Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø

Udgivet: 3. jun 2020 · Opdateret: 14. dec 2023

 
Sprøde og saftige boller med hørfrø

Herhjemme er vi vilde med nybagte boller - men mon ikke de fleste egentlig er det? Vi bager flere forskellige typer af boller, men de her koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø er landet lige i vores top 3! De smager altså bare vanvittig godt! De er nemme at lave og så holde de sig bare lækre i mange mange dage uden at blive tørre. På listen over vores yndlingsboller finder du også disse sprøde boller med lufthuller. Prøv også at lave mine lækre øllebrødsboller.

Bollerne indeholder både hørfrø og havreklid, som er med til at give den gode smag. Derudover er det en ret våd dej, der bliver æltet længe på røremaskine indtil dejen bliver virkelig smidig. Det giver dejen et stærkt glutennetværk og en bolle med en sprød overflade og en saftig og meget luftig krumme. Så lækkert!

Man kan lave disse boller med hørfrø ved at lade dem hæve ved stuetemperatur i omkring 3 timer og med lidt mere gær. Det giver dog ikke helt den samme gode smag i bollen, som den får efter en lang koldhævning i køleskabet.

Koldhævede boller er også super smarte at lave, hvis man gerne vil have helt nybagte boller om morgenen. Disse boller egner sig dog virkelig godt til at blive genopvarmet i enten ovnen eller på brødristeren. Så bliver skorpen igen helt sprød og lækker og man kan næsten ikke smage at bollen ikke lige er blevet bagt.

piskeris Grullo

Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø

4.63 fra 27 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 50 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Bagestål
  • (reklamelink)Røremaskine
  • (reklamelink)Condibøtte 5 liter
  • (reklamelink)Dejskærer
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 10-12 g gær, cirka ¼ pakke
  • 1 spsk (reklamelink)honning
  • 600 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g havreklid, eller blendet havregryn
  • 100 g (reklamelink)hørfrø
  • 2 tsk salt
  • (reklamelink)smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie eller rapsolie

Sådan gør du
 

  • Rør gær og honning ud i vandet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen på en røremaskine med dejkrogen ved høj hastighed. Ælt dejen i cirka 15 minutter eller indtil dejen er glat og meget smidig. Den skal kunne strækkes langt og være lidt sej i det. Der er forskel på røremaskiner, og det kan være den skal æltes længere eller kortere tid på din.
  • Smør en stor skål eller gerne en stor condibøtte med olie og hæld dejen over i denne. Dejen hæver rigtig meget og cirka 3 gange størrelse.
  • Sæt låg eller lignede på bøtten/skålen og sæt den i køleskabet til næste morgen, eller minimum 8 timer.
  • Opvarm din ovn til 250 grader varmluft og hvis du bruger (reklamelink)bagestål (reklamelink) sættes det i ovnen med det samme. Lad det gerne varme op i ½ times tid eller længere. Hvis du ikke har et bagestål kan du lade din bageplade varme op inde i ovnen.
  • Hæld lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet uden at røre for meget ved den, da det ødelægger luftboblerne. Drys også lidt mel ovenpå dejen.
  • Brug en (reklamelink)dejskærer til at hakke dejen ud i boller. Der skal blive cirka 15 stk.
  • Fordel bollerne på 2 stykker bagepapir og sæt bagepapir med boller ind i ovnen på dit bagestål eller bageplade. 1 portion af gangen. Bage bollerne i cirka 14 minutter.
  • Afkøl bollerne på en rist.

Noter

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
Jeg vil tro man også kan røre dejen med en håndmixer med dejkroge på.
Bollerne holder sig friske og gode i flere dage.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 199 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 6 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Herunder finder du lidt billeder af processen så du kan se hvordan man bager de lækreste boller med hørfrø.

Dej
Dej
Dej med lufthuller
Dej
Boller formes
Sprøde og saftige boller med hørfrø
Sprøde og saftige boller med hørfrø
Sprøde og saftige boller med hørfrø
Sprøde og saftige boller med hørfrø

Kommentarer

  1. Maja skriver

    februar 18, 2024 at 8:01 pm

    Hvordan vil du tø dem bedst 😊 har netop bagt dobbeltportion, som skal bruges om en uge til 1 års fødselsdag 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:15 pm

      Jeg ligger dem blot på bordet i stuetemperatur. Så er de ret hurtigt tøet op.

      Svar
  2. Tine skriver

    maj 21, 2022 at 9:47 am

    5 stars
    Super lækre og nemme boller:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 24, 2022 at 10:31 am

      Hvor er det bare skønt at høre :-)

      Svar
    • Jeanette Arentzen skriver

      august 17, 2023 at 5:27 pm

      Hej Louise!
      Hvor mange L kan den bøtte du bruger til hævning rumme?
      Mh Jeanette Arentzen

      Svar
      • Louise Dam skriver

        september 08, 2023 at 11:37 am

        Det er en condibøtte på 5 liter.

        Svar
  3. Rikke skriver

    januar 08, 2021 at 5:22 pm

    Hvor lang tid kan dejen holde i køleskab..?
    Virkelig gode boller..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2021 at 9:56 am

      Du kan sagtens have den stående et par dage på køl. De færdige boller kan også sagtens fryses.

      Svar
      • Anne skriver

        december 18, 2024 at 3:20 pm

        Hej :)

        Kan man undlade hørfrø ?

        Bh Anne

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 29, 2024 at 2:09 pm

          Ja, det kan du godt :-)

          Svar
    • Camille Alberte skriver

      januar 14, 2022 at 4:28 pm

      Hej
      De ser skønne uddddd
      Kan man mon erstatte lidt af melet med en grovere slags?
      Vh Camille

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 16, 2022 at 3:56 pm

        Ja, det tror jeg sagtens du kan. Jeg har desværre ikke selv afprøvet det med denne opskrift, så du må prøve dig lidt frem med mængden.

        Svar
4.63 from 27 votes (26 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.