
Vafler er noget af det bedste jeg ved. En sød og helt sprød vaffel og gerne serveret lige fra vaffeljernet. MUMS! Det er altså bare lækkert! Vafler kan serveres til mange lejligheder. De er lækre at have som et indslag til en god brunch. Her gør jeg ofte det at jeg sætter vaffeldej og vaffeljern på buffeten, og så kan gæsterne selv lave sig en lun vaffel. Det plejer at være et hit! Men de kan også sagtens serveres som eftermiddagshygge eller som en lækker dessert. Det er egentlig helt op til dig.
Jeg elsker at få flødeskum på mine vafler - men de kan også sagtens serveres med en god syltetøj eller en lækker is. Få at få nogle gode og sprøde vafler er det vigtigt at bruge et vaffeljern af en god kvalitet, da det skal kunne blive rigtig godt varmt, og holde varmen igennem hele bagningen.
Læs også: Den helt store brunch | Spinatvafler med varmrøget laks | Amerikanske pandekager
Få min opskrift på de lækreste søde og sprøde vafler lige her.
Søde og sprøde vafler
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanUdstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker vaniljestang eller vaniljepulver kan også bruges
- 1 æg
- 4 dl mælk
- 75 g smør smeltet
Sådan gør du
- Hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker blandes sammen i en skål.
- Pisk ægget i dejen.
- Pisk mælken i lidt ad gangen indtil dejen er homogen.
- Tilsæt det smeltede smør i dejen og pisk det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile i cirka 1 time i køleskabet.
- Varm vaffeljernet godt op. Hæld lidt dej i vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldne. Spis vaflerne med det samme :-)
Dine egne noter
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Ofte stillede spørgsmål til min opskrift på vafler
Ja, vafler kan sagtens fryse. Læg gerne mellemlægspapir imellem vaflerne når du fryser dem ned. Lad dem så tø op og varm dem derefter i vaffeljernet, ovnen eller på brødristeren. Så har du sprøde vafler igen.
Ja, du kan sagtens gemme vaffeldejen til dagen efter. Jeg har ofte lavet dejen dagen før, hvis vi fik gæster til brunch. Her plejer jeg ofte at lade vaffeldej og vaffeljern stå på buffetbordet, og så kan man selv bage en vaffel når man er klar til at spise den.
I fryseren er holdbarheden på 2-3 måneder, og i køleskabet 2-3 dage.
Det kommer helt an på dit vaffeljern. Jeg plejer ikke at gøre det i mit vaffeljern. Her er det nok med smørret i dejen til at vaflerne ikke hænger fast i vaffeljernet.
Jeg er super glad for mit Tefal Snack Collection (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne og dermed bruge jernet til flere forskellige ting.
Det er smørret i dejen der gør vaflerne sprøde.
Jeg elsker at spise flødeskum til mine vafler. Flødeskum og lidt hakket chokolade, der smelter på den lune vaffel er også super lækkert! Du kan også lave en bærkompot, som du blander med flødeskum og så får du en lækker frisk bærskum. Det synes jeg især er lækkert til brunch. Man kan også servere vaflerne helt klassisk med syltetøj og/eller is.
Simone
Det ser super lækkert ud! Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet og er det evt noget der kan fryses - altså både dej og vafler? :)
Louise Dam
Jeg tror godt du kan lade dejen stå i nogle timer i køleskabet uden problemer. Jeg vil også tro at de færdige vafler vil egne sig helt fint til at fryse ned.
Jeanette
Hej Louise
Hvordan Bruger du fedtstof i maskinen, når du laver alm. Vafler og belgiske vafler?
Jeg har også en Tefal maskine, jeg har oplevet et par gange at dejen hænger fast og vaflen bliver ødelagt, når jeg laver belgisk vaffel.
Venlig hilsen
Louise Dam
Jeg bruger ikke fedtstof i maskinen. Kun det som er i dejen. Det er ikke et problem i min maskine synes jeg. Men hvis den hænger fast kan du bare bruge lidt olie el. lign.
Mia
Hej Louise.
Smart vaffeljern du har.
Det ligner en "aflang" vaffel - må jeg høre hvor du har købt den?
Og hvad kostet den?
Mvh
Mia
Louise Dam
Det hedder Tefal Snack Collection - og jeg er super glad for det! Det koster vist omkring 500 kr.
Line
Smager fantastisk! Ungerne elskede dem... ☺️
Louise Dam
Dejligt :-)
Kim
Det ser dejligt ud :-)
Louise Dam
Mange tak, de smagte også skønt!