becd b

For lidt tid siden smagte jeg en virkelig lækker marmelade, som jeg har drømt om selv at lave lige siden. Det var en æble/rabarber marmelade fra Bandholm Frugtplantage. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om at det var det jeg ville kaste mig ud i. Og som sagt som gjort. Jeg har været så heldig at få nogle fine rabarber fra min mormors have. De lå bare og ventede på mig i fryseren. Så købte jeg et par danske æbler og blandede det hele med syltesukker og en vaniljestang. Vupti! Så var der sommer på glas :-)

Jeg havde nok egentlig regnet med at min fine hjemmelavet marmelade ville blive rød pga. rabarberne, men da det er meget forskelligt hvilken sort man bruger, hvor røde de er. Så blev min marmelade slet ikke rød :-) Jeg vil anbefale at man hælder sin syltetøj på små glas frem for store. Så snart man åbner for glasset begynder holdbarhedsuret nemlig at tikke lidt hurtigere. Så hvis du vil have din syltetøj til at holde længere så skal det fordeles i små syltetøjsglas.

Har du brug for mere inspiration til at lave nem hjemmelavet marmelade eller syltetøj så kan du enten tjekke mine andre opskrifter ud, eller du kan besøge Dansukkers Sylteskole

ikon piskeris Chestnut

Æble/rabarber marmelade

4 glas
Forb. tid 29 min
Samlet tid 29 min

Ingredienser

  • 450 g rabarber
  • 3 æbler
  • 150 g Dansukker syltesukker
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du
 

  • Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  • Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Du kan skrælle æblerne, hvis du har lyst.
  • Fordel rabarber og æbler i en gryde.
  • Hæld syltesukkeret i gryden.
  • Flæk en vaniljestang og skrab kornene ud. Fordel både vaniljekorn og stang i gryden.
  • Sæt gryden over kog og lad det hele småkoge i 15-20 minutter, eller indtil både rabarber og æbler er kogt kogt ud.
  • Hæld den varme marmelade på rene, varme, skoldede syltetøjsglas.
  • Opbevar marmeladen i køleskabet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 243 kcal | Kulhydrater: 62 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!



Æble-rabarber marmelade (6)
Æble-rabarber marmelade (7)
Æble-rabarber marmelade (8)
Æble-rabarber marmelade (9)
Æble-rabarber marmelade (10)
Æble-rabarber marmelade (11)
Æble-rabarber marmelade (12)
Æble-rabarber marmelade (17)
Æble-rabarber marmelade (18)

 

Skrevet af: Louise DamÆbler, RabarberKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg, Reklame/Sponsoreret indlæg/samarbejde med firma, Sommer

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften