• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager » Klatkager

    Klatkager

    4.1 / 5 ( 19 votes )
    Opskrift på hjemmelavede klatkager
    Jeg er faktisk ikke den der spiser rigtig meget risengrød. Jeg kan godt lide det, men kun til jul, og kun i begrænset mængde. Ikke noget med mange gange i løbet af december måned. Men når jeg så laver risengrød, så laver jeg alligevel gerne en god stor portion. Så spørger I måske hvorfor jeg laver en stor portion, når nu jeg ikke rigtig vil spise det? Ja nu skal du høre, det er simpelthen fordi at rester af risengrød allerhelst skal laves om til klatkager - og så må man jo lige sørge for at have nogle rester :-)

    Klatkager er helt enkelt bare en slags pandekager, der er lavet på kold risengræd, æg sukker og mel. De bages på panden og spises lune sammen med lidt lækkert syltetøj. F.eks. denne jordbær/rabarber syltetøj. Klatkager smager virkelig godt. Så næste gang du sætter en gryde med risengrød over, så sørge lige for at lave lidt ekstra så der er til klatkagerne dagen efter.

    Klatkager

    10 stk.
    Forberedelsestid: 15 min

    Ingredienser
    ½ portion risengrød
    2 æg
    1 tsk rørsukker
    1 tsk vaniljesukker
    1 dl mel
    smør til stegning


    Fremgangsmåde
    1. Bland den kold risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør i dejen til den er ensartet.
    2. Lad gerne dejen stå lidt i køleskabet i 30 minutter eller mere. På den måde samler dejen sig lidt og klatkagerne falder ikke så nemt fra hinanden når du steger dem.
    3. Smelt lidt smør på en varm pande. Læg cirka 2 spiseskeer af dejen på panden. Glat dem eventuelt lidt ud, hvis de ikke selv flyder ud.
    4. Bag klatkagerne ved mellem varme indtil det øverste på klatkagen ikke længere er flydende. Vend så klatkagen med en paletkniv og bag dem færdige.
    5. Tag klatkagerne af panden og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
    6. Server klatkagerne med syltetøj.


    Opskrift på hjemmelavede klatkagerOpskrift på hjemmelavede klatkagerOpskrift på hjemmelavede klatkagerOpskrift på hjemmelavede klatkagerOpskrift på hjemmelavede klatkagerOpskrift på hjemmelavede klatkager

    Af Louise Dam

    Skrevet af: Louise DamPandekagerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager, Jul, Pandekager & vafler

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Risengrød
    Next Post: Rødkålssalat med æbler, appelsin og tranebær »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Linda Hansen

      august 15, 2020 at 3:31 pm

      Hvordan bliver du så god til at tage billeder Louise!?!?

      Ville ønske at jeg havde fundet din opskrift noget tidligere :)

      Dine billeder overgår jo rigtig mange andre opskrifter jeg har set som eksempelvis
      https://7opskrifter.dk/opskrift/klatkager/

      Jeg må hellere komme igang ude i køkkenet nu!

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:04 pm

        Mange tak! Jeg har øvet mig i 10 år nu :-)

        Svar
    2. Helle

      december 25, 2019 at 12:21 pm

      Hej Louise 😁
      Din opskrift kom frem da jeg google de "gode klatkager," dem vil vi så prøve idag. Har taget en 1/2 portion risengrød fra da jeg lavede til aftensmaden den 23 og til ris a la mante igår/dag 🤔, Så "lidt varition" bliver det så også 😉. Så hedder en af mine piger iøvrigt LOUISE 😉.
      Glædelig jul
      Mvh Helle

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:10 pm

        Lyder lækkert! Håber det blev godt? Og glædelig jul til dig og din familie 😊

        Svar
    3. Christina

      december 10, 2018 at 2:51 pm

      Jeg laver dem i vaffeljernet - det er super nemt ;)

      Svar
      • Louise Dam

        december 11, 2018 at 9:15 am

        Sikke en god idé - det må jeg næsten også prøve. Så må det næsten blive til klatvafler ;o)

        Svar
    4. Gitte

      februar 16, 2018 at 1:11 am

      godt det hele

      Svar
    5. Jeanet

      februar 03, 2017 at 2:45 pm

      Kunne være dejligt hvis du skrev hvor mange gram risengrød en halv portion er!
      Jeg har lavet min risengrød efter en anden opskrift som jeg nu skal lave klatkager af og kan ikke bruge din opskrift fordi jeg ikke aner hvor mange gram risengrød jeg skal bruge og det er møg irriterende! Elsker ellers mange af dine opskrifter :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:07 pm

        God idé - jeg vil veje det næste gang:-)

        Svar
      • Alba

        oktober 24, 2017 at 6:09 pm

        Ellers kan du I krisesituationer som denne altid selv prøve at regne dig frem til et ca.-tal, når du nu har opskriften på Louises risengrød og den opskrift på risengrød, du selv brugte :-)

        Svar
      • Alba

        oktober 25, 2017 at 4:18 pm

        En portion risengrød er i dette tilfælde til 710 g - 1/2 portion svarer altså til 355 g.

        Svar
    6. Susanne

      december 16, 2015 at 5:15 pm

      Hvad er en halv portion risengrød? Har meget at sige hvor stor portion der er lavet fra starten...

      Svar
      • Louise Dam

        december 16, 2015 at 5:36 pm

        Hvis du klikker på linket så kommer du ind på min opskrift på risengrød. Så her kan du se hvor stor 1 portion er.

        Svar
    7. Karoline

      november 25, 2015 at 8:05 pm

      🤗👍🏻

      Svar
    8. Sine

      oktober 25, 2015 at 5:52 pm

      Kan de mon fryser? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 25, 2015 at 7:30 pm

        Hej Sine
        Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg desværre ikke. Men de kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.

        Svar
    9. Vibeke

      oktober 21, 2015 at 1:08 pm

      Mega go'e klatter :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 21, 2015 at 8:37 pm

        ;-)

        Svar
    10. Katrine

      oktober 17, 2015 at 12:53 pm

      Hej hvor mange kulhydrater er der i i hver klatkage?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 17, 2015 at 11:55 pm

        Hej Katrine
        Det har jeg desværre ingen idé om :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her