• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Æble/rabarber marmelade

    Udgivet: jun 30, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    becd b

    Jeg køber faktisk aldrig marmelade eller syltetøj længere. Jeg er blevet så vild med at lave hjemmelavet marmelade. Det smager bare så meget bedre. Derfor sagde jeg også glædeligt ja til at samarbejde med Dansukker omkring at lave et indlæg til jer omkring marmelade. Produktet jeg skulle bruge var Dansukker syltesukker. Syltesukker indeholder pektin, som er et naturligt stivelsesprodukt og hjælper dermed med at tykne din syltetøj samtidig med at det bliver sødet.

    For lidt tid siden smagte jeg en virkelig lækker marmelade, som jeg har drømt om selv at lave lige siden. Det var en æble/rabarber marmelade fra Bandholm Frugtplantage. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om at det var det jeg ville kaste mig ud i. Og som sagt som gjort. Jeg har været så heldig at få nogle fine rabarber fra min mormors have. De lå bare og ventede på mig i fryseren. Så købte jeg et par danske æbler og blandede det hele med syltesukker og en vaniljestang. Vupti! Så var der sommer på glas :-)

    Jeg havde nok egentlig regnet med at min fine hjemmelavet marmelade ville blive rød pga. rabarberne, men da det er meget forskelligt hvilken sort man bruger, hvor røde de er. Så blev min marmelade slet ikke rød :-) Jeg vil anbefale at man hælder sin syltetøj på små glas frem for store. Så snart man åbner for glasset begynder holdbarhedsuret nemlig at tikke lidt hurtigere. Så hvis du vil have din syltetøj til at holde længere så skal det fordeles i små syltetøjsglas.

    Har du brug for mere inspiration til at lave nem hjemmelavet marmelade eller syltetøj så kan du enten tjekke mine andre opskrifter ud, eller du kan besøge Dansukkers Sylteskole

    becd b

    Æble/rabarber marmelade

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 glas
    Forb. tid 29 min
    Samlet tid 29 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 450 g rabarber
    • 3 æbler
    • 150 g Dansukker syltesukker
    • 1 vaniljestang
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
    • Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Du kan skrælle æblerne, hvis du har lyst.
    • Fordel rabarber og æbler i en gryde.
    • Hæld syltesukkeret i gryden.
    • Flæk en vaniljestang og skrab kornene ud. Fordel både vaniljekorn og stang i gryden.
    • Sæt gryden over kog og lad det hele småkoge i 15-20 minutter, eller indtil både rabarber og æbler er kogt kogt ud.
    • Hæld den varme marmelade på rene, varme, skoldede syltetøjsglas.
    • Opbevar marmeladen i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 243 kcal | Kulhydrater: 62 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!



    Æble-rabarber marmelade (6)
    Æble-rabarber marmelade (7)
    Æble-rabarber marmelade (8)
    Æble-rabarber marmelade (9)
    Æble-rabarber marmelade (10)
    Æble-rabarber marmelade (11)
    Æble-rabarber marmelade (12)
    Æble-rabarber marmelade (17)
    Æble-rabarber marmelade (18)

     

    Skrevet af: Louise DamÆbler, RabarberKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg, Reklame/Sponsoreret indlæg/samarbejde med firma, Sommer

    Følg mig på Instagram
    « Chokoladepålæg med honning
    Hjemmelavet Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk is »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marianne

      juli 02, 2015 at 8:10 am

      Hej Louise :)
      Hvor har du købt de fine glas, du bruger til marmeladen?
      Mvh. Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        juli 03, 2015 at 7:38 pm

        Hej Marianne?
        De er faktisk købt i Netto her for nylig. Måske er der stadig nogle tilbage i din lokale Netto? Men glassene hedder Weck og kan sagtens købes online.

        Svar
    2. Emilie // Valbylille

      juni 30, 2015 at 11:10 pm

      Jeg kender alt for godt det med at blive skuffet over farven. Jeg skulle engang lave en smuk blåbærmoussekage efter en opskrift i et madblad, men min grålige udgave havde bestemt ikke nogen lighed med den blålilla på billedet.

      Heldigvis har farven ikke betydning for smagen, og smagen af hjemmelavet marmelade er altså særlig god. Jeg har faktisk ikke købt et glas, siden jeg fik have med frugttræer.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 01, 2015 at 11:32 am

        Nej, det smager jo heldigvis stadig fantastisk! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her