• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilbehør » Brød » Svampede chokoladeboller

    Svampede chokoladeboller

    4.2 / 5 ( 9 votes )
    Opskrift på hjemmebagte, lækre og svampede chokoladeboller
    Jeg er kæmpe fan af hjemmebagte boller! Chokoladeboller er ingen undtagelse - tværtimod! Disse chokoladeboller er kæmpe store, svampede og fyldt med store chokoladestykker. Jeg fandt opskriften på disse lækkerheder hos Krissers Cookiecrumble, eller faktisk fandt jeg den igennem Pinterest og jeg kunne slet ikke stå for det vildt lækre billeder. Bollerne er ret simple at lave og så smager de bare virkelig godt! Man kan sagtens fryse de boller man ikke lige får spist. Hvis du tør dem op og luner dem i ovnen så bliver de næsten som nybagte igen.


    Svampede chokoladeboller

    16 stk.
    Forberedelsestid: 1,5 time

    Ingredienser
    50 g gær
    2 dl lunkent vand
    1,5 tsk salt
    3 spsk sukker
    2 tsk stødt kardemomme
    100 g blødt eller smeltet smør
    500 g creme fraiche, (gerne 18 %)
    2 æg
    200 g mørk chokolade
    700-800 g hvedemel
    1 æg til pensling


    Fremgangsmåde
    1. Rør gæren ud i det vandet og tilsæt salt, sukker og kardemomme.
    2. Tilsæt creme fraiche, æg og smør.
    3. Tilsæt halvdelen af melet og rør det godt rundt til en klistret dej.
    4. Hak dernæst chokoladen groft og bland den godt sammen med den bløde og klistrede dej.
    5. Dernæst tilsættes resten af melet lidt efter lidt. Tilsæt mere mel, hvis dejen føles for klistret. Dejen skal være blød og lidt klæg, men den skal være til at arbejde med efter den er hævet.
    6. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i et lunt sted i cirka 30 minutter.
    7. Hæld lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet.
    8. Rul dejen ud til en lang pølse. Skær den ud i 16 lige store stykker.
    9. For dejstykker til fine runde. Placer bollerne tæt ved siden ad hinanden på en bageplade med bagepapir.
    10. Lad bollerne hæve endnu en gang i cirka 30 minutter.
    11. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
    12. Sæt bollerne til afkøling på en bagerist. Nyd dem gerne mens de stadig er lune.



    Chokoladeboller (1)Chokoladeboller (2)Chokoladeboller (3)Chokoladeboller (4)Chokoladeboller (5)Chokoladeboller (6)Chokoladeboller (7)Chokoladeboller (8)Chokoladeboller (9)Chokoladeboller (10)Chokoladeboller (11)Chokoladeboller (12)

    Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Brød, Desserter, kager og andre søde sager, Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager, Kager

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Tomatsalsa
    Next Post: Chili con Carne »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rikke Andersen Marquardsen

      februar 12, 2019 at 5:18 pm

      Hvad gør det at der kommer creme fraiche i? :-) Nu er jeg så småt begyndt at bage rigtig meget på det sidste, men er endnu ikke faldet over en opskrift med creme fraiche, måske du kan gøre mig klogere for at forstå hvorfor? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 20, 2019 at 10:06 am

        Hej Rikke
        Syrnede produkter er vist med til at gøre bagværk mere svampede og tilføjer også noget smag til brødet. Jeg tilsætter ofte yoghurt eller lignende når jeg bager boller. Og så kan jeg faktisk google mig frem til at brødet skulle få en længere holdbarhed af det :o)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Anna

      januar 04, 2018 at 4:39 pm

      Super lækre boller, der hæver sig store og flotte. Jeg tror det er cremfraise der er tricket, en chokoladekage jeg bager med cremfraise i, bliver også mega svampet og lækker. Tak for den lette opskrift. PS jeg hæver bollerne i ovnen ved 30 grader og sprøjter vand på toppen så de ikkke bliver tørre i skorpen mens de hæver.

      Svar
    3. Anne

      oktober 25, 2017 at 5:11 pm

      Jeg vIl bare takke for en yderst lækker bolle med en skøn krumme.
      Min dej er altid meget klæg men sætter den på plade med våde hænder uden at ælte og forme dejen alt for meget. Synes bollerne bliver lækre luftige på den måde
      Bager dem alt for tit. Jeg har købt små mørke chokoladeknapper i Tyskland, De er meget velegnet til dette formål :)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:12 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    4. Anne

      juni 08, 2017 at 5:10 pm

      Hej Louise.
      Hvis jeg bager dem i aften, tror du så også, at de er lækre i morgen tidlig? Eller tror du, de bliver tørre?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 8:18 pm

        De er også gode dagen efter.

        Svar
    5. Christina Dafnopulu Hansen

      februar 13, 2017 at 11:31 am

      Hej Louise - jeg er lidt af en ung bollelægmand, så jeg ved ikke så meget. Kan man trække hævningen ud og hvor meget, eller skal de have den halve time?
      Kh Christina

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:12 pm

        Du kan sagtens lade dem hæve lidt længere tid. Hvis de skal hæve meget længe vil jeg anbefale en koldhævning istedet for. Så skal der mindre gær i og dejen skal hæve i køleskab.

        Svar
    6. Charlie

      februar 08, 2017 at 12:55 am

      Lavede dem her tidligere, og med stor succes! Synes dog, at dejen smagte lidt mærkeligt, så puttede mere sukker i, og skiftede kardemommen ud med vanilie - det var altså ikke helt dårligt!
      Jeg vil bestemt bruge denne opskrift igen, og måske med tricket om at bruge appelsinskal i også. Det lyder virkelig lækkert.
      Åh, og så da jeg skulle skære dem ud, skar jeg ud til 12 boller i stedet for 16, da jeg syntes de blev så små... Det var indtil de bagte. Nu har jeg 12 kæmpeboller i stedet, men hvem klager!? (Det er løgn, har kun 7 tilbage, fordi jeg har delt ud til alle!)

      Svar
    7. Sarah olesen

      januar 16, 2017 at 5:01 pm

      Ihh.. Dem vil jeg prøve at bage! Hvor ser de lækre ud. :)
      Jeg har en rest chesey vanilje yoghurt og noget skyr i køleskabet.
      Ville jeg som alternativ kunne bruge en af delene i bollerne, med samme gode resulat?
      Mvh sarah

      Svar
      • Louise Dam

        januar 22, 2017 at 2:58 pm

        Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

        Svar
    8. Anna B

      september 16, 2016 at 2:09 pm

      Hej Louise
      Jeg skal til igang med at bage bollerne, da de ser super lækre ud! Jeg spekulerer af den grund på, om de skal bages i almindelig ovn eller ved varmluft?

      Mvh Anna

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:16 pm

        Jeg plejer at bruge alm. ovn.

        Svar
    9. Katja

      august 11, 2016 at 11:16 am

      Kan man undlade kardemomme ?

      Svar
      • Louise Dam

        august 11, 2016 at 11:19 am

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    10. Mia Lyhne

      september 10, 2015 at 1:39 pm

      Jeg prøvede at bage disse Idag. Og de blev bare så lækre. Jeg puttede lidt sukker på toppen så smagte de fuldstændig som Illum bollen :) kan varmt anbefales. Nu har jeg frosset et par ned så er spændt på om de smager ligeså godt når de skal tøs op spises engang:)

      Svar
      • Louise Dam

        september 13, 2015 at 2:40 pm

        Det lyder bare rigtig godt ;-) Jeg har også haft dem frosset ned, og efter en lille omgang i ovnen så er de næsten som nybagte :-)

        Svar
    11. Natalie

      august 13, 2015 at 10:43 pm

      Jeg har bagt dem i dag, men alt chokoladen smeltede og det blev bare mørke boller uden chokolade stykker. Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang? Brugte mælkechokolade istedet for mørk.

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2015 at 7:43 pm

        Hej Natalie
        Jeg mener at mælkechokolade smelter ved lavere temperaturer end mørk chokolade. Så jeg vil tro det er det der er gået galt.

        Svar
    12. Jan

      april 30, 2015 at 12:11 pm

      Super opskrift jeg bruger den i aften til hjemmelavede hveder uden chokoladen selvf. :)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 01, 2015 at 11:46 am

        Håber de blev gode :-)

        Svar
    13. Grete

      april 19, 2015 at 10:15 am

      Dejlige boller, hvad slags chokolade bruger du? Da jeg syntes mine hade en lidt bitter smag..

      Svar
      • Louise Dam

        april 20, 2015 at 11:11 am

        Hej Grete
        Jeg ville bruge en mørk chokolade på max 70 %. Hvis du synes den mørke chokolade nemt bliver bitter kan du holde dig til en på omkring 55 %.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Grete

          april 22, 2015 at 8:32 pm

          Tak det prøver jeg...

          Svar
    14. Maria Trøst

      marts 31, 2015 at 10:26 am

      De ser lækre ud. Kan de evt. laves lidt grovere ?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 1:31 pm

        Hej Maria

        Jeg tror godt du kan skifte lidt af melet ud med noget grovere mel - men ikke det hele.

        Svar
    15. Iben

      februar 11, 2015 at 2:50 pm

      Jeg bagte bollerne forleden, jeg brugte dog en del mere mel end angivet.
      Jeg ville bage bollerne igen, de blev rigtig gode! :)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2015 at 10:49 pm

        Dejligt du kunne lide bollerne. Der kan godt være forskel på hvor meget mel man skal bruge fra gang til gang.

        Svar
      • Jes

        juli 21, 2015 at 12:27 pm

        Jeg brugte 50-60 pct mere mel end angivet i opskriften for at få dejen let klæg men stadig håndterbar. Bollerne smagte fint. Tak for opskriften.

        Svar
        • Louise Dam

          juli 21, 2015 at 5:08 pm

          Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

          Svar
    16. Dorthe

      februar 02, 2015 at 9:51 pm

      Nogle fantastisk lækre boller. De hævede ikke så meget som jeg regnede med i første omgang, men det blev alligevel nogle kæmpe store boller.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 03, 2015 at 9:15 pm

        Dejligt, at du kunne lide dem! Jeg er selv helt vild med dem.

        Svar
        • Sille

          februar 24, 2015 at 5:07 pm

          Louise de er FANTASTISKE, alle dem jeg har lavet dem til, er fuldstændig vilde, dog tilsætter jeg lidt mere sukker og salt ! Kan også anbefale dine Scones - tips prøvet tilsæt appelsinskal fra 1 øko appelsin i begge dele altså både chokolade bollerne og scones! Tak for god inspiration

          Svar
          • Louise Dam

            februar 24, 2015 at 8:48 pm

            Hej Sille
            Det er jeg bare så glad for at høre! Det lyder lækkert med appelsin i bollerne, det må jeg forsøge mig med en dag. Tak for rosen :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her