Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Bananvafler

Udgivet: 5. maj 2015 · Opdateret: 12. dec 2022

Her kan du finde min bedste opskrift på sunde bananvafler, hvor der ikke er tilsat sukker i. Jeg har lavet mine bananvafler med havregryn, der bliver blendet helt fint til mel.

Bananvafler

Sunde bananvafler med havregryn

Jeg har tidligere lavet sunde bananpandekager og de er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Nu har jeg så forsøgt mig med sunde bananvafler. Opskriften er ret simpel og de fleste ingredienser er nok noget du allerede har på lager. Jeg serverede de sunde bananvafler med banan i skiver, lidt hjemmelavet nutella og hakkede mandler.

De er virkelig godt at servere til morgenmad eller som et mættende mellemmåltid. Bananvaflerne er altid bedst, når de lige er frisklavet, men du kan godt lave dem og så bare spise dem, som de er. Spis dem enten kolde eller lunet kort.

Prøv også disse opskrifter:
Frosne bananbidder med chokolade | Banankage med chokolade | Banankage med flamberede bananer

Vafler med banan

Det er virkelig nemt at lave de her vafler med banan, og børn og voksne i alle aldre kan spise dem. Jeg bruger både æg og havregryn i, da det er med til at give en dejlig mæthed, synes jeg.

Hvad der skal oven på kan du helt selv styre, men jeg kommer ofte banan i skiver, hjemmelavet nutella og hakkede mandler oven på. Du kan også komme noget skyr på eller andet frisk frugt, alt efter hvad du er mest til.

piskeris Grullo

Sunde bananvafler

4.39 fra 13 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 19 minutter min
Samlet tid 19 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 æg
  • ½ tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
  • ½ tsk (reklamelink)bagepulver
  • ½ tsk (reklamelink)kanel
  • lidt salt
  • 1 dl (reklamelink)havregryn, blendet til mel
  • 1 spsk (reklamelink)hvedemel

Topping

  • 1 banan
  • f.eks. sund nutella
  • Hakkede mandler

Sådan gør du
 

  • Mos bananen med en gaffel i en skål eller brug en stavblender.
  • Tilsæt æg, vaniljepulver/pasta, bagepulver, kanel og salt. Bland det hele godt rundt.
  • Tilsæt nu hvedemel og havregryn som er blendet til fint mel. Det kan gøres på en minihakker, en foodprocessor eller en blender.
  • Bland det hele godt rundt til du har en ensartet dej.
  • Opvarm dit vaffeljern. Jeg brugte mit Tefal Snack Collection med pladerne til belgisk vaffel.
  • Når vaffeljernet er varmet op hælder du lidt dej i jernet og lukker låget til. Jeg har ikke fyldt pladen helt op og har derfor fået runde belgiske vafler.
  • Kig til vaflerne indimellem og fortsæt til de er fine gyldne.
  • Server bananvaflerne med en skiveskåret banan, lidt sund nutella og hakkede mandler

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 373 kcal | Kulhydrater: 65 g | Protein: 14 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Du kan bruge lige det vaffeljern, som du har i skabet. Jeg bruger et fra Tefal, men de fleste vaffeljern kan bruges.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg erstatte havregryn med mel?

Ja, det kan du sagtens. Jeg har blot valgt at bruge havregryn, da det giver en større mæthed til vaflerne. Tilsæt blot samme mængde mel, som du ville gøre med havregrynene.

Kan de fryses ned?

Ja, du kan godt fryse dine vafler med banan ned. Lav eventuelt en stor portion nu hvor du er i gang, og vaffeljernet er varmt.

Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler
Bananvafler

Kommentarer

  1. Sara skriver

    januar 12, 2020 at 12:42 pm

    Mine vafler gang fast på jernet selvom jeg smurte med olie. Øv!
    De smager ellers dejligt, så nu bliver det pandekager i stedet.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:28 am

      Øv, hvor ærgerligt. Det gør de altså ikke i mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection. Men håber de smagte fint som pandekager istedet for :)

      Svar
      • Annemarie Nielsen skriver

        marts 28, 2024 at 1:45 pm

        2 stars
        De hang fast i jernet, sådet blev pandekager i stedet; fortyndede med mælk og flydende margarine, så gik det.... savnet opskriften ikke fedtstof af een eller anden slags???

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 02, 2024 at 2:08 pm

          Det kommer måske an på hvilken vaffeljern man har. Men ellers er mit bud du måske har åbnet jernet for tidligt?

          Svar
    • Ditte skriver

      oktober 29, 2020 at 7:58 pm

      Så lækre vafler, man kan spise med god samvittighed 😍😍
      Det tog 15 min at lave og proppede bare alle ingredienserne i blenderen.. så nemt 🙏🏼

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 10, 2020 at 10:02 am

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
  2. Charlotte skriver

    juni 19, 2018 at 5:21 pm

    Først og fremmest så ELSKER jeg din blog og madopskrifter. Men jeg vil lige høre om du har prøvet at lave dine banan vafler, med frosne bananer?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2018 at 6:06 pm

      Hej Charlotte, det kan jeg ikke lige huske om jeg har. Men jeg har ofte lavet mine bananpandekager med frosne bananer, og det fungerer helt fint.

      Svar
  3. Natte skriver

    juni 09, 2018 at 8:52 am

    Skal der ingen væske i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:29 pm

      Nej, ikke andet en den væske æggene giver til dejen.

      Svar
  4. astrid skriver

    oktober 02, 2017 at 9:11 pm

    Hej Louise. Hvilket vaffeljern bruger du tll de belgiske vafler. Kan du anbefale dit eller et andet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2017 at 3:58 am

      Det er et Tefal Snack Collection, og jeg er rigtig glad for mit og kan godt anbefale det.

      Svar
  5. Anne bidstrup skriver

    august 12, 2017 at 4:01 pm

    Hej
    Kan de fryses eller skal man bage dem hver dag, hvis ungerne skal have dem med i skole?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2017 at 10:14 pm

      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men det tror jeg godt de kan. De kan nok også holde nogle dage i køleskabet.

      Svar
  6. Sandra skriver

    oktober 25, 2016 at 8:20 pm

    Hold nu op de er bare så lækre 😋 Banankage møder vaffel. Jeg fik 2 store vafler på et hjertevaffeljern. Den anden skal gemmes til morgenmad 😊👌🏼

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2016 at 7:14 pm

      Dejligt du kunne lide dem Sandra :-)

      Svar
  7. Monika Slabecka skriver

    januar 24, 2016 at 12:14 pm

    Ved du hvor mange gram protein der er i en vaffel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 24, 2016 at 7:06 pm

      Hej Monika
      Det ved jeg desværre ikke. Jeg udregner ikke næringsindhold på mine opskrifter.

      Svar
  8. Jennie skriver

    juni 25, 2015 at 11:01 am

    Der står til to pers. Men ca hvor mange vafler blir der? Jeg står og skal lave til en vuggestuegruppe på 20 😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 25, 2015 at 9:01 pm

      Hej Jennie
      Jeg mener der blev omkring 4-6 vafler af den størrelse på billedet.

      Svar
4.39 from 13 votes (12 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.