Jeg er blevet helt vild med at eksperimentere med sundere versioner af pandekager man kan spise til morgenmad. Disse indeholder ingen sukker og næsten ingen mel (og kun groft). Deruodver er der både hytteost og æggehvider i for at give proteinniveauet et boost. De smager rigtig godt enten som morgenmad eller mellemmåltid. Næringsindholdet finder I nederst på siden.
Sunde morgenpandekager med hytteost og æble
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 1 æble
- 75 g hytteost
- 3 æggehvider 1 dl
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 30 dråber flydende sødemiddel
- ½ tsk salt
- 4 spsk mælk
- 1 spsk fuldkornsspeltmel
Sådan gør du
- Bland havregryn og vand i en skål og sæt det i mikrobølgeovnen til det er blevet til havregrød (ca. 2 min), eller kog det til grød i en gryde.
- Imens skrælles og rives æblerne.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland havregrøden sammen med revet æble, hytteost, bagepulver, kanel, sødemiddel, salt, fuldkornsspeltmel og mælk.
- Vend forsigtigt de stivpiskede æggehvide i dejen.
- Steg lidt over ca. 2 spsk. dej på en pande ved middel varme. Vend pandekagen når dejen begynder at boble.
- Server gerne med lidt friske bær eller frugt.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Alexander
Hej Luoise
Mit navn er Alexander og sammen med min hustru har vi hjemmesiden http://www.pandekage-opskrift.dk - ja navnet siger sig selv.
Jeg vil gerne spørge dig om vi eventuelt kunne "låne" nogle af af dine pandekage opskrifter og placere dem på vores hjemmeside. Du vil selvfølgelig blive omtalt, samt modtage et tilgående link til din hjemmeside.
Louise Dam
Hej Alexander
I er altid velkomne til at blive inspireret af mine opskrifter, og lave dem selv. Så skal fremgangsmåden blot omskrives og I skal tage jeres egne billeder. Jeg er ikke interesseret i at I benytter min fulde opskrift og billeder desværre.
Hilsen Louise
Sofie
Hej!
Virkelig lækre pandekager! Lavede dem i dag, men de satte dig fast på panden og gik i stykker. Gør dine ikke det når du laver dem? Eller ved du hvad der kan hjælpe?
Louise Dam
Hej Sofie
Nej, jeg synes ikke de plejer at hænge fast på panden. Men det kan jo komme lidt an på hvilken pande man har. Prøv at hæld en smule olie på panden når du bager dem næste gang.
Susann Romy Gröbner
De lyder virkelig gode. Kan godt lide at der kun er æggehvider i og ikke hele æg. Den opskrift vil jeg helt sikkert gemme på!