• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Gammeldags æblekage med makroner

    Udgivet: okt 19, 2020 · Opdateret: nov 12, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på gammeldags æblekage, som er en gammeldags æblekage med makroner. Jeg har lavet min æblekage i små portioner, men du kan også godt lave én stor æblekage med flødeskum.

    Gammeldags aeblekage med makroner

    Opskrift på gammeldags æblekage med makroner

    Det er super lækkert og meget nemt at lave! Det er en rigtig efterårsdessert, da det er her æblesæsonen rigtig er i gang. Det er en ret simpel dessert, og den består blot af en æblegrød med vanilje, knuste makroner og flødeskum.

    Den er derfor også super nem at gøre klar i god tid, inden man får gæster. Du kan nemlig koge din æblegrød mange dage, før den skal bruges til kagen. Så er det bare lige at ligge kagen sammen på dagen – så nemt!

    Læs også: Æblekage med hasselnøddekrokant |Den nemmeste æblekage med crumble | Æbletærte med karamelbund

    Æblekage med flødeskum

    Normalt serveres en gammeldags æblekage egentlig i én stor skål, men jeg synes det er så fint når den bliver portionsanrettet. Det står dig dog frit for, hvad du vil gøre.

    Tidligere kunne jeg faktisk ikke lide makroner - så det kan du godt støde på i nogle af mine tidligere opskrifter. Men da jeg for nyligt lavede gammeldags rabarberkage blev det med makroner, og så fandt jeg ud af jeg pludselig godt kunne lide dem. Især når de stadig er godt sprøde i det.

    Hvis du nu ikke bryder dig om makroner, eller bare vil prøve en anden version af den klassiske æblekage, så kan du også prøve en æblekage med hasselnøddekrokant i stedet for makroner.

    ikon piskeris Chestnut

    Gammeldags æblekage med makroner

    4 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g æbler (renset vægt) - gerne madæbler, jeg har brugt Pederstrup æbler
    • 50 g rørsukker eller alm. sukker
    • ½ vaniljestang
    • ½ dl vand
    • 150 g makroner
    • 2,5 dl piskefløde

    Sådan gør du
     

    • Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Fordel æblestykkerne i en gryde.
    • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af rørsukkeret. Se evt. min guide her.
    • Tilsæt vand, rørsukker, kornene fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang til æblerne i gryden.
    • Lad det koge ved middel varme indtil æblerne er kogt ud.
      Det tog 10 minutter for mig og så var der stadig en lille smule bid i nogle af æblestykkerne. Husk, det kommer an på hvilke æbler du bruger.
    • Sæt æblegrøden på køl og lad den køle helt ned.
    • Når din æblegrød er kold knuser du makronerne og pisker piskefløden til flødeskum.
    • I et portionsglas lægger du nu knuste makroner, æblegrød, knuste makroner og til sidst toppes æblekagen med flødeskum og pyntes med lidt knust makroner. Du kan også lave det i én stor skål i stedet for at portionsanrette.
    • Stil desserten i køleskabet indtil den skal serveres. Den kan sagtens stå et par timer.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip: Lav din æblegrød dagen før eller et par dage før. Så er det nemt når du skal lave desserten og grøden er kølet helt ned.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 330 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 2 g | Fedt: 23 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 13 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskrift på gammeldags æblekage

    • Forholdet imellem makroner, æblegrød og flødeskum i en gammeldags æblekage er der sikkert mange holdninger til. Sådan her kan jeg godt lide æblekagen. Men man kan jo nemt justere med flere/færre makroner eller mere/mindre flødeskum.
    • Du kan med fordel lave æblegrøden et par dage eller timer før. Så er desserten ekstra hurtig at ligge sammen og servere.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan laver man en hurtig æblekage?

    Hvis du har brug for en hurtig æblekage, så er denne her opskrift på gammeldags æblekage et rigtig godt bud. Du laver en hurtig æblegrød, knuser makroner og pisker flødeskum. De tre ting ligger du i lag.

    Er det her en æblekage der ikke skal bages?

    Ja, det er det. Det er en æblekage med flødeskum, som du ikke skal komme i ovnen. Du kan derfor lave den rigtig hurtig.

    Hvilke æbler er gode til æblegrød?

    Du kan i teorien bruge lige de æbler, som du har liggende til en god æblegrød. Der er rigtig mange, der bruger Gårsten, Discovery, Elstar og Ingrid Marie i æblegrød.

    Gammeldags aeblekage med makroner
    Følg mig på Instagram
    « Studenterbrød
    Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lis H. Christensen

      november 14, 2022 at 3:03 pm

      Kan jeg fryseæblekagen med makroner?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:08 pm

        Nej, det kan du ikke. Men du kan lave æblemosen og fryse ned, og så er det nemt at tage den op af fryseren og tø op og så blot samle kagen med makroner og flødeskum.

        Svar
    2. Jesper

      oktober 09, 2022 at 8:39 pm

      Hejsa Louise. Tak for opskriften. Super nem.
      Lavede den imorges med ungerne. En portion til 4.. såå da det var spist da den var kold. Måtte jeg igang med en portion mere. :-) denne gang lavede jeg til 12 personer :-) så mig og ungerne har nok til os 3 :-D

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2022 at 6:20 pm

        Dejligt i var så tilfredse med opskriften! :-)

        Svar
    3. Cecilia

      september 11, 2022 at 3:27 pm

      Hvad mener du med at man skal fordele æblestykkerne i en gryde? Skal man ikke bare komme dem i en gryde?

      Svar
      • Louise Dam

        september 15, 2022 at 2:43 pm

        Jo, de skal bare ned i gryden :-)

        Svar
    4. Stine Bilstrup

      august 23, 2022 at 10:03 pm

      5 stars
      Fantastisk god og nem opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        september 09, 2022 at 11:00 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
        • Dennis

          september 29, 2022 at 11:02 am

          Kan det fryses, hvis nu man har rigtig mange æbler 🤔

          Svar
          • Louise Dam

            september 30, 2022 at 2:44 pm

            Altså du kan sagtens fryse æblemosen. Men hverken flødeskum eller makroner kan du komme i fryseren.

            Svar
    5. Lena jensen

      november 06, 2021 at 2:43 pm

      Jeg prøvet den opskrift idag & den blev rigtigt god. Vil helst sikker prøve den igen

      Svar
      • Louise Dam

        november 08, 2021 at 2:01 pm

        Hej Lena
        Hvor er det bare dejligt at høre - det er altså også bare en skøn dessert :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her