
Klatkager er helt enkelt bare en slags pandekager, der er lavet på kold risengræd, æg sukker og mel. De bages på panden og spises lune sammen med lidt lækkert syltetøj. F.eks. denne jordbær/rabarber syltetøj. Klatkager smager virkelig godt. Så næste gang du sætter en gryde med risengrød over, så sørge lige for at lave lidt ekstra så der er til klatkagerne dagen efter.
Klatkager
10 stk.
Forberedelsestid: 15 min
Ingredienser
½ portion risengrød
2 æg
1 tsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl mel
smør til stegning
1. Bland den kold risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør i dejen til den er ensartet.
2. Lad gerne dejen stå lidt i køleskabet i 30 minutter eller mere. På den måde samler dejen sig lidt og klatkagerne falder ikke så nemt fra hinanden når du steger dem.
3. Smelt lidt smør på en varm pande. Læg cirka 2 spiseskeer af dejen på panden. Glat dem eventuelt lidt ud, hvis de ikke selv flyder ud.
4. Bag klatkagerne ved mellem varme indtil det øverste på klatkagen ikke længere er flydende. Vend så klatkagen med en paletkniv og bag dem færdige.
5. Tag klatkagerne af panden og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
6. Server klatkagerne med syltetøj.






Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamPandekagerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager, Jul, Pandekager & vafler
Hvordan bliver du så god til at tage billeder Louise!?!?
Ville ønske at jeg havde fundet din opskrift noget tidligere :)
Dine billeder overgår jo rigtig mange andre opskrifter jeg har set som eksempelvis
https://7opskrifter.dk/opskrift/klatkager/
Jeg må hellere komme igang ude i køkkenet nu!
Mange tak! Jeg har øvet mig i 10 år nu :-)
Hej Louise 😁
Din opskrift kom frem da jeg google de "gode klatkager," dem vil vi så prøve idag. Har taget en 1/2 portion risengrød fra da jeg lavede til aftensmaden den 23 og til ris a la mante igår/dag 🤔, Så "lidt varition" bliver det så også 😉. Så hedder en af mine piger iøvrigt LOUISE 😉.
Glædelig jul
Mvh Helle
Lyder lækkert! Håber det blev godt? Og glædelig jul til dig og din familie 😊
Jeg laver dem i vaffeljernet - det er super nemt ;)
Sikke en god idé - det må jeg næsten også prøve. Så må det næsten blive til klatvafler ;o)
godt det hele
Kunne være dejligt hvis du skrev hvor mange gram risengrød en halv portion er!
Jeg har lavet min risengrød efter en anden opskrift som jeg nu skal lave klatkager af og kan ikke bruge din opskrift fordi jeg ikke aner hvor mange gram risengrød jeg skal bruge og det er møg irriterende! Elsker ellers mange af dine opskrifter :)
God idé - jeg vil veje det næste gang:-)
Ellers kan du I krisesituationer som denne altid selv prøve at regne dig frem til et ca.-tal, når du nu har opskriften på Louises risengrød og den opskrift på risengrød, du selv brugte :-)
En portion risengrød er i dette tilfælde til 710 g - 1/2 portion svarer altså til 355 g.
Hvad er en halv portion risengrød? Har meget at sige hvor stor portion der er lavet fra starten...
Hvis du klikker på linket så kommer du ind på min opskrift på risengrød. Så her kan du se hvor stor 1 portion er.
🤗👍🏻
Kan de mon fryser? :-)
Hej Sine
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg desværre ikke. Men de kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.
Mega go'e klatter :)
;-)
Hej hvor mange kulhydrater er der i i hver klatkage?
Hej Katrine
Det har jeg desværre ingen idé om :-)