• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Nemme desserter der kan laves dagen før

    Blommegrød

    Udgivet: okt 25, 2022 · Opdateret: okt 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en dejlig opskrift på blommegrød, som du kan bruge, når du har fået fat i en masse dejlige blommer. Det er en virkelig god idé at lave frugtgrød med blommer, da det smager virkelig godt. Server med mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum til.

    Blommegrød

    Gammeldags rabarbergrød

    Det er faktisk rigtig nemt og utroligt simpelt at lave sådan en lækker blommegrød. Man koger blot sine blommer op med sukker og vaniljesukker. Det hele bliver så jævnet med kartoffelmel.

    Der er flere måder at spise det på, men herhjemme spiser vi det enten med mælk, fløde, flødeskum eller vaniljeis. Er du lidt mere til noget sprødt, så er blommegrød med makroner og flødeskum også virkelig lækkert.

    Se også disse opskrifter:
    Vaniljeprikket æblegrød | Gammeldags æblekage med makroner | Bananpandekager

    Frugtgrød med blommer

    Sådan en frugtgrød med blommer er også virkelig lækker at komme oven på noget skyr eller yoghurt sammen med en omgang mysli. Det er med til at give lidt ekstra smag til en ellers simpel morgenmad.

    I teorien kan du bruge denne her opskrift til andre frugter end blommer. Det kunne f.eks. være du ville bruge brombær til brombærgrød.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Blommegrød

    4 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skærebræt
    • Lille gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 600 g blommer uden sten
    • 75-100 g sukker
    • 1-2 tsk vaniljesukker
    • 1 dl vand
    • 1 spsk kartoffelmel
    • ½ dl koldt vand

    Serveres med

    • mælk eller
    • fløde eller
    • flødeskum eller
    • vaniljeis

    Sådan gør du
     

    • Halvér blommerne og fjern stenen.
      600 g blommer, 75-100 g sukker, 1-2 tsk vaniljesukker, 1 dl vand
    • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker (hold eventuelt lidt tilbage og smag til), vaniljesukker og vand. Lad dem koge i cirka 10 minutter til de er godt møre.
    • Lav en jævning, hvor du kommer kartoffelmel i koldt vand og rør det helt ud så der ikke er nogle klumper.
      1 spsk kartoffelmel, ½ dl koldt vand
    • Kom din jævning i den varme blommegrød og rør godt rundt. Grøden må ikke koge herefter.
    • Sæt blommegrøden i køleskabet og spis den når den er blevet helt kold med enten mælk, fløde, vaniljeis eller flødeskum.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 163 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 1 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det kan være en god idé lige at holde lidt igen med sukkeret. Der er nemlig forskel på, hvor søde blommer er. Har du fået fat i nogle meget søde blommer, kan det være, at der skal en smule mindre sukker i end angivet.
    • Tilføj eventuelt 1 tsk kanel til din blommegrød.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse blommer ned?

    Ja, det kan du godt. Blommesæsonen peaker i august, men hvis du gerne vil have blommegrød og blommemarmelade hele året, så kan du sagtens fryse nogle af dem ned.

    Kan man fryse blommegrød ned?

    Ja, det kan du sagtens. Blommegrøden må bare ikke koges op efterfølgende pga. den er jævnet med kartoffelmel.

    Kan jeg lave blommegrød uden sukker?

    Hvis du vil lave blommegrød uden sukker, kan du overveje at bruge et produkt som Sukrin til at søde blommegrøden med. Det er dog ikke noget jeg har en opskrift på.

    Blommegrød med fløde
    Blommegrød med flødeskum
    Frugtgrød med blommer
    Følg mig på Instagram
    « Græskarkage
    Pistaciesmør »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her