• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Bananpandekager

    Udgivet: jan 27, 2022 · Opdateret: jan 27, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager

    Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne.

    Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og også lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint og sundere alternativ til almindelige amerikanske pandekager.

    Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne.

    Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes. Dem finder du en opskrift på lige her.

    Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid. De er helt perfekte til brunchbordet. Find forslag til hvad du ellers kan servere til en lækker brunch lige her.

    Læs også: Brownie uden tilsat sukker og mel | Gammeldags pandekager | 12 opskrifter med frosne bananer | Bananbrownie

    Bananpandekager er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen.

    Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn.

    ikon piskeris Chestnut

    Bananpandekager

    15 stk
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    • Skåle
    • stavblender
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 bananer modne - evt. frosne
    • 3 æg
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl hvedemel
    • ½ tsk. salt
    • olie

    Sådan gør du
     

    • Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
    • Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
    • Opvarm en pande med lidt fedtstof.
    • Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3 pandekager på en pande.
    • Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
    • Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Du kan eventuelt tilsætte lidt kardemomme til dejen.
     

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 pandekage (ved 15 stk) | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 172 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse bananpandekager?

    Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.

    Kan de spises kolde?

    Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.

    Kan jeg bruge frosne bananer til at lave pandekager med banan?

    Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.

    Kan jeg tilsætte nogle krydderier til pandekagerne?

    Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.

    Hvor mange kalorier er der i pandekagerne med banan?

    Der er cirka 77 kalorier i én pandekager, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.

    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde pandekager med banan
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Opskrift på nemme hjemmelavede sunde bananpandekager
    Følg mig på Instagram

    « Falafel
    Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ragnhild

      november 25, 2022 at 10:20 pm

      5 stars
      Kan pannekakene lages glutenfri med et alternativ til hvetemel?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:42 pm

        Du kan bruge lidt mere havregryn og måske mandelmel/blendede mandler eller glutenfri mel.

        Svar
    2. Trine

      januar 26, 2022 at 11:15 am

      Har du en idé om jeg kan putte dejen i vaffelforme og bage dem i ovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2022 at 1:11 pm

        Altså jeg har en en opskrift på bananvafler, men har kun prøvet i et almindeligt vaffeljern. Du finder opskriften her: Sunde bananvafler

        Svar
      • Louise

        marts 21, 2022 at 1:41 pm

        Jeg har lavet bananpandekager med denne opskrift SÅ mange gange, at jeg nu kan opskriften udenad. Vi elsker dem som en lille sukkerfri snack i madpakken. Jeg synes, det nemmeste er at putte alle ingredienserne i en høj plastbeholder og blende det hele med en stavblender 👍

        Svar
        • Louise Dam

          marts 22, 2022 at 8:52 pm

          Tak for din dejlige tilbagemelding. Skønt du kan bruge min opskrift! :-)

          Svar
    3. Anders

      juli 19, 2021 at 4:12 pm

      Virkelig gode, jeg kom dog lidt sukker, kardemomme, vanilje og kanel i....super hurtige at lave og rigtig lækker smag 🥞

      Svar
      • Louise Dam

        august 02, 2021 at 10:18 pm

        Mums, det lyder også lækkert!

        Svar
    4. Ell

      september 08, 2020 at 5:27 pm

      Hej dig.... Skal til at bage dine skønne pandekager for 2 gang, på torsdag, da kæresten har føsda... Tror du lidt vanillesukker ku være godt i ?? Ja her tænker jeg så ikke så meget sundhedstrip. Mvh. Ella

      Svar
      • Louise Dam

        september 08, 2020 at 10:16 pm

        Ja, det er rigtig lækkert i pandekagerne. Kardemomme er også godt.

        Svar
    5. Anders

      januar 24, 2020 at 11:55 am

      Næringsindhold ?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:24 am

        Hej Anders
        Jeg beregner desværre ikke de forskellige værdier ud på mine opskrifter. Det er meget tidskrævende. Der findes dog flere sider, hvor man kan taste opskrifter ind og få det beregnet.
        Hilsen Louise

        Svar
    6. Terese

      januar 18, 2020 at 9:42 pm

      Fantastisk opskrift! Jeg kan godt lide at putte lidt ekstra havregryn i for lidt knas, kanel for smag og lidt bagepulver for højde. Det er et hit både til frokost og morgenmad :) :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:26 am

        Hej Terese
        Dejligt du kan bruge opskriften - og tak for de ekstra tip til pandekagerne.
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Friluft

      november 12, 2019 at 4:07 pm

      Hej Louise,

      Kan pandekagerne laves uden æg? :)

      Venligst

      Oskar

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2019 at 12:04 am

        Så skal du nok have fat i en helt anden opskrift tror jeg. Ellers kan de her ikke binde sammen. Men måske noget med Chiafrø i kunne fungere.

        Svar
    8. Laura

      august 31, 2019 at 6:22 pm

      Hejsa,
      Kan jeg lave dem til aften og så varme dem næste dag og stadig få dem “bløde”? :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 04, 2019 at 7:45 am

        Ja, det burde du godt kunne. Jeg har ofte spist rester af dem dagen efter.

        Svar
    9. Signa

      august 06, 2019 at 1:01 pm

      Kan de fryses ned? :)

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:35 pm

        Ja, det kan de godt 😊

        Svar
    10. Christina

      juni 16, 2019 at 4:31 pm

      Kan de fryses ned hvis man laver en stor portion?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:03 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        De kan både fryses og gemmes et par dage i køleskabet.

        Svar
    11. Sabrina Pedersen

      maj 23, 2019 at 7:25 am

      Sikke nogle dejlige pandekager 😍 jeg blender altid det hele i en foodprocessor, da jeg kun har frosne bananer 🙈 idag fandt jeg 3 jordbær i fryseren også og kom i, det var nu også ret lækkert, jeg tror det havde været bedre med flere jordbær så de gav mere smag dog. Kardemomme som nogle skriver, bliver det næste jeg skal prøve 😍

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:37 am

        Dejligt du kunne bruge opskriften Sabrina! Det lyder også lækkert med jordbær i. Hvis man har friske jordbær kunne man måske også lægge skiver af jordbær i pandekagen under bagningen.

        Svar
    12. Frederik Eriksen

      marts 01, 2019 at 4:31 pm

      Så nemt laver dem nogen gange bare for at spise som middagsmad putter dog lidt mere havregryn i og lidt mælk

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2019 at 8:23 pm

        De kan nemlig spises døgnet rundt ;o)

        Svar
    13. Katja

      februar 09, 2019 at 12:09 pm

      De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 20, 2019 at 10:19 am

        Hej Katja
        Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

        Svar
    14. Christina

      januar 28, 2019 at 9:27 pm

      Jeg anbefaler at stege i kokosolie og evt tilføje lidt kardemomme og vanilje - det giver lige det sidste 🥰😋

      Svar
      • Louise Dam

        januar 29, 2019 at 10:24 am

        Tak for tippet :-)

        Svar
      • Christina

        februar 10, 2019 at 4:38 pm

        Det er MEGA usundt da kokosolie bliver omdannet til Transfedtsyrer når det varmes op.

        Hilsen en kostvejleder

        Svar
        • Pia Høegh

          august 19, 2019 at 3:07 pm

          Hvor har du læst det???

          Svar
      • Anders

        februar 14, 2019 at 7:08 pm

        Jeg har prøvet at udregne det med appen MyFitnessPal og i forhold til den vil jeg mene at der er ca 50-60 kalorier per pandekage.

        Svar
    15. anja

      september 03, 2018 at 8:12 pm

      Hej Louise . Ved du ca hvor mange kalorier der er i en pandekage ? Mvh Anja 😊

      Svar
      • Louise Dam

        september 16, 2018 at 3:08 pm

        Jeg har desværre ikke selv beregnet det. Men der er flere der har skrevet forslag til det i kommentarerne.

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Dalgona kaffe - cremet iskaffe

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her