• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

Louisex
Ændret: maj 4, 2021 · Udgivet: nov 12, 2014 af Louise Dam · 38 Kommentarer

 
eaec b

Nutella er bare en helt fantastisk ting! Jeg ELSKER det! Men den købte nutella er fyldt med sukker og en masse tilsætningsstoffer. Her får du en sundere og meget mere smagfuld variant. Denne sundere variant er hovedsageligt lavet af nødder, mørk chokolade og dadler og den smager helt fantastisk. Du kan servere den på noget lækkert brød. F.eks. det lækre stenalderbrød eller ovenpå et par små lækre buttede bananpandekager. Hvis du vil gøre nutellaen ekstra sund så sørg for at købe en sukkerfri chokolade eller en med en høj kakaoprocent - gerne over 75 %.

piskeris Grullo

Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

5 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 glas
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g (reklamelink)mandler, eller hasselnødder
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade, høj kakaoprocent gerne over 75 %
  • 2 medjool dadler, de saftige tørrede dadler
  • 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 1,5 dl fløde, eller mælk

Sådan gør du
 

  • I en foodprocessor eller stærk minihakker hakker du mandler eller nødder indtil de bliver til nøddesmør. Først bliver de helt pulveriserede og så klumper de og til sidst bliver konsistensen helt cremet og flydende.
  • Befri dadlerne for sten og blend dem sammen med nøddesmørret.
  • Smelt chokoladen over et vandbad og blend det sammen med nøddesmørret.
  • Til sidst tilsætter du kakaopulver og mælk eller fløde. Blend det hele godt sammen.
  • Hæld den færdige sunde nutella på et skoldet glas. Opbevar nutellaen på køl.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 2340 kcal | Kulhydrater: 136 g | Protein: 54 g | Fedt: 198 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Yasmin skriver

    juli 26, 2025 at 11:53 am

    Hej jeg ville høre om man kunne bruge Mandelsmør og ikke selv hakke mandler da jeg i øjeblikkket ikke har mulighed for at hakke dem.
    Ser meget frem til at lave denne opskrift da min søster elsker nutella men ikke kan tåle hazelnød. :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 27, 2025 at 1:56 pm

      Ja det er jeg helt sikker på du sagtens kan. God fornøjelse :-)

      Svar
  2. Sarah skriver

    december 02, 2023 at 11:46 pm

    Jeg blev lidt snydt af din dadel forklaring. For du skriver de tørrede dadler og linker også til sådanne Deglet Nour. Men jeg ser nu, at du på dit billede, har brugte juicy dadler som ikke er tørrede og som selvfølgelig er sødere. Det giver også mening at du kun har brugt 2, for jeg har brugt 2 af de tørrede og jeg får ingen sødme frem i min smør 😬 så jeg prøver lige med at tilføje nogle flere her til slut.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2023 at 10:40 am

      Hej Sarah
      Ej, det er selvfølgelig en fejl fra min side. Jeg har sat et andet link ind nu. Jeg håber du fik lavet noget der kunne spises alligevel.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Stella skriver

        januar 12, 2024 at 12:02 am

        Der står stadig i ingrediensliste, at det er tørrede dadler.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 27, 2024 at 1:16 pm

          Men de er jo også tørrede. Friske dadler er gule i farven. Medjool dadler er bare mere bløde end andre sorter og derfor holder de sig friske og safitige – også selv, hvis de bliver tørret.

          Svar
  3. Jesse skriver

    november 11, 2023 at 10:35 pm

    Hvis nu at man ikke lige får spist det hele på 1 eller 2 dage, hvor mange dage kan det så holde sig i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 20, 2023 at 12:46 pm

      Det kommer helt an på hvor rent alting har været da du lavede det, og da I har spist af det. Hvis der er kommet lidt krummer ned i vil det holde sig i kortere tid. Men det burde kunne holde mindst 1 uges tid tænker.

      Svar
  4. Ole skriver

    september 14, 2018 at 11:09 pm

    Rigtigt lækkert, jeg brugte mini hakker hvilket lykkes fint trods den blev meget varm, Næste gang vil jeg komme 3 dadler i
    Tak for opskriften
    Vh ole

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:00 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  5. Karina skriver

    marts 29, 2018 at 8:41 pm

    Hvor lang tid brugte/bruger i på at blende nødderne. Jeg nu brugt 40 min og har stadig ikke fået det til smør. Men det er selvfølgelig finhakket

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:30 am

      Hej Karina, så lang tid skal det slet ikke tage. Vil tro det tager max 5 minutter på min maskine. Så det må være maskinen du bruger der ikke helt kan klar det tror jeg.

      Svar
  6. Bjørn skriver

    oktober 26, 2017 at 9:38 am

    Er det muligt at kombinere hasselnødder og mandler (fx halvt af hver), eller skal det være een af delene?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:09 pm

      Det tror jeg sagtens du kan.

      Svar
  7. Ida schødts skriver

    oktober 01, 2017 at 4:03 pm

    Hvor lang tid skal man ca hakke den?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2017 at 4:01 am

      Kan ikke lige huske hvor lang tid det tager - men du kan se på billedet hvordan de skal se ud når de har kørt længe nok.

      Svar
  8. Michael Madsen skriver

    januar 27, 2017 at 7:24 pm

    Kan man smelte chokoladen i fløden i en gryde? Jeg tænker, at man så kan undgå at det evt. skiller, når den kolde fløde hældes i den lune choko-/nøddemasse?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:13 pm

      Ja, det tror jeg da ville være en fin idé.

      Svar
  9. Camilla skriver

    januar 14, 2017 at 11:04 pm

    Kan man bruge lys chokolade? Jeg skal lave den sukkerfri og kan kun findes lys sukkerfri chokolade

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 5:07 pm

      Ja, det tror jeg sagtens du kan. Husk der også er sukker i dadler - bare ikke tilsat sukker.

      Svar
  10. Pia stenum skriver

    januar 07, 2017 at 11:12 am

    Hej Louise
    Ved du evt hvor mange kalc. Der er i pr 100g. ?????

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:10 pm

      Nej, det har jeg desværre ikke udregnet.

      Svar
  11. Stine skriver

    april 08, 2016 at 7:49 pm

    Kan man bruge stavblender i stedet?
    Tak for en rigtig god blog :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 09, 2016 at 2:41 pm

      Hej Stine
      Jeg har ikke prøvet - men jeg tror desværre ikke den er kraftig nok til det. Jeg er bange for den kunne finde på at brænde af for dig.

      Svar
  12. Charlotte skriver

    januar 14, 2016 at 9:52 pm

    Hej Louise,

    Jeg er i gang med at lave nutella, og nødderne får slet ikke samme konsistens som vises på billedet, desværre. Jeg har brugt minihakker i ca. 6 minutter, og den bliver så varm at det lugter som om at den er ved at gå i stykker. Og så har jeg brugt piskeris, men det virker ikke.....super ærgerligt, da det så lækkert ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2016 at 11:46 pm

      Hej Charlotte
      Øv, det var da ærgeligt. Jeg lavede min på en minihakker (som du kan se på billederne). Men der er åbenbart forskel på kvaliteten. Har du eventuelt en stavblender du kan bruge istedet for? Eller en foodprocessor?

      Svar
  13. Alice skriver

    august 31, 2015 at 4:43 pm

    Hej Jeg har plukket grønne hasselnødder ,kan de bruges til nutella når jeg rister dem
    Hilsen Alice

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 31, 2015 at 6:32 pm

      Hej Alice
      Umiddelbart vil jeg tro at hasselnødderne skal være tørrede før du kan bruge dem. Men jeg er ikke sikker.

      Svar
  14. Anne skriver

    april 25, 2015 at 10:28 pm

    Hej Louise.

    Jeg har netop prøvet denne opskrift. Det gik ganske fint, indtil mælken skulle i! Så blev den lidt mere grynet/skilt. Hvad er det du gør for at den bliver så cremet og flydende? Jeg tænker jo at det selvfølgelig er når man putter en lunken/kold mælk i, efter man lige har puttet smeltet chokolade i! Varmer du mælken? Man kan vel egentlig også bare udelade mælken, for synes den virkede super fin inden jeg hældte det i!? :)
    Vh Anne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2015 at 7:55 pm

      Hej Anne
      Det var mærkeligt. Jeg tror faktisk jeg havde en rest fløde jeg tilsatte, så måske det har gjort en forskel. Men ja, man kan også undlade mælken. Det burde ikke gøre den store forskel i konsistensen.

      Svar
  15. Signe skriver

    november 16, 2014 at 6:27 pm

    Hej, rister du nødderne/mandlerne inden du hakker dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 23, 2014 at 7:22 pm

      Hej Signe
      Det kan man godt gøre for at få smagen af nødderne bedre frem, men man kan sagtens lavedet uden man rister dem.

      Svar
  16. Stephanie skriver

    november 12, 2014 at 9:21 pm

    Vores datter er en nutella freak, ville gerne bytte hendes nutella ud med denne. Har du prøvet den på børn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2014 at 9:55 pm

      Hej Stephanie

      Nutellaen er ikke afprøvet på børn endnu. Den er jo lidt kraftigere i smagen end nutella da der er brugt en lys chokolade og masser af sukker. Men jeg kan da ikke forestille mig at børn ikke ville kunne lide den.

      Svar
  17. Michelle skriver

    november 12, 2014 at 10:20 pm

    Hvor længe kan det holde sig når man har lavet det ? Skal det stå på køl ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2014 at 10:59 pm

      Hej Michelle
      Ja, det skal opbevares på køl og jeg vil tro det kan holde sig i omkring 14 dage. Men så længe har det ikke nået at stå hos os :-)

      Svar
5 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.