Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Fødselsdagsboller

Udgivet: 26. feb 2022 · Opdateret: 10. jan 2024

Her finder du lækre bløde fødselsdagsboller, som mange også kalder for bamseboller, fordi at de er så bløde. De er helt lyse, og det er lige, som de skal være! Der findes næsten intet bedre end sådan en lun friskbagt bolle, hvor der kommer et godt lag smør på.

aeef b

Når der er fødselsdag her i huset, så hører der sig altså rigtige fødselsdagsboller til. Ikke noget med de sunde boller med kerner, gulerødder og rugmel. Nej, bare de helt almindelige, hvide boller med smør og det hele. Herunder finder du min ret simple opskrift på de helt klassiske fødselsdagsboller. Jeg lover, at de er nemme at lave.

Til en fødselsdag hører der også kage til. Lav eksempelvis en lækker talkage til, som du kan finde opskriften på lige herunder. Servér dine fødselsdagsboller sammen med en lækker kop varm kakao med flødeskum eller mælkeskum - så skal dine gæster nok blive glade. Det er i hvert fald en helt klassisk menu, når det kommer til fødselsdage.

Prøv også disse opskrifter:
Chokoladeboller | Guide - Sådan former du perfekte boller | Sprøde boller med masser af lufthuller

Nedenfor finder du min bedste opskrift på lækre bløde fødselsdagsboller, som jeg bruger hver gang, at en i familien har fødselsdag. De er et hit blandt alle aldre, og de fleste jeg kender kan godt spise flere boller i træk, da man bare ikke kan holde fingrene fra dem. Er du generelt til lyse boller, så skal du prøve at lave mine lækre varme hveder.

piskeris Grullo

Fødselsdagsboller

4.36 fra 28 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 kg (reklamelink)hvedemel
  • 4 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Lun mælken let (max 37 grader) og rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Tilsæt salt og sukker.
  • Smelt smørret let og tilsæt det til mælken.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mere. Pas på med at komme for meget mel i.
  • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time.
  • Dejen hældes ud på bordet og deles i cirka 20 stk.
  • Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
  • Lad dem gerne efterhæve i 20-30 minutter.
  • Bag dem derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 7 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du får det bedste resultat, hvis du laver dine boller på dagen. Der er de allerbedst, og da det er en gærdej, så kan de godt blive tørre på 2. dagen.
  • Det kan være en god ide at holde lidt igen med melet. I denne her opskrift på bamseboller har jeg skrevet, at jeg bruger 1 kg hvedemel. Det kan i nogle tilfælde være for meget, og det kan gøre, at bollerne kan gå hen og blive lidt mere kompakte i krummen. Særligt hvis du rører dejen på røremaskine, kan det være, at man kan nøjes med 900 gram. Prøv dig frem og tilsæt kun mere mel, hvis dejen ikke er sammenhængende.
Bolledej
Fødselsdagsboller (2)
Bamseboller
Fødselsdagsboller (4)
Bamseboller
Bamseboller

Kommentarer

  1. louise skriver

    oktober 03, 2021 at 6:17 pm

    Hvis Jeg fryser bollerne ned, skal de så være kolde før de pakkes ned i poser / beholdere eller fungerer det bedst hvis de pakkes ned når de er lune og så efterfølgende fryses når de er kolde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 04, 2021 at 3:30 pm

      Hej Louise
      Det er bedst at pakke dem i poser inden de er blevet helt kolde.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Alice skriver

    maj 29, 2021 at 1:49 pm

    5 stars
    Jeg har bagt boller efter denne opskrift i flere år til alle fødselsdage (og der er mange!) De bliver altid perfekte og får komplimenter fra gæsterne. Tak for en eminent opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 31, 2021 at 11:12 am

      Ej, hvor er det bare skønt at høre! Tak for din skønne tilbagemelding :-)

      Svar
  3. Carina skriver

    februar 19, 2020 at 8:50 pm

    Når de fryses ned, vil I så først tø dem op og dernæst lune dem i ovnen eller hvordan gør I? :-) Og skal de varmes ved lav varme?

    På forhånd tak.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:47 am

      Hej Carina
      Ja, hvis du tør dem op og så blot varmer dem ved måske 100-120 grader indtil de er blevet lune indeni.

      Svar
  4. Mathuas skriver

    juni 18, 2019 at 9:02 pm

    Fantastisk lækre boller! - har her til aften bagt dem for første gNg - og hvor er de bare fantastiske samt ikke minsst nemme at lave. Glæder mig allerede til at bage dem igen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:04 pm

      Skønt at høre! :o)

      Svar
  5. Sanne skriver

    januar 12, 2019 at 10:36 pm

    Fantastiske fødselsdagsboller🇩🇰🇩🇰 - de er nemme at lave og bliver luftige og lækre - man kan også komme lidt kardemomme i dejen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2019 at 12:05 pm

      Godt at høre opskriften kunne bruges - og ja jeg kan godt forestille mig det også er lækkert med kardemomme.

      Svar
  6. Anette skriver

    oktober 22, 2018 at 3:36 pm

    Jeg bruger faktisk kun denne opskrift, og det er blevet til rigtig mange gange, Det bliver så lækre boller, hver eneste gang!😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:31 am

      Hej Anette
      Det gør mig bare super glad at høre! :-)

      Svar
  7. Ditte skriver

    juni 21, 2018 at 9:09 pm

    Super lækre boller, der holder sig rigtig godt, rigtig længe i fryserne og smager fantastisk.
    Har lavet dem med sødmælk, og nu er der en omgang med kærnemælk og skummetmælk (det var lige det jeg havde) i ovnen.

    Har farvet dejen, da de skal bruges til en børnefødselsdag.
    Tak for en rigtig god opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2018 at 11:27 pm

      Hvor lyder det bare dejligt :-)

      Svar
  8. Huong skriver

    april 10, 2018 at 4:34 pm

    Tak for opskriften. Vi Elsker dem herhjemme . Helt fantastisk blød og luftig. Har lige bagt dobbelt op idag og de klar til børnefødselsdag imorgen 🇩🇰🎉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2018 at 4:56 pm

      Lyder bare rigtig dejligt :-)

      Svar
  9. Kim Bach skriver

    marts 11, 2018 at 12:38 pm

    Tak for den fine opskrift, jeg har haft stor succes med den

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 11, 2018 at 4:44 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  10. martin skriver

    februar 04, 2018 at 2:47 pm

    hi,

    jeg er første gangs bager og fulgte din opskrift slavisk- de er blevet super lækre, selv om de ikke er de kønneste :-) Øvelse gør mester!

    Men kan godt være bekendt at servere dem her om 1,5 time - de er lavet med kærlighed mens fruen er på weekend vagt...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:48 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  11. Lisa skriver

    januar 26, 2018 at 9:22 am

    Hej Louise,

    Har du erfaringer med at fryse dem? Hvordan skal de evt. bedst opvarmes igen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:24 pm

      Det kan de sagtens. Du kan f.eks. lune dem lidt i ovnen eller på brødristeren.

      Svar
  12. Cecilie skriver

    november 26, 2017 at 8:37 pm

    Hej Louise,
    Jeg elsker dine boller; lette at lave, luftige og bløde.
    Det er nu 3. gang jeg har lavet dem og de er super gode hver gang.
    Da jeg bor i Tyrkiet bruger jeg tørgær...det virker fint også.
    Imorgen skal min datters tyrkiske børnehave så have danske fødselsdagsboller. Smukt!
    :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2017 at 12:46 pm

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  13. Randi Paarup Poulsen skriver

    oktober 12, 2017 at 10:41 pm

    Er netop i færd med at bage boller efter din opskrift og indtil videre ser de utroligt luftige ud. De har ihvertfald hævet meget meget flot så forstår ikke de der skriver de er hårde og ikke hæver😳
    Nu glæder jeg mig vare til at de er bagt så vi kan sætte tænderne i dem - det må dog vente for planen er de sjal serveres til min søn får klassen på besøg sidst i efterårsferien. Håber derfor de kan fryses og tøes op uden at de bliver kedelige😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 1:04 am

      Dejligt at høre. Jeg har frosset dem ned masser af gange. Det fungerer helt fint :-)

      Svar
  14. Connie skriver

    august 28, 2017 at 9:34 am

    1000 tak for en super god opskrift på boller, og de gode opskrifter fra dig,En hjemmeside der er nem at gå til. Tak.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2017 at 4:32 pm

      Det var så lidt :-)

      Svar
  15. Karen skriver

    juni 04, 2017 at 11:20 am

    Jeg lavede 20 boller til 8 mennesker + lagkage, slik, småkager og frugt. Og de blev alle spist. Super lækre, nemme at lave, og fik meget ros for dem. Med smør og pålægschokolade kan bestemt anbefales ;)
    De perfekte fødselsdagsboller!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 05, 2017 at 8:09 pm

      Skønt at høre Karen :-)

      Svar
  16. Bjarne skriver

    april 08, 2017 at 12:34 pm

    Det er virkelig gode og flotte boller.
    Jeg skal helt klart bage dem igen.
    Vil dog mene der er en anelse for meget salt i.
    (Jeg har brugt måle ske)
    Og ikke en almindelig teske.
    Ud over det. Super mums boller.
    Og de skal også nok blive spist, med denne opskrift. :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 11, 2017 at 1:07 pm

      Dejligt at høre Bjarne :-)

      Svar
  17. Simone skriver

    februar 27, 2017 at 3:54 pm

    Jeg lavede en portion præcis efter din opskrift. De blev luftige lækre, og i det hele taget helt perfekte! Desuden lavede jeg en halv portion med kardemomme. Lækre! og en halv portion med gullerødder og solsikkefrø. Også perfekte. Så i det hele taget en super grundopskrift, med mange muligheder!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2017 at 10:22 pm

      Dejligt at høre Simone :-)

      Svar
  18. Peter skriver

    februar 16, 2017 at 3:31 pm

    Lækker opskrift, tilføjede dog et hel æg, og lidt kardemomme. Brugte 900 gram mel istedet for et hel kilo, og fulgte derellers resten af opskriften. Bollerne blev bare for gode :) tak !!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 18, 2017 at 6:50 pm

      Dejligt at høre Peter :-)

      Svar
  19. Merete Ahnfeldt-Mollerup skriver

    januar 15, 2017 at 5:05 pm

    Superlækre boller! Tak for en god opskrift. Der blev 24 store. Vi brugte alt melet, + lidt ekstra til bordet da bollerne skulle formes. Perfekt konsistens og lækker smag.
    Med hensyn til hvad der kan være gået galt for de førte kommentatorer, synes jeg det er et godt bud med for varm mælk, men jeg kom også til at tænke på om der var børn involveret? Jeg skulle nemlig lige stoppe min lille hjælpe fra at rulle bollerne til kanonkugler: for megen æltning efter første hævning kan også føre til hårde boller.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 3:05 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  20. Louise skriver

    november 10, 2016 at 7:32 pm

    Hej. Jeg syntes der skal frygtelig meget gør i. Kan man halvere og hæve natten over?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2016 at 9:13 pm

      Ja, det kan man sikkert godt - men bollerne bliver anerledes af at koldhæve.

      Svar
  21. Zaynab skriver

    juli 06, 2016 at 10:25 pm

    Hej Louise, jeg lavede bollerne I dag men jeg kom til at lave dem meget store så der blev 14 stk. Plus så skulle bagetiden fordobles, da de var så store 😉 Men dejlig opskrift, de blev lækre

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 10, 2016 at 8:27 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  22. Astrid skriver

    april 30, 2016 at 12:40 pm

    Dejlige luftige boller, jeg har netop bagt dem, og de er virkelig flotte :-) :-)
    Blev penslet med æg/fløde.
    Næste gang kommer jeg nok lidt mindre salt i, og laver 24 i stedet for 20.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2016 at 10:57 am

      Hej Astrid
      Det lyder godt, dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  23. FriskFisk skriver

    januar 12, 2016 at 1:24 pm

    👌 De er fantastiske.. og de er 100% perfekte hver gang (hvis man kan finde ud af at følge en opskrift) 💃
    Og man kan kombinere alle de slags mel man vil og så blir de kun endnu bedre !
    Jeg smider også diverse kerner i og meget revet gulerod... toppen af poppen ✌

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 12, 2016 at 6:43 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  24. Kristine skriver

    december 30, 2015 at 10:59 pm

    Hej Louise
    Vil lige sige tak for en SUPER opskrift! Jeg har bagt disse boller for anden gang, idag til min datters fødselsdag. De smager fantastisk og er nemme at gå til.
    Godt nytår!
    Vh Kristine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2015 at 1:59 pm

      Dejligt at høre Kristine! Også rigtig godt nytår til dig 😉

      Svar
  25. Stefan Haislund skriver

    december 18, 2015 at 5:50 pm

    Har netop bagt disse... Mega gode..😊 Men tror jeg nøjes med lidt mindre salt næste gang...😁

    Tak for den...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 19, 2015 at 12:40 pm

      Dejligt at høre - ja det er måske forskelligt hvor meget salt man ønsker i bollerne. Generelt synes jeg altid alle andre tilsætter for lidt salt i bagværk :-)

      Svar
      • Stefan Haislund skriver

        december 23, 2015 at 11:38 am

        Idag prøver jeg at bage dem med det halve salt, så må vi se hvordan de bliver..:-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 25, 2015 at 6:08 pm

          Spændende :-)

          Svar
  26. Christoffer M skriver

    december 14, 2015 at 2:25 pm

    Jeg lavede bollerne i sidste uge - de blev helt vildt gode. Tak for den gode opskrift :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2015 at 7:59 pm

      Hej Christoffer, hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  27. Lena Schneider skriver

    december 03, 2015 at 11:31 am

    Hej Louise,
    Kan jeg bage dem i dag og pynte dem lidt til juletræsfesten i morgen? Eller bliver de mon for kedelige? Har du nogen erfaringer med at bage dem dagen før?
    Har i øvrigt bagt dem før, og de smager vidunderligt! 👌 Men spist sammen dag.
    På forhånd tak.
    Mvh Lena

    Svar
  28. David skriver

    oktober 31, 2015 at 9:12 am

    Skal de bages på almindelig eller varmluft?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 01, 2015 at 8:49 pm

      Jeg bager altid ved almindelig.

      Svar
    • Pernille skriver

      november 23, 2015 at 5:23 pm

      Jeg brugte varmluft og de blev perfekte :-)

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 23, 2015 at 7:03 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
  29. Rikke skriver

    august 15, 2015 at 4:30 pm

    Jeg har bagt de her boller 1 gang og de blev rigtig lækre. Skal igang med en ny portion igen. Forstår ikke dem der skriver at deres boller blev dårlige - de kan umuligt ha fuldt opskriften.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 15, 2015 at 8:11 pm

      Hej Rikke
      Dejligt at høre at du synes om opskriften. De bliver også helt perfekte for mig hver gang :-)

      Svar
  30. Diana jensen skriver

    juni 16, 2015 at 11:51 am

    Hejsa

    Er vild med din opskrift på fødselsdags boller. De er bare skønne. Har lavet dem et par gange nu og ja det kommer helt an på hva for noget mel man bruger, og hvor meget for bruger man for meget kan de godt blive hårde..

    Mvh diana

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2015 at 6:14 pm

      Mange tak for rosen! Det er så dejligt at høre :-)

      Svar
  31. Trine Tøttrup skriver

    juni 14, 2015 at 9:16 pm

    Hejsa. Jeg har også lavet dine boller-efter opskriften selvfølgelig-og de blev til de lækreste fødselsdagsboller jeg nogensinde har smagt. Nu er der lige straks fødselsdag igen og der skal vi have dem igen. Dobbel portion denne gang! ;-)
    Tak for lækker opskrift ! 👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2015 at 8:21 am

      Hej Trine
      Det er bare så dejligt at høre! Mange tak for din positive feedback :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  32. Lena skriver

    juni 08, 2015 at 5:55 pm

    Jeg elsker denne opskrift og min søn elsker bollerne, super god opskrift:-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 08, 2015 at 7:04 pm

      Hej Lena
      Mange tak for rosen, jeg er så glad for at I kan lide bollerne! :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  33. Frederik skriver

    juni 07, 2015 at 8:31 pm

    Hej Louise. Jeg fulgte din opskrift også din opskrift til punkt og prikke, og ved du hvad: fødselsdagsbollerne blev præcist som du har beskrevet, nemlig dejlige, luftige og lette. Som en god bolle skal være :-) Tak!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2015 at 8:46 pm

      Hej Frederik
      Det var sørme dejligt at høre! Jeg er også selv meget glad for opskriften :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  34. Camilla skriver

    juni 04, 2015 at 9:17 pm

    Jeg har også lige bagt dem til min datters fødselsdag, de blev elendige, de kunne ikke blive færdigbagt og hævede heller ikke i ovnen.

    Kunne smide 40 boller i skraldespanden og starte forfra.

    Skynd dig at fjerne den opskrift:(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 05, 2015 at 2:09 pm

      Øv hvor ærgerligt. Jeg har bagt disse boller mange gange uden problemer. Det lyder som om du måske har varmet mælken for meget? Hvis mælken kommer over 37 grader slår du gærcellerne ihjel i gæren. Hvis gærcellerne bliver slået ihjel kan dejen ikke hæve.

      Svar
  35. Mester skriver

    maj 02, 2015 at 12:00 pm

    Hej,
    Jeg fulgte denne opskrift fra A-Z til min søns fødselsdag, og de blev stenhårde! Øv... Er du sikker på at doseringer er rigtige?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 03, 2015 at 11:11 am

      Nu har jeg lige tjekket op på ingredienserne og det ser helt rigtigt ud. Der kan dog godt være lidt forskel på det mel man får fat i, derfor skal man tilsætte det lidt ad gangen. Det kan godt være man kun skal bruge 900 gram indimellem. Du har ikke bagt dem for længe måske? Jeg har lavet dem rigtig mange gange og de bliver altid lette og luftige.

      Svar
      • Nana skriver

        september 15, 2017 at 6:16 pm

        Hej Louise

        Jeg kan se at der i opskriften står 200 grader. Mener du her almindelig ovn eller varmluft?

        Venlig hilsen Nana

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 23, 2017 at 11:13 pm

          Jeg bruger alm. ovn.

          Svar
4.36 from 28 votes (27 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.