• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Havregrød

    Udgivet: nov 21, 2022 · Opdateret: nov 21, 2022 af Amalie Janning Benner

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en nem og lækker opskrift på havregrød, hvor du selv kan toppe den med lige, hvad du vil. Man kan både lave havregrød med mælk og havregrød med vand - det er mere, hvad du selv er til.

    Havregrød med vand og mælk

    Nem opskrift på havregrød

    Det er i og for sig rigtig simpelt at lave grød med havregryn. Du skal bruge: havregryn, vand/mælk og lidt salt. Hvis du har det, kan du lave dig selv en lækker grød. Du kan spise den, som den er, men de fleste topper deres grød lidt forskelligt. Det kan eksempelvis være sukker/kanel og en smørklat - ligesom man putter på sin risengrød.

    Det er også rigtig lækkert at komme diverse frugter, bær og granola på, da det er med til at pifte en simpel grød op. Du kan se denne her opskrift som en basis opskrift, og så kan du variere den efter ønske.

    Se også disse opskrifter:
    Risengrød | Sunde morgenpandekager | Pandekager med havregrød

    Lav havregrød med vand eller mælk

    Det er lidt forskelligt, om folk laver deres havregrød med vand eller mælk, og du kan helt selv vælge. Det smager ofte af lidt mere, hvis man bruger mælk. Det er meget en smagssag, om du vælger det ene eller andet.

    Når man skal lave grøden, så er det bedst med finvalsede havregryn, da det giver en mere lind grød. Du kan dog også sagtens bruge grovvalsede havregryn, hvis det er det, som du har. Der får du dog en grovere grød.

    ikon piskeris Chestnut

    Havregrød

    2 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 2 min
    Tilb. tid 5 min
    Samlet tid 7 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Havregrød

    • 2 dl havregryn
    • 2 dl vand
    • 3 dl mælk
    • lidt salt

    Topping

    • 2 spsk æblemos
    • 2 spsk peanut butter
    • 1 håndfuld mandler

    Sådan gør du
     

    • Havregryn, vand, mælk og salt koges i en gryde ved middelhøj varme til konsistensen er som ønsket.
    • Top den varme havregrød med f.eks. æblemos eller æble i tern, peanutbutter og hakkede mandler.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Du kan også nøjes med at bruge enten vand eller mælk til din havregrød. Det er en smagssag.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person (uden topping) | Kalorier: 469 kcal | Kulhydrater: 75 g | Protein: 18 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Du kan selv bestemme, om du vil bruge vand eller mælk. Der er mange, der bruger mælk, da det giver en ekstra god smag. Dog kan du lave den på vand, hvis du gerne vil have færre kalorier. Jeg bruger for det meste både mælk og vand i min havregrød.

    Toppings til havregrød

    Her har jeg toppet min havregrød med hakkede mandler, peanutbutter og en æblemos da jeg synes, at det er lækkert. Men topping til havregrød kan virkelig varieres meget. Her er et par andre forslag:

    • Friske æbler eller pærer i tern eller revet
    • Æbler stegt på panden i lidt smør med kanel
    • Honning
    • Bær
    • Appelsin i tern, kanel, nutella lavet på dadler
    • Bærkompot

    Havregrød i mikroovn

    Hvis jeg skal lave mere end én portion laver jeg min havregrød i gryde. Men hvis jeg kun skal lave én portion laver jeg ofte min havregrød i mikroovn. Der bruger du blot de samme ingredienser, og så starter du med at give den 1-2 minutter. Så tager du den ud og rører rundt. Bliv ved indtil at grøden har den rette konsistens. Du kan eventuelt tilsætte lidt mere vand/mælk, hvis den bliver for tyk.

    Rester af havregrød

    Har du fået lavet for meget havregrød må du endelig ikke smide det ud! Rester af havregrød kan nemlig bruges til mange forskellige ting. Her er lidt idéer:

    • Lav havregrødspandekager eller klatkager af havregrødsresterne
    • Kom resterne af havregrøden i dejen til hjemmebagte boller
    • Lav grødchips
    Havregrød med vand eller mælk i gryde eller mikroovn

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Er det sundt at spise havregrød?

    Ja, det er det. Hvis du spiser det til morgenmad, får du en masse fibre og kulhydrater, der er med til at holde dig mæt i længere tid.

    Hvad er bedst for maven: havregryn eller havregrød?

    Det er lige godt for maven. Det er sådan, at når du spiser havregryn, får du ofte flere havregryn end ved havregrød. Hvis du derfor vil have mange fibre, så skal du vælge ren havregryn.

    Hvorfor er havregrød sundere end havregryn?

    Der er mange, der siger, at det er sundere, da du spiser mindre og det mætter en smule mere. Du tilsætter enten vand eller mælk til havregrød, der er med til at få havregrynene til svulme op og give mere fylde.

    Er havregrød sundt for maven?

    Havregrød er rigtig godt for maven. Havregryn indeholder en masse kostfibre, der er med til at holde din mave i balance.

    Havregrød i gryde eller mikroovn
    Følg mig på Instagram
    « Rødvinsbraiserede svinekæber
    Æggekage »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her