
Pølsehorn
32 stk.
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 2 timer
Fryseegnede
Ingredienser
2 dl yoghurt
3 dl vand, lunkent
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
4 spsk sukker
2 tsk salt
900 g hvedemel
32 pølsehornspølser, eller 16 almindelige som halveres
1 sammenpisket æg til pensling
1. Bland vand, gær og yoghurt sammen i en skål.
2. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælt dejen på en røremaskine i omkring 10 minutter - eller i hånden hvis du ikke har en røremaskine.
3. Sæt dejen til hævning 1 times tid under et viskestykke.
4. Tag dejen ud på bordet og del den i 4 lige store dele.
5. Rul hver del ud til en rund cirkel og skær cirklen i 8 stykker.
6. Læg en pølsehornspølse eller en halv pølse på hvert stykke dej. Du kan også tilføje lidt ketchup ved siden af pølsen.
7. Rul dejen om pølsen fra den brede ende.
8. Læg alle pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
9. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
10.Sæt dem til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
12.Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag pølsehornene i cirka 12-15 minutter.
Opskriften er fundet hos Spisestuen.dk.







Skrevet af: Louise DamÆg, Gær, Hvedemel, Pølser, Smør, YoghurtKategori: Brød, Madpakke
De er super gode, de er hit hos mine børnebørn
Dejligt at høre :o)
Hej Louise. Jeg skal bage din opskrift på pølsehorn iaften, men mit spørgsmål er kan jeg lave dejen i aften, og sætte dejen på køl og bage dem dem imorgen tidlig?
Hej Gitte, det har jeg ikke forsøgt mig med. Men ved koldhævning skal der bruges væsentlig mindre gær.
MEGA gode pøllehorn - er rigtig fan, dog istedet for yoghurt puttede jeg to dl mælk og det smagte også godt heh :))) og lidt mere mel end der står da dejen blev lidt meget flydende
Dejligt at høre :-)
Hej Louise,
Rigtig god opskrift. Men der blir dæleme mange og min fryser har termin og vi kam ikke nå at spise dem.
Jeg har forsøgt at halvere portionen uden held. Kan du evt komme med en opskrift således vi ikke skal spise pølsehorn hele ugen? :-)
Jeg tror ikke jeg forstår? Du kan sagtens bare halvere opskriften. Det burde ikke være noget problem.
Det vil være bedre at lade dem hæve, så man pensler dem. Ellers så klister viskestykket fast på pølsehornene :-/
Det er første gang jeg prøver denne opskrift og jeg må sige at de her pølsehorn er helt fantastiske 👌 De er luftige og bløde og en dejlig smag 👏 TAK
Skønt at høre :-)
Hej Louise. Jeg kan ikke få øje på forskellen mellem opskriften på de almindelige og mini pølsehorn. Kan du hjælpe? Jeg vil gerne lave de små, da de skal i madpakken. Hilsen Maria
Der er ikke forskel på dejen, det er kun størrelsen der er forskel på :-)
Kan man lave dem i forvejen? Og evt. nedfryse dem inden bagning?
Det kan du godt. Men jeg ville bage dem, fryse dem ned og så tø dem op og lune dem i ovnen inden servering.
Er det rigtigt, at der skal 4 spsk. Sukker i? Jeg regnede med, at det var en fejl, så jeg puttede kun 2 tsk sukker i. De blev super gode, men skal måske prøve med de 4 spsk.
Ja, det er rigtigt. Men er sikker på det bliver fint med mindre også :-)
De skal da helt sikkert prøves ☺ hvis de er lige så gode som burgerbollerne bliver de helt sikkert et hit her hjemme.
Vil denne dej ikke også kunne bruges til pizzasnegle?
Hej Helene
Jo, det tror jeg bestemt godt den kan. Dejligt du også kunne lide burgerbollerne :-)
Super gode pølsehorn. Jeg erstattede noget af melet med havregryn og resultatet blev super godt.
Godt at høre :-)
Hej Louise
Kan man erstatte en del af melet med grovere type? Fx grahamsmel eller fuldkornsmel?
/Solveig
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
Hej
Nu har jeg lavet disse lækre pølsehorn 2 gange, og begge gange er jeg blevet nød til at putte mere mel i.. en del mere mel. Ellers er den meget meget klistret, gør jeg noget forkert ?
Hej Jan
Der kan være stor forskel på meltyper. Håber de er blevet gode alligevel :-)
De er mega gode, et kæmpe hit her i familien.. nu er vi gang med at bage dem for tredje gang siden jul :) ungerne elsker at være med
Skønt at høre :-)
Hmm.. Jeg tror man bør proppe mere mel i, end 900 g. (Hilsen, en mand der aldrig er i køkkenet)
Det burde passe meget godt med 900 g. Det kan dog godt svinge lidt alt efter hvilket mel man bruger.
Med 900g kan jeg slet ikke få det til at hænge sammen.
Der skal 1300g i ca for at jeg kan få det rullet overhovedet
Der kan godt være meget forskel på mel - dog lyder det dog som en utrolig stor forskel. Jeg har lavet dem flere gange med 900 g, så det lyder underligt.
TUSINDE TAK for denne her opskrift. De pølsehorn er fantastiske og nærmest umulige ikke at spise ;)
SKØNT at høre! :-)
Øj, en god opskrift for sådan en klaphat i køkkenet som lig. Tusind tak!
Hej Louise, jeg skal bage dine pølsehorn i morgen og har lige et par spørgsmål.
1) Jeg har ingen røremaskine. Ville du bruge håndmikser, eller bare håndkraft med ske?
2) Skal smøret smeltes? Hvis ikke, kan man så godt røre det ud ved håndkraft?
3) Er det ok at bruge a38. Hvilken slags youghurt bruger du?
4) Bager du dem på varmluft eller alm?
Håber, du kan nå at svare inden i morgen. Tak for en god madblog
kh
Anna
Hej Anna
Beklager jeg først svarer nu. Håber du fik bagt pølsehornene alligevel :-)
Mums hvor ser de skønne ud! Jeg vil gerne prøve at lave pølsehornene efter denne opskrift - hvad for en yoghurt bruger du?
Ja jeg er godt klar over at det nok ikke er en med frugtsmag ;-) men det med at bruge yoghurt i brød er lidt nyt for mig, så er ikke sikker på hvad jeg skal gå efter for at få succes..
Jeg bruger blot en helt neutral yoghurt helt uden smag. Du kan også bruge creme fraiche, fromage fraiche eller lignende produkter.
Pølsehorn = SOMMER for mit vedkommende, så da jeg lige prøvede at lede efter nogle fif online faldt jeg over din blog. Det er skønt!
Mille
https://skoenneliv.wordpress.com/
Dejligt at høre :-)