
Hvem elsker ikke lune nybagte boller i weekenden? Jeg ved i hvert fald at jeg gør. Men da jeg altså tit står lidt sent op i weekenden og derfor er sulten med det samme, så skal det helst gå stærkt. Derfor er jeg stor fan af koldhævede boller. Her får du en nem og lækker opskrift på koldhævede durumboller. De er helt perfekte til søndagsmorgenbordet.
Koldhævede durumboller
stk.
Ingredienser
- 4 dl. koldt vand
- 15 gram gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 25 g smør eller margarine
- 200 gram durummel
- 300 gram hvedemel
Sådan gør du
- Gæren røres ud i vandet. Bland sukker, salt og olie/margarine i. Rør de to slags mel i. Dejen skal være klistret.
- Dæk skålen til med film og stil den i køleskabet, hvor dejen hæver i ca. 8 timer eller natten over.
- Rør ikke ikke i den færdighævede dej! Med to spiseskeer formes bollerne og stilles på en bagelade.
- Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til bollerne er gyldne og sprøde.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 169 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamKategori: Boller, Brød, Morgenmad & Brunch
Sara
Tak for opskriften jeg skiftede dog 100 g hvedemel ud med 75 g grahamsmel og tilføjede 5 g smør mere, og rørte det på maskine til den slap kanterne....
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften - det lyder også lækkert med grahamsmel i!
Jeanette Lillegaard Larsen
Hvor længe kan dejen holde sig i køleskabet?
Tusind tak for en dejlig opskrift, min familie er vilde med bollerne.
Louise Dam
Jeg vil tro den kan stå et par dage i køleskabet.
Jeanette Lillegaard Larsen
Super nem opskrift, havde ikke noget durummel og hvedemel. Men brugte 500 g manitoba hvedemel i stedet for, de blev så lækre og luftige. Det egner sig godt til langtidshævede brød
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften. Og Manitoba mel er også super godt.
Jeanette Lillegaard Larsen
Har desuden fundet ud af at Manitoba mel suger lidt mere væske, jeg bruger 5 dl vand i stedet for.
Tak for en dejlig opskrift 😄
Anonymous
De er rigtig gode