Her finder du opskriften på en virkelig nem og enkel blommemarmelade. Jeg har valgt at lave den helt enkel uden alt for mange ekstra krydderier. Det kan sagtens tilsættes hvis du ønsker det.

Blommemarmelade

Nem blommemarmelade

Det er faktisk virkelig nemt at lave sin egen blommemarmelade, selvom det for nogen kan virke som en større opgave at lave hjemmelavet marmelade. Det er virkelig hurtigt at lave, og så smager det bare meget bedre, end den som man kan købe nede i supermarkedet.

Du kan se denne her opskrift som en grundopskrift på blommemarmelade, og så kan du altid tilsætte ekstra krydderier, hvis du gerne vil lave dit eget twist på den. Har du dit eget blommetræ, eller kender du nogen, som har det? Så skal du da ud og samle blommer sammen og lave denne her skønne blommemarmelade!

Se også disse opskrifter:
Jordbær rabarbersyltetøj | Hybenmarmelade med æble | Brombærmarmelade

Tilbehør til blommemarmelade

Herhjemme elsker vi marmelade i forskellige former men særligt blommemarmelade, når blommerne kommer i sæson i løbet af sensommeren og efteråret. Vi spiser det ofte til morgenmad, hvor det kommer ovenpå en god friskbagt bolle eller som topping på eksempelvis pandekager, vafler eller lignende.

ikon piskeris Chestnut

Blommemarmelade

2 glas
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • 500 g blommer her er der brugt Victoria blommer
  • 150 g sukker
  • ½ vaniljestang eller vaniljepulver, eller udskift lidt sukker med vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
  • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen (eller vaniljepulver/vaniljesukker)
  • Lad det simre ved medium varme i 30-45 minutter eller indtil blommerne er kogt godt ud.
  • Kom blommemarmeladen på rene syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand. Opbevar i køleskabet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 407 kcal | Kulhydrater: 104 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg laver gerne flere glas marmelade af gangen, hvis jeg alligevel har masser af blommer.
  • Min blommemarmelade hælder jeg oftest på brugte syltetøjsglas, som jeg har rengjort og skoldet med kogende vand. For at forlænge holdbarheden yderligere kan du også skylle glasset i atamon eller spiritus. Jeg synes dog sjældent det er nødvendigt. Lav gerne flere små glas, så marmeladen hurtigt bliver spist når den åbnes.
  • Du kan enten vælge at lave den grov eller mere jævn i konsistensen. Hvis du ønsker den uden frugtstykker i, kan du blende marmeladen med en stavblender. Der er f.eks. nogle børn som ikke kan lide frugtstykker i deres marmelade.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man lave blommemarmelade med kanel?

Ja, det kan du godt. Kom 1 stang kanel i sammen med resten af ingredienser hvis du vil lave blommemarmelade med kanel.

Kan man lave blommemarmelade med syltesukker?

I denne her opskrift og i de fleste marmelade opskrifter, som jeg har, bruger jeg bare almindelig sukker. Syltesukker indeholder pektin, der er med til at tykne marmelade, så hvis du synes, at din marmelade er for tynd, kan du tilsætte syltesukker. Derudover er der et konserveringsmiddel i syltesukker, der forlænger holdbarheden. Men jeg lavet altså ikke min blommemarmelade med syltesukker, men det kan du sagtens gøre.

Kan man lave blommemarmelade med citron?

Ja, det kan du. Hvis dine blommer er meget søde, og du derfor mangler lidt syrlighed, kan du tilsætte lidt citronsaft og eventuelt citronskal for at give den mere syre. Jeg laver som udgangspunkt ikke min blommemarmelade med citron.

Kan man lave blommemarmelade med mandler?

Det er vist en meget klassisk opskrift, at lave blommemarmelade med mandler. Det er ikke noget jeg selv har forsøgt, men du kan sagten tilsætte hakkede smuttede mandler til din marmelade.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften