Her får du en opskrift på pølsehorn, der er helt perfekte at tage med i madpakken eller på picnic. Men pølsehorn kan godt nogle gange blive lidt voldsomme, og nogle gange ønsker man måske bare nogle små hapser. Derfor har jeg bagt nogle meget lækre og nemme mini pølsehorn, der er luftige.

Mini pølsehorn

Jeg serverede dem til min fødselsdag, hvor jeg havde lavet et kæmpe brunchbord - virkelig kæmpe! Jeg tror vist de fleste syntes, at jeg var en smule skør med alt det, jeg havde lavet. Men når jeg først går igang, er det bare svært at stoppe igen.

Men de her pølsehorn er virkelig lækre. Der er yoghurt i dejen til pølsehornene, som gør at dejen bliver dejlig svampet, og at man får nogle luftige og nemme pølsehorn.

Prøv også disse opskrifter:
Pølsehorn | Grove pizzasnegle med skinke og ost | Chokoladeboller

Det er en god lille snack, hvis sulten melder sig, og så er mini pølsehorn også et hit i børnenes madpakker. I og med at pølsehornene er så små, så kan man bedre tage et par stykker for at stille den værste sult.

ikon piskeris Chestnut

Mini pølsehorn

64 stk.
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt
  • 3 dl vand lunkent
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 900 g hvedemel
  • 22 pølsehornspølser som deles i 3, eller 16 alm. pølser der deles i 4
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Evt. ketchup

Sådan gør du
 

  • Bland vand, gær og yoghurt sammen i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt dejen på en røremaskine i omkring 10 minutter - eller i hånden hvis du ikke har en røremaskine.
  • Sæt dejen til hævning 1 times tid under et viskestykke.
  • Tag dejen ud på bordet og del den i 8 lige store dele.
  • Rul hver del ud til en rund cirkel og skær cirklen i 8 stykker.
  • Læg en pølsestykkerne på hvert stykke dej. Du kan også tilføje lidt ketchup ved siden af pølsen.
  • Rul dejen om pølsen fra den brede ende.
  • Læg alle pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
  • Sæt dem til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
  • Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag pølsehornene i cirka 10-12 minutter.

Dine egne noter

Noter

Opskriften på dejen er fundet hos Spisestuen.dk.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 100 kcal | Kulhydrater: 12 g | Protein: 3 g | Fedt: 4 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er vigtigt, at det lunkne vand ikke er alt for varmt. Hvis det er for varmt, så vil vandet dræbe gærcellerne. Modsat hvis vandet er for koldt, så vil gæren heller ikke kunne trives.
  • Hvis de er blevet lidt kedelige i det, inden du skal servere dem, så kan de lunes lidt i ovnen. Her kan det hjælpe hvis du kommer lidt vand på dem inden.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

KAN MAN ERSTATTE YOGHURTEN MED NOGET ANDET I DENNE PØLSEHORN OPSKRIFT?

Ja, det kan du godt. Hvis du ikke har noget neutral yoghurt, kan du også godt bruge et andet mejeriprodukt. Det kan være ymer, skyr, kærnemælk eller creme fraiche. Det er med til at gøre, at man får lækre luftige pølsehorn.

KAN MAN FRYSE DEM NED?

Ja, det kan du godt. Det er en god måde at holde på den gode smag og konsistens, som de har. Frys dem ned hurtigt efter de er bagt færdige så holder de sig friske og virker som nybagte når de kommer ud af fryseren.

HVORDAN OPBEVARER MAN DEM?

Hvis man ikke spiser dem med det samme, så kan de opbevares i køleskabet. Dog er de bedst, lige når de er bagt. Skal du ikke spise dem før en dag eller to efter, så kan jeg anbefale dig at fryse dem ned i stedet.

KAN MAN KOLDHÆVE DENNE LUFTIGE PØLSEHORN OPSKRIFT?

Ja, det kan du godt. Hvis du gerne vil lave dejen dagen før, så skal du bruge 10 gram gær i stedet for de angivede 50 gram. Konsistensen på dejen kan godt ændre sig lidt, men de bliver stadig super godt. Efter koldhævning tager du dejen ud af køleskabet og ruller den ud til pølsehorn og starter ved punkt 4.

Dej
Dej og pølser
Sådan ruller du pølsehorn
Mini pølsehorn
Mini pølsehorn
Mini pølsehorn
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften