• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Blommemarmelade

Louisex
Ændret: jan 10, 2024 · Udgivet: okt 14, 2022 af Louise Dam · 2 Kommentarer

Her finder du opskriften på en virkelig nem og enkel blommemarmelade. Jeg har valgt at lave den helt enkel uden alt for mange ekstra krydderier. Det kan sagtens tilsættes hvis du ønsker det.

Blommemarmelade

Nem blommemarmelade

Det er faktisk virkelig nemt at lave sin egen blommemarmelade, selvom det for nogen kan virke som en større opgave at lave hjemmelavet marmelade. Det er virkelig hurtigt at lave, og så smager det bare meget bedre, end den som man kan købe nede i supermarkedet.

Du kan se denne her opskrift som en grundopskrift på blommemarmelade, og så kan du altid tilsætte ekstra krydderier, hvis du gerne vil lave dit eget twist på den. Har du dit eget blommetræ, eller kender du nogen, som har det? Så skal du da ud og samle blommer sammen og lave denne her skønne blommemarmelade!

Se også disse opskrifter:
Jordbær rabarbersyltetøj | Hybenmarmelade med æble | Brombærmarmelade

Tilbehør til blommemarmelade

Herhjemme elsker vi marmelade i forskellige former men særligt blommemarmelade, når blommerne kommer i sæson i løbet af sensommeren og efteråret. Vi spiser det ofte til morgenmad, hvor det kommer ovenpå en god friskbagt bolle eller som topping på eksempelvis pandekager, vafler eller lignende.

piskeris Grullo

Blommemarmelade

4.50 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 glas
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g blommer, her er der brugt Victoria blommer
  • 150 g sukker
  • ½ (reklamelink)vaniljestang, eller vaniljepulver, eller udskift lidt sukker med vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
  • Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen (eller vaniljepulver/vaniljesukker)
  • Lad det simre ved medium varme i 30-45 minutter eller indtil blommerne er kogt godt ud.
  • Kom blommemarmeladen på rene syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand. Opbevar i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 407 kcal | Kulhydrater: 104 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Jeg laver gerne flere glas marmelade af gangen, hvis jeg alligevel har masser af blommer.
  • Min blommemarmelade hælder jeg oftest på brugte syltetøjsglas, som jeg har rengjort og skoldet med kogende vand. For at forlænge holdbarheden yderligere kan du også skylle glasset i atamon eller spiritus. Jeg synes dog sjældent det er nødvendigt. Lav gerne flere små glas, så marmeladen hurtigt bliver spist når den åbnes.
  • Du kan enten vælge at lave den grov eller mere jævn i konsistensen. Hvis du ønsker den uden frugtstykker i, kan du blende marmeladen med en stavblender. Der er f.eks. nogle børn som ikke kan lide frugtstykker i deres marmelade.
  • Du kan også prøve at lave din egen nekatarinmarmelade.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man lave blommemarmelade med kanel?

Ja, det kan du godt. Kom 1 stang kanel i sammen med resten af ingredienser hvis du vil lave blommemarmelade med kanel.

Kan man lave blommemarmelade med syltesukker?

I denne her opskrift og i de fleste marmelade opskrifter, som jeg har, bruger jeg bare almindelig sukker. Syltesukker indeholder pektin, der er med til at tykne marmelade, så hvis du synes, at din marmelade er for tynd, kan du tilsætte syltesukker. Derudover er der et konserveringsmiddel i syltesukker, der forlænger holdbarheden. Men jeg lavet altså ikke min blommemarmelade med syltesukker, men det kan du sagtens gøre.

Kan man lave blommemarmelade med citron?

Ja, det kan du. Hvis dine blommer er meget søde, og du derfor mangler lidt syrlighed, kan du tilsætte lidt citronsaft og eventuelt citronskal for at give den mere syre. Jeg laver som udgangspunkt ikke min blommemarmelade med citron.

Kan man lave blommemarmelade med mandler?

Det er vist en meget klassisk opskrift, at lave blommemarmelade med mandler. Det er ikke noget jeg selv har forsøgt, men du kan sagten tilsætte hakkede smuttede mandler til din marmelade.

Blommemarmelade
Blommemarmelade

Kommentarer

  1. Freja skriver

    juli 24, 2023 at 2:15 pm

    Hej.
    Ville jeg kunne bruge frosne blommer til opskriften?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 31, 2023 at 10:10 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
4.50 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.