Her kan du finde en dejlig og simpel opskrift på havregrødspandekager med banan. Det er oplagt at lave havregrødspandekager til baby, som de kan spise, når de er 6 måneder gamle. Det er en form for klatkager af havregrød, hvor der kommer lidt smag af banan i.
Havregrødspandekager til baby
Havregrødspandekager er noget der bliver lavet ofte herhjemme. Når min datter eller jeg selv har spist havregrød til morgenmad, så elsker vi at trylle resterne om til disse pandekager. Ja ofte laver jeg faktisk lidt ekstra havregrød med vilje så jeg ved der er nok til pandekager.
Havregrødpandekager er perfekte som en lille eftermiddagssnack til små børn, og pga. den bløde konsistens kan de også gives til små babyer fra cirka 6 måneder.
Prøv også disse opskrifter:
Bananpandekager | Klatkager af risalamande | Klatkager
Klatkager af havregrød
Pandekagerne er jo egentlig en form for klatkager lavet af havregrød. Jeg plejer blot at blende min dej, så den bliver helt glat. Men hvis det skal være mere som klatkager, kan man undlade at blende dejen. Så får du den lidt grovere konsistens, som man kender fra de typiske klatkager.
Det er virkelig smart, at man kan lave sine triste havregrødsrester om til de her dejlige klatkager af havregrød. Jeg tilsætter lidt banan, da det giver en dejlig sødme til pandekagerne. Du kan også godt undlade det, hvis du ikke er til det.
Havregrødspandekager med banan
Ingredienser
- 1 dl havregrød, brug en rest
- 2 æg
- 1 banan
- 2 spsk (reklamelink)hvedemel
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- ½ tsk kardemomme
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne op i en blender eller (reklamelink)food processor. Du kan også komme det i en skål og bruge en stavblender, eller blot røre det sammen med en ske. Dejen bliver helt glat hvis du blender den.
- Blend alle ingredienserne sammen.
- Opvarm en pande med lidt smør eller olie.
- Hæld lidt dej på panden og steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse pandekagerne ned, hvis du ikke får dem alle sammen spist. Det kan også være, at du med vilje laver en stor portion - netop så dine havregrødspandekager med banan kan fryses ned og spises på et andet tidspunkt.
Ja, du kan godt tilføje andre krydderier end bare kardemomme, som jeg har skrevet i ingredienslisten. Hvis du godt kan lide kanel, kan du eksempelvis også komme en smule af det i. Brug gerne ægte kanel, især hvis de skal serveres for børn. Det er også lækkert med lidt vanilje i pandekagerne.
Maria skriver
De absolut bedste bananpandekager! Min baby eeeeelsker dem!
Louise Dam skriver
Ej, hvor er det bare skønt at høre!