Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Nektarinmarmelade

Udgivet: 8. apr 2015 · Opdateret: 29. aug 2024

ae b

Nekatarinmarmelade eller nektarinsyltetøj er ikke en marmelade man hører om så tit. Men ikke desto mindre smager den super godt!

Jeg køber faktisk aldrig syltetøj eller marmelade længere. Ikke efter jeg fandt ud af hvor nemt det rent faktisk er selv at lave det. Det kræver næsten intet arbejde og så smager det helt fantastisk og meget bedre end det man kan købe.

Det der er især er rigtig godt ved den hjemmelavede variant er at man rent faktisk kan smage de bær eller den frugt man har brugt. Det man kan købe smager bare af sukker. Her kan man også nemt skære godt ned på sukkeret. I købevarianterne kommer der masser af sukker i fordi det er en billig ingrediens, men også for at konservere. Når vi selv laver det kan vi lave mindre portioner af gangen og det behøves derfor ikke at kunne holde i flere år. Denne gang har jeg kastet mig ud i nektarinmarmelade eller Nektarinsyltetøj. Det har en super fin gul farve med små lækre sorte vaniljekorn i og så smager det bare virkelig godt. Helt sikkert en af mine favoritter.

Hvis du er blevet inspireret til at gå i gang med flere marmeladeopskrifter så har jeg masser du kan afprøve.

piskeris Grullo

Nektarinmarmelade

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 glas
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g nektariner, uden skræl og sten
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 50-75 g sukker

Sådan gør du
 

  • Fjern stenen fra alle nektarinerne og fjern også gerne det meste af skrællen. Min havde været en tur i fryseren så det var nemt at få skrællen af. Jeg tror det vil være ligeså nemt hvis man lige hælder kogende vand over nektarinerne et kort øjeblik så løsninger skrællen sig også.
  • Læg nektarinerne i en gryde - evt. med en lille smule vand i bunden.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og læg både korn og stang i gryden sammen med sukkeret.
  • Lad det koge i ½-1 time eller indtil nektarinerne er kogt godt ud. Du kan eventuelt blende lidt med en stavblender - men lad stadig lidt klumper af frugtkød blive.
  • Hæld marmeladen på rene skoldede glas, sæt låg på og opbevar marmeladen i køleskabet. Hvor rene glassene er har betydning for holdbarheden når der ikke bruges konserveringsmiddel.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 200 kcal | Kulhydrater: 48 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Opskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøj
Opskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøj
Opskrift på hjemmelavet Nektarinmarmelade eller nektarinsyltetøj

Kommentarer

  1. Vivi skriver

    august 18, 2021 at 11:35 am

    Kære Louise. Jeg er så heldig at det åbenbart er nektarin år i vores have. Så jeg har plukket og din opskrift må jeg prøve.
    Bedste hilsen Vivi

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2021 at 1:42 pm

      Hej Vivi
      Det lyder bare skønt! Du må endelig også prøve denne opskrift på tomatsalat med nektariner så: https://www.louisesmadblog.dk/tomatsalat-med-nektariner/
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Katherina Philip-Hansen skriver

    juni 29, 2021 at 5:29 pm

    Spørgsmål.
    Skal der ingen væde i???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:04 am

      Hvis nektarinerne er godt modne og saftige burde det ikke være nødvendigt. Men man kan sagtens tilsætte en smule vand til at starte med. Ikke mere end 0,5-1 dl. vil jeg mene.

      Svar
  3. Rikke skriver

    august 01, 2018 at 11:06 pm

    Hvor længe kan det holde sig på køl?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:15 pm

      Hvis glasset er helt sterilt så kan det holde sig flere måneder på køl inden det er åbnet.

      Svar
  4. Mark skriver

    april 10, 2015 at 10:13 am

    Virkelig lækker og let læselig opskrift:)
    Jeg vil prøve kræfter med opskriften her i weekenden og jeg er ret spædt for jeg må tilstå aldrig at have smagt Nektarinmarmelade før.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 12, 2015 at 7:37 am

      Dejligt at høre. Jeg har netop selv lavet endnu en portion :-)

      Svar
  5. Rosengaarden skriver

    april 09, 2015 at 9:08 pm

    Ej, hvor lyder det lækkert!! Tak for tippet :):):)

    http://rosegaardenmad.tumblr.com/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 09, 2015 at 9:30 pm

      Det var så lidt :-)

      Svar
5 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.