• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Nektarinmarmelade

    Udgivet: apr 8, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ae b

    Jeg køber faktisk aldrig syltetøj eller marmelade længere. Ikke efter jeg fandt ud af hvor nemt det rent faktisk er selv at lave det. Det kræver næsten intet arbejde og så smager det helt fantastisk og meget bedre end det man kan købe.

    Det der er især er rigtig godt ved den hjemmelavede variant er at man rent faktisk kan smage de bær eller den frugt man har brugt. Det man kan købe smager bare af sukker. Her kan man også nemt skære godt ned på sukkeret. I købevarianterne kommer der masser af sukker i fordi det er en billig ingrediens, men også for at konservere. Når vi selv laver det kan vi lave mindre portioner af gangen og det behøves derfor ikke at kunne holde i flere år. Denne gang har jeg kastet mig ud i nektarinmarmelade eller Nektarinsyltetøj. Det har en super fin gul farve med små lækre sorte vaniljekorn i og så smager det bare virkelig godt. Helt sikkert en af mine favoritter.

    Hvis du er blevet inspireret til at gå igang med flere marmeladeopskrifter så finder du dem allesammen lige her.

    ikon piskeris Chestnut

    Nektarinmarmelade

    2 glas
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g nektariner uden skræl og sten
    • 1 vaniljestang
    • 50-75 g sukker

    Sådan gør du
     

    • Fjern stenen fra alle nektarinerne og fjern også gerne det meste af skrællen. Min havde været en tur i fryseren så det var nemt at få skrællen af. Jeg tror det vil være ligeså nemt hvis man lige hælder kogende vand over nektarinerne et kort øjeblik så løsninger skrællen sig også.
    • Læg nektarinerne i en gryde - evt. med en lille smule vand i bunden.
    • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og læg både korn og stang i gryden sammen med sukkeret.
    • Lad det koge i ½-1 time eller indtil nektarinerne er kogt godt ud. Du kan eventuelt blende lidt med en stavblender - men lad stadig lidt klumper af frugtkød blive.
    • Hæld marmeladen på rene skoldede glas, sæt låg på og opbevar marmeladen i køleskabet. Hvor rene glassene er har betydning for holdbarheden når der ikke bruges konserveringsmiddel.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 213 kcal | Kulhydrater: 52 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøjOpskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøjOpskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøj

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Følg mig på Instagram
    « Påskeæg med lakridsganache
    Roadtrip i Florida »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Vivi

      august 18, 2021 at 11:35 am

      Kære Louise. Jeg er så heldig at det åbenbart er nektarin år i vores have. Så jeg har plukket og din opskrift må jeg prøve.
      Bedste hilsen Vivi

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2021 at 1:42 pm

        Hej Vivi
        Det lyder bare skønt! Du må endelig også prøve denne opskrift på tomatsalat med nektariner så: https://www.louisesmadblog.dk/tomatsalat-med-nektariner/
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Katherina Philip-Hansen

      juni 29, 2021 at 5:29 pm

      Spørgsmål.
      Skal der ingen væde i???

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:04 am

        Hvis nektarinerne er godt modne og saftige burde det ikke være nødvendigt. Men man kan sagtens tilsætte en smule vand til at starte med. Ikke mere end 0,5-1 dl. vil jeg mene.

        Svar
    3. Rikke

      august 01, 2018 at 11:06 pm

      Hvor længe kan det holde sig på køl?

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2018 at 8:15 pm

        Hvis glasset er helt sterilt så kan det holde sig flere måneder på køl inden det er åbnet.

        Svar
    4. Mark

      april 10, 2015 at 10:13 am

      Virkelig lækker og let læselig opskrift:)
      Jeg vil prøve kræfter med opskriften her i weekenden og jeg er ret spædt for jeg må tilstå aldrig at have smagt Nektarinmarmelade før.

      Svar
      • Louise Dam

        april 12, 2015 at 7:37 am

        Dejligt at høre. Jeg har netop selv lavet endnu en portion :-)

        Svar
    5. Rosengaarden

      april 09, 2015 at 9:08 pm

      Ej, hvor lyder det lækkert!! Tak for tippet :):):)

      http://rosegaardenmad.tumblr.com/

      Svar
      • Louise Dam

        april 09, 2015 at 9:30 pm

        Det var så lidt :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her