
Jeg ville gerne lave noget lækkert og lidt sundt morgenmad til weekenden, og jeg endte op med disse lækre pandekager, som er lavet med havregrød og revet æble. De smager super godt lune med lidt frisk frugt, men de er også rigtig gode kolde. Så tænker at man også kan bruge dem til at have med i madpakken som et lille mellemmåltid.
Du kan sagtens lave dobbelt op på dejen om lørdagen og så vente med at bage resten om søndagen, hvis du helst vil have dem lune og nybagte.
Hvis man ønsker en sundere udgave tror jeg godt det kan lade sig gøre at skære sukker og vaniljesukker helt fra, og måske kan man udskifte alt melet med et æg til. Lad mig gerne vide hvis der er nogen der forsøger sig med det.
📖 Opskrift
Pandekager med havregrød og æble
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 2 æbler
- 2 æg
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljesukker
- 3 spsk fuldkornsspeltmel eller andet groft mel
- 1 spsk hvedemel
- ½ dl mælk
Sådan gør du
- Bland havregryn og vand i en skål og sæt det i mikrobølgeovnen til det er blevet til havregrød (ca. 2 min), eller kog det til grød i en gryde.
- Imens skrælles og rives æblerne.
- Bland nu havregrøden med de resterende ingredienser.
- Opvarm en pande med lidt fedstof, og læg klatter af dejen på panden. (Jævn dem evt. lidt ud).
- Når overfladen begynder at boble godt vender du dem og bager dem færdig på den anden side.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆbler, sund mad, SundtKategori: Morgenmad & Brunch, Pandekager & vafler, Sødt bagværk, Sunde søde sager
Christina
Hjælp. Jeg har prøvet 4 gange nu, og det kikser hver gang. De vil ikke steges, jeg har i desperation forsøgt st lave dem om til muffins, det gik ikke.
Jeg har forsøgt kokosolue, rapsolie, smør og kærgården.
Er der et hemmeligt trick, jeg ikke har fanget?
Louise Dam
Hej Christina
Nej, jeg synes ikke jeg har et hemmeligt trick :-) Måske steger du dem ved for høj varme?
Michelle
Super gode:-)
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Mette
Skønne pandekager.
Jeg har lige lavet en lignende opskrift efter inspiration fra Anne Au Chocolat: http://www.becauseitmatters.dk/anne-au-chocolat-pandekager-med-blommeaeble-kompot/
Her bruger jeg også havregrød, men banan i stedet for æble. Jeg kan sagtens forestille mig, at revet æble er mindst lige så godt.
Tak for inspirationen!
Louise Dam
Det lyder også lækkert med kokos i. Det vil jeg prøve en dag :-) Og æble kan anbefales!