
Den nye version af bananpandekagerne er en del anderledes end de andre. De får en lidt anden konsistens fordi der ingen mel er i. De er også en smule sværere at vende på panden. Men de smager super godt sammen med lidt skyr, frisk frugt og hakkede mandler. Her udgør de en god morgenmad, et perfekt mellemmåltid eller sågar en lækker sund dessert. Man kan pifte pandekagerne lidt op med f.eks. kanel, vaniljekorn eller kardemomme, hvis man har lyst til det.
Bananpandekager kun med æg og banan
10-12 små pandekager
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
2 bananer eller 1 stor
2 æg
olie til stegning - f.eks. kokosolie
1. Æg og banan blendes til en ens masse - f.eks. med en stavblender.
2. Opvarm en pande med lidt olie.
3. Hæld cirka 1,5-2 spsk. dej på den varme pande. Når dejen bobler godt op og begynder at blive bagt vender du pandekagen og bager den på den anden side. De kan godt være lidt svære at vende, så gør det forsigtigt.
4. Server bananpandekagerne med lidt skyr, hakkede mandler og frisk frugt.










Skrevet af: Louise DamÆg, Banan, PandekagerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager, Glutenfri, Morgenmad & Brunch, Pandekager & vafler, Sunde desserter og kager, Sunde retter, Videoopskrift
Ved du om de kan fryses? :-)
Det tror jeg ikke helt de kan.
Jeg har lige lavet dem, og de ere supere lækre. Jeg havde ingen problemer med at vende dem. Lavede dem på en lille pande, og i en størrelse så en stor palet kan komme under og vende dem. Stegte den i kokosolie.
Dejligt at høre du kunne lide dem :-)
Hej
Hvad er det der er på pandekagen crenfrais og nødder på hvad kan jeg komme på
Det er skyr og æbler. De kan f.eks. serveres med skyr eller yoghurt og forskellig frisk frugt.
Fantastisk - og intet besvær med at vende, når man steger ved lav varme.
Jeg tilføjede et tern mørk chokolade, uhhhmmm...
Dejligt at høre :-) Og helt sikker lækkert med lidt chokolade.
Hej :)
Jeg er ikke den store fan af bananer, så jeg ville bare høre om man kan bruge en anden frugt, med den samme konsistens? :-)
Jeg har hørt at mango måske var en mulighed, men jeg er ikke sikker, hvad tror du?
- Mette
Hej Mette
Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig der. Jeg har ikke prøvet med andet end banan.
Tænker om en smule bagepulver ville give dem lidt mere luftighed måske?
Og med sådanne pandekager, hvis de er svære at vende, hjælper det ofte at stege dem ved lavere varme i en længere periode - så skal de blot ikke have helt så længe på modsatte side. Det plejer at hjælpe for mig.. :) Også måske med mindre eller helt uden fedtstof hvis man har slip-let pande da fedtstoffet godt nogen gange kan forhindre dejen i at samle sig ordenligt :)
HEj Karen
Ja, muligvis - men er ikke sikker når der ikkke er noget mel i. Tak for dine gode råd i forhold til at bage dem uden de sætter sig fast til panden :-)
Synes godt nok det var en fail de smagte rigtig godt, altså de to små pandekager jeg fik ud af dejen alt andet var så smadret eller brændt at man ikke kunne spise dem.
Det var ærgerligt. Men som du kan se skriver jeg også de er svære at vende. Brugte du en pande med tefal belægning? Ellers kunne det måske hjælpe.
Et tip til de, som ikke kan finde ud af at vende dem (inkl. undertegnede), så er scrambled banana-eggs også en delikat spise :-P
Ha ha :-)
He Louise
Er vild med din opskrift :-)
Ville høre om man kunne tilføje fiberhusk for at give dejen mere fylde :-)
Mvh Luna
Det tror jeg bestemt godt man kan. Jeg har dog ikke prøvet.
Skrev du godt nok at den var lidt svær at vende.... Det er da vist underdrevet... 😞
Ja det er svært, men ikke umuligt synes jeg. Mine er da blevet vendt uden at gå helt i stykker. Hvis du vil prøve nogle bananpandekager der er nemmere at vende skal du prøve disse istedet for: https://www.louisesmadblog.dk/bananpandekager/
Kan steges i kokosolie. Det gør dem nemmere at vende og er sundere end andet fedtstof ;)