Vafler lavet af en rest risengrød er virkelig lækkert! Risengrødsvafler eller klatkagevafler er den perfekte måde at få brugt resterne af risengrød, hvis man ikke lige står og skal lave risalamande.

Risengroedsvafler

De fleste kender måske allerede til klatkager. Det er en slags pandekager der laves af en rest kold risengrød. Sådan har jeg ofte brugt risengrødsrester. Men nu har jeg altså prøvet at lave dem som vafler i stedet for, så det er en slags klatkagevafler.

Vafler af risengrød er virkelig godt! Det vil jeg helt sikkert anbefale dig at afprøve. Jeg har tidligere brugt resterne af risalamande til at lave risalamande vafler. Det smager også super lækkert!

Se også disse opskrifter:
Klatkager | Risalamande vafler | Klatkager af risalamande

Opskriften på disse risengrødsvafler er super nem. Det hele skal nemlig blot blandes sammen og så skal det bages i vaffeljernet.

ikon piskeris Chestnut

Risengrødsvafler

6 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Serveres med

  • flormelis
  • syltetøj

Sådan gør du
 

  • Bland den kolde risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Lad eventuelt dejen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere. Det er dog ikke et must.
  • Opvarm vaffeljernet og kom lidt smør i.
  • Fordel lidt dej i vaffeljernet
  • Bag vafler i vaffeljernet indtil de er blevet gyldne. De skal have 3-5 minutter før de er færdige.
  • Læg de færdige vafler på en rist så de holder sig sprøde.
  • Servér klatkagerne med syltetøj og flormelis.

Dine egne noter

Noter

Afhængig af størrelse på vaffeljernet får du 4-6 vafler ud af denne portion.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 vaffel | Kalorier: 196 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 6 g | Fedt: 7 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad kan man servere til vaflerne?

Jeg serverer mine risengrødsvafler med flormelis og sukker, men du kan også servere dem med en klat flødeskum, is, kanelsukker, frisk frugt eller måske kan du finde på noget helt andet der er lækkert.

Hvis du har noget du normalt serverer til klatkager kan du også bare servere det samme til disse klatkagevafler.

Hvilket vaffeljern bruger du?

Jeg bruger mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection (reklamelink), som jeg er meget glad for. Man kan nemlig skifte pladerne ud så det kan bruges til flere forskellige ting.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften