Her kan du finde min bedste opskrift på vafler. Min opskrift på vafler giver dig søde og sprøde vafler lige som de skal være, og så kan du servere dem med frugt, bær, flødeskum, is eller noget helt femte.
Vafler er noget af det bedste jeg ved. En sød og helt sprød vaffel og gerne serveret lige fra vaffeljernet. MUMS! Det er altså bare lækkert! Vafler kan serveres til mange lejligheder. De er f.eks. lækre at have som et indslag til en god brunch.
Her gør jeg ofte det, at jeg sætter vaffeldej og vaffeljern på buffeten, og så kan gæsterne selv lave sig en lun vaffel. Det plejer at være et hit! Men de kan også sagtens serveres som eftermiddagshygge eller som en lækker dessert. Det er egentlig helt op til dig.
Læs også: Den helt store brunch | Spinatvafler med varmrøget laks | Amerikanske pandekager
Hvad kan serveres til vafler?
Jeg elsker at spise flødeskum til mine vafler. Flødeskum og lidt hakket chokolade, der smelter på den lune vaffel er super lækkert! Du kan også lave en bærkompot, som du blander med flødeskum og så får du en lækker frisk bærskum. Det synes jeg især er lækkert til brunch. Man kan også servere vaflerne helt klassisk med syltetøj og/eller is.
For at få nogle gode og sprøde vafler er det vigtigt at bruge et vaffeljern af en god kvalitet, da det skal kunne blive rigtig godt varmt, og holde varmen igennem hele bagningen. Jeg er rigtig glad for (reklamelink)mit vaffeljern (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne så det også kan bruges til både panini, toast og alt mulig andet.
Søde og sprøde vafler
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Vaffeljern
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- 75 g sukker
- 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker, vaniljestang eller vaniljepulver kan også bruges
- 1 æg
- 4 dl mælk
- 75 g smør, smeltet
Sådan gør du
- Hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker blandes sammen i en skål.
- Pisk ægget i dejen.
- Pisk mælken i lidt ad gangen indtil dejen er homogen.
- Tilsæt det smeltede smør i dejen og pisk det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile i cirka 1 time i køleskabet.
- Varm vaffeljernet godt op. Hæld lidt dej i vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldne. Spis vaflerne med det samme :-)
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Prøv også at komme lidt kardemomme, citronsaft + skal fra en øko citron og birkes i dejen. Det er også super lækkert!
- Vafler der er bagte, men ikke bliver spist kan gemmes til dagen efter og opvarmes på brødristeren. Så bliver de lækre sprøde igen.
Ofte stillede spørgsmål til min opskrift på vafler
Ja, vafler kan sagtens fryse. Læg gerne mellemlægspapir imellem vaflerne når du fryser dem ned. Lad dem så tø op og varm dem derefter i vaffeljernet, ovnen eller på brødristeren. Så har du sprøde vafler igen.
Ja, du kan sagtens gemme vaffeldejen til dagen efter. Jeg har ofte lavet dejen dagen før, hvis vi fik gæster til brunch. Her plejer jeg ofte at lade vaffeldej og vaffeljern stå på buffetbordet, og så kan man selv bage en vaffel når man er klar til at spise den.
I fryseren er holdbarheden på 2-3 måneder, og i køleskabet 2-3 dage.
Det kommer helt an på dit vaffeljern. Jeg plejer ikke at gøre det i mit vaffeljern. Her er det nok med smørret i dejen til at vaflerne ikke hænger fast i vaffeljernet.
Jeg er super glad for mit (reklamelink)Tefal Snack Collection (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne og dermed bruge jernet til flere forskellige ting.
Det er smørret i dejen der gør vaflerne sprøde.
Alt efter tykkelsen på dine vafler skal de have mellem 3-5 minutter.
Man har kunne spore noget der lignede vafler tilbage til det gamle Grækenland. Her lagde man dejen imellem to metalplader og bagte dem over den varme ild.
I denne her opskrift er der cirka 235 kcal i én stor vaffel.
Thomas skriver
Kan man lave denne uden smør, eller vil dejen så hænge fast i vaffeljern?
Louise Dam skriver
Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Men smørret er også med til at give dejen den rette smag og gøre dem sprøde.
Jakob Weibrecht skriver
Inkompetent opskrift. Alt for tyndt. Prøv selv at bage inden du skriver en opskrift
Louise Dam skriver
Det lyder mærkeligt. Jeg bruger ALTID denne opskrift når jeg bager vafler, og som du kan se på billeder og video så virker opskriften fint for mig - og for så mange andre der har brugt den.
Frederik skriver
Husk at følge opskriften, selvom det går imod dine mandlige instinkter! 🥰
Simone skriver
Det ser super lækkert ud! Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet og er det evt noget der kan fryses - altså både dej og vafler? :)
Louise Dam skriver
Jeg tror godt du kan lade dejen stå i nogle timer i køleskabet uden problemer. Jeg vil også tro at de færdige vafler vil egne sig helt fint til at fryse ned.
Jeanette skriver
Hej Louise
Hvordan Bruger du fedtstof i maskinen, når du laver alm. Vafler og belgiske vafler?
Jeg har også en Tefal maskine, jeg har oplevet et par gange at dejen hænger fast og vaflen bliver ødelagt, når jeg laver belgisk vaffel.
Venlig hilsen
Louise Dam skriver
Jeg bruger ikke fedtstof i maskinen. Kun det som er i dejen. Det er ikke et problem i min maskine synes jeg. Men hvis den hænger fast kan du bare bruge lidt olie el. lign.
Mia skriver
Hej Louise.
Smart vaffeljern du har.
Det ligner en "aflang" vaffel - må jeg høre hvor du har købt den?
Og hvad kostet den?
Mvh
Mia
Louise Dam skriver
Det hedder Tefal Snack Collection - og jeg er super glad for det! Det koster vist omkring 500 kr.
Line skriver
Smager fantastisk! Ungerne elskede dem... ☺️
Louise Dam skriver
Dejligt :-)
Kim skriver
Det ser dejligt ud :-)
Louise Dam skriver
Mange tak, de smagte også skønt!