Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella er relativt nemt at lave selv, og så smager det bare virkelig godt! Der er dog meget mere chokoladesmag i den hjemmelavede nutella, end der er i den man køber. Hvis man vil længere hen imod den købte version kan man eventuelt bytte den mørke chokolade ud med lys chokolade. Servér på morgen eller brunchbordet, og du gør helt sikkert familien meget glad.

Eftersom denne hjemmelavede nutella smager meget mere af chokolade, så ville det nok egentlig være mere korrekt at kalde den chokoladepålæg med hasselnødder, for du skal ikke forvente at denne skønne hjemmelavede variant smager som nutella. Men jeg tror faktisk heller ikke der er chokolade i den Nutella man køber. Den består istedet af sukker, palmeolie, hasselnødder, skummetmælkspulver og kakao.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet nutella

300 g
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 45 min

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g lys chokolade
  • 75 g hasselnødder
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g smør

Sådan gør du
 

  • Læg hasselnødderne i et fad og rist dem i ovnen ved 130 grader i cirka 15 minutter.
  • Hak chokoladen groft imens hasselnødderne er i ovnen.
  • Når nødderne er ristet tager du dem ud af ovnen og skallen fjernes. Det gøres nemmest ved at lægge dem i et viskestykke eller lignende og hasselnødderne gnides mod hinanden.
  • Blend nødderne i en minihakker eller foodprocessor indtil de er ret fint malede. Du kan sagtens fortsætte så lang tid at nødderne bliver til hasselnøddesmør.
  • Bland chokoladen og nødderne i en skål.
  • Varm fløden op i en lille gryde til kogepunktet og hæld fløden over chokolade og nødder i skålen. Rør godt rundt og tilsæt så smørret. Rør rundt indtil blandingen er ensartet.
  • Hæld den lune nutella på rene skoldede glas.

Dine egne noter

Noter

Holdbarheden er cirka 2-3 uger på køl – hvis man kan lade den være så længe :-)
Opskriften er fundet her, og så har jeg lavet lidt tilrettelser.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 g | Kalorier: 9 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 17 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Hjemmelavet chokoladepålæg aka nutella
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften