Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pandekager & vafler

Vafler

Udgivet: 19. okt 2022 · Opdateret: 19. okt 2022

Her kan du finde min bedste opskrift på vafler. Min opskrift på vafler giver dig søde og sprøde vafler lige som de skal være, og så kan du servere dem med frugt, bær, flødeskum, is eller noget helt femte.

Vafler

Vafler er noget af det bedste jeg ved. En sød og helt sprød vaffel og gerne serveret lige fra vaffeljernet. MUMS! Det er altså bare lækkert! Vafler kan serveres til mange lejligheder. De er f.eks. lækre at have som et indslag til en god brunch.

Her gør jeg ofte det, at jeg sætter vaffeldej og vaffeljern på buffeten, og så kan gæsterne selv lave sig en lun vaffel. Det plejer at være et hit! Men de kan også sagtens serveres som eftermiddagshygge eller som en lækker dessert. Det er egentlig helt op til dig.

Læs også: Den helt store brunch | Spinatvafler med varmrøget laks | Amerikanske pandekager

Hvad kan serveres til vafler?

Jeg elsker at spise flødeskum til mine vafler. Flødeskum og lidt hakket chokolade, der smelter på den lune vaffel er super lækkert! Du kan også lave en bærkompot, som du blander med flødeskum og så får du en lækker frisk bærskum. Det synes jeg især er lækkert til brunch. Man kan også servere vaflerne helt klassisk med syltetøj og/eller is.

For at få nogle gode og sprøde vafler er det vigtigt at bruge et vaffeljern af en god kvalitet, da det skal kunne blive rigtig godt varmt, og holde varmen igennem hele bagningen. Jeg er rigtig glad for (reklamelink)mit vaffeljern (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne så det også kan bruges til både panini, toast og alt mulig andet.

piskeris Grullo

Søde og sprøde vafler

4.24 fra 38 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 stk.
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 75 g sukker
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker, vaniljestang eller vaniljepulver kan også bruges
  • 1 æg
  • 4 dl mælk
  • 75 g smør, smeltet

Sådan gør du
 

  • Hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker blandes sammen i en skål.
  • Pisk ægget i dejen.
  • Pisk mælken i lidt ad gangen indtil dejen er homogen.
  • Tilsæt det smeltede smør i dejen og pisk det hele godt sammen.
  • Lad dejen hvile i cirka 1 time i køleskabet.
  • Varm vaffeljernet godt op. Hæld lidt dej i vaffeljernet og bag vaflerne til de er gyldne. Spis vaflerne med det samme :-)

Video

Noter

Vaflerne kan sagtens varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.
Andre smagsvariatoner kunne være: Lidt kardemomme i dejen, citronsaft og skal + birkes.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 vaffel | Kalorier: 235 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 5 g | Fedt: 10 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Prøv også at komme lidt kardemomme, citronsaft + skal fra en øko citron og birkes i dejen. Det er også super lækkert!
  • Vafler der er bagte, men ikke bliver spist kan gemmes til dagen efter og opvarmes på brødristeren. Så bliver de lækre sprøde igen.

Ofte stillede spørgsmål til min opskrift på vafler

Kan vafler fryses?

Ja, vafler kan sagtens fryse. Læg gerne mellemlægspapir imellem vaflerne når du fryser dem ned. Lad dem så tø op og varm dem derefter i vaffeljernet, ovnen eller på brødristeren. Så har du sprøde vafler igen.

Kan vaffeldejen stå natten over?

Ja, du kan sagtens gemme vaffeldejen til dagen efter. Jeg har ofte lavet dejen dagen før, hvis vi fik gæster til brunch. Her plejer jeg ofte at lade vaffeldej og vaffeljern stå på buffetbordet, og så kan man selv bage en vaffel når man er klar til at spise den.

Hvor lang er holdbarheden på vaffeldej?

I fryseren er holdbarheden på 2-3 måneder, og i køleskabet 2-3 dage.

Skal vaffeljernet smøres med fedtstof?

Det kommer helt an på dit vaffeljern. Jeg plejer ikke at gøre det i mit vaffeljern. Her er det nok med smørret i dejen til at vaflerne ikke hænger fast i vaffeljernet.

Hvilket vaffeljern kan du anbefale?

Jeg er super glad for mit (reklamelink)Tefal Snack Collection (reklamelink), hvor man kan udskifte pladerne og dermed bruge jernet til flere forskellige ting.

Hvad gør vafler sprøde?

Det er smørret i dejen der gør vaflerne sprøde.

Hvor lang tid skal vafler have?

Alt efter tykkelsen på dine vafler skal de have mellem 3-5 minutter.

Hvor stammer vafler fra?

Man har kunne spore noget der lignede vafler tilbage til det gamle Grækenland. Her lagde man dejen imellem to metalplader og bagte dem over den varme ild.

Hvor mange kalorier er der i vafler?

I denne her opskrift er der cirka 235 kcal i én stor vaffel.

Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler
Opskrift på søde og sprøde vafler

Kommentarer

  1. Thomas skriver

    februar 04, 2023 at 9:19 am

    Kan man lave denne uden smør, eller vil dejen så hænge fast i vaffeljern?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 1:08 am

      Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Men smørret er også med til at give dejen den rette smag og gøre dem sprøde.

      Svar
  2. Jakob Weibrecht skriver

    januar 14, 2023 at 7:02 pm

    1 star
    Inkompetent opskrift. Alt for tyndt. Prøv selv at bage inden du skriver en opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:07 am

      Det lyder mærkeligt. Jeg bruger ALTID denne opskrift når jeg bager vafler, og som du kan se på billeder og video så virker opskriften fint for mig - og for så mange andre der har brugt den.

      Svar
    • Frederik skriver

      marts 07, 2024 at 10:45 pm

      5 stars
      Husk at følge opskriften, selvom det går imod dine mandlige instinkter! 🥰

      Svar
  3. Simone skriver

    april 02, 2019 at 2:54 pm

    Det ser super lækkert ud! Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet og er det evt noget der kan fryses - altså både dej og vafler? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:54 pm

      Jeg tror godt du kan lade dejen stå i nogle timer i køleskabet uden problemer. Jeg vil også tro at de færdige vafler vil egne sig helt fint til at fryse ned.

      Svar
  4. Jeanette skriver

    marts 18, 2018 at 12:19 am

    Hej Louise
    Hvordan Bruger du fedtstof i maskinen, når du laver alm. Vafler og belgiske vafler?
    Jeg har også en Tefal maskine, jeg har oplevet et par gange at dejen hænger fast og vaflen bliver ødelagt, når jeg laver belgisk vaffel.

    Venlig hilsen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 4:46 pm

      Jeg bruger ikke fedtstof i maskinen. Kun det som er i dejen. Det er ikke et problem i min maskine synes jeg. Men hvis den hænger fast kan du bare bruge lidt olie el. lign.

      Svar
  5. Mia skriver

    august 10, 2017 at 7:16 pm

    Hej Louise.
    Smart vaffeljern du har.
    Det ligner en "aflang" vaffel - må jeg høre hvor du har købt den?
    Og hvad kostet den?

    Mvh
    Mia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 10, 2017 at 9:19 pm

      Det hedder Tefal Snack Collection - og jeg er super glad for det! Det koster vist omkring 500 kr.

      Svar
  6. Line skriver

    juli 11, 2017 at 3:43 pm

    Smager fantastisk! Ungerne elskede dem... ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2017 at 7:25 pm

      Dejligt :-)

      Svar
  7. Kim skriver

    oktober 26, 2014 at 3:44 pm

    Det ser dejligt ud :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 27, 2014 at 5:58 pm

      Mange tak, de smagte også skønt!

      Svar
4.24 from 38 votes (36 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.