En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.
Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.
Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.
Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.
Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.
Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.
Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie
Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.
Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.
Bananpandekager
Udstyr (reklamelink)
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
- Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
- Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.
Dine egne noter
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.
Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.
Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.
Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.
Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.
Ragnhild
Kan pannekakene lages glutenfri med et alternativ til hvetemel?
Louise Dam
Du kan bruge lidt mere havregryn og måske mandelmel/blendede mandler eller glutenfri mel.
Trine
Har du en idé om jeg kan putte dejen i vaffelforme og bage dem i ovnen?
Louise Dam
Altså jeg har en en opskrift på bananvafler, men har kun prøvet i et almindeligt vaffeljern. Du finder opskriften her: Sunde bananvafler
Louise
Jeg har lavet bananpandekager med denne opskrift SÅ mange gange, at jeg nu kan opskriften udenad. Vi elsker dem som en lille sukkerfri snack i madpakken. Jeg synes, det nemmeste er at putte alle ingredienserne i en høj plastbeholder og blende det hele med en stavblender 👍
Louise Dam
Tak for din dejlige tilbagemelding. Skønt du kan bruge min opskrift! :-)
Anders
Virkelig gode, jeg kom dog lidt sukker, kardemomme, vanilje og kanel i....super hurtige at lave og rigtig lækker smag 🥞
Louise Dam
Mums, det lyder også lækkert!
Ell
Hej dig.... Skal til at bage dine skønne pandekager for 2 gang, på torsdag, da kæresten har føsda... Tror du lidt vanillesukker ku være godt i ?? Ja her tænker jeg så ikke så meget sundhedstrip. Mvh. Ella
Louise Dam
Ja, det er rigtig lækkert i pandekagerne. Kardemomme er også godt.
Anders
Næringsindhold ?
Louise Dam
Hej Anders
Jeg beregner desværre ikke de forskellige værdier ud på mine opskrifter. Det er meget tidskrævende. Der findes dog flere sider, hvor man kan taste opskrifter ind og få det beregnet.
Hilsen Louise
Terese
Fantastisk opskrift! Jeg kan godt lide at putte lidt ekstra havregryn i for lidt knas, kanel for smag og lidt bagepulver for højde. Det er et hit både til frokost og morgenmad :) :)
Louise Dam
Hej Terese
Dejligt du kan bruge opskriften - og tak for de ekstra tip til pandekagerne.
Hilsen Louise
Friluft
Hej Louise,
Kan pandekagerne laves uden æg? :)
Venligst
Oskar
Louise Dam
Så skal du nok have fat i en helt anden opskrift tror jeg. Ellers kan de her ikke binde sammen. Men måske noget med Chiafrø i kunne fungere.
Laura
Hejsa,
Kan jeg lave dem til aften og så varme dem næste dag og stadig få dem “bløde”? :)
Louise Dam
Ja, det burde du godt kunne. Jeg har ofte spist rester af dem dagen efter.
Signa
Kan de fryses ned? :)
Louise Dam
Ja, det kan de godt 😊
Christina
Kan de fryses ned hvis man laver en stor portion?
Louise Dam
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
De kan både fryses og gemmes et par dage i køleskabet.
Sabrina Pedersen
Sikke nogle dejlige pandekager 😍 jeg blender altid det hele i en foodprocessor, da jeg kun har frosne bananer 🙈 idag fandt jeg 3 jordbær i fryseren også og kom i, det var nu også ret lækkert, jeg tror det havde været bedre med flere jordbær så de gav mere smag dog. Kardemomme som nogle skriver, bliver det næste jeg skal prøve 😍
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften Sabrina! Det lyder også lækkert med jordbær i. Hvis man har friske jordbær kunne man måske også lægge skiver af jordbær i pandekagen under bagningen.
Frederik Eriksen
Så nemt laver dem nogen gange bare for at spise som middagsmad putter dog lidt mere havregryn i og lidt mælk
Louise Dam
De kan nemlig spises døgnet rundt ;o)
Katja
De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.
Louise Dam
Hej Katja
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Christina
Jeg anbefaler at stege i kokosolie og evt tilføje lidt kardemomme og vanilje - det giver lige det sidste 🥰😋
Louise Dam
Tak for tippet :-)
Christina
Det er MEGA usundt da kokosolie bliver omdannet til Transfedtsyrer når det varmes op.
Hilsen en kostvejleder
Pia Høegh
Hvor har du læst det???
Anders
Jeg har prøvet at udregne det med appen MyFitnessPal og i forhold til den vil jeg mene at der er ca 50-60 kalorier per pandekage.
anja
Hej Louise . Ved du ca hvor mange kalorier der er i en pandekage ? Mvh Anja 😊
Louise Dam
Jeg har desværre ikke selv beregnet det. Men der er flere der har skrevet forslag til det i kommentarerne.