• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Risengrødsvafler

    Udgivet: dec 14, 2021 · Opdateret: dec 14, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Vafler lavet af en rest risengrød er virkelig lækkert! Risengrødsvafler eller klatkagevafler er den perfekte måde at få brugt resterne af risengrød, hvis man ikke lige står og skal lave risalamande.

    Risengroedsvafler

    De fleste kender måske allerede til klatkager. Det er en slags pandekager der laves af en rest kold risengrød. Sådan har jeg ofte brugt risengrødsrester. Men nu har jeg altså prøvet at lave dem som vafler i stedet for, så det er en slags klatkagevafler.

    Vafler af risengrød er virkelig godt! Det vil jeg helt sikkert anbefale dig at afprøve. Jeg har tidligere brugt resterne af risalamande til at lave risalamande vafler. Det smager også super lækkert!

    Se også disse opskrifter:
    Klatkager | Risalamande vafler | Klatkager af risalamande

    Opskriften på disse risengrødsvafler er super nem. Det hele skal nemlig blot blandes sammen og så skal det bages i vaffeljernet.

    Risengroedsvafler

    Risengrødsvafler

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    6 stk.
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 20 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Vaffeljern

    Ingredienser

    • 500 g risengrød kold
    • 2 æg
    • 1 tsk rørsukker eller sukker
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 50 g hvedemel
    • smør til stegning

    Serveres med

    • flormelis
    • syltetøj
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland den kolde risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
    • Lad eventuelt dejen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere. Det er dog ikke et must.
    • Opvarm vaffeljernet og kom lidt smør i.
    • Fordel lidt dej i vaffeljernet
    • Bag vafler i vaffeljernet indtil de er blevet gyldne. De skal have 3-5 minutter før de er færdige.
    • Læg de færdige vafler på en rist så de holder sig sprøde.
    • Servér klatkagerne med syltetøj og flormelis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Afhængig af størrelse på vaffeljernet får du 4-6 vafler ud af denne portion.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 vaffel
    | Kalorier: 196 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 6 g | Fedt: 7 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad kan man servere til vaflerne?

    Jeg serverer mine risengrødsvafler med flormelis og sukker, men du kan også servere dem med en klat flødeskum, is, kanelsukker, frisk frugt eller måske kan du finde på noget helt andet der er lækkert.

    Hvis du har noget du normalt serverer til klatkager kan du også bare servere det samme til disse klatkagevafler.

    Hvilket vaffeljern bruger du?

    Jeg bruger mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection (reklamelink), som jeg er meget glad for. Man kan nemlig skifte pladerne ud så det kan bruges til flere forskellige ting.

    • Klatkagevafler vafler lavet af en rest risengrød
    • Vafler af risengrød
    • Risengroedsvafler eller klatkagevafler
    Følg mig på Instagram
    « Chokoladetrøfler med karamel
    Kransekage tal »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her