Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Risengrødsvafler

Udgivet: 14. dec 2021 · Opdateret: 14. dec 2021

Vafler lavet af en rest risengrød er virkelig lækkert! Risengrødsvafler eller klatkagevafler er den perfekte måde at få brugt resterne af risengrød, hvis man ikke lige står og skal lave risalamande.

Risengroedsvafler

De fleste kender måske allerede til klatkager. Det er en slags pandekager der laves af en rest kold risengrød. Sådan har jeg ofte brugt risengrødsrester. Men nu har jeg altså prøvet at lave dem som vafler i stedet for, så det er en slags klatkagevafler.

Vafler af risengrød er virkelig godt! Det vil jeg helt sikkert anbefale dig at afprøve. Jeg har tidligere brugt resterne af risalamande til at lave risalamande vafler. Det smager også super lækkert!

Se også disse opskrifter:
Klatkager | Risalamande vafler | Klatkager af risalamande

Opskriften på disse risengrødsvafler er super nem. Det hele skal nemlig blot blandes sammen og så skal det bages i vaffeljernet.

piskeris Grullo

Risengrødsvafler

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 6 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g risengrød, kold
  • 2 æg
  • 1 tsk (reklamelink)rørsukker, eller sukker
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 50 g (reklamelink)hvedemel
  • smør, til stegning

Serveres med

  • flormelis
  • syltetøj

Sådan gør du
 

  • Bland den kolde risengrød sammen med æg, rørsukker, vaniljesukker og mel. Rør dejen sammen til den er ensartet.
  • Lad eventuelt dejen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter eller mere. Det er dog ikke et must.
  • Opvarm vaffeljernet og kom lidt smør i.
  • Fordel lidt dej i vaffeljernet
  • Bag vafler i vaffeljernet indtil de er blevet gyldne. De skal have 3-5 minutter før de er færdige.
  • Læg de færdige vafler på en rist så de holder sig sprøde.
  • Servér klatkagerne med syltetøj og flormelis.

Video

Noter

Afhængig af størrelse på vaffeljernet får du 4-6 vafler ud af denne portion.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 vaffel | Kalorier: 196 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 6 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad kan man servere til vaflerne?

Jeg serverer mine risengrødsvafler med flormelis og sukker, men du kan også servere dem med en klat flødeskum, is, kanelsukker, frisk frugt eller måske kan du finde på noget helt andet der er lækkert.

Hvis du har noget du normalt serverer til klatkager kan du også bare servere det samme til disse klatkagevafler.

Hvilket vaffeljern bruger du?

Jeg bruger mit vaffeljern fra (reklamelink)Tefal Snack Collection (reklamelink), som jeg er meget glad for. Man kan nemlig skifte pladerne ud så det kan bruges til flere forskellige ting.

  • Klatkagevafler vafler lavet af en rest risengrød
  • Vafler af risengrød
  • Risengroedsvafler eller klatkagevafler

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.