• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilbehør » Brød » Varme hveder

    Varme hveder

    4.5 / 5 ( 6 votes )
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Det er en tradition i Danmark at vi spiser varme hveder eller hvedeknopper aftenen før Store Bededag. Oprindeligt bagte bagerne hvederne dagen før Stor Bededag fordi de havde lukket på Store Bededag og folket stadig skulle kunne få brød. Hvederne blev så ristet på dagen og spist. Det har så siden ændret sig så vi spiser de varme hveder aftenen før Store Bededag. Hveder minder rigtig meget om krydderboller. Når de skal spises skæres de halvt over og ristes på begge sider enten på brødristeren eller i ovnen. Derefter serveres de med smør.


    Varme hveder

    16 stk.
    Forberedelsestid: 20 min
    Samlet tid: 2 timer og 20 min

    Ingredienser
    100 g blødt smør
    ½ tsk salt
    1 spsk sukker
    1-2 tsk kardemomme
    2 dl mælk
    1 æg
    500 g hvedemel
    50 g gær


    Fremgangsmåde
    1. Lun mælken og rør gøren ud i den lune mælk. Tilsæt salt og sukker.
    2. Tilsæt æg, blødt smør, mel og kardemomme.
    3. Rør dejen godt sammen, gerne på en røremaskine.
    4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
    5. Del dejen i 16 lige store dele.
    6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt ved siden af hinanden, men uden at røre.
    7. Læg et viskestykke over pladen og lad dem hæve i endnu 1 time.
    8. Bag de varme hvede ved 200 grader i cirka 8-10 minutter.
    9. Skær hvederne over på midten og rist dem på begge sider, enten i ovnen eller på brødristeren inden de spises lune med smør.



    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag
    Opskrift på Varme hveder - hvedeknopper til store bededag

    Skrevet af: Louise DamKategori: Brød

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Tomat, mozzarella og basilikum på spyd
    Next Post: Romkugler »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her