Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Koldhævede boller med kerner

Udgivet: 22. aug 2013 · Opdateret: 26. aug 2021

 
bbd c

Lækre, hjemmebagte og lune boller på en søndag morgen. Det er vist noget de fleste godt kan bruge engang imellem. Har jeg ret? Vi fik disse i søndags da min kæreste fyldte år og skulle forkæles lidt. Bollerne er nemme fordi dejen bare skal stå og hygge sig i køleskabet til man er klar til at bage bollerne.

piskeris Grullo

Koldhævede boller med kerner

4 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Forb. tid 9 timer t
Samlet tid 9 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 6 ½ dl vand
  • 1 dl tykmælk/yoghurt neutral/fromage frais eller lignende
  • 15 g. gær
  • 1 spsk (reklamelink)honning
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 500 g. sigtet hvedemel
  • 15 g. salt
  • 25 g. (reklamelink)solsikkekerner
  • 25 g. (reklamelink)hørfrø
  • 25 g. (reklamelink)græskarkerner
  • 300 g (reklamelink)fuldkornsspeltmel

Sådan gør du
 

  • Bland vand og yoghurt sammen i en skål. Opløs gæren i væsken. Tilsæt honning, olie og hvedemel og rør godt rundt. Bland solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø i dejen. Bland fuldkornsspeltmelet i lidt ad gangen. Dejen skal være tung og hård at arbejde med i skålen, og dejen skal være lige lidt for klæbrig til at kunne komme ud på bordet og blive æltet.
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over (6-8 timer). Tag dejen ud en times tid før den skal bruges, så den får lov til at vågne. Hæld dejen ud på lidt mel på bordet, drys den med lidt mel ovenpå, og skær den ud i cirka 15 boller. Form dem til runde boller, lig dem på en bageplade og pensl dem med lidt sammenpisket æg. Bag dem i ovnen ved 240 grader i 10-12 min.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 240 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 7 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 

 

 

Af Louises Dam

opskrift på koldhævede boller

Kommentarer

  1. Suzana Risteska skriver

    juni 07, 2022 at 9:55 pm

    Vil du sende opskriften til mig den ser lækker ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2022 at 8:59 am

      Hej Suzana
      Dejligt du synes de ser gode ud :-) Opskriften står her allerede, så jeg ved ikke helt hvad du mener?
      Hilsen Louise

      Svar
4 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.