• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Koldhævede boller med kerner

    Udgivet: aug 22, 2013 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bbd c

    Lækre, hjemmebagte og lune boller på en søndag morgen. Det er vist noget de fleste godt kan bruge engang imellem. Har jeg ret? Vi fik disse i søndags da min kæreste fyldte år og skulle forkæles lidt. Bollerne er nemme fordi dejen bare skal stå og hygge sig i køleskabet til man er klar til at bage bollerne.

    ikon piskeris Chestnut

    Koldhævede boller med kerner

    15 stk.
    Forb. tid 9 t
    Samlet tid 9 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 6 ½ dl vand
    • 1 dl tykmælk/yoghurt neutral/fromage frais eller lignende
    • 15 g. gær
    • 1 spsk honning
    • 1 spsk olivenolie
    • 500 g. sigtet hvedemel
    • 15 g. salt
    • 25 g. solsikkekerner
    • 25 g. hørfrø
    • 25 g. græskarkerner
    • 300 g fuldkornsspeltmel

    Sådan gør du
     

    • Bland vand og yoghurt sammen i en skål. Opløs gæren i væsken. Tilsæt honning, olie og hvedemel og rør godt rundt. Bland solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø i dejen. Bland fuldkornsspeltmelet i lidt ad gangen. Dejen skal være tung og hård at arbejde med i skålen, og dejen skal være lige lidt for klæbrig til at kunne komme ud på bordet og blive æltet.
    • Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over (6-8 timer). Tag dejen ud en times tid før den skal bruges, så den får lov til at vågne. Hæld dejen ud på lidt mel på bordet, drys den med lidt mel ovenpå, og skær den ud i cirka 15 boller. Form dem til runde boller, lig dem på en bageplade og pensl dem med lidt sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 240 grader i 10-12 min.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 240 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 7 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

     

     

     

    Af Louises Dam

    opskrift på koldhævede boller

    « Weekendtur til Malmø
    Vaniljeprikket æblegrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Suzana Risteska

      juni 07, 2022 at 9:55 pm

      Vil du sende opskriften til mig den ser lækker ud.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2022 at 8:59 am

        Hej Suzana
        Dejligt du synes de ser gode ud :-) Opskriften står her allerede, så jeg ved ikke helt hvad du mener?
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her