For lidt tid siden smagte jeg en virkelig lækker marmelade, som jeg har drømt om selv at lave lige siden. Det var en æble/rabarber marmelade fra Bandholm Frugtplantage. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om at det var det jeg ville kaste mig ud i. Og som sagt som gjort. Jeg har været så heldig at få nogle fine rabarber fra min mormors have. De lå bare og ventede på mig i fryseren. Så købte jeg et par danske æbler og blandede det hele med syltesukker og en vaniljestang. Vupti! Så var der sommer på glas :-)
Jeg havde nok egentlig regnet med at min fine hjemmelavet marmelade ville blive rød pga. rabarberne, men da det er meget forskelligt hvilken sort man bruger, hvor røde de er. Så blev min marmelade slet ikke rød :-) Jeg vil anbefale at man hælder sin syltetøj på små glas frem for store. Så snart man åbner for glasset begynder holdbarhedsuret nemlig at tikke lidt hurtigere. Så hvis du vil have din syltetøj til at holde længere så skal det fordeles i små syltetøjsglas.
Har du brug for mere inspiration til at lave nem hjemmelavet marmelade eller syltetøj så kan du enten tjekke mine andre opskrifter ud, eller du kan besøge Dansukkers Sylteskole
Æble/rabarber marmelade
Ingredienser
- 450 g rabarber
- 3 æbler
- 150 g Dansukker syltesukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang
Sådan gør du
- Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Du kan skrælle æblerne, hvis du har lyst.
- Fordel rabarber og æbler i en gryde.
- Hæld syltesukkeret i gryden.
- Flæk en vaniljestang og skrab kornene ud. Fordel både vaniljekorn og stang i gryden.
- Sæt gryden over kog og lad det hele småkoge i 15-20 minutter, eller indtil både rabarber og æbler er kogt kogt ud.
- Hæld den varme marmelade på rene, varme, skoldede syltetøjsglas.
- Opbevar marmeladen i køleskabet.
Marianne skriver
Hej Louise :)
Hvor har du købt de fine glas, du bruger til marmeladen?
Mvh. Marianne
Louise Dam skriver
Hej Marianne?
De er faktisk købt i Netto her for nylig. Måske er der stadig nogle tilbage i din lokale Netto? Men glassene hedder Weck og kan sagtens købes online.
Emilie // Valbylille skriver
Jeg kender alt for godt det med at blive skuffet over farven. Jeg skulle engang lave en smuk blåbærmoussekage efter en opskrift i et madblad, men min grålige udgave havde bestemt ikke nogen lighed med den blålilla på billedet.
Heldigvis har farven ikke betydning for smagen, og smagen af hjemmelavet marmelade er altså særlig god. Jeg har faktisk ikke købt et glas, siden jeg fik have med frugttræer.
Louise Dam skriver
Nej, det smager jo heldigvis stadig fantastisk! :-)