En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.
Opskrift på bananpandekager med havregryn
Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne. Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint, og sundere, alternativ til almindelige amerikanske pandekager.
Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne. Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes end disse. Det er altså bananpandekager uden mel.
Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn. Under opskriften kan du også se en video, hvor jeg viser, hvordan jeg laver dem.
Katja siger:
De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.
Bananpandekager
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Pande
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)stavblender
Ingredienser
- 2 bananer, modne - evt. frosne
- 3 æg
- 1 dl (reklamelink)havregryn
- 1 dl (reklamelink)hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- olie/smør til stegning
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3-4 pandekager på en pande. Du kan selvfølgelig også sagtens lave den mindre.
- Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
- Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde - eventuelt på madpakken.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Nemme og sunde bananpandekager til morgenmad
Netop fordi at der er havregryn i dem, så bliver de en smule sundere og mætter mere, end hvis der ikke var havregryn i. Du kommer ikke til at kunne smage havregrynene, og alle ingredienser bliver blandet godt sammen. Det er også det, der gør dem til virkelig lækre nemme pandekager, at de er så hurtige at røre sammen.
Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Du kan også lave en lækker jordbær/rabarber syltetøj og servere til. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid.
Spis dem som en snack
De behøves slet ikke at nydes varme. Du kan sagtens gemme dem i køleskabet i 1-2 dage og nyde dem kolde. De er også gode at tage med på farten, hvis I skal på tur og vil have lidt lækkert til madpakken.
Hvis du har dem frosset ned, så kan du godt tage et par stykker op om morgenen og lægge dem i madkassen. Så er de klar til at blive spist til frokost. Bliver de lunet i mikroovnen, vil du næsten ikke kunne smage, at de ikke er friskbagte.
Bananpandekager til børn
Pandekagerne er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen. Undlad eventuelt salt i dejen. Du kan også prøve at lave min opskrift på havregrødspandekager med banan. Den opskrift er målrettet bananpandekager til børn og babyer. Og er helt perfekt til også at få brugt resterne af havregrøden op.
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.
Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.
Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.
Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.
Der er cirka 77 kalorier i én pandekage, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.
Ja, det kan du godt. Hvis du vil lave dem uden mel, så kan du bare erstatte 1 dl hvedemel med tilsvarende 1 dl havregryn. De bliver lidt anderledes i konsistensen, men de har stadig en god smag.
Jutta Tybjerg skriver
Tak for opskriften. Så dejligt at mængden er angivet, 2 spsk. pr. Pandekage.. Jeg kunne have 4 på stk. på panden. Bagte dem med held ved middelvarme, på 5 ud af 9.
Jeg fik 18 stk.
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Ragnhild skriver
Kan pannekakene lages glutenfri med et alternativ til hvetemel?
Louise Dam skriver
Du kan bruge lidt mere havregryn og måske mandelmel/blendede mandler eller glutenfri mel.
Trine skriver
Har du en idé om jeg kan putte dejen i vaffelforme og bage dem i ovnen?
Louise Dam skriver
Altså jeg har en en opskrift på bananvafler, men har kun prøvet i et almindeligt vaffeljern. Du finder opskriften her: Sunde bananvafler
Louise skriver
Jeg har lavet bananpandekager med denne opskrift SÅ mange gange, at jeg nu kan opskriften udenad. Vi elsker dem som en lille sukkerfri snack i madpakken. Jeg synes, det nemmeste er at putte alle ingredienserne i en høj plastbeholder og blende det hele med en stavblender 👍
Louise Dam skriver
Tak for din dejlige tilbagemelding. Skønt du kan bruge min opskrift! :-)
Anders skriver
Virkelig gode, jeg kom dog lidt sukker, kardemomme, vanilje og kanel i....super hurtige at lave og rigtig lækker smag 🥞
Louise Dam skriver
Mums, det lyder også lækkert!
Ell skriver
Hej dig.... Skal til at bage dine skønne pandekager for 2 gang, på torsdag, da kæresten har føsda... Tror du lidt vanillesukker ku være godt i ?? Ja her tænker jeg så ikke så meget sundhedstrip. Mvh. Ella
Louise Dam skriver
Ja, det er rigtig lækkert i pandekagerne. Kardemomme er også godt.
Anders skriver
Næringsindhold ?
Louise Dam skriver
Hej Anders
Jeg beregner desværre ikke de forskellige værdier ud på mine opskrifter. Det er meget tidskrævende. Der findes dog flere sider, hvor man kan taste opskrifter ind og få det beregnet.
Hilsen Louise
Terese skriver
Fantastisk opskrift! Jeg kan godt lide at putte lidt ekstra havregryn i for lidt knas, kanel for smag og lidt bagepulver for højde. Det er et hit både til frokost og morgenmad :) :)
Louise Dam skriver
Hej Terese
Dejligt du kan bruge opskriften - og tak for de ekstra tip til pandekagerne.
Hilsen Louise
Friluft skriver
Hej Louise,
Kan pandekagerne laves uden æg? :)
Venligst
Oskar
Louise Dam skriver
Så skal du nok have fat i en helt anden opskrift tror jeg. Ellers kan de her ikke binde sammen. Men måske noget med Chiafrø i kunne fungere.
Laura skriver
Hejsa,
Kan jeg lave dem til aften og så varme dem næste dag og stadig få dem “bløde”? :)
Louise Dam skriver
Ja, det burde du godt kunne. Jeg har ofte spist rester af dem dagen efter.
Signa skriver
Kan de fryses ned? :)
Louise Dam skriver
Ja, det kan de godt 😊
Christina skriver
Kan de fryses ned hvis man laver en stor portion?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
De kan både fryses og gemmes et par dage i køleskabet.
Sabrina Pedersen skriver
Sikke nogle dejlige pandekager 😍 jeg blender altid det hele i en foodprocessor, da jeg kun har frosne bananer 🙈 idag fandt jeg 3 jordbær i fryseren også og kom i, det var nu også ret lækkert, jeg tror det havde været bedre med flere jordbær så de gav mere smag dog. Kardemomme som nogle skriver, bliver det næste jeg skal prøve 😍
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften Sabrina! Det lyder også lækkert med jordbær i. Hvis man har friske jordbær kunne man måske også lægge skiver af jordbær i pandekagen under bagningen.
Frederik Eriksen skriver
Så nemt laver dem nogen gange bare for at spise som middagsmad putter dog lidt mere havregryn i og lidt mælk
Louise Dam skriver
De kan nemlig spises døgnet rundt ;o)
Katja skriver
De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.
Louise Dam skriver
Hej Katja
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Christina skriver
Jeg anbefaler at stege i kokosolie og evt tilføje lidt kardemomme og vanilje - det giver lige det sidste 🥰😋
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Christina skriver
Det er MEGA usundt da kokosolie bliver omdannet til Transfedtsyrer når det varmes op.
Hilsen en kostvejleder
Pia Høegh skriver
Hvor har du læst det???
Anders skriver
Jeg har prøvet at udregne det med appen MyFitnessPal og i forhold til den vil jeg mene at der er ca 50-60 kalorier per pandekage.
anja skriver
Hej Louise . Ved du ca hvor mange kalorier der er i en pandekage ? Mvh Anja 😊
Louise Dam skriver
Jeg har desværre ikke selv beregnet det. Men der er flere der har skrevet forslag til det i kommentarerne.