• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Sprøde boller med masser af lufthuller

    Udgivet: nov 26, 2019 · Opdateret: apr 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    sprøde boller med masser af lufthuller

    Hvad siger du til lækre sprøde boller med masser af lufthuller? Det lyder ret lækkert ikke? Det er netop det du får med denne opskrift, og så er de tilmed ret nemme at lave og kræver ganske få ingredienser. Dette er sprøde boller uden surdej - det er ellers ofte surdejsboller man ser med sprød skorpe og gigantiske lufthuller. Men det kan altså også godt lade sig gøre uden.

    Du kan helt selv vælge om du vil bruge opskriften til at lave koldhævede boller eller ej. De kan så stå og hygge sig i køleskabet natten over og blive bagt om morgenen. Eller du kan lade dejen stå i 3 timer på køkkenbordet og bage dem derefter. Lige meget hvad, vil du ende ud med nogle sprøde, saftige og meget luftige boller.

    Lige denne opskrift kan du kun lave, hvis du har en røremaskine. Undskyld til dem af jer, der ikke har! Men det er simpelthen fordi det er en meget våd dej, og den skal virkelig æltes igennem og faktisk 'kastes' op på siderne af skålen i røremaskinen.

    ikon piskeris Chestnut

    Sprøde boller med masser af lufthuller

    12 boller
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 25 min
    Tilb. tid 15 min
    Hævning 3 t
    Samlet tid 3 t 40 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Røremaskine
    • Bagestål (kan undlades)
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 10 g gær 25 g hvis du ikke koldhæver dejen
    • 5 dl lunkent vand
    • 1 spsk honning eller sirup
    • 500 g hvedemel
    • 2 tsk salt

    Sådan gør du
     

    • Hæld vand i skålen til din røremaskine.
    • Smuldr gæren i vandet og bland rundt. Hvis du koldhæver dejen bruger du cirka 10 g gær, ellers skal du bruge 25 g gær.
    • Tilsæt honning (eller sirup) og rør det ud i vandet.
    • Tilsæt hvedemelet og rør rundt.
    • Tilsæt til sidst saltet og rør det godt rundt.
      Det er vigtigt, at saltet ikke får direkte kontakt med gæren, da det slår gærcellerne ihjel.
    • Sæt først K-spaden (det flade piskeris) i din røremaskine og lad den ælte dejen ved højeste hastighed i 10 minutter.
      Dejen skal være helt glat og meget smidig og elastisk.
    • Skift derefter til dejkrogen og lad maskinen ælte på højeste hastighed i 10-15 minutter. Dejen er klar når den slipper siderne på skålen og samler sig på dejkrogen.
      Det kan også godt lade sig gøre blot at ælte i 20-25 minutter med dejkrogen, uden at bruge k-spaden først.
    • Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag. Hvis du ikke koldhæver dejen lader du den hæve 3 timer ved stuetemperatur.
    • Tag skålen med dej ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur indtil ovnen er klar.
    • Opvarm ovnen til 250 grader med dit bagestål inde i ovnen. Lad ovnen stå i 30-60 minutter indtil bagestålet er varmet helt op. Hvis du ikke har et bagestål, så lader du en bageplade være i ovnen. Her behøves ovnen ikke at være tændt helt så længe.
      Du kan købe dit bagestål enten hos Bagestaalet.dk (reklamelink)
    • Drys lidt mel ud på køkkenbordet og hæld din dej ud på bordet.
    • Brug en bordskraber/dejskærer (reklamelink) til at 'skære' dejen ud i boller. Pas på du ikke maser luften ud af dejen. Du skal derfor arbejde så lidt som muligt med dejen.
    • Flyt bollen over på et stykke bagepapir, som ligger på din bagespade eller et stort skærebræt, hvis du ikke bruger bagestål.
    • Der kan være cirka 6 boller på et stykke bagepapir.
    • Flyt nu bagepapiret med bollerne til bagestålet i ovnen, eller din bageplade.
    • Lad bollerne bage i cirka 14-15 minutter.
    • Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    I denne opskrift vælger du selv om du vil koldhæve dejen, eller lade den hæve ved stuetemperatur. Vær opmærksom på de forskellige mængder gær og hævetid. Det hele står i opskriften.
    Bollerne holder sig saftige i flere dage og kan også fryses. Når de er blevet kolde kan de med fordel lige lunes i ovnen eller på en brødrister, så bliver de også helt sprøde igen.
    Jeg er ikke helt sikker på hvor opskriften stammer fra oprindeligt. Jeg har dog set den flere forskellige steder. Men det var hos Frederikke Wærens jeg blev opmærksom på dem.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bolle | Kalorier: 158 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 73 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Bollerne kan sagtens fryses ned. Brug eventuelt en stasher bag (reklamelink), så du undgår unødig engangsplastik i form af fryseposer.
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    Sprøde boller med masser af lufthuller
    boller med lufthuller
    « Copenhagen Foods pakkekalender 2019
    Baileys Treatmas Bar i Tivoli »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sussie

      juni 16, 2022 at 4:29 pm

      5 stars
      Sinpelthen en fantastisk metodik - Tak for den! Bollerne bliver helt fantastiske

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2022 at 2:03 pm

        Hvor skønt du kunne bruge opskriften. Det er nemlig helt fascinerende hvordan den våde dej pludselig bliver mere sammenhængende :-)

        Svar
      • Regitze

        juli 27, 2022 at 8:30 pm

        5 stars
        Virklig lækre boller, min ovn kan dsv. Ikke blive 250 grader så jeg skruede den over på varmluft 230 og det fungerede også eminent. Jeg tilføjede også rugkerner og hørfrø, de er himmelske!

        Svar
        • Louise Dam

          juli 27, 2022 at 9:20 pm

          Skønt du kunne bruge opskriften :-) Og det lyder så lækkert med både rugkerner og hørfrø i.

          Svar
    2. Julie

      marts 09, 2022 at 6:04 am

      5 stars
      Det er til dato den bedste opskrift. Vi herhjemme har efterhåndet bagt dem et utal af gange, og alle vores gæster har været lige så vilde med dem.

      Jeg vil dog høre dig om du tror at man kan erstatte melet med glutenfrit mel? Når der næste gang kommer en glutenallergier på besøg

      Tak for en fantastisk og dejlig nem opskrift :-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 10:09 am

        Hej Julie
        Hvor er det dog skønt at høre! Jeg har desværre slet ikke erfaring med at bage med glutenfri mel, så om det kan optage den samme mængde vand er jeg ikke klar over.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Jonas W

      januar 31, 2022 at 10:50 am

      Du skriver dejen skal være let eleastisk og glat og slippe siderne på skålen. Nu har jeg fulgt opskriften og med 500g mel og 500 ml vand får jeg en helt klistret dej? Jeg har nu hældt 2x mere mel i for at få den konsistens du beskriver? Hvad gør jeg galt?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2022 at 2:42 pm

        Umiddelbart vil jeg tro den ikke er æltet færdig. Den skal køre på røremaskinen indtil den slet ikke sidder fast i skålen længere. Den skal ligesom sno sig helt om krogen og slippe siderne. Og konsistensen på dejen bliver glat og som tyggegummi vil jeg mok beskrive det. Jeg får lige optaget en video af processen snart, og så bliver den lagt herind på opskriften, men også ud på min Instagramprofil.

        Hilsen Louise

        Svar
    4. Michael

      januar 25, 2022 at 12:01 pm

      Den første gang jeg lavede disse var de FANTASTISKE! Men de sidste 5-6 gange har de slet ikke rigtig hævet i ovnen…. Hvad kan der være gået galt?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2022 at 1:44 pm

        Hej Michael
        Det lyder da yderst mærkeligt når nu du har lykkedes med dem den første gang. Det er svært at sige hvad der præcist går galt. Er dejen hævet fint nok med masser af luftbobler inden de kommer i ovnen? Er din ovn varmet rigtig godt op med enten bageplade eller bagestål i ovnen?
        Hilsen Louise

        Svar
    5. Cecilie

      januar 18, 2022 at 10:08 am

      Hvor smager de bare helt vildt godt. Tak for en dejlig opskrift. Jeg har lige et par spørgsmål: bager du med damp (i bageplade i bunden) under hele bagningen? Og bruger du varmluft eller over/undervarme?
      Bedste hilsener
      Cecilie

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2022 at 5:19 pm

        Hej Cecilie

        Det glæder mig at høre. Jeg har selv lige bagt en portion af bollerne i morges :-)
        Jeg bager normalt ikke disse boller med damp - det kunne man dog sagtens gøre for en endnu sprødere skorpe. Så ville jeg sætte en bradepande ind i ovnen imens den varmer op. Sætte bollerne ind og så hæld lidt vand i bradepanden.
        Jeg bager dem med over/undervarme.

        Hilsen Louise

        Svar
    6. Jens Christian

      januar 05, 2022 at 4:48 pm

      5 stars
      De sad lige i skabet.. de bedste boller jeg har bagt til dato ❤️❤️

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2022 at 7:48 pm

        Hvor er det bare skønt at høre!

        Svar
    7. Erik

      september 24, 2021 at 6:57 pm

      5 stars
      Hej Louise
      Sikke nogle "fab" boller, i min ovn fungerer bagestål og O/U varme bedst.
      Jeg har prøvet at lave dem med "bagemel" fra supermarkedet, 12% protein med lææækkert resultat ;-).
      Er ikke erfaren men, fik noget "Caputo" pizzamel tipo 00 med 14,5% protein så skal man holde tungen lige i munden, meget blø dej - stadig fantastiske boller!!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 04, 2021 at 3:36 pm

        Hej Erik
        Hvor er det skønt at høre! Og sådan et bagestål er altså næsten 'need to have' når man bager synes jeg :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her