Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Klatkager

Udgivet: 26. nov 2021 · Opdateret: 14. dec 2023

Klatkager eller risklatter er en helt fantastisk måde at få brugt rester af sin risengrød på. Det er små lækre pandekager lavet af risengrød, og de smager SÅ skønt! Få min bedste klatkager opskrift lige her.

Klatkager ()

Klatkager af risengrød

Risengrød er et hit i juletiden i rigtig mange familier. Især børn elsker for det meste risengrød. Jeg synes også en portion risengrød i ny og næ er lækkert, men jeg kan faktisk bedre lide at bruge resterne af risengrøden til at lave disse lækre klatkager.

Jeg elsker klatkager! Eller risklatter, som de også kaldes af nogen. Det er jo helt enkelt bare en lags pandekager, der er lavet på kold risengrød, æg, sukker og mel. De bages på en varm pande i smør og spises lune. Jeg serverer dem gerne med lidt flormelis og syltetøj.

Gå til:
  • Klatkager af risengrød
  • Klatkager
  • Serveringsforslag til rester af risengrød
  • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
  • Sådan laver du klatkager
  • Kommentarer

Klatkager smager virkelig godt. Så næste gang du sætter en gryde med risengrød over, så sørg lige for at lave lidt ekstra. Så er du nemlig sikker på, der er til risklatter dagen efter.

piskeris Grullo

Klatkager

4.24 fra 43 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Pande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ portion risengrød, cirka 500-600 gram kold risengrød
  • 2 æg
  • 1 tsk (reklamelink)rørsukker, eller sukker
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 50 g (reklamelink)hvedemel
  • smør, til stegning

Serveres med

  • flormelis
  • syltetøj

Sådan gør du
 

  • Bland den kolde risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Lad eventuelt dejen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere. På den måde samler dejen sig lidt og klatkagerne falder ikke så nemt fra hinanden når du steger dem.
  • Smelt lidt smør på en varm pande.
  • Læg dejen på panden som små pandekager. Brug cirka 1-1,5 spsk pr. klatkage.
  • Bag klatkagerne ved mellem varme indtil det øverste på klatkagen ikke længere er flydende. Vend så klatkagen med en paletkniv og bag dem færdige.
  • Tag klatkagerne af panden og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
  • Servér klatkagerne med syltetøj og flormelis.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 klatkage | Kalorier: 84 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 3 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Serveringsforslag til rester af risengrød

Klatkager kan både spises som lækker eftermiddagshygge med f.eks. flormelis og syltetøj. Men de kan også sagtens serveres til morgenmad. De er det perfekte søde indslag, hvis du skal lave en lille julebrunch f.eks. Hvis du serverer dem til morgenmad/brunch kan du overveje, at servere dem med skyr og frisk frugt.

Prøv også disse opskrifter:
Klatkager af risalamande | Risalamande vafler | Risengrød

Klatkager smager jo fantastisk, men hvis du ikke har prøvet det endnu, så prøv også at lave risengrødsvafler. Det er faktisk præcis det samme som klatkager - bare lavet i et vaffeljern i stedet for på en pande. Du

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse klatkager?

Ja, klatkager kan sagtens fryses. Det gør jeg ofte selv, hvis vi har en stor portion risengrød, som jeg har lavet om til risklatter. Så ryger resten på frys.

Kan man bruge nogle krydderier i dejen?

Dette er min basis opskrift på klatkager. Men du kan sagtens variere opskriften lidt ved f.eks. at tilsætte reven appelsin eller citronskal, lidt kardemomme og/eller kanel.

Hvor lang tid kan de holde i køleskabet?

Det er altid lidt individuelt i forhold til hvor frisk den rest risengrød du har brugt er osv. Men 2-3 dage i køleskabet burde de sagtens kunne holde.

Jeg har en rest risengrød, der ikke er lavet efter din opskrift. Kan den bruges?

Ja! Så længe du har cirka 500-600 g rester af risengrød kan du bruge min opskrift på klatkager.

Sådan laver du klatkager

Herunder kan du se, hvordan du laver klatkager trin for trin. Det er meget nemt at gå til, og så smager de godt.

Klatkager ()
Du starter med at hælde din risengrød, æg og andre ingredienser sammen i en skål.
Klatkager ()
Det skulle meget gerne se sådan her ud, når du har rørt det sammen.
Klatkager ()
Varm dernæst en pande og steg små pandekager ved middel varme. De skal være let gyldne.
Klatkager ()
Steg dem på begge sider indtil at de ser nogenlunde sådan ud.
Steg dem på begge sider indtil at de ser nogenlunde sådan ud.
Klatkager ()
hjemmelavede klatkager af risengrød
klatkager

Kommentarer

  1. Michala skriver

    december 26, 2023 at 9:55 am

    Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet inden klatkagerne laves?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 26, 2023 at 8:03 pm

      Et par dage tænker jeg godt du kan have den stående :-)

      Svar
  2. Linda Hansen skriver

    august 15, 2020 at 3:31 pm

    Hvordan bliver du så god til at tage billeder Louise!?!?

    Ville ønske at jeg havde fundet din opskrift noget tidligere :)

    Dine billeder overgår jo rigtig mange andre opskrifter jeg har set som eksempelvis
    https://7opskrifter.dk/opskrift/klatkager/

    Jeg må hellere komme igang ude i køkkenet nu!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 28, 2020 at 12:04 pm

      Mange tak! Jeg har øvet mig i 10 år nu :-)

      Svar
  3. Helle skriver

    december 25, 2019 at 12:21 pm

    Hej Louise 😁
    Din opskrift kom frem da jeg google de "gode klatkager," dem vil vi så prøve idag. Har taget en 1/2 portion risengrød fra da jeg lavede til aftensmaden den 23 og til ris a la mante igår/dag 🤔, Så "lidt varition" bliver det så også 😉. Så hedder en af mine piger iøvrigt LOUISE 😉.
    Glædelig jul
    Mvh Helle

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2019 at 11:10 pm

      Lyder lækkert! Håber det blev godt? Og glædelig jul til dig og din familie 😊

      Svar
  4. Christina skriver

    december 10, 2018 at 2:51 pm

    Jeg laver dem i vaffeljernet - det er super nemt ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 11, 2018 at 9:15 am

      Sikke en god idé - det må jeg næsten også prøve. Så må det næsten blive til klatvafler ;o)

      Svar
  5. Gitte skriver

    februar 16, 2018 at 1:11 am

    godt det hele

    Svar
  6. Jeanet skriver

    februar 03, 2017 at 2:45 pm

    Kunne være dejligt hvis du skrev hvor mange gram risengrød en halv portion er!
    Jeg har lavet min risengrød efter en anden opskrift som jeg nu skal lave klatkager af og kan ikke bruge din opskrift fordi jeg ikke aner hvor mange gram risengrød jeg skal bruge og det er møg irriterende! Elsker ellers mange af dine opskrifter :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:07 pm

      God idé - jeg vil veje det næste gang:-)

      Svar
    • Alba skriver

      oktober 24, 2017 at 6:09 pm

      Ellers kan du I krisesituationer som denne altid selv prøve at regne dig frem til et ca.-tal, når du nu har opskriften på Louises risengrød og den opskrift på risengrød, du selv brugte :-)

      Svar
    • Alba skriver

      oktober 25, 2017 at 4:18 pm

      En portion risengrød er i dette tilfælde til 710 g - 1/2 portion svarer altså til 355 g.

      Svar
  7. Susanne skriver

    december 16, 2015 at 5:15 pm

    Hvad er en halv portion risengrød? Har meget at sige hvor stor portion der er lavet fra starten...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 16, 2015 at 5:36 pm

      Hvis du klikker på linket så kommer du ind på min opskrift på risengrød. Så her kan du se hvor stor 1 portion er.

      Svar
  8. Karoline skriver

    november 25, 2015 at 8:05 pm

    🤗👍🏻

    Svar
  9. Sine skriver

    oktober 25, 2015 at 5:52 pm

    Kan de mon fryser? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 25, 2015 at 7:30 pm

      Hej Sine
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg desværre ikke. Men de kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.

      Svar
  10. Vibeke skriver

    oktober 21, 2015 at 1:08 pm

    Mega go'e klatter :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 21, 2015 at 8:37 pm

      ;-)

      Svar
  11. Katrine skriver

    oktober 17, 2015 at 12:53 pm

    Hej hvor mange kulhydrater er der i i hver klatkage?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 17, 2015 at 11:55 pm

      Hej Katrine
      Det har jeg desværre ingen idé om :-)

      Svar
4.24 from 43 votes (43 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.