Æg og bacon er virkelig en af de ting jeg ofte laver i weekenden når der skal forkæles lidt, men jeg ikke gider bruge alverdens tid i køkkenet. Det er perfekt til den helt langsomme søndag, hvor man bliver liggende i sengen lige lidt længere end man måske burde, så man er blevet godt sulten og gerne vil have noget lækker morgenmad lidt hurtigt.
Æg og bacon er muligvis lidt et slang for røræg serveret med lækker sprødstegt bacon - ved ikke om alle kalder det for æg og bacon? Prøv også min opskrift på røræg i kop på 5 minutter.
Røræg og sprød bacon
Justér antal1 personer
Ingredienser
- 3 æg
- 3 spsk mælk
- Salt og peber
- 4 skiver bacon
Sådan gør du
- Start med at piske æg, mælk og salt/peber sammen i en skål.
- Steg baconen på begge side på en pande ved medium varme.
- Tag baconen af panden når den er færdig og læg den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på - så kan køkkenrullen suge noget af fedten.
- Hæld æggemassen på panden (hvis der er meget baconfedt på panden kan du hælde noget af det fra).
- Lad æggemassen sætte sig en smule og brug så en paletkniv til at rode rundt i ægget indtil den er færdig.
- Server eventuelt røræg og sprødstegt bacon sammen med rugbrød og friske grøntsager.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 233 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 19 g | Fedt: 16 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ena skriver
Jeg skal lave røræg til gæster ca 13, hvordan gør du det ? Så du havde det i en foliebakke
Louise Dam skriver
Kære Ena
Var det mon fra min datters fødselsdag du så det på Instagram? Vi lavede det blot på et par pander lige inden det skulle serveres. Bacon og røræg var altså det sidste vi lavede så det ikke nåede at blive helt koldt. Du kan evt. holde det varmt lidt tid i ovnen i et fad.
Hilsen Louise
Grovkøkkenet.dk skriver
Jeg laver altid min bacon i ovnen, så blir det ligeligt stegt og krøller ikke op.
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)