• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Fødselsdagsboller

    Udgivet: feb 26, 2022 · Opdateret: feb 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her finder du lækre bløde fødselsdagsboller, som mange også kalder for bamseboller, fordi at de er så bløde. De er helt lyse, og det er lige, som de skal være! Der findes næsten intet bedre end sådan en lun friskbagt bolle, hvor der kommer et godt lag smør på.

    aeef b

    Når der er fødselsdag her i huset, så hører der sig altså rigtige fødselsdagsboller til. Ikke noget med de sunde boller med kerner, gulerødder og rugmel. Nej, bare de helt almindelige, hvide boller med smør og det hele. Herunder finder du min ret simple opskrift på de helt klassiske fødselsdagsboller. Jeg lover, at de er nemme at lave.

    Til en fødselsdag hører der også kage til. Lav eksempelvis en lækker talkage til, som du kan finde opskriften på lige herunder. Servér dine fødselsdagsboller sammen med en lækker kop varm kakao med flødeskum eller mælkeskum - så skal dine gæster nok blive glade. Det er i hvert fald en helt klassisk menu, når det kommer til fødselsdage.

    Prøv også disse opskrifter:
    Chokoladeboller | Guide - Sådan former du perfekte boller | Sprøde boller med masser af lufthuller

    Nedenfor finder du min bedste opskrift på lækre bløde fødselsdagsboller, som jeg bruger hver gang, at en i familien har fødselsdag. De er et hit blandt alle aldre, og de fleste jeg kender kan godt spise flere boller i træk, da man bare ikke kan holde fingrene fra dem.

    ikon piskeris Chestnut

    Fødselsdagsboller

    20 stk.
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 10 min
    Hævetid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 dl mælk
    • 50 g gær
    • 1 kg hvedemel
    • 4 tsk salt
    • 4 spsk sukker
    • 75 g smør
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken let (max 37 grader) og rør gæren ud i den lunkne mælk.
    • Tilsæt salt og sukker.
    • Smelt smørret let og tilsæt det til mælken.
    • Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mere. Pas på med at komme for meget mel i.
    • Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time.
    • Dejen hældes ud på bordet og deles i cirka 20 stk.
    • Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    • Bollerne pensles med sammenpisket æg.
    • Lad dem gerne efterhæve i 20-30 minutter.
    • Bag dem derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bolle | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 42 g | Protein: 7 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du får det bedste resultat, hvis du laver dine boller på dagen. Der er de allerbedst, og da det er en gærdej, så kan de godt blive tørre på 2. dagen.
    • Det kan være en god ide at holde lidt igen med melet. I denne her opskrift på bamseboller har jeg skrevet, at jeg bruger 1 kg hvedemel. Det kan i nogle tilfælde være for meget, og det kan gøre, at bollerne kan gå hen og blive lidt mere kompakte i krummen. Særligt hvis du rører dejen på røremaskine, kan det være, at man kan nøjes med 900 gram. Prøv dig frem og tilsæt kun mere mel, hvis dejen ikke er sammenhængende.
    Bolledej
    Fødselsdagsboller (2)
    Bamseboller
    Fødselsdagsboller (4)
    Bamseboller
    Bamseboller
    Følg mig på Instagram
    « Semlor
    Hønsesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. louise

      oktober 03, 2021 at 6:17 pm

      Hvis Jeg fryser bollerne ned, skal de så være kolde før de pakkes ned i poser / beholdere eller fungerer det bedst hvis de pakkes ned når de er lune og så efterfølgende fryses når de er kolde?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 04, 2021 at 3:30 pm

        Hej Louise
        Det er bedst at pakke dem i poser inden de er blevet helt kolde.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Alice

      maj 29, 2021 at 1:49 pm

      5 stars
      Jeg har bagt boller efter denne opskrift i flere år til alle fødselsdage (og der er mange!) De bliver altid perfekte og får komplimenter fra gæsterne. Tak for en eminent opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 31, 2021 at 11:12 am

        Ej, hvor er det bare skønt at høre! Tak for din skønne tilbagemelding :-)

        Svar
    3. Carina

      februar 19, 2020 at 8:50 pm

      Når de fryses ned, vil I så først tø dem op og dernæst lune dem i ovnen eller hvordan gør I? :-) Og skal de varmes ved lav varme?

      På forhånd tak.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:47 am

        Hej Carina
        Ja, hvis du tør dem op og så blot varmer dem ved måske 100-120 grader indtil de er blevet lune indeni.

        Svar
    4. Mathuas

      juni 18, 2019 at 9:02 pm

      Fantastisk lækre boller! - har her til aften bagt dem for første gNg - og hvor er de bare fantastiske samt ikke minsst nemme at lave. Glæder mig allerede til at bage dem igen.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:04 pm

        Skønt at høre! :o)

        Svar
    5. Sanne

      januar 12, 2019 at 10:36 pm

      Fantastiske fødselsdagsboller🇩🇰🇩🇰 - de er nemme at lave og bliver luftige og lækre - man kan også komme lidt kardemomme i dejen

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2019 at 12:05 pm

        Godt at høre opskriften kunne bruges - og ja jeg kan godt forestille mig det også er lækkert med kardemomme.

        Svar
    6. Anette

      oktober 22, 2018 at 3:36 pm

      Jeg bruger faktisk kun denne opskrift, og det er blevet til rigtig mange gange, Det bliver så lækre boller, hver eneste gang!😋

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:31 am

        Hej Anette
        Det gør mig bare super glad at høre! :-)

        Svar
    7. Ditte

      juni 21, 2018 at 9:09 pm

      Super lækre boller, der holder sig rigtig godt, rigtig længe i fryserne og smager fantastisk.
      Har lavet dem med sødmælk, og nu er der en omgang med kærnemælk og skummetmælk (det var lige det jeg havde) i ovnen.

      Har farvet dejen, da de skal bruges til en børnefødselsdag.
      Tak for en rigtig god opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2018 at 11:27 pm

        Hvor lyder det bare dejligt :-)

        Svar
    8. Huong

      april 10, 2018 at 4:34 pm

      Tak for opskriften. Vi Elsker dem herhjemme . Helt fantastisk blød og luftig. Har lige bagt dobbelt op idag og de klar til børnefødselsdag imorgen 🇩🇰🎉

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2018 at 4:56 pm

        Lyder bare rigtig dejligt :-)

        Svar
    9. Kim Bach

      marts 11, 2018 at 12:38 pm

      Tak for den fine opskrift, jeg har haft stor succes med den

      Svar
      • Louise Dam

        marts 11, 2018 at 4:44 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    10. martin

      februar 04, 2018 at 2:47 pm

      hi,

      jeg er første gangs bager og fulgte din opskrift slavisk- de er blevet super lækre, selv om de ikke er de kønneste :-) Øvelse gør mester!

      Men kan godt være bekendt at servere dem her om 1,5 time - de er lavet med kærlighed mens fruen er på weekend vagt...

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:48 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    11. Lisa

      januar 26, 2018 at 9:22 am

      Hej Louise,

      Har du erfaringer med at fryse dem? Hvordan skal de evt. bedst opvarmes igen?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:24 pm

        Det kan de sagtens. Du kan f.eks. lune dem lidt i ovnen eller på brødristeren.

        Svar
    12. Cecilie

      november 26, 2017 at 8:37 pm

      Hej Louise,
      Jeg elsker dine boller; lette at lave, luftige og bløde.
      Det er nu 3. gang jeg har lavet dem og de er super gode hver gang.
      Da jeg bor i Tyrkiet bruger jeg tørgær...det virker fint også.
      Imorgen skal min datters tyrkiske børnehave så have danske fødselsdagsboller. Smukt!
      :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2017 at 12:46 pm

        Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    13. Randi Paarup Poulsen

      oktober 12, 2017 at 10:41 pm

      Er netop i færd med at bage boller efter din opskrift og indtil videre ser de utroligt luftige ud. De har ihvertfald hævet meget meget flot så forstår ikke de der skriver de er hårde og ikke hæver😳
      Nu glæder jeg mig vare til at de er bagt så vi kan sætte tænderne i dem - det må dog vente for planen er de sjal serveres til min søn får klassen på besøg sidst i efterårsferien. Håber derfor de kan fryses og tøes op uden at de bliver kedelige😅

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 1:04 am

        Dejligt at høre. Jeg har frosset dem ned masser af gange. Det fungerer helt fint :-)

        Svar
    14. Connie

      august 28, 2017 at 9:34 am

      1000 tak for en super god opskrift på boller, og de gode opskrifter fra dig,En hjemmeside der er nem at gå til. Tak.

      Svar
      • Louise Dam

        september 05, 2017 at 4:32 pm

        Det var så lidt :-)

        Svar
    15. Karen

      juni 04, 2017 at 11:20 am

      Jeg lavede 20 boller til 8 mennesker + lagkage, slik, småkager og frugt. Og de blev alle spist. Super lækre, nemme at lave, og fik meget ros for dem. Med smør og pålægschokolade kan bestemt anbefales ;)
      De perfekte fødselsdagsboller!

      Svar
      • Louise Dam

        juni 05, 2017 at 8:09 pm

        Skønt at høre Karen :-)

        Svar
    16. Bjarne

      april 08, 2017 at 12:34 pm

      Det er virkelig gode og flotte boller.
      Jeg skal helt klart bage dem igen.
      Vil dog mene der er en anelse for meget salt i.
      (Jeg har brugt måle ske)
      Og ikke en almindelig teske.
      Ud over det. Super mums boller.
      Og de skal også nok blive spist, med denne opskrift. :-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 11, 2017 at 1:07 pm

        Dejligt at høre Bjarne :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her