Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Havregrød

Udgivet: 21. nov 2022 · Opdateret: 14. dec 2023

Her kan du få en nem og lækker opskrift på havregrød, hvor du selv kan toppe den med lige, hvad du vil. Man kan både lave havregrød med mælk og havregrød med vand - det er mere, hvad du selv er til.

Havregrød med vand og mælk

Nem opskrift på havregrød

Det er i og for sig rigtig simpelt at lave grød med havregryn. Du skal bruge: havregryn, vand/mælk og lidt salt. Hvis du har det, kan du lave dig selv en lækker grød. Du kan spise den, som den er, men de fleste topper deres grød lidt forskelligt. Det kan eksempelvis være sukker/kanel og en smørklat - ligesom man putter på sin risengrød.

Det er også rigtig lækkert at komme diverse frugter, bær og granola på, da det er med til at pifte en simpel grød op. Du kan se denne her opskrift som en basis opskrift, og så kan du variere den efter ønske.

Se også disse opskrifter:
Risengrød | Sunde morgenpandekager | Pandekager med havregrød

Lav havregrød med vand eller mælk

Det er lidt forskelligt, om folk laver deres havregrød med vand eller mælk, og du kan helt selv vælge. Det smager ofte af lidt mere, hvis man bruger mælk. Det er meget en smagssag, om du vælger det ene eller andet.

Når man skal lave grøden, så er det bedst med finvalsede havregryn, da det giver en mere lind grød. Du kan dog også sagtens bruge grovvalsede havregryn, hvis det er det, som du har. Der får du dog en grovere grød.

piskeris Grullo

Havregrød

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 7 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Havregrød

  • 2 dl (reklamelink)havregryn
  • 2 dl vand
  • 3 dl mælk
  • lidt salt

Topping

  • 2 spsk æblemos
  • 2 spsk (reklamelink)peanut butter
  • 1 håndfuld (reklamelink)mandler

Sådan gør du
 

  • Havregryn, vand, mælk og salt koges i en gryde ved middelhøj varme til konsistensen er som ønsket.
  • Top den varme havregrød med f.eks. æblemos eller æble i tern, peanutbutter og hakkede mandler.

Noter

Du kan også nøjes med at bruge enten vand eller mælk til din havregrød. Det er en smagssag.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person (uden topping) | Kalorier: 469 kcal | Kulhydrater: 75 g | Protein: 18 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du kan selv bestemme, om du vil bruge vand eller mælk. Der er mange, der bruger mælk, da det giver en ekstra god smag. Dog kan du lave den på vand, hvis du gerne vil have færre kalorier. Jeg bruger for det meste både mælk og vand i min havregrød.
  • Brug resterne af havregrød til at lave de her lækre havregrødspandekager.

Toppings til havregrød

Her har jeg toppet min havregrød med hakkede mandler, peanutbutter og en æblemos da jeg synes, at det er lækkert. Men topping til havregrød kan virkelig varieres meget. Her er et par andre forslag:

  • Friske æbler eller pærer i tern eller revet
  • Æbler stegt på panden i lidt smør med kanel
  • Honning
  • Bær
  • Appelsin i tern, kanel, nutella lavet på dadler
  • Bærkompot

Havregrød i mikroovn

Hvis jeg skal lave mere end én portion laver jeg min havregrød i gryde. Men hvis jeg kun skal lave én portion laver jeg ofte min havregrød i mikroovn. Der bruger du blot de samme ingredienser, og så starter du med at give den 1-2 minutter. Så tager du den ud og rører rundt. Bliv ved indtil at grøden har den rette konsistens. Du kan eventuelt tilsætte lidt mere vand/mælk, hvis den bliver for tyk.

Rester af havregrød

Har du fået lavet for meget havregrød må du endelig ikke smide det ud! Rester af havregrød kan nemlig bruges til mange forskellige ting. Her er lidt idéer:

  • Lav havregrødspandekager eller klatkager af havregrødsresterne
  • Kom resterne af havregrøden i dejen til hjemmebagte boller
  • Lav grødchips
Havregrød med vand eller mælk i gryde eller mikroovn

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Er det sundt at spise havregrød?

Ja, det er det. Hvis du spiser det til morgenmad, får du en masse fibre og kulhydrater, der er med til at holde dig mæt i længere tid.

Hvad er bedst for maven: havregryn eller havregrød?

Det er lige godt for maven. Det er sådan, at når du spiser havregryn, får du ofte flere havregryn end ved havregrød. Hvis du derfor vil have mange fibre, så skal du vælge ren havregryn.

Hvorfor er havregrød sundere end havregryn?

Der er mange, der siger, at det er sundere, da du spiser mindre og det mætter en smule mere. Du tilsætter enten vand eller mælk til havregrød, der er med til at få havregrynene til svulme op og give mere fylde.

Er havregrød sundt for maven?

Havregrød er rigtig godt for maven. Havregryn indeholder en masse kostfibre, der er med til at holde din mave i balance.

Havregrød i gryde eller mikroovn

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.