• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Bananpandekager

Louisex
Ændret: mar 7, 2024 · Udgivet: mar 7, 2024 af Louise Dam · 190 Kommentarer

En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

Bananpandekager ()

Opskrift på bananpandekager med havregryn

Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne. Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint, og sundere, alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne. Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes end disse. Det er altså bananpandekager uden mel.

Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn. Under opskriften kan du også se en video, hvor jeg viser, hvordan jeg laver dem.

Katja siger:

De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.

piskeris Grullo

Bananpandekager

4.07 fra 203 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pande
  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)stavblender
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 bananer, modne - evt. frosne
  • 3 æg
  • 1 dl (reklamelink)havregryn
  • 1 dl (reklamelink)hvedemel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk (reklamelink)bagepulver
  • olie/smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
  • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
  • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3-4 pandekager på en pande. Du kan selvfølgelig også sagtens lave den mindre.
  • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
  • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde - eventuelt på madpakken.

Video

Noter

Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme, vanilje eller kanel til dejen.
Laver du opskriften til en baby/lille barn kan du udelade salt.
 
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 pandekage (ved 15 stk) | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Nemme og sunde bananpandekager til morgenmad

Netop fordi at der er havregryn i dem, så bliver de en smule sundere og mætter mere, end hvis der ikke var havregryn i. Du kommer ikke til at kunne smage havregrynene, og alle ingredienser bliver blandet godt sammen. Det er også det, der gør dem til virkelig lækre nemme pandekager, at de er så hurtige at røre sammen.

Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Du kan også lave en lækker jordbær/rabarber syltetøj og servere til. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid.

Spis dem som en snack

De behøves slet ikke at nydes varme. Du kan sagtens gemme dem i køleskabet i 1-2 dage og nyde dem kolde. De er også gode at tage med på farten, hvis I skal på tur og vil have lidt lækkert til madpakken.

Hvis du har dem frosset ned, så kan du godt tage et par stykker op om morgenen og lægge dem i madkassen. Så er de klar til at blive spist til frokost. Bliver de lunet i mikroovnen, vil du næsten ikke kunne smage, at de ikke er friskbagte.

Bananpandekager til børn

Pandekagerne er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen. Undlad eventuelt salt i dejen. Du kan også prøve at lave min opskrift på havregrødspandekager med banan. Den opskrift er målrettet bananpandekager til børn og babyer. Og er helt perfekt til også at få brugt resterne af havregrøden op.

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse bananpandekager?

Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

Kan de spises kolde?

Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

Der er cirka 77 kalorier i én pandekage, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

Kan man lave bananpandekager uden mel?

Ja, det kan du godt. Hvis du vil lave dem uden mel, så kan du bare erstatte 1 dl hvedemel med tilsvarende 1 dl havregryn. De bliver lidt anderledes i konsistensen, men de har stadig en god smag.

Bananpandekager ()
Bananpandekager ()
Bananpandekager ()
Bananpandekager ()

Kommentarer

  1. Siv skriver

    juli 18, 2025 at 3:08 pm

    5 stars
    Perfekt opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 27, 2025 at 1:58 pm

      Skønt at høre!

      Svar
  2. Jutta Tybjerg skriver

    juli 11, 2023 at 11:09 am

    Tak for opskriften. Så dejligt at mængden er angivet, 2 spsk. pr. Pandekage.. Jeg kunne have 4 på stk. på panden. Bagte dem med held ved middelvarme, på 5 ud af 9.
    Jeg fik 18 stk.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 12, 2023 at 10:08 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. Ragnhild skriver

    november 25, 2022 at 10:20 pm

    5 stars
    Kan pannekakene lages glutenfri med et alternativ til hvetemel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:42 pm

      Du kan bruge lidt mere havregryn og måske mandelmel/blendede mandler eller glutenfri mel.

      Svar
  4. Trine skriver

    januar 26, 2022 at 11:15 am

    Har du en idé om jeg kan putte dejen i vaffelforme og bage dem i ovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2022 at 1:11 pm

      Altså jeg har en en opskrift på bananvafler, men har kun prøvet i et almindeligt vaffeljern. Du finder opskriften her: Sunde bananvafler

      Svar
    • Louise skriver

      marts 21, 2022 at 1:41 pm

      Jeg har lavet bananpandekager med denne opskrift SÅ mange gange, at jeg nu kan opskriften udenad. Vi elsker dem som en lille sukkerfri snack i madpakken. Jeg synes, det nemmeste er at putte alle ingredienserne i en høj plastbeholder og blende det hele med en stavblender 👍

      Svar
      • Louise Dam skriver

        marts 22, 2022 at 8:52 pm

        Tak for din dejlige tilbagemelding. Skønt du kan bruge min opskrift! :-)

        Svar
  5. Anders skriver

    juli 19, 2021 at 4:12 pm

    Virkelig gode, jeg kom dog lidt sukker, kardemomme, vanilje og kanel i....super hurtige at lave og rigtig lækker smag 🥞

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 02, 2021 at 10:18 pm

      Mums, det lyder også lækkert!

      Svar
  6. Ell skriver

    september 08, 2020 at 5:27 pm

    Hej dig.... Skal til at bage dine skønne pandekager for 2 gang, på torsdag, da kæresten har føsda... Tror du lidt vanillesukker ku være godt i ?? Ja her tænker jeg så ikke så meget sundhedstrip. Mvh. Ella

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2020 at 10:16 pm

      Ja, det er rigtig lækkert i pandekagerne. Kardemomme er også godt.

      Svar
  7. Anders skriver

    januar 24, 2020 at 11:55 am

    Næringsindhold ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:24 am

      Hej Anders
      Jeg beregner desværre ikke de forskellige værdier ud på mine opskrifter. Det er meget tidskrævende. Der findes dog flere sider, hvor man kan taste opskrifter ind og få det beregnet.
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Terese skriver

    januar 18, 2020 at 9:42 pm

    Fantastisk opskrift! Jeg kan godt lide at putte lidt ekstra havregryn i for lidt knas, kanel for smag og lidt bagepulver for højde. Det er et hit både til frokost og morgenmad :) :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:26 am

      Hej Terese
      Dejligt du kan bruge opskriften - og tak for de ekstra tip til pandekagerne.
      Hilsen Louise

      Svar
  9. Friluft skriver

    november 12, 2019 at 4:07 pm

    Hej Louise,

    Kan pandekagerne laves uden æg? :)

    Venligst

    Oskar

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2019 at 12:04 am

      Så skal du nok have fat i en helt anden opskrift tror jeg. Ellers kan de her ikke binde sammen. Men måske noget med Chiafrø i kunne fungere.

      Svar
  10. Laura skriver

    august 31, 2019 at 6:22 pm

    Hejsa,
    Kan jeg lave dem til aften og så varme dem næste dag og stadig få dem “bløde”? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 04, 2019 at 7:45 am

      Ja, det burde du godt kunne. Jeg har ofte spist rester af dem dagen efter.

      Svar
  11. Signa skriver

    august 06, 2019 at 1:01 pm

    Kan de fryses ned? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:35 pm

      Ja, det kan de godt 😊

      Svar
  12. Christina skriver

    juni 16, 2019 at 4:31 pm

    Kan de fryses ned hvis man laver en stor portion?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:03 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      De kan både fryses og gemmes et par dage i køleskabet.

      Svar
  13. Sabrina Pedersen skriver

    maj 23, 2019 at 7:25 am

    Sikke nogle dejlige pandekager 😍 jeg blender altid det hele i en foodprocessor, da jeg kun har frosne bananer 🙈 idag fandt jeg 3 jordbær i fryseren også og kom i, det var nu også ret lækkert, jeg tror det havde været bedre med flere jordbær så de gav mere smag dog. Kardemomme som nogle skriver, bliver det næste jeg skal prøve 😍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 9:37 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften Sabrina! Det lyder også lækkert med jordbær i. Hvis man har friske jordbær kunne man måske også lægge skiver af jordbær i pandekagen under bagningen.

      Svar
  14. Frederik Eriksen skriver

    marts 01, 2019 at 4:31 pm

    Så nemt laver dem nogen gange bare for at spise som middagsmad putter dog lidt mere havregryn i og lidt mælk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2019 at 8:23 pm

      De kan nemlig spises døgnet rundt ;o)

      Svar
  15. Katja skriver

    februar 09, 2019 at 12:09 pm

    De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2019 at 10:19 am

      Hej Katja
      Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

      Svar
  16. Christina skriver

    januar 28, 2019 at 9:27 pm

    Jeg anbefaler at stege i kokosolie og evt tilføje lidt kardemomme og vanilje - det giver lige det sidste 🥰😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 29, 2019 at 10:24 am

      Tak for tippet :-)

      Svar
    • Christina skriver

      februar 10, 2019 at 4:38 pm

      Det er MEGA usundt da kokosolie bliver omdannet til Transfedtsyrer når det varmes op.

      Hilsen en kostvejleder

      Svar
      • Pia Høegh skriver

        august 19, 2019 at 3:07 pm

        Hvor har du læst det???

        Svar
    • Anders skriver

      februar 14, 2019 at 7:08 pm

      Jeg har prøvet at udregne det med appen MyFitnessPal og i forhold til den vil jeg mene at der er ca 50-60 kalorier per pandekage.

      Svar
  17. anja skriver

    september 03, 2018 at 8:12 pm

    Hej Louise . Ved du ca hvor mange kalorier der er i en pandekage ? Mvh Anja 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:08 pm

      Jeg har desværre ikke selv beregnet det. Men der er flere der har skrevet forslag til det i kommentarerne.

      Svar
  18. Lasse skriver

    august 02, 2018 at 3:31 pm

    Kan de nedfryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 05, 2018 at 7:55 pm

      Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det tror jeg godt de kan.

      Svar
  19. Signe skriver

    maj 30, 2018 at 6:00 pm

    Rigtige lækre! De er også meget nemme at lave. Jeg puttede også lidt kanel i da jeg lavede dem og det var super! Vil 100% lave dem igen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2018 at 11:50 am

      Det lyder også rigtig lækkert med kanel i!

      Svar
  20. Bente skriver

    februar 04, 2018 at 8:28 pm

    Hej Har netop serveret dem til fødselsdagsbrunch i dag. De var et stort hit også hos sønnen som afskyr alt med banan ;-)
    Tak for opskriften - jeg har altid kun grovvalsede havregryn så jeg blendede dem først. Kh Bente

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:51 pm

      Hvor er det godt at høre :-)

      Svar
  21. Pia Charlotte Wedde skriver

    januar 23, 2018 at 9:30 am

    Vi laver dem med 2 dl glutenfri havregryn for en glutenfri variant. Du kan evt. køre den ene dl igennem minihakker eller kaffekværn for melkonsistens, så den samler dejen lidt mere. Stor favorit blandt børnene her hos os.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:30 pm

      Tak for tippet!

      Svar
  22. Mathilde skriver

    januar 18, 2018 at 7:23 pm

    Hejsa, jeg overvejer at lave dine pandekager, som ser virkelig lækre ud! Men vil høre om du ved hvad kcal tallet cirka er i dem? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 19, 2018 at 12:07 pm

      Jeg har ikke selv beregnet det. Men der er en der har skrevet i kommentarerne at det er cirka 49 kcal pr. stk.

      Svar
  23. Natacha skriver

    januar 07, 2018 at 3:12 pm

    Har lavet disse pandekager flere gange, både manden, vores søn på snart 1 år og jeg selv elsker dem! Tænker om man mon kan bytte mel ud med fuldkornshvedemel i stedet. Overvejer at prøve det i dag. Og håbe på de kunne blive gode til lillemandens madpakke.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2018 at 4:05 pm

      Det kan du sagtens :-) Dejligt I kan lide dem :-)

      Svar
  24. Elin Søndergaard skriver

    november 05, 2017 at 10:59 pm

    Hej. Ledte efter en opskrift på bananmuffins og faldt så over opskriften på dine pandekager.
    Det lyder spændende med disse bananpandekager.
    Mon man kan bage dem i vaffeljernet?
    Har lige læst, at man kan lave omelet med grøntsager i vaffeljern, så må man da også kunne bage disse pandekager.
    Elin

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 06, 2017 at 10:04 pm

      Hej Elin, det kan du godt. Men jeg har faktisk også en opskrift på bananvafler :-) https://www.louisesmadblog.dk/sunde-bananvafler/

      Svar
  25. Signa skriver

    oktober 27, 2017 at 4:05 pm

    Kan de mon fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:08 pm

      Jeg har ikke prøvet, men jeg tror det godt.

      Svar
  26. Carina Kamp Korsgaard skriver

    september 24, 2017 at 8:11 am

    hej igen
    Kan man regne ud hvor mange kcal fedt protein og kulhydrat der er i en pandekage...?
    vil oprette i myfitnesspal.. 👍👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 27, 2017 at 8:27 pm

      Ja, det tror jeg da sagtens man kan. Men jeg har ikke lavet udregningen desværre.

      Svar
  27. Maria skriver

    september 11, 2017 at 6:39 pm

    Hej

    Jeg har lavet en dobbelt portion, kan de fryses??

    Hilsen
    Maria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:09 pm

      Det tror jeg godt de kan.

      Svar
  28. Carina Kamp Korsgaard skriver

    september 04, 2017 at 2:11 pm

    hej Louise
    Jeg er helt vild med din opskrift på bananpandekager.. ha r prøvet flere andre men ender altid med at gå tilbage og finde din næste gang da det er den helt rigtig for mig.. men hvis man nu kun skal lave en halv kan man så tage 1 æg og evt lidt mælk i stedet for et halv æg da jeg ikke lige kan se hvordan og hvad jeg skal bruge det andet haalv æg til.. 😉🙈

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:25 pm

      Dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens du kan. Jeg laver dem ofte lidt på slump :-)

      Svar
  29. Anne skriver

    juli 31, 2017 at 9:54 am

    Sikke nogle fantastiske pandekager. Efter et tidligere mislykket forsøg på bananpandekager, må jeg indrømme, at jeg var en smule skeptisk - dog uden grund, for hold da fast, hvor smagte de godt! Super lækker opskrift!!

    Svar
  30. Sofia Jensen skriver

    april 20, 2017 at 5:53 pm

    Hvor mange pandekager bliver der i alt ca.?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:36 pm

      Der bliver cirka 15 styk.

      Svar
  31. Sofia Jensen skriver

    april 20, 2017 at 5:35 pm

    Jeg har tænkt mig at gå i gang med at lave pandekagerne inden for de næste par dage. De ser super lækre ud, smager de som almindelige amerikanske pandekager eller er der en smagsforskel? I så fald smager man bananen tydeligt? Super fin blog:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:37 pm

      Jeg synes de er bedre en amerikanske pandekager. Man kan sagtens smage bananen - det er jo en stor del af dejen. God fornøjelse :-)

      Svar
  32. Dorthe skriver

    marts 05, 2017 at 1:46 pm

    Hold da op nogle lækre pandekager! Mine børn var lidt skeptiske da de hørte at de var sunde :) men de smagte på dem og var også vilde med dem.
    Jeg kan se nogen har spurgt om hvilke havregryn der bruges, jeg brugte selv grovvalsede, og brugte stavblenderen til at gøre det til en ensartet masse før jeg puttede de resterende ingredienser i, og de blev super lækre.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2017 at 11:47 pm

      Dejligt at høre Dorthe :-)

      Svar
  33. Camilla Lægaard skriver

    februar 13, 2017 at 9:30 pm

    Super lækre! Har lige lavet dem og de kunne godt blive vanedannende! Mums!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 14, 2017 at 8:52 pm

      Dejligt at høre Camilla :-)

      Svar
  34. Josephine skriver

    februar 04, 2017 at 10:37 am

    Har lige bagt disse og de smagte rigtig godt! Synes dog, at det var svært at se hvornår de var færdige. Steger du dem ved høj eller lav varme? Og cirka hvor længe skal de have? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:26 pm

      Jeg bager dem ved medium varme og jeg ved faktisk ikke helt hvor lang tid de får - jeg giver dem til de har en fin lysebrun og jævn farve på begge sider :-)

      Svar
  35. Anne skriver

    januar 16, 2017 at 1:57 pm

    Mine børn har haft en pandekage med i madpakken hele sidste uge. Vi er vilde med dem:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 3:04 pm

      Skønt at høre Anne! :-)

      Svar
  36. Merete skriver

    oktober 30, 2016 at 2:24 pm

    Hej Louise 😊
    Du skriver du har bananer i fryseren - er det med eller uden skræl? 🤔
    Tak for god opskrift 👍😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2016 at 8:40 pm

      Det er uden skræl :-)

      Svar
  37. Sabrina skriver

    oktober 21, 2016 at 8:12 pm

    Lyder, som en rigtig lækker opskrift, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Ved du hvor mange kalorier der er i dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:28 pm

      Der er en læser der har skrevet det her i kommentarerne: 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk

      Svar
  38. Christina skriver

    september 25, 2016 at 3:13 pm

    Lækre :)

    Svar
  39. Anne skriver

    september 14, 2016 at 1:12 am

    Bananpandekager er bare et hit! Jeg bruger hverken mel eller havregryn,
    men blender nogle mandler meget fint i stedet, som gør det ud for melet.
    Vanilje er heller ikke dårligt i dejen :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 12:09 pm

      Tak for dine tips! :-)

      Svar
  40. Birthe skriver

    september 04, 2016 at 6:38 pm

    Dejlig opskrift 😀 Jeg kom lidt tranebær i smager skønt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2016 at 3:24 pm

      Det lyder også lækkert!

      Svar
  41. Susanna skriver

    juli 12, 2016 at 11:34 am

    Kan der bruges andet i stedet for bananer ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 15, 2016 at 10:00 pm

      Hej Susanna
      Ikke lige i denne opskrift desværre.

      Svar
  42. Britt Jacobsen skriver

    juni 29, 2016 at 3:41 pm

    Hej Louise

    Jeg har lige bagt dine bananpandekager. Det er virkelig en genial opskrift og helt uden det "forbudte" sukker. De smager skønt og jeg er helt sikker på mit barnebarn vil elske dem.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:45 pm

      Skønt at høre Britt! :-)

      Svar
  43. Mia Clément skriver

    juni 25, 2016 at 1:30 pm

    Er det med vilje at der ikke indgår bagepulver i din opskrift? Jeg puttede nemlig 1 tsk bagepulver i dejen og det gjorde at pandekagerne blev lidt mere luftige, og så havde jeg endda også puttet en ekstra 1/2 dl havregryn i så der i alt kom 1.5 dl havregryn i. Det er ikke sidste gang at jeg laver pandekager fra denne opskrift 😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 27, 2016 at 10:09 pm

      Hej Mia
      Jamen så vil jeg da også prøve dem med bagepulver i en dag og se hvordan forskellen er :-) Er glad for du kunne bruge opskriften!

      Svar
  44. Astrid skriver

    april 15, 2016 at 8:05 pm

    Jeg brugte lidt rismælk i den sammen med lidt vanillepulver de er himmelske
    Jeg laver dem helt sikkert igen😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 19, 2016 at 9:40 pm

      Skønt at høre! :-)

      Svar
  45. Cecilia skriver

    marts 19, 2016 at 12:41 pm

    Super fin opskrift, har lige lavet pandekagerne til morgenmaden i dag :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 19, 2016 at 2:57 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  46. marianne skriver

    marts 18, 2016 at 8:56 pm

    mums de skal laves til min datters afslutning i børnehaven der er nemlig sukker politik :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 19, 2016 at 2:57 pm

      Rigtig god idé. Håber børnene kan lide dem :-)

      Svar
  47. Lene skriver

    marts 04, 2016 at 7:23 pm

    Jeg har lavet dem, som vafler. Det gik vildt godt. Børnene elskede dem.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2016 at 12:25 pm

      Skønt at høre, det må jeg prøve!

      Svar
  48. Pernille Thyrring skriver

    februar 13, 2016 at 11:19 am

    Hej Louise
    Du skriver, man sagtens kan bruge frosne bananer (fedt!)
    Jeg går ud fra, bananerne fryses uden skræl... Når man så skal bruge dem i pandekagerne, skal de så været tøet op, eller bruger du dem direkte fra frost?
    Kh Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 13, 2016 at 4:09 pm

      Hej Pernille
      Ja, de skal fryses uden skræl. Du behøves ikke at tø bananerne op først, jeg bruger dem frosne og moser dem så blot med min stavblender.
      God fornøjelse :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  49. Camilla skriver

    februar 09, 2016 at 4:40 pm

    Hej.
    Ved du mon hvordan de fordeler sig protein, fedt og kulhydrat i denne opskrift?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2016 at 9:40 pm

      Hej Camilla
      Det ved jeg desværre ikke.

      Svar
  50. Magnus Damsgaard skriver

    februar 08, 2016 at 4:56 pm

    Gode pandekager er godt tilfreds med dem :)
    Ved du hvor mange kcal cirka er i dem hvis man nu skulle have dem mens man var på kur?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2016 at 9:39 pm

      Hej Magnus
      Det ved jeg desværre ikke.

      Svar
      • Christina skriver

        marts 18, 2016 at 6:08 pm

        Du har tid. Skrevet Ca. 49 kcal pr. Pandekage. en bruger Malene har lavet udregningen 😊

        Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 19, 2016 at 7:02 pm

      Jeg kan se der er en anden der har udregnet det længere oppe. Hun siger 49 kcal pr. pandekage.

      Svar
  51. Sabrina skriver

    januar 08, 2016 at 3:00 pm

    De er bare super gode!
    Efter et par gange undlod jeg dog mel, brugte kun æggehviderne (tilføjede en ekstra) og supplerede med en tsk. kardemomme. Så kan man spise en ekstra med fod samvittighed 😉
    Endvidere kan det anbefales lige at smide en lille smule kogende vand i havregrynene før de føres til dejen 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 09, 2016 at 2:05 am

      Godt at høre du kunne bruge opskriften, og tak for dine tip til at gøre pandekagerne endnu bedre :-)

      Svar
  52. Rikke skriver

    september 20, 2015 at 2:57 pm

    Ej Louise, sikke nogen gode pandekager :-)
    Jeg glæder mig allerede til at prøve flere af dine opskrifter. Jeg kan godt lide at du viser billeder undervejs i opskriften og at du bruger 'almindelige' indgridienser.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 22, 2015 at 4:51 pm

      Hej Rikke
      Dejligt at høre du kunne bruge opskriften og du kan lide hvordan min blog er. Det er nemlig helst bevidst jeg forsøger kun at bruge helt almindelige ingredienser for det meste.

      Svar
  53. Suzanne skriver

    august 30, 2015 at 10:57 am

    Fantastiske pandekager. Mine 2 prinsesser på 1 1/2 og 4 1/2 guffede dem til morgenmad, indtil der ikke var flere. Endda efter de havde spist masser af chorizorøræg. Kæmpe hit, som jeg kommer til at gemme som en af yndlingsopskrifterne. Må nok lave dobbelt portion næste gang, så der også er til eftermiddagssnack eller hvis vi skal på tur. Tak for den 😊
    Mange hilsner
    Suzanne

    Ps. Elsker din blog og bruger mange af dine opskrifter!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 30, 2015 at 1:46 pm

      Hej Suzanne
      Sikke en dejlig besked at få. Jeg er så glad for at du kan lide bananpandekagerne og mange af mine andre opskrifter. Det er jo det der gør det sjovt at have en blog :-)

      Svar
  54. Karina skriver

    august 13, 2015 at 9:35 pm

    Lige et spørgsmål. De er super gode, men hvilken type mel bruger du i for at få dem så sunde som muligt. Har selv lavet med boghvedemel. Fik så kigget på indholdet af almindelig hvedemel og boghvedemel og kunne erkende at indholdet er stort set lig det samme desværre. Hvilke alternativer er bedst?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2015 at 7:39 pm

      Hej Karina
      Lige meget hvilken type mel du bruger er der cirka de samme antal kalorier i. Men du kan jo vælge noget fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller måske hvid hvedemel. På den måde kommer der lidt flere fibre i pandekagerne.

      Svar
  55. Mia skriver

    juli 25, 2015 at 5:29 pm

    Hejsa

    Min far elsker at analysere mad, og han forstår ikke hvorfor der bliver brugt bananer :)

    - Mia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 25, 2015 at 9:34 pm

      Altså nu er det jo bananpandekager :-) Bananerne søder pandekagerne.

      Svar
  56. Olaf skriver

    juni 22, 2015 at 3:20 pm

    De smager lidt af pasta, som er en god ting, men ikke når man forventer smagen af banan og pandekage.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 25, 2015 at 9:07 pm

      Ha ha, jeg synes nu ikke de smager af pasta :-) Jeg elsker dem!

      Svar
  57. Betina skriver

    maj 21, 2015 at 8:56 pm

    Fantastiske bananpandekager! Jeg spiste dem med lidt lemoncurd, det smagte himmelsk!!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 21, 2015 at 9:02 pm

      Dejligt at høre og det lyder ret lækkert med lemoncurd på! :-)

      Svar
  58. Lizette Jensen skriver

    maj 16, 2015 at 6:55 pm

    Prøvede at lave dem og kan sige at det ikke bliver sidste gang. Smager vildt godt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2015 at 10:30 pm

      Hej Lizette
      Det var da bare skønt at høre, jeg er også selv helt vild med dem!
      Hilsen Louise

      Svar
  59. Amanda Vium skriver

    april 17, 2015 at 11:53 am

    De smager bare så godt, og de er super nemme og hurtige at lave :-)
    Jeg spiste mine med lidt vanilje skyr og músli, og det er bare for lækkert. De smager også super godt kolde, så smart man kan lave til et par dage på én gang :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2015 at 4:14 pm

      Mange tak for rosen - er super glad for du kunne bruge opskriften. Jeg er selv helt vild med dem.

      Svar
  60. Christina skriver

    april 08, 2015 at 8:47 am

    Hej Louise! Vil bare sige tusind tak for en go opskrift! Jeg har bare valgt at tilføje 1 cup whey protein med banan smag og så grov hakke 50 gram 70% mørk chokolade ned i dejen! Hold op de blev lækre! Har lavet dem tre gange nu og er helt vild med dem! Severe dem med en lille glat øko honning, en lille håndfuld valnødder og en halv banan på. Mums sir jeg bare!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 09, 2015 at 8:00 pm

      Mums! Det lyder godt nok også lækkert! Er glad for du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  61. Kurt skriver

    april 08, 2015 at 1:30 am

    Vil du anbefale grov- eller finvalsede havregryn til din opskrift?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 08, 2015 at 6:45 am

      Hej Kurt
      Jeg har selv kun brugt finvalsede havregryn.

      Svar
  62. marie artmann skriver

    marts 28, 2015 at 11:01 am

    Det lyder lækkert - kan de fryses? Tænker børnene vil nyde det i frugtposen engang imellem :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 1:33 pm

      Hej Marie
      Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg dog godt. De kan også godt holde sig nogle dage i køleskabet uden problemer.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Sonja R. Bork skriver

        oktober 28, 2016 at 8:47 pm

        Det ka de. Dog bare husk at løsfryse dem :)

        Svar
  63. Signe Braat skriver

    februar 27, 2015 at 4:17 pm

    Sikke nogle dejlige kalorie-venlige pandekager.
    Jeg kunne tænke mig at bage dem helt små næste gang jeg skal stå for brunch.

    Med venlig hilsen
    Fødevarekonsulent

    Signe Braat
    http://www.fødevaregruppen.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2015 at 12:16 pm

      Det lyder som en god idé Signe :-)

      Svar
  64. Antoni skriver

    februar 27, 2015 at 12:18 pm

    Nu er jeg så igang med at lave dem, så ser jeg så at jeg har glemt at komme mel i ...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2015 at 12:17 pm

      Øv - håber de blev okay alligevel?

      Svar
      • Antoni skriver

        marts 03, 2015 at 3:05 pm

        Ja, de smagte faktisk ok, Er igang igen, nu med mel i :)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 03, 2015 at 10:47 pm

          Håber de så blev endnu bedre denne gang! :-)

          Svar
  65. Vivi lykke randers skriver

    februar 20, 2015 at 8:31 pm

    Nogle der ved hvor mange kalorier der er i en?
    Vivi

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2015 at 9:06 pm

      Hej Vivi
      Malene har skrevet en kommentar hertil opskriften hvor hun siger at der er 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk.

      Svar
  66. Hanne skriver

    januar 26, 2015 at 12:30 pm

    Hvordan er konsistensen på dem? Er det ligesom "rigtige" amerikanske pandekager?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2015 at 4:22 pm

      Hej Hanne
      Ja, det synes jeg de er. Men efter min mening smager de bare meget bedre! :-)

      Svar
  67. Luna Gade skriver

    januar 25, 2015 at 3:36 pm

    Kæmpe thumbs up for denne opskrift! Jeg lavede mine med kornene fra en halv stang vanille, chiafrø og semi-grahamsmel. De blev serverede med groft hakkede mandler, mørk chokolade og fromage blanc (det, jeg kan finde i Frankrig, der minder mest om skyr. :b)
    Helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver dem! Hurtigt, enkelt og virkelig lækkert!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 25, 2015 at 7:49 pm

      Mums, det lyder også som en lækker variant du har lavet dig der :-)

      Svar
  68. Tina fra hyggeliv.dk skriver

    januar 25, 2015 at 10:15 am

    Hej Louise.

    Tak for en super lækker opskrift :-) Jeg har allerede lavet disse bananpandekager flere gange, og alle herhjemme elsker dem bare. De er bare så dejlig svampede og lette at lave.

    Rigtig fin blog du har med en masse dejlige opskrifter :-) Jeg har prøvet en del af dine opskrifter og de har alle været favoritter :-)

    Vh Tina fra Hyggeliv.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 25, 2015 at 7:48 pm

      Hej Tina
      Mange tak for dine fine ord, dem er jeg meget glad for! Jeg er også selv helt vild med de her bananpandekager.

      Svar
  69. Pernille Nielsen skriver

    januar 13, 2015 at 3:05 pm

    Sygt lækre pandekager! Så nemme at lave - kan klart anbefales!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 13, 2015 at 10:24 pm

      Tak Pernille - jeg er også ret vild med dem! :-)

      Svar
  70. Line skriver

    januar 11, 2015 at 12:28 pm

    Lyder som en lækker og sundere måde!
    Har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med. Hvor mange kalorier er der i en af disse pandekager? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2015 at 7:07 pm

      Hej Line
      Det ved jeg desværre ikke. Men det burde være til at regne ud. Jeg ved at f.eks. Madlog.dk har en beregner til sådan noget.

      Svar
    • Malene E. Hansen skriver

      februar 16, 2015 at 6:52 pm

      Hej Line

      Jeg har selv lige udregnet kaloriemænden på de her pandekager, og den siger 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk :)

      Mvh. Malene

      Svar
      • Louise Dam skriver

        februar 16, 2015 at 9:01 pm

        Mange tak for hjælpen Malene, det er der nok flere der bliver glade for :-)

        Svar
  71. Lisbeth skriver

    december 27, 2014 at 4:24 pm

    Vi er vilde med de her pandekager! Både min kæreste, jeg og vores søn på 1,5 år :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2014 at 2:11 pm

      Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg er også selv helt vild med dem :-)

      Svar
  72. Pernille vilhelmsen skriver

    december 06, 2014 at 4:58 pm

    Er det muligt og lave dejen dagen før ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2014 at 7:06 pm

      Hej Pernille

      Jeg har ikke prøvet at lave dejen dagen før, så jeg kan ikke svare helt sikkert på det. Men jeg vil godt tro at man kan. Du må meget gerne skrive herinde hvis du afprøver det.

      Svar
      • Sonja R. Bork skriver

        oktober 28, 2016 at 8:45 pm

        Man ka sagtens lave dejen dagen før. Har jeg gjort nogle gange. 'Men så putter jeg et ekstra æg i på dagen, da havregrynene suger ret meget :)

        Svar
  73. Henriette Christensen skriver

    november 23, 2014 at 12:52 am

    Vi har lige prøvet dine bananpandekager, og de er super gode. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi laver dem!

    Det er en dejlig blog med lækre opskrifter, du har :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 23, 2014 at 7:18 pm

      Skønt at du kunne bruge opskriften! og tak! :-)

      Svar
  74. Tina skriver

    november 14, 2014 at 7:53 pm

    Jeg prøvede lige dine bananpandekager i morges og jeg må simpelthen sige tak for opskriften :D Det er første gang jeg har lavet dem, hvor de rent faktisk er blevet vellykkede OG har smagt fantastisk.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 15, 2014 at 12:41 am

      Ej, det er jeg da bare så glad for at høre! Forresten er det da en super fin blog du har. Og tillykke med dit halvmarathon :-)

      Svar
  75. Stinna skriver

    oktober 05, 2014 at 7:50 pm

    Hvor ser det bare lækkert ud ! :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2014 at 9:54 am

      Mange tak Stinna, det er de også :-)

      Svar
  76. Sarah Mejer skriver

    oktober 05, 2014 at 11:10 am

    Har lavet disse lækre pandekager flere gange nu og de sidder bare lige i skabet!! Bruger dem både til morgenmad med skyr og nødder. Men de kan kan også nemt bruges som dessert med skyr/vaniljesukker/lakridspulver/frugt som topping og lidt revet mørkt chokolade. Mums!
    Jeg elsker dem! Tak for den lækre opskrift.

    Svar
  77. Tulunay skriver

    september 23, 2014 at 7:43 pm

    De ser super lækre ud.
    Kan man godt lade være med at tage havregryn i dejen. Så det kun bliver mel æg bananer og salt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 24, 2014 at 10:17 pm

      Det må jeg sige at jeg ikke har prøvet. Men det kan man muligvis godt. Måske skal der så et ekstra æg i for at holde det sammen.

      Svar
  78. Hanne skriver

    september 23, 2014 at 2:35 pm

    Yummi prøv at lave lidt sødt tilbehør i stedet for marmelade:
    Friske pærere i smalle både, drysset med lidt kanel, muskovadosirup og honning og lade dem riste på panden i få minutter (skal stadig være lidt sprøde), når du er færdig med at lave pandekagerne.

    Smager super og er et godt alternativ til at stille sliksulten.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 24, 2014 at 10:18 pm

      MUMS! Det lyder da super lækkert! Det må jeg få afprøvet.

      Svar
  79. Christine skriver

    august 09, 2014 at 10:24 pm

    Stegte du i noget fedstof? Tænker RIgTiG smør evt?

    Hvordan bliver de, hvis man genopvarmer dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 10, 2014 at 3:09 pm

      Hej Christine
      Jeg steger enten i lidt olie eller i smør. Jeg mener jeg har genopvarmet dem en enkelt gang uden nogle problemer. De smager også fint kolde :-)

      Svar
  80. Eva Toft skriver

    maj 27, 2014 at 6:32 pm

    Det ser super lækkert ud ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 29, 2014 at 2:38 pm

      Mange tak :-)

      Svar
  81. lisa skriver

    maj 25, 2014 at 1:45 pm

    Jeg brugte din opskrift på bananpandekager,
    valgte dog at rive en økologisk citron samt citronsaft i dejen, de blev rigtig gode.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 14, 2014 at 8:04 pm

      Rigtig god idé. Det vil jeg prøve næste gang jeg laver dem. Tak for tippet! :-)

      Svar
4.07 from 203 votes (201 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.