• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Grød

    Øllebrød

    Udgivet: jan 7, 2023 · Opdateret: jan 7, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her får du en virkelig lækker opskrift på hjemmelavet øllebrød med flødeskum lavet på hvidtøl. Det er en god måde at få brugt sine rugbrødsrester, så de ikke ender i skraldespanden.

    Øllebrød med hvidtøl

    Klassisk øllebrød serveret med flødeskum

    Øllebrød er en rigtig gammel dansk opskrift, der stammer helt tilbage fra 1200-tallet, hvor munkene dyppede deres brød i øl og vand. Det er siden hen blevet til øllebrød, som vi kender det i dag. Det er altså én af de danske retter, der er ældst. Selvom det er en gammel opskrift, så er det nu stadig en dansk klassiker.

    Øllebrød med flødeskum serveres ofte enten som morgenmad eller dessert, og det er mest den topping man kommer ovenpå der bestemmer om det er det ene eller det andet. Der er også mange, der kommer vaniljecreme på eller friske bær.

    Se også disse opskrifter:
    Blommegrød | Havregrød | Risengrød

    Hjemmelavet øllebrød med hvidtøl

    Jeg laver min øllebrød med hvidtøl, da det er med til at give en rigtig god og let sød smag. Du kan også sagtens bruge en anden øl, alt efter hvad du lige har stående.

    ikon piskeris Chestnut

    Øllebrød

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g rugbrød
    • 7 dl vand
    • 2 hvidtøl á 33 cl
    • 3-4 spsk sukker eller brun farin
    • 3 tsk vaniljesukker
    • 1 kanelstang
    • ½-1 appelsin, saften heraf
    • lidt salt

    Sådan gør du
     

    • Skær rugbrød i mindre stykker og kom det i en gryde.
    • Hæld vand og øl over rugbrødet og lad det stå og trække i minimum 15 minutter. Du kan dog også sagtens stille det til at udbløde hele natten f.eks.
    • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele koge op.
    • Lad øllebrøden koge i cirka 15-20 og smag så til. og tilsæt evt. mere sukker eller andet efter behov.
    • Rør godt rundt i øllebrøden så der ikke er klumper i grøden. Hvis du ønsker det kan du også pressen grøden igennem en si så alle klumper og kerner forsvinder.
    • Servér din øllebrød med letpisket flødeskum.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du kan bruge lige det rugbrød, som du har liggende. Jeg bruger selv ofte et med en masse kerner, da kernerne er med til at give smag. Det er en smagssag om man hellere vil bruge rugbrød uden kerner.
    • Jeg kan godt lide, når der kommer lidt klumper i grøden. Hvis du ikke er så vild med det, kan du presset det hele igennem en sigte eller bruge en stavblender.
    • Øllebrød kan f.eks. serveres med flødeskum, fløde, mælk, æggesnaps, bær eller æblekompot.

    Øllebrød til baby

    Det er meget populært at lave øllebrød til baby, og hvis du gør det, skal du selvfølgelig lave en øllebrød uden øl.

    Denne her opskrift er ikke tiltænkt til babyer, men der er det en god ide at lave opskriften med noget rugbrød uden kerner.

    Der skal desuden ikke kommes sukker i, da babyer ikke skal have det, når de er så små.

    Brug dine rugbrødsrester

    Klassisk øllebrød er også en genial måde at få brugt sine tørre rugbrødsrester. Det ender desværre ofte med, at den tørre rugbrød ender i skraldespanden, da man ikke lige har fået brugt det hele. Man kan også bruge rugbrødsrester til at lave lækre rugbrødschips.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvornår må man give øllebrød til baby?

    Du kan servere det for din baby fra de er 6-9 måneder gamle. Det afhænger lidt af, hvornår de er begyndt at spise grød generelt.

    Kan man varme øllebrød igen?

    Ja, det kan du godt.

    Hvor er øllebrød fra?

    Det stammer fra munkene i klostrene, der dyppede brød i varmt øl. Selve princippet er mange hundrede år gammelt.

    Kan man fryse øllebrød?

    Ja, det kan du sagtens. Derfor kan du også med fordel lave en stor portion og så fryse det ned, som I ikke får spist.

    Øllebrød med hvidtøl og flødeskum
    Oellebroed
    Følg mig på Instagram
    « Saltmandler i airfryer
    Pistacieis »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide
    • Havregrødspandekager med banan

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her