Her kan du få en dejlig opskrift på blommegrød, som du kan bruge, når du har fået fat i en masse dejlige blommer. Det er en virkelig god idé at lave frugtgrød med blommer, da det smager virkelig godt. Server med mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum til.

Blommegrød

Gammeldags rabarbergrød

Det er faktisk rigtig nemt og utroligt simpelt at lave sådan en lækker blommegrød. Man koger blot sine blommer op med sukker og vaniljesukker. Det hele bliver så jævnet med kartoffelmel.

Der er flere måder at spise det på, men herhjemme spiser vi det enten med mælk, fløde, flødeskum eller vaniljeis. Er du lidt mere til noget sprødt, så er blommegrød med makroner og flødeskum også virkelig lækkert.

Se også disse opskrifter:
Vaniljeprikket æblegrød | Gammeldags æblekage med makroner | Bananpandekager

Frugtgrød med blommer

Sådan en frugtgrød med blommer er også virkelig lækker at komme oven på noget skyr eller yoghurt sammen med en omgang mysli. Det er med til at give lidt ekstra smag til en ellers simpel morgenmad.

I teorien kan du bruge denne her opskrift til andre frugter end blommer. Det kunne f.eks. være du ville bruge brombær til brombærgrød.

ikon piskeris Chestnut

Blommegrød

4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

  • 600 g blommer uden sten
  • 75-100 g sukker
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk kartoffelmel
  • ½ dl koldt vand

Serveres med

  • mælk eller
  • fløde eller
  • flødeskum eller
  • vaniljeis

Sådan gør du
 

  • Halvér blommerne og fjern stenen.
    600 g blommer, 75-100 g sukker, 1-2 tsk vaniljesukker, 1 dl vand
  • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker (hold eventuelt lidt tilbage og smag til), vaniljesukker og vand. Lad dem koge i cirka 10 minutter til de er godt møre.
  • Lav en jævning, hvor du kommer kartoffelmel i koldt vand og rør det helt ud så der ikke er nogle klumper.
    1 spsk kartoffelmel, ½ dl koldt vand
  • Kom din jævning i den varme blommegrød og rør godt rundt. Grøden må ikke koge herefter.
  • Sæt blommegrøden i køleskabet og spis den når den er blevet helt kold med enten mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 163 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det kan være en god idé lige at holde lidt igen med sukkeret. Der er nemlig forskel på, hvor søde blommer er. Har du fået fat i nogle meget søde blommer, kan det være, at der skal en smule mindre sukker i end angivet.
  • Tilføj eventuelt 1 tsk kanel til din blommegrød.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse blommer ned?

Ja, det kan du godt. Blommesæsonen peaker i august, men hvis du gerne vil have blommegrød og blommemarmelade hele året, så kan du sagtens fryse nogle af dem ned.

Kan man fryse blommegrød ned?

Ja, det kan du sagtens. Blommegrøden må bare ikke koges op efterfølgende pga. den er jævnet med kartoffelmel.

Kan jeg lave blommegrød uden sukker?

Hvis du vil lave blommegrød uden sukker, kan du overveje at bruge et produkt som Sukrin til at søde blommegrøden med. Det er dog ikke noget jeg har en opskrift på.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften