Her finder du lækre bløde fødselsdagsboller, som mange også kalder for bamseboller, fordi at de er så bløde. De er helt lyse, og det er lige, som de skal være! Der findes næsten intet bedre end sådan en lun friskbagt bolle, hvor der kommer et godt lag smør på.

Når der er fødselsdag her i huset, så hører der sig altså rigtige fødselsdagsboller til. Ikke noget med de sunde boller med kerner, gulerødder og rugmel. Nej, bare de helt almindelige, hvide boller med smør og det hele. Herunder finder du min ret simple opskrift på de helt klassiske fødselsdagsboller. Jeg lover, at de er nemme at lave.
Til en fødselsdag hører der også kage til. Lav eksempelvis en lækker talkage til, som du kan finde opskriften på lige herunder. Servér dine fødselsdagsboller sammen med en lækker kop varm kakao med flødeskum eller mælkeskum - så skal dine gæster nok blive glade. Det er i hvert fald en helt klassisk menu, når det kommer til fødselsdage.
Prøv også disse opskrifter:
Chokoladeboller | Guide - Sådan former du perfekte boller | Sprøde boller med masser af lufthuller
Nedenfor finder du min bedste opskrift på lækre bløde fødselsdagsboller, som jeg bruger hver gang, at en i familien har fødselsdag. De er et hit blandt alle aldre, og de fleste jeg kender kan godt spise flere boller i træk, da man bare ikke kan holde fingrene fra dem.
Fødselsdagsboller
Ingredienser
- 6 dl mælk
- 50 g gær
- 1 kg hvedemel
- 4 tsk salt
- 4 spsk sukker
- 75 g smør
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken let (max 37 grader) og rør gæren ud i den lunkne mælk.
- Tilsæt salt og sukker.
- Smelt smørret let og tilsæt det til mælken.
- Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mere. Pas på med at komme for meget mel i.
- Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time.
- Dejen hældes ud på bordet og deles i cirka 20 stk.
- Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bollerne pensles med sammenpisket æg.
- Lad dem gerne efterhæve i 20-30 minutter.
- Bag dem derefter i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du får det bedste resultat, hvis du laver dine boller på dagen. Der er de allerbedst, og da det er en gærdej, så kan de godt blive tørre på 2. dagen.
- Det kan være en god ide at holde lidt igen med melet. I denne her opskrift på bamseboller har jeg skrevet, at jeg bruger 1 kg hvedemel. Det kan i nogle tilfælde være for meget, og det kan gøre, at bollerne kan gå hen og blive lidt mere kompakte i krummen. Særligt hvis du rører dejen på røremaskine, kan det være, at man kan nøjes med 900 gram. Prøv dig frem og tilsæt kun mere mel, hvis dejen ikke er sammenhængende.
louise
Hvis Jeg fryser bollerne ned, skal de så være kolde før de pakkes ned i poser / beholdere eller fungerer det bedst hvis de pakkes ned når de er lune og så efterfølgende fryses når de er kolde?
Louise Dam
Hej Louise
Det er bedst at pakke dem i poser inden de er blevet helt kolde.
Hilsen Louise
Alice
Jeg har bagt boller efter denne opskrift i flere år til alle fødselsdage (og der er mange!) De bliver altid perfekte og får komplimenter fra gæsterne. Tak for en eminent opskrift.
Louise Dam
Ej, hvor er det bare skønt at høre! Tak for din skønne tilbagemelding :-)
Carina
Når de fryses ned, vil I så først tø dem op og dernæst lune dem i ovnen eller hvordan gør I? :-) Og skal de varmes ved lav varme?
På forhånd tak.
Louise Dam
Hej Carina
Ja, hvis du tør dem op og så blot varmer dem ved måske 100-120 grader indtil de er blevet lune indeni.
Mathuas
Fantastisk lækre boller! - har her til aften bagt dem for første gNg - og hvor er de bare fantastiske samt ikke minsst nemme at lave. Glæder mig allerede til at bage dem igen.
Louise Dam
Skønt at høre! :o)
Sanne
Fantastiske fødselsdagsboller🇩🇰🇩🇰 - de er nemme at lave og bliver luftige og lækre - man kan også komme lidt kardemomme i dejen
Louise Dam
Godt at høre opskriften kunne bruges - og ja jeg kan godt forestille mig det også er lækkert med kardemomme.
Anette
Jeg bruger faktisk kun denne opskrift, og det er blevet til rigtig mange gange, Det bliver så lækre boller, hver eneste gang!😋
Louise Dam
Hej Anette
Det gør mig bare super glad at høre! :-)
Ditte
Super lækre boller, der holder sig rigtig godt, rigtig længe i fryserne og smager fantastisk.
Har lavet dem med sødmælk, og nu er der en omgang med kærnemælk og skummetmælk (det var lige det jeg havde) i ovnen.
Har farvet dejen, da de skal bruges til en børnefødselsdag.
Tak for en rigtig god opskrift.
Louise Dam
Hvor lyder det bare dejligt :-)
Huong
Tak for opskriften. Vi Elsker dem herhjemme . Helt fantastisk blød og luftig. Har lige bagt dobbelt op idag og de klar til børnefødselsdag imorgen 🇩🇰🎉
Louise Dam
Lyder bare rigtig dejligt :-)
Kim Bach
Tak for den fine opskrift, jeg har haft stor succes med den
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
martin
hi,
jeg er første gangs bager og fulgte din opskrift slavisk- de er blevet super lækre, selv om de ikke er de kønneste :-) Øvelse gør mester!
Men kan godt være bekendt at servere dem her om 1,5 time - de er lavet med kærlighed mens fruen er på weekend vagt...
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Lisa
Hej Louise,
Har du erfaringer med at fryse dem? Hvordan skal de evt. bedst opvarmes igen?
Louise Dam
Det kan de sagtens. Du kan f.eks. lune dem lidt i ovnen eller på brødristeren.
Cecilie
Hej Louise,
Jeg elsker dine boller; lette at lave, luftige og bløde.
Det er nu 3. gang jeg har lavet dem og de er super gode hver gang.
Da jeg bor i Tyrkiet bruger jeg tørgær...det virker fint også.
Imorgen skal min datters tyrkiske børnehave så have danske fødselsdagsboller. Smukt!
:-)
Louise Dam
Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)
Randi Paarup Poulsen
Er netop i færd med at bage boller efter din opskrift og indtil videre ser de utroligt luftige ud. De har ihvertfald hævet meget meget flot så forstår ikke de der skriver de er hårde og ikke hæver😳
Nu glæder jeg mig vare til at de er bagt så vi kan sætte tænderne i dem - det må dog vente for planen er de sjal serveres til min søn får klassen på besøg sidst i efterårsferien. Håber derfor de kan fryses og tøes op uden at de bliver kedelige😅
Louise Dam
Dejligt at høre. Jeg har frosset dem ned masser af gange. Det fungerer helt fint :-)
Connie
1000 tak for en super god opskrift på boller, og de gode opskrifter fra dig,En hjemmeside der er nem at gå til. Tak.
Louise Dam
Det var så lidt :-)
Karen
Jeg lavede 20 boller til 8 mennesker + lagkage, slik, småkager og frugt. Og de blev alle spist. Super lækre, nemme at lave, og fik meget ros for dem. Med smør og pålægschokolade kan bestemt anbefales ;)
De perfekte fødselsdagsboller!
Louise Dam
Skønt at høre Karen :-)
Bjarne
Det er virkelig gode og flotte boller.
Jeg skal helt klart bage dem igen.
Vil dog mene der er en anelse for meget salt i.
(Jeg har brugt måle ske)
Og ikke en almindelig teske.
Ud over det. Super mums boller.
Og de skal også nok blive spist, med denne opskrift. :-)
Louise Dam
Dejligt at høre Bjarne :-)