Her kan du få en nem og lækker opskrift på havregrød, hvor du selv kan toppe den med lige, hvad du vil. Man kan både lave havregrød med mælk og havregrød med vand - det er mere, hvad du selv er til.
Nem opskrift på havregrød
Det er i og for sig rigtig simpelt at lave grød med havregryn. Du skal bruge: havregryn, vand/mælk og lidt salt. Hvis du har det, kan du lave dig selv en lækker grød. Du kan spise den, som den er, men de fleste topper deres grød lidt forskelligt. Det kan eksempelvis være sukker/kanel og en smørklat - ligesom man putter på sin risengrød.
Det er også rigtig lækkert at komme diverse frugter, bær og granola på, da det er med til at pifte en simpel grød op. Du kan se denne her opskrift som en basis opskrift, og så kan du variere den efter ønske.
Se også disse opskrifter:
Risengrød | Sunde morgenpandekager | Pandekager med havregrød
Lav havregrød med vand eller mælk
Det er lidt forskelligt, om folk laver deres havregrød med vand eller mælk, og du kan helt selv vælge. Det smager ofte af lidt mere, hvis man bruger mælk. Det er meget en smagssag, om du vælger det ene eller andet.
Når man skal lave grøden, så er det bedst med finvalsede havregryn, da det giver en mere lind grød. Du kan dog også sagtens bruge grovvalsede havregryn, hvis det er det, som du har. Der får du dog en grovere grød.
Havregrød
Ingredienser
Havregrød
- 2 dl (reklamelink)havregryn
- 2 dl vand
- 3 dl mælk
- lidt salt
Topping
- 2 spsk æblemos
- 2 spsk (reklamelink)peanut butter
- 1 håndfuld (reklamelink)mandler
Sådan gør du
- Havregryn, vand, mælk og salt koges i en gryde ved middelhøj varme til konsistensen er som ønsket.
- Top den varme havregrød med f.eks. æblemos eller æble i tern, peanutbutter og hakkede mandler.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du kan selv bestemme, om du vil bruge vand eller mælk. Der er mange, der bruger mælk, da det giver en ekstra god smag. Dog kan du lave den på vand, hvis du gerne vil have færre kalorier. Jeg bruger for det meste både mælk og vand i min havregrød.
- Brug resterne af havregrød til at lave de her lækre havregrødspandekager.
Toppings til havregrød
Her har jeg toppet min havregrød med hakkede mandler, peanutbutter og en æblemos da jeg synes, at det er lækkert. Men topping til havregrød kan virkelig varieres meget. Her er et par andre forslag:
- Friske æbler eller pærer i tern eller revet
- Æbler stegt på panden i lidt smør med kanel
- Honning
- Bær
- Appelsin i tern, kanel, nutella lavet på dadler
- Bærkompot
Havregrød i mikroovn
Hvis jeg skal lave mere end én portion laver jeg min havregrød i gryde. Men hvis jeg kun skal lave én portion laver jeg ofte min havregrød i mikroovn. Der bruger du blot de samme ingredienser, og så starter du med at give den 1-2 minutter. Så tager du den ud og rører rundt. Bliv ved indtil at grøden har den rette konsistens. Du kan eventuelt tilsætte lidt mere vand/mælk, hvis den bliver for tyk.
Rester af havregrød
Har du fået lavet for meget havregrød må du endelig ikke smide det ud! Rester af havregrød kan nemlig bruges til mange forskellige ting. Her er lidt idéer:
- Lav havregrødspandekager eller klatkager af havregrødsresterne
- Kom resterne af havregrøden i dejen til hjemmebagte boller
- Lav grødchips
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det er det. Hvis du spiser det til morgenmad, får du en masse fibre og kulhydrater, der er med til at holde dig mæt i længere tid.
Det er lige godt for maven. Det er sådan, at når du spiser havregryn, får du ofte flere havregryn end ved havregrød. Hvis du derfor vil have mange fibre, så skal du vælge ren havregryn.
Der er mange, der siger, at det er sundere, da du spiser mindre og det mætter en smule mere. Du tilsætter enten vand eller mælk til havregrød, der er med til at få havregrynene til svulme op og give mere fylde.
Havregrød er rigtig godt for maven. Havregryn indeholder en masse kostfibre, der er med til at holde din mave i balance.
Comments
No Comments