• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Søde og sprøde vafler

    Udgivet: okt 26, 2014 · Opdateret: jun 3, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    bca b

    Vafler er noget af det bedste jeg ved. En sød og helt sprød vaffel og gerne serveret lige fra vaffeljernet. MUMS! Det er altså bare lækkert! Vafler kan serveres til mange lejligheder. De er lækre at have som et indslag til en god brunch. Her gør jeg ofte det at jeg sætter vaffeldej og vaffeljern på buffeten, og så kan gæsterne selv lave sig en lun vaffel. Det plejer at være et hit! Men de kan også sagtens serveres som eftermiddagshygge eller som en lækker dessert. Det er egentlig helt op til dig.

    Jeg elsker at få flødeskum på mine vafler - men de kan også sagtens serveres med en god syltetøj eller en lækker is. Få at få nogle gode og sprøde vafler er det vigtigt at bruge et vaffeljern af en god kvalitet, da det skal kunne blive rigtig godt varmt, og holde varmen igennem hele bagningen.

    Læs også: Den helt store brunch | Spinatvafler med varmrøget laks | Amerikanske pandekager

    Få min opskrift på de lækreste søde og sprøde vafler lige her.

    bca b

    Søde og sprøde vafler

    4.34 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    8 stk.
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Hviletid 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Vaffeljern

    Ingredienser

    • 200 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 75 g sukker
    • 1 tsk vaniljesukker vaniljestang eller vaniljepulver kan også bruges
    • 1 æg
    • 4 dl mælk
    • 75 g smør smeltet
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker blandes sammen i en skål.
    • Pisk ægget i dejen.
    • Pisk mælken i lidt ad gangen indtil dejen er homogen.
    • Tilsæt det smeltede smør i dejen og pisk det hele godt sammen.
    • Lad dejen hvile i cirka 1 time i køleskabet.
    • Varm vaffeljernet godt op. Hæld lidt dej i vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldne. Spis vaflerne med det samme :-)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Vaflerne kan sagtens varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.
    Andre smagsvariatoner kunne være: Lidt kardemomme i dejen, citronsaft og skal + birkes.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1
    vaffel
    | Kalorier: 235 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 5 g | Fedt: 10 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Ofte stillede spørgsmål til min opskrift på vafler

    Kan vafler fryses?

    Ja, vafler kan sagtens fryse. Læg gerne mellemlægspapir imellem vaflerne når du fryser dem ned. Lad dem så tø op og varm dem derefter i vaffeljernet, ovnen eller på brødristeren. Så har du sprøde vafler igen.

    Kan vaffeldejen stå natten over?

    Ja, du kan sagtens gemme vaffeldejen til dagen efter. Jeg har ofte lavet dejen dagen før, hvis vi fik gæster til brunch. Her plejer jeg ofte at lade vaffeldej og vaffeljern stå på buffetbordet, og så kan man selv bage en vaffel når man er klar til at spise den.

    Hvor lang er holdbarheden på vaffeldej?

    I fryseren er holdbarheden på 2-3 måneder, og i køleskabet 2-3 dage.

    Skal vaffeljernet smøres med fedtstof?

    Det kommer helt an på dit vaffeljern. Jeg plejer ikke at gøre det i mit vaffeljern. Her er det nok med smørret i dejen til at vaflerne ikke hænger fast i vaffeljernet.

    Hvilket vaffeljern kan du anbefale?

    Jeg er super glad for mit Tefal Snack Collection (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne og dermed bruge jernet til flere forskellige ting.

    Hvad gør vafler sprøde?

    Det er smørret i dejen der gør vaflerne sprøde.

    Hvad kan jeg servere til vafler?

    Jeg elsker at spise flødeskum til mine vafler. Flødeskum og lidt hakket chokolade, der smelter på den lune vaffel er også super lækkert! Du kan også lave en bærkompot, som du blander med flødeskum og så får du en lækker frisk bærskum. Det synes jeg især er lækkert til brunch. Man kan også servere vaflerne helt klassisk med syltetøj og/eller is.

    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Opskrift på søde og sprøde vafler
    Følg mig på Instagram
    « Andebryst med lakrids
    Mandelsmør »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Simone

      april 02, 2019 at 2:54 pm

      Det ser super lækkert ud! Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet og er det evt noget der kan fryses - altså både dej og vafler? :)

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:54 pm

        Jeg tror godt du kan lade dejen stå i nogle timer i køleskabet uden problemer. Jeg vil også tro at de færdige vafler vil egne sig helt fint til at fryse ned.

        Svar
    2. Jeanette

      marts 18, 2018 at 12:19 am

      Hej Louise
      Hvordan Bruger du fedtstof i maskinen, når du laver alm. Vafler og belgiske vafler?
      Jeg har også en Tefal maskine, jeg har oplevet et par gange at dejen hænger fast og vaflen bliver ødelagt, når jeg laver belgisk vaffel.

      Venlig hilsen

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 4:46 pm

        Jeg bruger ikke fedtstof i maskinen. Kun det som er i dejen. Det er ikke et problem i min maskine synes jeg. Men hvis den hænger fast kan du bare bruge lidt olie el. lign.

        Svar
    3. Mia

      august 10, 2017 at 7:16 pm

      Hej Louise.
      Smart vaffeljern du har.
      Det ligner en "aflang" vaffel - må jeg høre hvor du har købt den?
      Og hvad kostet den?

      Mvh
      Mia

      Svar
      • Louise Dam

        august 10, 2017 at 9:19 pm

        Det hedder Tefal Snack Collection - og jeg er super glad for det! Det koster vist omkring 500 kr.

        Svar
    4. Line

      juli 11, 2017 at 3:43 pm

      Smager fantastisk! Ungerne elskede dem... ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        juli 13, 2017 at 7:25 pm

        Dejligt :-)

        Svar
    5. Kim

      oktober 26, 2014 at 3:44 pm

      Det ser dejligt ud :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 27, 2014 at 5:58 pm

        Mange tak, de smagte også skønt!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her