• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Bananvafler

    Udgivet: maj 5, 2015 · Opdateret: dec 12, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på sunde bananvafler, hvor der ikke er tilsat sukker i. Jeg har lavet mine bananvafler med havregryn, der bliver blendet helt fint til mel.

    Bananvafler

    Sunde bananvafler med havregryn

    Jeg har tidligere lavet sunde bananpandekager og de er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Nu har jeg så forsøgt mig med sunde bananvafler. Opskriften er ret simpel og de fleste ingredienser er nok noget du allerede har på lager. Jeg serverede de sunde bananvafler med banan i skiver, lidt hjemmelavet nutella og hakkede mandler.

    De er virkelig godt at servere til morgenmad eller som et mættende mellemmåltid. Bananvaflerne er altid bedst, når de lige er frisklavet, men du kan godt lave dem og så bare spise dem, som de er. Spis dem enten kolde eller lunet kort.

    Prøv også disse opskrifter:
    Frosne bananbidder med chokolade | Banankage med chokolade | Banankage med flamberede bananer

    Vafler med banan

    Det er virkelig nemt at lave de her vafler med banan, og børn og voksne i alle aldre kan spise dem. Jeg bruger både æg og havregryn i, da det er med til at give en dejlig mæthed, synes jeg.

    Hvad der skal oven på kan du helt selv styre, men jeg kommer ofte banan i skiver, hjemmelavet nutella og hakkede mandler oven på. Du kan også komme noget skyr på eller andet frisk frugt, alt efter hvad du er mest til.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Sunde bananvafler

    2 personer
    Forb. tid 19 min
    Samlet tid 19 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Vaffeljern
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 banan
    • 2 æg
    • ½ tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
    • ½ tsk bagepulver
    • ½ tsk kanel
    • lidt salt
    • 1 dl havregryn blendet til mel
    • 1 spsk hvedemel

    Topping

    • 1 banan
    • f.eks. sund nutella
    • Hakkede mandler

    Sådan gør du
     

    • Mos bananen med en gaffel i en skål eller brug en stavblender.
    • Tilsæt æg, vaniljepulver/pasta, bagepulver, kanel og salt. Bland det hele godt rundt.
    • Tilsæt nu hvedemel og havregryn som er blendet til fint mel. Det kan gøres på en minihakker, en foodprocessor eller en blender.
    • Bland det hele godt rundt til du har en ensartet dej.
    • Opvarm dit vaffeljern. Jeg brugte mit Tefal Snack Collection med pladerne til belgisk vaffel.
    • Når vaffeljernet er varmet op hælder du lidt dej i jernet og lukker låget til. Jeg har ikke fyldt pladen helt op og har derfor fået runde belgiske vafler.
    • Kig til vaflerne indimellem og fortsæt til de er fine gyldne.
    • Server bananvaflerne med en skiveskåret banan, lidt sund nutella og hakkede mandler

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 373 kcal | Kulhydrater: 65 g | Protein: 14 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 10 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Du kan bruge lige det vaffeljern, som du har i skabet. Jeg bruger et fra Tefal, men de fleste vaffeljern kan bruges.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg erstatte havregryn med mel?

    Ja, det kan du sagtens. Jeg har blot valgt at bruge havregryn, da det giver en større mæthed til vaflerne. Tilsæt blot samme mængde mel, som du ville gøre med havregrynene.

    Kan de fryses ned?

    Ja, du kan godt fryse dine vafler med banan ned. Lav eventuelt en stor portion nu hvor du er i gang, og vaffeljernet er varmt.

    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Bananvafler
    Følg mig på Instagram
    « Melon og parmaskinke
    Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sara

      januar 12, 2020 at 12:42 pm

      Mine vafler gang fast på jernet selvom jeg smurte med olie. Øv!
      De smager ellers dejligt, så nu bliver det pandekager i stedet.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:28 am

        Øv, hvor ærgerligt. Det gør de altså ikke i mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection. Men håber de smagte fint som pandekager istedet for :)

        Svar
      • Ditte

        oktober 29, 2020 at 7:58 pm

        Så lækre vafler, man kan spise med god samvittighed 😍😍
        Det tog 15 min at lave og proppede bare alle ingredienserne i blenderen.. så nemt 🙏🏼

        Svar
        • Louise Dam

          november 10, 2020 at 10:02 am

          Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

          Svar
    2. Charlotte

      juni 19, 2018 at 5:21 pm

      Først og fremmest så ELSKER jeg din blog og madopskrifter. Men jeg vil lige høre om du har prøvet at lave dine banan vafler, med frosne bananer?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2018 at 6:06 pm

        Hej Charlotte, det kan jeg ikke lige huske om jeg har. Men jeg har ofte lavet mine bananpandekager med frosne bananer, og det fungerer helt fint.

        Svar
    3. Natte

      juni 09, 2018 at 8:52 am

      Skal der ingen væske i?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 16, 2018 at 4:29 pm

        Nej, ikke andet en den væske æggene giver til dejen.

        Svar
    4. astrid

      oktober 02, 2017 at 9:11 pm

      Hej Louise. Hvilket vaffeljern bruger du tll de belgiske vafler. Kan du anbefale dit eller et andet?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 03, 2017 at 3:58 am

        Det er et Tefal Snack Collection, og jeg er rigtig glad for mit og kan godt anbefale det.

        Svar
    5. Anne bidstrup

      august 12, 2017 at 4:01 pm

      Hej
      Kan de fryses eller skal man bage dem hver dag, hvis ungerne skal have dem med i skole?

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2017 at 10:14 pm

        Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men det tror jeg godt de kan. De kan nok også holde nogle dage i køleskabet.

        Svar
    6. Sandra

      oktober 25, 2016 at 8:20 pm

      Hold nu op de er bare så lækre 😋 Banankage møder vaffel. Jeg fik 2 store vafler på et hjertevaffeljern. Den anden skal gemmes til morgenmad 😊👌🏼

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2016 at 7:14 pm

        Dejligt du kunne lide dem Sandra :-)

        Svar
    7. Monika Slabecka

      januar 24, 2016 at 12:14 pm

      Ved du hvor mange gram protein der er i en vaffel?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 24, 2016 at 7:06 pm

        Hej Monika
        Det ved jeg desværre ikke. Jeg udregner ikke næringsindhold på mine opskrifter.

        Svar
    8. Jennie

      juni 25, 2015 at 11:01 am

      Der står til to pers. Men ca hvor mange vafler blir der? Jeg står og skal lave til en vuggestuegruppe på 20 😉

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:01 pm

        Hej Jennie
        Jeg mener der blev omkring 4-6 vafler af den størrelse på billedet.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her