• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Chokoladeboller

Louisex
Ændret: jan 18, 2022 · Udgivet: jan 18, 2022 af Louise Dam · 37 Kommentarer

Chokoladeboller der er bløde og lækre med store stykker af chokolade. Så bliver det altså ikke meget bedre i min verden! Brug min opskrift på chokoladeboller og de er klar til at sætte tænderne i om 1,5 time.

Chokoladeboller

Bløde og svampede chokoladeboller er virkelig noget af det bedste jeg kan komme i tanke om. Det er bagværk, der er nemt at lave og så smager det bare altid godt!

Disse chokoladeboller er fyldt med store chokoladestykker, der lige smelter lidt inde i bollen når de kommet i ovnen. MUMS!

Prøv også disse opskrifter:
Rugboller med chokoladestykker (Chokorug) | Havregrynskager med chokolade | Fødselsdagsboller

I denne opskrift på chokoladeboller kommer der creme fraiche i. Det giver en super godt konsistens til bollen synes jeg. Jeg elsker, at spise bollerne lune når de bare lige har kølet en smule af fra ovnen.

piskeris Grullo

Svampede chokoladeboller

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 16 stk.
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1,5 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk (reklamelink)stødt kardemomme
  • 100 g blødt eller smeltet smør
  • 500 g creme fraiche 18 %
  • 2 æg
  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 700-800 g (reklamelink)hvedemel

Derudover

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det vandet.
  • Tilsæt salt, sukker og kardemomme.
  • Tilsæt creme fraiche, æg og smør.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør det godt rundt til en klistret dej.
  • Hak dernæst chokoladen groft og bland den godt sammen med dejen i skålen.
  • Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Tilsæt mere mel, hvis dejen føles for klistret. Dejen skal være blød og lidt klæg, men den skal stadig være til at arbejde med efter den er hævet.
  • Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i et lunt sted i cirka 30 minutter.
  • Hæld lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet.
  • Rul dejen ud til en lang pølse. Skær den ud i 16 lige store stykker.
  • Form dejstykkerne til fine runde boller. Placer bollerne tæt ved siden ad hinanden på en bageplade eller i en bageform med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve igen i cirka 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil de er gyldenbrune.
  • Sæt bollerne til let afkøling på en bagerist. Nyd dem gerne imens de stadig er lune.

Noter

Inspiration til opskriften herfra.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 355 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 7 g | Fedt: 18 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg bruger hele kardemommefrø jeg morter eller kværner i min kaffekværn. De giver en bedre smag end stødt kardemomme.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan bollerne fryses?

Ja, du kan sagtens fryse bollerne ned. Tø dem op og lun dem i ovnen, så er de som nybagte igen.

Hvilken chokolade er bedst at bruge til chokoladeboller?

Jeg synes en mørk chokolade på omkring 50 % passer godt til disse boller.

Kan creme fraiche erstattes med noget andet?

Ja, du kan godt bruge et andet surmælksprodukt. Jeg har dog god erfaring med at bruge creme fraiche, der også har et lidt højt fedtindhold.

  • Æg, creme fraiche og smør
  • Dej
  • Hakket chokolade
  • Chokolade i bolledej
  • bolledej
  • Chokoladeboller
  • Chokoladeboller
  • Chokoladeboller
  • Chokoladeboller
  • Chokoladeboller

Kommentarer

  1. Sabine Christiansen skriver

    september 10, 2023 at 12:42 am

    Jeg har bagt en del forskellige chokoladeboller, og netop disse i dag og det er bare de BEDSTE til dato! Virkelig gode! Perfekt afstemt med chokolade og bløde. De bliver go to herhjemme fremover.
    Jeg brugte skyr, og det fungerede også rigtig godt ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2024 at 1:07 pm

      Fantastisk at høre :-)

      Svar
  2. Rikke Andersen Marquardsen skriver

    februar 12, 2019 at 5:18 pm

    Hvad gør det at der kommer creme fraiche i? :-) Nu er jeg så småt begyndt at bage rigtig meget på det sidste, men er endnu ikke faldet over en opskrift med creme fraiche, måske du kan gøre mig klogere for at forstå hvorfor? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2019 at 10:06 am

      Hej Rikke
      Syrnede produkter er vist med til at gøre bagværk mere svampede og tilføjer også noget smag til brødet. Jeg tilsætter ofte yoghurt eller lignende når jeg bager boller. Og så kan jeg faktisk google mig frem til at brødet skulle få en længere holdbarhed af det :o)
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Anna skriver

    januar 04, 2018 at 4:39 pm

    Super lækre boller, der hæver sig store og flotte. Jeg tror det er cremfraise der er tricket, en chokoladekage jeg bager med cremfraise i, bliver også mega svampet og lækker. Tak for den lette opskrift. PS jeg hæver bollerne i ovnen ved 30 grader og sprøjter vand på toppen så de ikkke bliver tørre i skorpen mens de hæver.

    Svar
  4. Anne skriver

    oktober 25, 2017 at 5:11 pm

    Jeg vIl bare takke for en yderst lækker bolle med en skøn krumme.
    Min dej er altid meget klæg men sætter den på plade med våde hænder uden at ælte og forme dejen alt for meget. Synes bollerne bliver lækre luftige på den måde
    Bager dem alt for tit. Jeg har købt små mørke chokoladeknapper i Tyskland, De er meget velegnet til dette formål :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:12 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  5. Anne skriver

    juni 08, 2017 at 5:10 pm

    Hej Louise.
    Hvis jeg bager dem i aften, tror du så også, at de er lækre i morgen tidlig? Eller tror du, de bliver tørre?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:18 pm

      De er også gode dagen efter.

      Svar
  6. Christina Dafnopulu Hansen skriver

    februar 13, 2017 at 11:31 am

    Hej Louise - jeg er lidt af en ung bollelægmand, så jeg ved ikke så meget. Kan man trække hævningen ud og hvor meget, eller skal de have den halve time?
    Kh Christina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:12 pm

      Du kan sagtens lade dem hæve lidt længere tid. Hvis de skal hæve meget længe vil jeg anbefale en koldhævning istedet for. Så skal der mindre gær i og dejen skal hæve i køleskab.

      Svar
  7. Charlie skriver

    februar 08, 2017 at 12:55 am

    Lavede dem her tidligere, og med stor succes! Synes dog, at dejen smagte lidt mærkeligt, så puttede mere sukker i, og skiftede kardemommen ud med vanilie - det var altså ikke helt dårligt!
    Jeg vil bestemt bruge denne opskrift igen, og måske med tricket om at bruge appelsinskal i også. Det lyder virkelig lækkert.
    Åh, og så da jeg skulle skære dem ud, skar jeg ud til 12 boller i stedet for 16, da jeg syntes de blev så små... Det var indtil de bagte. Nu har jeg 12 kæmpeboller i stedet, men hvem klager!? (Det er løgn, har kun 7 tilbage, fordi jeg har delt ud til alle!)

    Svar
  8. Sarah olesen skriver

    januar 16, 2017 at 5:01 pm

    Ihh.. Dem vil jeg prøve at bage! Hvor ser de lækre ud. :)
    Jeg har en rest chesey vanilje yoghurt og noget skyr i køleskabet.
    Ville jeg som alternativ kunne bruge en af delene i bollerne, med samme gode resulat?
    Mvh sarah

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 22, 2017 at 2:58 pm

      Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

      Svar
  9. Anna B skriver

    september 16, 2016 at 2:09 pm

    Hej Louise
    Jeg skal til igang med at bage bollerne, da de ser super lækre ud! Jeg spekulerer af den grund på, om de skal bages i almindelig ovn eller ved varmluft?

    Mvh Anna

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 12:16 pm

      Jeg plejer at bruge alm. ovn.

      Svar
  10. Katja skriver

    august 11, 2016 at 11:16 am

    Kan man undlade kardemomme ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2016 at 11:19 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  11. Mia Lyhne skriver

    september 10, 2015 at 1:39 pm

    Jeg prøvede at bage disse Idag. Og de blev bare så lækre. Jeg puttede lidt sukker på toppen så smagte de fuldstændig som Illum bollen :) kan varmt anbefales. Nu har jeg frosset et par ned så er spændt på om de smager ligeså godt når de skal tøs op spises engang:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 13, 2015 at 2:40 pm

      Det lyder bare rigtig godt ;-) Jeg har også haft dem frosset ned, og efter en lille omgang i ovnen så er de næsten som nybagte :-)

      Svar
  12. Natalie skriver

    august 13, 2015 at 10:43 pm

    Jeg har bagt dem i dag, men alt chokoladen smeltede og det blev bare mørke boller uden chokolade stykker. Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang? Brugte mælkechokolade istedet for mørk.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2015 at 7:43 pm

      Hej Natalie
      Jeg mener at mælkechokolade smelter ved lavere temperaturer end mørk chokolade. Så jeg vil tro det er det der er gået galt.

      Svar
  13. Jan skriver

    april 30, 2015 at 12:11 pm

    Super opskrift jeg bruger den i aften til hjemmelavede hveder uden chokoladen selvf. :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 01, 2015 at 11:46 am

      Håber de blev gode :-)

      Svar
  14. Grete skriver

    april 19, 2015 at 10:15 am

    Dejlige boller, hvad slags chokolade bruger du? Da jeg syntes mine hade en lidt bitter smag..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 20, 2015 at 11:11 am

      Hej Grete
      Jeg ville bruge en mørk chokolade på max 70 %. Hvis du synes den mørke chokolade nemt bliver bitter kan du holde dig til en på omkring 55 %.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Grete skriver

        april 22, 2015 at 8:32 pm

        Tak det prøver jeg...

        Svar
  15. Maria Trøst skriver

    marts 31, 2015 at 10:26 am

    De ser lækre ud. Kan de evt. laves lidt grovere ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 1:31 pm

      Hej Maria

      Jeg tror godt du kan skifte lidt af melet ud med noget grovere mel - men ikke det hele.

      Svar
  16. Iben skriver

    februar 11, 2015 at 2:50 pm

    Jeg bagte bollerne forleden, jeg brugte dog en del mere mel end angivet.
    Jeg ville bage bollerne igen, de blev rigtig gode! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2015 at 10:49 pm

      Dejligt du kunne lide bollerne. Der kan godt være forskel på hvor meget mel man skal bruge fra gang til gang.

      Svar
    • Jes skriver

      juli 21, 2015 at 12:27 pm

      Jeg brugte 50-60 pct mere mel end angivet i opskriften for at få dejen let klæg men stadig håndterbar. Bollerne smagte fint. Tak for opskriften.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        juli 21, 2015 at 5:08 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
  17. Dorthe skriver

    februar 02, 2015 at 9:51 pm

    Nogle fantastisk lækre boller. De hævede ikke så meget som jeg regnede med i første omgang, men det blev alligevel nogle kæmpe store boller.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 03, 2015 at 9:15 pm

      Dejligt, at du kunne lide dem! Jeg er selv helt vild med dem.

      Svar
      • Sille skriver

        februar 24, 2015 at 5:07 pm

        Louise de er FANTASTISKE, alle dem jeg har lavet dem til, er fuldstændig vilde, dog tilsætter jeg lidt mere sukker og salt ! Kan også anbefale dine Scones - tips prøvet tilsæt appelsinskal fra 1 øko appelsin i begge dele altså både chokolade bollerne og scones! Tak for god inspiration

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 24, 2015 at 8:48 pm

          Hej Sille
          Det er jeg bare så glad for at høre! Det lyder lækkert med appelsin i bollerne, det må jeg forsøge mig med en dag. Tak for rosen :-)

          Svar
4.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.