• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Nemme desserter der kan laves dagen før

Blommegrød

Louisex
Ændret: sep 3, 2024 · Udgivet: okt 25, 2022 af Louise Dam · Skriv kommentar

Her kan du få en dejlig opskrift på blommegrød, som du kan bruge, når du har fået fat i en masse dejlige blommer. Det er en virkelig god idé at lave frugtgrød med blommer, da det smager virkelig godt. Server med mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum til.

Blommegrød

Gammeldags blommegrød

Det er faktisk rigtig nemt og utroligt simpelt at lave sådan en lækker blommegrød. Man koger blot sine blommer op med sukker og vaniljesukker. Det hele bliver så jævnet med kartoffelmel.

Der er flere måder at spise det på, men herhjemme spiser vi det enten med mælk, fløde, flødeskum eller vaniljeis. Er du lidt mere til noget sprødt, så er blommegrød med makroner og flødeskum også virkelig lækkert.

Se også disse opskrifter:
Vaniljeprikket æblegrød | Gammeldags æblekage med makroner | Bananpandekager

Frugtgrød med blommer

Sådan en frugtgrød med blommer er også virkelig lækker at komme oven på noget skyr eller yoghurt sammen med en omgang mysli. Det er med til at give lidt ekstra smag til en ellers simpel morgenmad.

I teorien kan du bruge denne her opskrift til andre frugter end blommer. Det kunne f.eks. være du ville bruge brombær til brombærgrød.

piskeris Grullo

Blommegrød

4 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skærebræt
  • (reklamelink)Lille gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 600 g blommer, uden sten
  • 75-100 g sukker
  • 1-2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk (reklamelink)kartoffelmel
  • ½ dl koldt vand

Serveres med

  • mælk, eller
  • fløde, eller
  • flødeskum, eller
  • vaniljeis

Sådan gør du
 

  • Halvér blommerne og fjern stenen.
    600 g blommer, 75-100 g sukker, 1-2 tsk vaniljesukker, 1 dl vand
  • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker (hold eventuelt lidt tilbage og smag til), vaniljesukker og vand. Lad dem koge i cirka 10 minutter til de er godt møre.
  • Lav en jævning, hvor du kommer kartoffelmel i koldt vand og rør det helt ud så der ikke er nogle klumper.
    1 spsk kartoffelmel, ½ dl koldt vand
  • Kom din jævning i den varme blommegrød og rør godt rundt. Grøden må ikke koge herefter.
  • Sæt blommegrøden i køleskabet og spis den når den er blevet helt kold med enten mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 163 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det kan være en god idé lige at holde lidt igen med sukkeret. Der er nemlig forskel på, hvor søde blommer er. Har du fået fat i nogle meget søde blommer, kan det være, at der skal en smule mindre sukker i end angivet.
  • Tilføj eventuelt 1 tsk kanel til din blommegrød.
  • Brug også dine blommer til at lave en lækker blommemarmelade.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse blommer ned?

Ja, det kan du godt. Blommesæsonen peaker i august, men hvis du gerne vil have blommegrød og blommemarmelade hele året, så kan du sagtens fryse nogle af dem ned.

Kan man fryse blommegrød ned?

Ja, det kan du sagtens. Blommegrøden må bare ikke koges op efterfølgende pga. den er jævnet med kartoffelmel.

Kan jeg lave blommegrød uden sukker?

Hvis du vil lave blommegrød uden sukker, kan du overveje at bruge et produkt som Sukrin til at søde blommegrøden med. Det er dog ikke noget jeg har en opskrift på.

Blommegrød med fløde
Blommegrød med flødeskum
Frugtgrød med blommer

Comments

No Comments

4 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.