• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Hybenmarmelade med æble

    Udgivet: aug 8, 2014 · Opdateret: maj 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Hybenmarmelade

    Jeg kan rigtig godt lide tanken om at man finder frugter og bær i naturen, selv plukker dem og forvandler dem til en lækker kage, smoothie eller en lækker marmelade. Jeg har tidligere plukket hyldeblomster i den skønne natur, som jeg lavede hyldeblomstsaft af. Så snart hyldebærrene er modne skal jeg også have plukket dem og have lavet noget lækker hyldebærsaft. Men lige nu er det sæson for hyben.

    De fleste kender måske hyben fra deres barndom, hvor man kun bruge det indeni hybenerne, som kløpulver og drille de andre børn med det. Hyben er orange/røde frugter, som vokser på forskellige roser. De vokser vildt rigtig mange steder i Danmark, og mange ser dem måske som ukrudt, fordi de breder sig meget voldsomt. Frugterne består af blødt frugtkød, der omgiver hårde, hvide frø. Frugterne indeholder store mængder C-vitamin, A-vitamin og kalcium. Hyben bruges ofte til syltning og fremstilling af gele, saft, suppe og te. Hybenpulver er også blevet meget populært herhjemme, som naturmedicin og siges at kunne afhjælpe milde gigtsmerter.

    Jeg var på stranden fornyligt, hvor der var en masse fine hybenroser med flotte modne hyben på. Jeg plukkede en god pose og smuttede så hjem for at lave en lækker hybenmarmelade med æble. Det er forholdsvis nemt at lave, men rensningen af de fine hyben er altså noget der kræver lidt tålmodighed. Det hjælper at sætte sig udenfor i solen og rense dem, så føles tiden ikke helt så lang :-)

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Hybenmarmelade med æble

    5 små glas
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 1 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 550 g rensede hybenskaller ca. 1 kg friske
    • 550 g æbler
    • 2 dl vand
    • 1 dl sukker

    Sådan gør du
     

    • Start med at plukke en masse friske hyben, lige omkring 1 kg inden de er renset skulle passe.
    • Rens dine hyben. Skær top og bund af og halver frugten. Skrab kernerne ud med en teske.
    • Skyl alle hybenskallerne grundigt i koldt vand.
    • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker.
    • Hybenskaller og æbler fordeles i en gryde og der tilsættes sukker og vand.
    • Lad det koge til det er helt mørt. Mit fik cirka 1 time ved middel varme. Blend eventuelt lidt med en stavblender til sidst hvis du vil have mindre klumper i din marmelade.
    • Hæld på skoldede glas og stil det i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 313 kcal | Kulhydrater: 77 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.7 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Hybenmarmelade
    • Hybenmarmelade
    • Hybenmarmelade
    • Hybenmarmelade
    • Hybenmarmelade
    Følg mig på Instagram
    « Brunch for 2
    Kartoffelsalat med avokado, citron og karse »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ina Jensen

      september 28, 2020 at 1:48 pm

      Rensning af hyben, fjern snøvs og stilk kom dem i foodprocesser , kværn dem til passende stykker til marmelade, , kom vand på, frøene vil flyde oven på ,kan fjernes meget let med en hulske,
      Så er de parat til kogning.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:45 am

        Ej, det lyder vare super smart! Det må jeg afprøve på et tidspunkt :-)

        Svar
    2. Bibi

      maj 31, 2019 at 3:10 pm

      Lækker opskrift Louise. Mange tak. Er selv meget vild med hybenmarmelade, som min mormor lavede. Har aldrig selv fået gjort noget ved det, men nu skal det altså være, så har læst lidt på emnet. Hyben indeholder også E-vitamin, B-vitamin (B1 og B2) mineralerne jern, calcium for blot at nævne nogle som set på castorolie.dk/hybenpulver. Ikke fordi jeg har gigt selv, men fordi det er sundt og smager godt kunne jeg være interesseret i at prøve din opskrift. Måske et dumt spørgsmål, men kan man lave marmeladen med hybenpulver nu der ikke kan plukkes friske hyben eller må jeg væbne mig med tålmodighed?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:33 am

        Hej Bibi
        Ja, du må endelig få det prøvet. Det er smager så godt! Nej, du må desværre væbne dig med tålmodighed indtil der er friske hyben klar du kan plukke. Normalt kan de plukkes fra juli/august måned.

        Svar
    3. Jesper Riedel Voetmann

      august 11, 2018 at 3:27 pm

      God opskrift. Med hensyn til udkerning af hyben, kan jeg anbefale en skaldyrsgaffel, altså en tynd og smal gaffel med to tænder der er er bøjet yderst. Den er perfekt til jobbet.

      Svar
      • Louise Dam

        august 12, 2018 at 6:32 pm

        Tak for tippet!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her