
Det der er især er rigtig godt ved den hjemmelavede variant er at man rent faktisk kan smage de bær eller den frugt man har brugt. Det man kan købe smager bare af sukker. Her kan man også nemt skære godt ned på sukkeret. I købevarianterne kommer der masser af sukker i fordi det er en billig ingrediens, men også for at konservere. Når vi selv laver det kan vi lave mindre portioner af gangen og det behøves derfor ikke at kunne holde i flere år. Denne gang har jeg kastet mig ud i nektarinmarmelade eller Nektarinsyltetøj. Det har en super fin gul farve med små lækre sorte vaniljekorn i og så smager det bare virkelig godt. Helt sikkert en af mine favoritter.
Hvis du er blevet inspireret til at gå igang med flere marmeladeopskrifter så finder du dem allesammen lige her.
Nektarinmarmelade
2 glas (1 stort og 1 lidt mindre)
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
500 g nektariner, uden skræl og sten
1 vaniljestang
50-75 g sukker
1. Fjern stenen fra alle nektarinerne og fjern også gerne det meste af skrællen. Min havde været en tur i fryseren så det var nemt at få skrællen af. Jeg tror det vil være ligeså nemt hvis man lige hælder kogende vand over nektarinerne et kort øjeblik så løsninger skrællen sig også.
2. Læg nektarinerne i en gryde.
3. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og læg både korn og stang i gryden sammen med sukkeret.
4. Lad det koge i ½-1 time eller indtil nektarinerne er kogt godt ud. Du kan eventuelt blende lidt med en stavblender - men lad stadig lidt klumper af frugtkød blive.
5. Hæld marmeladen på rene skoldede glas, sæt låg på og opbevar marmeladen i køleskabet.



Skrevet af: Louise DamKategori: Marmelade og Syltetøj
Hvor længe kan det holde sig på køl?
Hvis glasset er helt sterilt så kan det holde sig flere måneder på køl inden det er åbnet.
Virkelig lækker og let læselig opskrift:)
Jeg vil prøve kræfter med opskriften her i weekenden og jeg er ret spædt for jeg må tilstå aldrig at have smagt Nektarinmarmelade før.
Dejligt at høre. Jeg har netop selv lavet endnu en portion :-)
Ej, hvor lyder det lækkert!! Tak for tippet :):):)
http://rosegaardenmad.tumblr.com/
Det var så lidt :-)