• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø

    Udgivet: jun 3, 2020 · Opdateret: maj 17, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Sprøde og saftige boller med hørfrø

    Herhjemme er vi vilde med nybagte boller - men mon ikke de fleste egentlig er det? Vi bager flere forskellige typer af boller, men de her koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø er landet lige i vores top 3! De smager altså bare vanvittig godt! De er nemme at lave og så holde de sig bare lækre i mange mange dage uden at blive tørre. På listen over vores yndlingsboller finder du også disse sprøde boller med lufthuller.

    Bollerne indeholder både hørfrø og havreklid, som er med til at give den gode smag. Derudover er det en ret våd dej, der bliver æltet længe på røremaskine indtil dejen bliver virkelig smidig. Det giver dejen et stærkt glutennetværk og en bolle med en sprød overflade og en saftig og meget luftig krumme. Så lækkert!

    Man kan lave disse boller med hørfrø ved at lade dem hæve ved stuetemperatur i omkring 3 timer og med lidt mere gær. Det giver dog ikke helt den samme gode smag i bollen, som den får efter en lang koldhævning i køleskabet.

    Koldhævede boller er også super smarte at lave, hvis man gerne vil have helt nybagte boller om morgenen. Disse boller egner sig dog virkelig godt til at blive genopvarmet i enten ovnen eller på brødristeren. Så bliver skorpen igen helt sprød og lækker og man kan næsten ikke smage at bollen ikke lige er blevet bagt.

    ikon piskeris Chestnut

    Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø

    15 stk
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 30 min
    Hævetid 8 t
    Samlet tid 8 t 50 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Bagestål
    • Røremaskine
    • Condibøtte 5 liter
    • Dejskærer
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 dl vand
    • 10-12 g gær cirka ¼ pakke
    • 1 spsk honning
    • 600 g hvedemel
    • 50 g havreklid eller blendet havregryn
    • 100 g hørfrø
    • 2 tsk salt
    • smagsneutral olie f.eks. solsikkeolie eller rapsolie

    Sådan gør du
     

    • Rør gær og honning ud i vandet.
    • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen på en røremaskine med dejkrogen ved høj hastighed. Ælt dejen i cirka 15 minutter eller indtil dejen er glat og meget smidig. Den skal kunne strækkes langt og være lidt sej i det. Der er forskel på røremaskiner, og det kan være den skal æltes længere eller kortere tid på din.
    • Smør en stor skål eller gerne en stor condibøtte med olie og hæld dejen over i denne. Dejen hæver rigtig meget og cirka 3 gange størrelse.
    • Sæt låg eller lignede på bøtten/skålen og sæt den i køleskabet til næste morgen, eller minimum 8 timer.
    • Opvarm din ovn til 250 grader varmluft og hvis du bruger bagestål (reklamelink) sættes det i ovnen med det samme. Lad det gerne varme op i ½ times tid eller længere. Hvis du ikke har et bagestål kan du lade din bageplade varme op inde i ovnen.
    • Hæld lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet uden at røre for meget ved den, da det ødelægger luftboblerne. Drys også lidt mel ovenpå dejen.
    • Brug en dejskærer til at hakke dejen ud i boller. Der skal blive cirka 15 stk.
    • Fordel bollerne på 2 stykker bagepapir og sæt bagepapir med boller ind i ovnen på dit bagestål eller bageplade. 1 portion af gangen. Bage bollerne i cirka 14 minutter.
    • Afkøl bollerne på en rist.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
    Jeg vil tro man også kan røre dejen med en håndmixer med dejkroge på.
    Bollerne holder sig friske og gode i flere dage.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 199 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 6 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 23 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Herunder finder du lidt billeder af processen så du kan se hvordan man bager de lækreste boller med hørfrø.

    • Dej
    • Dej
    • Dej med lufthuller
    • Dej
    • Boller formes
    • Sprøde og saftige boller med hørfrø
    • Sprøde og saftige boller med hørfrø
    • Sprøde og saftige boller med hørfrø
    • Sprøde og saftige boller med hørfrø
    Følg mig på Instagram
    « Squashfrikadeller (vegetariske frikadeller)
    Talkage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tine

      maj 21, 2022 at 9:47 am

      5 stars
      Super lækre og nemme boller:)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 24, 2022 at 10:31 am

        Hvor er det bare skønt at høre :-)

        Svar
    2. Rikke

      januar 08, 2021 at 5:22 pm

      Hvor lang tid kan dejen holde i køleskab..?
      Virkelig gode boller..

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2021 at 9:56 am

        Du kan sagtens have den stående et par dage på køl. De færdige boller kan også sagtens fryses.

        Svar
      • Camille Alberte

        januar 14, 2022 at 4:28 pm

        Hej
        De ser skønne uddddd
        Kan man mon erstatte lidt af melet med en grovere slags?
        Vh Camille

        Svar
        • Louise Dam

          januar 16, 2022 at 3:56 pm

          Ja, det tror jeg sagtens du kan. Jeg har desværre ikke selv afprøvet det med denne opskrift, så du må prøve dig lidt frem med mængden.

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her