
Varme hveder
16 stk.
Forberedelsestid: 20 min
Samlet tid: 2 timer og 20 min
Ingredienser
100 g blødt smør
½ tsk salt
1 spsk sukker
1-2 tsk kardemomme
2 dl mælk
1 æg
500 g hvedemel
50 g gær
1. Lun mælken og rør gøren ud i den lune mælk. Tilsæt salt og sukker.
2. Tilsæt æg, blødt smør, mel og kardemomme.
3. Rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine.
4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
5. Del dejen i 16 lige store dele.
6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt ved siden af hinanden, men uden at røre.
7. Læg et viskestykke over pladen og lad dem hæve i endnu 1 time.
8. Bag de varme hvede ved 200 grader i cirka 8-10 minutter.
9. Skær hvederne over på midten og rist dem på begge sider, enten i ovnen eller på brødristeren inden de spises lune med smør.








Skrevet af: Louise DamKategori: Brød
Skriv et svar