Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Øllebrødsboller

Udgivet: 30. jan 2023 · Opdateret: 30. jan 2023

Her kan du finde en nem og enkel opskrift på de lækreste øllebrødsboller. Du bruger en rest af den klassiske øllebrød, som så kommer i bolledejen. Det giver nogle saftige boller med masser af fuldkorn.

Oellebroedsboller

Hjemmelavet øllebrødsboller

Det her er en ret klassisk opskrift på boller, men hvor jeg blot kommer rester af øllebrød i dejen. Det er med til at gøre dem ekstra svampede og smagfulde. Derudover indeholder de en del fibre, da der jo er meget rugbrød i øllebrød.

Jeg har lavet dem på hvedemel, men på trods af det, får de stadig en flot brunlig farve fra øllebrøden.

Se også disse opskrifter:
Koldhævede boller med kerner | Koldhævede durumboller | Kerneboller

Brug dine rugbrødsrester

Det er en virkelig god måde at få stoppet madspild, hvis du laver de her øllebrødsboller. Det er rent faktisk dobbelt op på stop madspild. Når du laver selve øllebrøden, så bruger du rester af rugbrød, der er gået hen og blevet tørt. I stedet for at smide det ud, er det kommet i retten og blevet til lækker øllebrød.

Hvis du så ikke når at spise al din øllebrød, kan du med fordel bruge dine rester til disse lækre boller med øllebrød som jeg giver dig opskriften på lige her.

piskeris Grullo

Øllebrødsboller

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 34 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 500 g kold øllebrød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk (reklamelink)honning, eller sukker
  • 500 g (reklamelink)hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i vandet og kom resten af ingredienserne i skålen til røremaskinen og rør dejen i cirka 15 minutter eller til den slipper siderne på skålen.
  • Lad dejen hæve tildækket i skålen ved stuetemperatur i cirka 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og kom også lidt mel ovenpå dejen.
  • Brug en (reklamelink)dejhakker (reklamelink) til at skære/hakke boller ud af dejen og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn (alm. ovn) ved 250 grader i cirka 14 minutter.
  • Lad bollerne afkøle på en rist.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan de fryses ned?

Ja, du kan sagtens fryse bollerne ned. Det kan være, at du har ekstra meget øllebrød og derfor laver en stor portion, og du så derfor har mange til overs. Lige meget hvad kan du sagtens fryse dem ned.

Kan jeg bruge noget andet mel?

Jeg bruger helt almindeligt hvedemel i min opskrift. Bollerne bliver automatisk lidt grove i det, da der er rester af øllebrødet i, som jeg laves af rugbrød. Vil du gerne have lidt ekstra fibre i, så kan du godt udskifte lidt af hvedemelet med en grovere mel.

Boller med øllebrød
Boller med øllebrød

Kommentarer

  1. Majbrit skriver

    maj 13, 2024 at 7:16 pm

    5 stars
    Kan de koldhæves ned succes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:04 pm

      Jeg kan faktisk ikke huske om jeg har prøvet med disse boller, men det vil jeg bestemt mene. Halvér gæren og sæt den i køleskabet over natten.

      Svar
  2. Jette skriver

    juli 29, 2023 at 10:27 am

    Hejsa skal de bare direkte i ovnen efter formning🙂 altså ingen efterhævning

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2024 at 1:08 pm

      Ja, ingen efterhævning her fordi du beholder luften i bollerne når du 'skærer' dem ud med en dejspade og ikke former dem med hænderne.

      Svar
5 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.