Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Alle opskrifter » Morgenmad & Brunch

Den helt store brunch

Udgivet: 30. jan 2016 · Opdateret: 28. aug 2024

Brunch

Da jeg holdte fødselsdag sidst havde jeg inviteret hele familien til brunch. Vi blev 12 personer i alt og jeg ville gerne lave en masse forskellige ting. Jeg synes, at brunch skal bestå af en masse små retter som man kan hapse af. Jeg lavede derfor ret mange forskellige ting - men jeg forsøgte ikke at lave for meget af hver ting, selvom det godt kan være svært at begrænse sig.

Herunder har jeg samlet det jeg serverede for mine gæster til brunch, og så er der et par ekstra forslag nederst. Fælles for de fleste retter er at de kan laves i god tid. Så hvis du heller ikke har lyst til at stå op kl. 6 søndag morgen fordi der kommer gæster til brunch, så prøv at se med her.

Brød og tilbehør til brød

Hjemmebagte rundstykker
Nemme og lækre hjemmebagte rundstykker med birkes (møllehjul)
Gå til opskrift
eafbb b

Lækre hjemmebagte rundstykker tror jeg vidst alle kan blive enige om smager godt. Rundstykkerne kan laves flere uger i forvejen og blot fryses ned. Tag rundstykkerne ud af fryseren aftenen før og varm dem op i ovnen lige inden gæsterne kommer.

Husk at de fleste nok kun spiser 1 rundstykke - selvfølgelig afhængig af hvor meget der ellers er på bordet.

Tilbehør til rundstykkerne
Skiveost
Brie
Nutella evt. hjemmelavet nutella eller en sund version
Brombærsyltetøj


Du kan lave en hvilken som helst syltetøj/marmelade, som du kan lide. Jeg lavede en lækker brombærsyltetøj - men du kan få inspiration til andre marmelader her. Marmelade kan laves i god tid før, så det er lige klart til at sætte på bordet.

Mørkt rugbrød med kerner
Saftigt og lækkert rugbrød med masser af kerner!
Gå til opskrift
ebaa b

Nu er brunch jo både morgenmad og frokost på én gang. Så derfor synes jeg også der hører sig et godt rugbrød til. Du kan sagtens købe dig til et lækkert rugbrød - men du kan også bage det selv. Det kan sagtens bages nogle dage i forvejen.

Hjemmelavet leverpostej
En dejlig hjemmelavet leverpostej.
Gå til opskrift
dac b

Her kan du enten køber en leverpostej eller du kan lave den selv. Den skal blot lunes i ovnen og der skal steges bacon til den. Anret den på en tallerken eller et fad sammen med den sprøde bacon.

Diverse lækkerier

Frikadeller
Frikadeller
Gå til opskrift
efaa b

De fleste er vilde med frikadeller. Sørg for at lave dem så små som muligt så man lige kan hapse et par stykker. Frikadellerne kan laves i god tid inden og så fryser du dem blot ned. Tag dem op af fryseren aftenen før og på selve dagen luner du dem i et ovnfast fad i ovnen.

Mini pølsehorn
Lækre, nemme og luftige mini pølsehorn.
Gå til opskrift
mini pølsehorn

Pølsehorn er super lækre, men spiser man et almindeligt pølsehorn så er man jo næsten helt mæt. Derfor skal du lave disse lækre mini pølsehorn - de er nemmere lige at hapse. Lav pølsehornene i god tid i forvejen og frys dem ned. Tag dem op af fryseren aftenen før og lun dem i ovnen inden de skal serveres.

Røræg og sprød bacon
Lækker røræg og sprød bacon.
Gå til opskrift
Bacon

Røræg er næsten noget der hører sig til en god brunch. Jeg serverede både bacon og cocktailpølser sammen med. Det skal helst laves på dagen, men det kan godt lige varmes lidt op i ovnen i et ovnfastfad.

Frisk frugt
Køb lidt forskellig frisk frugt, skær det ud og anret på fade eller tallerkener. Det kunne f.eks. være æbler, vindruer eller melon.

Yoghurt eller skyr med müsli
opskrift på hjemmelavet Bananmüsli - banangranola
Køb en naturel yoghurt eller skyr og server den sammen med en lækker müsli eller granola. Den kan enten være hjemmelavet eller købt. Server den i nogle små glas eller skåle - husk at man gerne vil smage mange ting - så de skal være så små som muligt.

Drikkevarer

Kakaomælk
Juice
Vand
Kaffe
The

Sødt

På et rigtigt brunchbord hører der sig også noget sødt. Her er der jo masser at vælge imellem. Men her er de to ting jeg serverede.

Søde og sprøde vafler
Opskrift på de bedste søde og sprøde vafler. Helt perfekte med flødeskum, syltetøj eller is.
Gå til opskrift
Vafler

Vafler er jo et rimelig klassisk valg til en brunch. Jeg valgte at lave dejen klar og så bagte jeg vaflerne når gæsterne var klar til at spise dem. Hvis man laver det mere som en brunchbuffet, så kunne gæsterne jo også selv bage vaflerne.

Lækre kanelsnegle - helt uden de tørre kanter!
En god kanelsneglekage.
Gå til opskrift
edb o

Kanelsnegle passer også godt til en brunch synes jeg. Det gode ved kanelsneglene er at du kan lave dem i rigtig god tid før, fryse dem ned og så tager du dem ud af fryseren aftenen før og luner dem i ovnen inden de skal serveres.

Hvad kan man ellers servere til brunch?

Brunch

Ovenstående var hvad jeg serverede til min brunch, herunder får du lige et par ekstra forslag til ting man også kan servere til brunch.

Bananpandekager
Nemme, hjemmelavede og sunde bananpandekager.
Gå til opskrift
Bananpandekager
Chokoladepålæg med honning
Hjemmelavet chokoladepålæg med honning i.
Gå til opskrift
acebaf b
Bagt avokado med æg
Æg i avokado, der er bagt i ovnen. Perfekte til bruchbordet!
Gå til opskrift
cfdfc b
Croque Monsieur & Croque Madame
En Croque Monsieur eller en Croque Madame er en vanvittig lækker brunch- eller morgenmadsret.
Gå til opskrift
Croque Madame
French toast
En lækker morgenmads French toast.
Gå til opskrift
bdcd b
Hjemmelavet nutella
Lækker hjemmelavet chokoladepålæg med hasselnødder, der minder om nutella - bare endnu bedre!
Gå til opskrift
Hjemmelavet nutella
Sunde bananvafler
Lækre sprøde sunde bananvafler.
Gå til opskrift
aa b
Koldhævede græskarkerneboller
Lækre hjemmebagte græskarkerneboller
Gå til opskrift
bcc b
Sprøde boller med masser af lufthuller
Super lækre boller med lufthuller. Til denne opskrift skal du bruge en røremaskine, da dejen skal æltes meget og længe.
Gå til opskrift
Sprøde boller med masser af lufthuller
Brunchæg med serranoskinke, tomat og basilikum
En lækker morgenmad med æg, skinke, tomat og basilikum.
Gå til opskrift
Brunchaeg med serranoskinke tomat og basilikum

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788