rabarbersirup til?

Hjemmelavet rabarbersirup kan bruges til mange ting og det er nok kun fantasien der sætter grænser. Men jeg har prøvet at lave en lille liste over ting du kan bruge den lækre sirup til:

  • dressinger til salater
  • drinks med rabarbersirup
  • hælde over pandekager eller vafler
  • vaniljeis
  • koldskål
  • på yoghurt eller skyr til morgenmaden
  • i marinader

Læs også: Rabarbersaft | Jordbær/rabarber syltetøj | Rabarbertærte med marcipan og kokos

Jeg har især på programmet, at jeg skal udvikle nogle skønne cocktails/drinks med den lækre rabarbersirup. Det kan kun blive godt! Herunder finder du min opskrift på rabarbersirup. Husk at lave dig en portion rabarbersaft først :-)

piskeris Grullo

Rabarbersirup

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 2.5 dl
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Lille gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl rabarbersaft, lav den efter min opskrift eller køb en god saft

Sådan gør du
 

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen. Se min guide til det her.
  • Bland kornene med lidt af sukkeret og kom både sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en lille gryde.
  • Tilsæt rabarbersaften.
  • Lad det hele simre i 20-30 minutter til det begynder at tykne let. Når den køler ned vil den blive tykkere, så den skal ikke være for tyk.
  • Skold en lille flaske eller lignende med kogende vand og hæld din varme sirup på flasken. Stil den i køleskabet til den skal bruges.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Spørgsmål og svar til opskriften

Min rabarbersirup får ikke samme farve som din, hvordan kan det være?

Forskellige sorter af rabarber giver forskellig farve. Nogle sorter vil give en meget fin pink eller rød farve, hvor andre sorter nærmest er mere grøn/brune i farven. I denne oversigt kan du se hvor meget rødt farvestof, der er i de enkelte sorter.

  • Sirup med rabarber og vanilje
  • Rabarbersirup til drinks og desserter
  • Rabarbersirup til drinks og desserter

Comments

No Comments

5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.