Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Koldhævede durumboller

Udgivet: 18. aug 2010 · Opdateret: 26. aug 2021

eac o

Hvem elsker ikke lune nybagte boller i weekenden? Jeg ved i hvert fald at jeg gør. Men da jeg altså tit står lidt sent op i weekenden og derfor er sulten med det samme, så skal det helst gå stærkt. Derfor er jeg stor fan af koldhævede boller. Her får du en nem og lækker opskrift på koldhævede durumboller. De er helt perfekte til søndagsmorgenbordet.

piskeris Grullo

Koldhævede durumboller

4 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 12 stk.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 dl. koldt vand
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 25 g smør eller margarine
  • 200 gram (reklamelink)durummel
  • 300 gram (reklamelink)hvedemel

Sådan gør du
 

  • Gæren røres ud i vandet. Bland sukker, salt og olie/margarine i. Rør de to slags mel i. Dejen skal være klistret.
  • Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet, hvor dejen hæver i ca. 8 timer eller natten over.
  • Rør ikke ikke i den færdighævede dej! Med to spiseskeer formes bollerne og stilles på en bagelade.
  • Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til bollerne er gyldne og sprøde.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 169 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 Koldhævede durumboller

 

 Koldhævede durumboller

 Koldhævede durumboller

 

Af Louise Dam

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Sara skriver

    april 12, 2020 at 11:52 am

    Tak for opskriften jeg skiftede dog 100 g hvedemel ud med 75 g grahamsmel og tilføjede 5 g smør mere, og rørte det på maskine til den slap kanterne....

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 21, 2020 at 12:08 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften - det lyder også lækkert med grahamsmel i!

      Svar
  2. Jeanette Lillegaard Larsen skriver

    november 13, 2016 at 9:52 am

    Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?

    Tusind tak for en dejlig opskrift, min familie er vilde med bollerne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 13, 2016 at 5:16 pm

      Jeg vil tro den kan stå et par dage i køleskabet.

      Svar
  3. Jeanette Lillegaard Larsen skriver

    august 29, 2016 at 11:39 am

    Super nem opskrift, havde ikke noget durummel og hvedemel. Men brugte 500 g manitoba hvedemel i stedet for, de blev så lækre og luftige. Det egner sig godt til langtidshævede brød

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:56 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften. Og Manitoba mel er også super godt.

      Svar
      • Jeanette Lillegaard Larsen skriver

        september 11, 2016 at 5:58 pm

        Har desuden fundet ud af at Manitoba mel suger lidt mere væske, jeg bruger 5 dl vand i stedet for.

        Tak for en dejlig opskrift 😄

        Svar
  4. Anonymous skriver

    august 19, 2010 at 12:35 pm

    De er rigtig gode

    Svar
4 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.