• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Klatkager

    Udgivet: nov 26, 2021 · Opdateret: nov 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Klatkager eller risklatter er en helt fantastisk måde at få brugt rester af sin risengrød på. Det er små lækre pandekager lavet af risengrød, og de smager SÅ skønt!

    Klatkager

    Risengrød er et hit i juletiden i rigtig mange familier. Især børn elsker for det meste risengrød. Jeg synes også en portion risengrød i ny og næ er lækkert, men jeg kan faktisk bedre lide at bruge resterne af risengrøden til at lave disse lækre klatkager.

    Gå direkte til:
    • 📖 Opskrift
    • Serveringsforslag
    • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
    • 💬 Kommentarer

    Jeg elsker klatkager! Eller risklatter, som de også kaldes af nogen. Det er jo helt enkelt bare en lags pandekager, der er lavet på kold risengrød, æg, sukker og mel.

    De bages på en varm pande i smør og spises lune. Jeg serverer dem gerne med lidt flormelis og syltetøj.

    Prøv også disse opskrifter:
    Klatkager af risalamande | Risalamande vafler | Risengrød

    Klatkager smager virkelig godt. Så næste gang du sætter en gryde med risengrød over, så sørg lige for at lave lidt ekstra. Så er du nemlig sikker på der er til risklatter dagen efter.

    Herunder får du min opskrift på klatkager.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Klatkager

    15 stk.
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Pande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ½ portion risengrød cirka 500-600 gram kold risengrød
    • 2 æg
    • 1 tsk rørsukker eller sukker
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 50 g hvedemel
    • smør til stegning

    Serveres med

    • flormelis
    • syltetøj

    Sådan gør du
     

    • Bland den kolde risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
    • Lad eventuelt dejen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere. På den måde samler dejen sig lidt og klatkagerne falder ikke så nemt fra hinanden når du steger dem.
    • Smelt lidt smør på en varm pande.
    • Læg dejen på panden som små pandekager. Brug cirka 1-1,5 spsk pr. klatkage.
    • Bag klatkagerne ved mellem varme indtil det øverste på klatkagen ikke længere er flydende. Vend så klatkagen med en paletkniv og bag dem færdige.
    • Tag klatkagerne af panden og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage.
    • Servér klatkagerne med syltetøj og flormelis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 klatkage | Kalorier: 84 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 3 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 27 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Serveringsforslag

    Klatkager kan både spises som lækker eftermiddagshygge med f.eks. flormelis og syltetøj. Men de kan også sagtens serveres til morgenmad. De er det perfekte søde indslag, hvis du skal lave en lille julebrunch f.eks. Hvis du serverer dem til morgenmad/brunch kan du overveje, at servere dem med skyr og frisk frugt.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse klatkager?

    Ja, klatkagerne kan sagtens fryses.

    Kan man bruge nogle krydderier i dejen?

    Dette er min basis opskrift på klatkager. Men du kan sagtens variere opskriften lidt ved f.eks. at tilsætte reven appelsin eller citronskal, lidt kardemomme og/eller kanel.

    Hvor lang tid kan de holde i køleskabet?

    Det er altid lidt individuelt i forhold til hvor frisk den rest risengrød du har brugt er osv. Men 2-3 dage i køleskabet burde de sagtens kunne holde.

    Jeg har en rest risengrød, der ikke er lavet efter din opskrift. Kan den bruges?

    Ja! Så længe du har cirka 500-600 g rester af risengrød kan du bruge min opskrift på klatkager.

    Rester af risengrød trylles til dej til klatkager eller risklatter
    klatkager steges på panden
    hjemmelavede klatkager af risengrød
    klatkager
    risklatter
    Følg mig på Instagram
    « Pakkekalender med fokus på mad
    Brændte mandler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Linda Hansen

      august 15, 2020 at 3:31 pm

      Hvordan bliver du så god til at tage billeder Louise!?!?

      Ville ønske at jeg havde fundet din opskrift noget tidligere :)

      Dine billeder overgår jo rigtig mange andre opskrifter jeg har set som eksempelvis
      https://7opskrifter.dk/opskrift/klatkager/

      Jeg må hellere komme igang ude i køkkenet nu!

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:04 pm

        Mange tak! Jeg har øvet mig i 10 år nu :-)

        Svar
    2. Helle

      december 25, 2019 at 12:21 pm

      Hej Louise 😁
      Din opskrift kom frem da jeg google de "gode klatkager," dem vil vi så prøve idag. Har taget en 1/2 portion risengrød fra da jeg lavede til aftensmaden den 23 og til ris a la mante igår/dag 🤔, Så "lidt varition" bliver det så også 😉. Så hedder en af mine piger iøvrigt LOUISE 😉.
      Glædelig jul
      Mvh Helle

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:10 pm

        Lyder lækkert! Håber det blev godt? Og glædelig jul til dig og din familie 😊

        Svar
    3. Christina

      december 10, 2018 at 2:51 pm

      Jeg laver dem i vaffeljernet - det er super nemt ;)

      Svar
      • Louise Dam

        december 11, 2018 at 9:15 am

        Sikke en god idé - det må jeg næsten også prøve. Så må det næsten blive til klatvafler ;o)

        Svar
    4. Gitte

      februar 16, 2018 at 1:11 am

      godt det hele

      Svar
    5. Jeanet

      februar 03, 2017 at 2:45 pm

      Kunne være dejligt hvis du skrev hvor mange gram risengrød en halv portion er!
      Jeg har lavet min risengrød efter en anden opskrift som jeg nu skal lave klatkager af og kan ikke bruge din opskrift fordi jeg ikke aner hvor mange gram risengrød jeg skal bruge og det er møg irriterende! Elsker ellers mange af dine opskrifter :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:07 pm

        God idé - jeg vil veje det næste gang:-)

        Svar
      • Alba

        oktober 24, 2017 at 6:09 pm

        Ellers kan du I krisesituationer som denne altid selv prøve at regne dig frem til et ca.-tal, når du nu har opskriften på Louises risengrød og den opskrift på risengrød, du selv brugte :-)

        Svar
      • Alba

        oktober 25, 2017 at 4:18 pm

        En portion risengrød er i dette tilfælde til 710 g - 1/2 portion svarer altså til 355 g.

        Svar
    6. Susanne

      december 16, 2015 at 5:15 pm

      Hvad er en halv portion risengrød? Har meget at sige hvor stor portion der er lavet fra starten...

      Svar
      • Louise Dam

        december 16, 2015 at 5:36 pm

        Hvis du klikker på linket så kommer du ind på min opskrift på risengrød. Så her kan du se hvor stor 1 portion er.

        Svar
    7. Karoline

      november 25, 2015 at 8:05 pm

      🤗👍🏻

      Svar
    8. Sine

      oktober 25, 2015 at 5:52 pm

      Kan de mon fryser? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 25, 2015 at 7:30 pm

        Hej Sine
        Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg desværre ikke. Men de kan sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.

        Svar
    9. Vibeke

      oktober 21, 2015 at 1:08 pm

      Mega go'e klatter :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 21, 2015 at 8:37 pm

        ;-)

        Svar
    10. Katrine

      oktober 17, 2015 at 12:53 pm

      Hej hvor mange kulhydrater er der i i hver klatkage?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 17, 2015 at 11:55 pm

        Hej Katrine
        Det har jeg desværre ingen idé om :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her