
Lækre, hjemmebagte og lune boller på en søndag morgen. Det er vist noget de fleste godt kan bruge engang imellem. Har jeg ret? Vi fik disse i søndags da min kæreste fyldte år og skulle forkæles lidt. Bollerne er nemme fordi dejen bare skal stå og hygge sig i køleskabet til man er klar til at bage bollerne.
Koldhævede boller med kerner
Ingredienser
- 6 ½ dl vand
- 1 dl tykmælk/yoghurt neutral/fromage frais eller lignende
- 15 g. gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 500 g. sigtet hvedemel
- 15 g. salt
- 25 g. solsikkekerner
- 25 g. hørfrø
- 25 g. græskarkerner
- 300 g fuldkornsspeltmel
Sådan gør du
- Bland vand og yoghurt sammen i en skål. Opløs gæren i væsken. Tilsæt honning, olie og hvedemel og rør godt rundt. Bland solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø i dejen. Bland fuldkornsspeltmelet i lidt ad gangen. Dejen skal være tung og hård at arbejde med i skålen, og dejen skal være lige lidt for klæbrig til at kunne komme ud på bordet og blive æltet.
- Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over (6-8 timer). Tag dejen ud en times tid før den skal bruges, så den får lov til at vågne. Hæld dejen ud på lidt mel på bordet, drys den med lidt mel ovenpå, og skær den ud i cirka 15 boller. Form dem til runde boller, lig dem på en bageplade og pensl dem med lidt sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 240 grader i 10-12 min.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louises Dam
Suzana Risteska
Vil du sende opskriften til mig den ser lækker ud.
Louise Dam
Hej Suzana
Dejligt du synes de ser gode ud :-) Opskriften står her allerede, så jeg ved ikke helt hvad du mener?
Hilsen Louise