• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

    Udgivet: nov 12, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eaec b

    Nutella er bare en helt fantastisk ting! Jeg ELSKER det! Men den købte nutella er fyldt med sukker og en masse tilsætningsstoffer. Her får du en sundere og meget mere smagfuld variant. Denne sundere variant er hovedsageligt lavet af nødder, mørk chokolade og dadler og den smager helt fantastisk. Du kan servere den på noget lækkert brød. F.eks. det lækre stenalderbrød eller ovenpå et par små lækre buttede bananpandekager. Hvis du vil gøre nutellaen ekstra sund så sørg for at købe en sukkerfri chokolade eller en med en høj kakaoprocent - gerne over 75 %.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

    1 glas
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g mandler eller hasselnødder
    • 100 g mørk chokolade høj kakaoprocent gerne over 75 %
    • 2 dadler de saftige tørrede dadler
    • 1 spsk kakaopulver
    • 1,5 dl fløde eller mælk

    Sådan gør du
     

    • I en foodprocessor eller stærk minihakker hakker du mandler eller nødder indtil de bliver til nøddesmør. Først bliver de helt pulveriserede og så klumper de og til sidst bliver konsistensen helt cremet og flydende.
    • Befri dadlerne for sten og blend dem sammen med nøddesmørret.
    • Smelt chokoladen over et vandbad og blend det sammen med nøddesmørret.
    • Til sidst tilsætter du kakaopulver og mælk eller fløde. Blend det hele godt sammen.
    • Hæld den færdige sunde nutella på et skoldet glas. Opbevar nutellaen på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 2340 kcal | Kulhydrater: 136 g | Protein: 54 g | Fedt: 198 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
    Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
    Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
    Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
    Opskrift på hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Dadler, Hasselnødder, NødderKategori: Morgenmad & Brunch

    Følg mig på Instagram
    « Grillet andebryst
    Olivenolie »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ole

      september 14, 2018 at 11:09 pm

      Rigtigt lækkert, jeg brugte mini hakker hvilket lykkes fint trods den blev meget varm, Næste gang vil jeg komme 3 dadler i
      Tak for opskriften
      Vh ole

      Svar
      • Louise Dam

        september 16, 2018 at 3:00 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    2. Karina

      marts 29, 2018 at 8:41 pm

      Hvor lang tid brugte/bruger i på at blende nødderne. Jeg nu brugt 40 min og har stadig ikke fået det til smør. Men det er selvfølgelig finhakket

      Svar
      • Louise Dam

        marts 30, 2018 at 11:30 am

        Hej Karina, så lang tid skal det slet ikke tage. Vil tro det tager max 5 minutter på min maskine. Så det må være maskinen du bruger der ikke helt kan klar det tror jeg.

        Svar
    3. Bjørn

      oktober 26, 2017 at 9:38 am

      Er det muligt at kombinere hasselnødder og mandler (fx halvt af hver), eller skal det være een af delene?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:09 pm

        Det tror jeg sagtens du kan.

        Svar
    4. Ida schødts

      oktober 01, 2017 at 4:03 pm

      Hvor lang tid skal man ca hakke den?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 03, 2017 at 4:01 am

        Kan ikke lige huske hvor lang tid det tager - men du kan se på billedet hvordan de skal se ud når de har kørt længe nok.

        Svar
    5. Michael Madsen

      januar 27, 2017 at 7:24 pm

      Kan man smelte chokoladen i fløden i en gryde? Jeg tænker, at man så kan undgå at det evt. skiller, når den kolde fløde hældes i den lune choko-/nøddemasse?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:13 pm

        Ja, det tror jeg da ville være en fin idé.

        Svar
    6. Camilla

      januar 14, 2017 at 11:04 pm

      Kan man bruge lys chokolade? Jeg skal lave den sukkerfri og kan kun findes lys sukkerfri chokolade

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 5:07 pm

        Ja, det tror jeg sagtens du kan. Husk der også er sukker i dadler - bare ikke tilsat sukker.

        Svar
    7. Pia stenum

      januar 07, 2017 at 11:12 am

      Hej Louise
      Ved du evt hvor mange kalc. Der er i pr 100g. ?????

      Svar
      • Louise Dam

        januar 27, 2017 at 5:10 pm

        Nej, det har jeg desværre ikke udregnet.

        Svar
    8. Stine

      april 08, 2016 at 7:49 pm

      Kan man bruge stavblender i stedet?
      Tak for en rigtig god blog :)

      Svar
      • Louise Dam

        april 09, 2016 at 2:41 pm

        Hej Stine
        Jeg har ikke prøvet - men jeg tror desværre ikke den er kraftig nok til det. Jeg er bange for den kunne finde på at brænde af for dig.

        Svar
    9. Charlotte

      januar 14, 2016 at 9:52 pm

      Hej Louise,

      Jeg er i gang med at lave nutella, og nødderne får slet ikke samme konsistens som vises på billedet, desværre. Jeg har brugt minihakker i ca. 6 minutter, og den bliver så varm at det lugter som om at den er ved at gå i stykker. Og så har jeg brugt piskeris, men det virker ikke.....super ærgerligt, da det så lækkert ud.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2016 at 11:46 pm

        Hej Charlotte
        Øv, det var da ærgeligt. Jeg lavede min på en minihakker (som du kan se på billederne). Men der er åbenbart forskel på kvaliteten. Har du eventuelt en stavblender du kan bruge istedet for? Eller en foodprocessor?

        Svar
    10. Alice

      august 31, 2015 at 4:43 pm

      Hej Jeg har plukket grønne hasselnødder ,kan de bruges til nutella når jeg rister dem
      Hilsen Alice

      Svar
      • Louise Dam

        august 31, 2015 at 6:32 pm

        Hej Alice
        Umiddelbart vil jeg tro at hasselnødderne skal være tørrede før du kan bruge dem. Men jeg er ikke sikker.

        Svar
    11. Anne

      april 25, 2015 at 10:28 pm

      Hej Louise.

      Jeg har netop prøvet denne opskrift. Det gik ganske fint, indtil mælken skulle i! Så blev den lidt mere grynet/skilt. Hvad er det du gør for at den bliver så cremet og flydende? Jeg tænker jo at det selvfølgelig er når man putter en lunken/kold mælk i, efter man lige har puttet smeltet chokolade i! Varmer du mælken? Man kan vel egentlig også bare udelade mælken, for synes den virkede super fin inden jeg hældte det i!? :)
      Vh Anne.

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2015 at 7:55 pm

        Hej Anne
        Det var mærkeligt. Jeg tror faktisk jeg havde en rest fløde jeg tilsatte, så måske det har gjort en forskel. Men ja, man kan også undlade mælken. Det burde ikke gøre den store forskel i konsistensen.

        Svar
    12. Signe

      november 16, 2014 at 6:27 pm

      Hej, rister du nødderne/mandlerne inden du hakker dem?

      Svar
      • Louise Dam

        november 23, 2014 at 7:22 pm

        Hej Signe
        Det kan man godt gøre for at få smagen af nødderne bedre frem, men man kan sagtens lavedet uden man rister dem.

        Svar
    13. Stephanie

      november 12, 2014 at 9:21 pm

      Vores datter er en nutella freak, ville gerne bytte hendes nutella ud med denne. Har du prøvet den på børn?

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2014 at 9:55 pm

        Hej Stephanie

        Nutellaen er ikke afprøvet på børn endnu. Den er jo lidt kraftigere i smagen end nutella da der er brugt en lys chokolade og masser af sukker. Men jeg kan da ikke forestille mig at børn ikke ville kunne lide den.

        Svar
    14. Michelle

      november 12, 2014 at 10:20 pm

      Hvor længe kan det holde sig når man har lavet det ? Skal det stå på køl ?

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2014 at 10:59 pm

        Hej Michelle
        Ja, det skal opbevares på køl og jeg vil tro det kan holde sig i omkring 14 dage. Men så længe har det ikke nået at stå hos os :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her