Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Boller

Kerneboller

Udgivet: 19. jan 2012 · Opdateret: 29. aug 2024

Kerneboller

Hjemmebagte boller med kerner eller kerneboller er helt perfekte på morgenbordet en søndag morgen. Vi plejer at servere dem med ost og en lækker hjemmelavet syltetøj.

Bollerne er ret simple at bage og så indeholder de en masse lækre og sunde kerner. De giver både en rigtig dejlig smag til bollen, men er også meget til at holde dem svampede og bløde.

piskeris Grullo

Kerneboller

4.84 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 17 boller
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g 5-kornsblanding, eller knækkede hvedekerner
  • 4 dl vand
  • 4 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk (reklamelink)honning
  • 750-800 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g (reklamelink)solsikkekerner
  • 2 gulerødder, fintrevne
  • Lidt olie
  • 1 æg , til pensling

Sådan gør du
 

  • Hæld 5-kornsblandingen i en gryde med 4 dl vand og sæt det i kog. Når det koger skal det have cirka 3 minutter.
  • Hæld den kogte 5-kornsblanding i en skål og lad det køle af.
    Det er vigtigt det ikke er for varmt når det blandes med de andre ingredienser, da gæren så ikke kan hæve dejen.
  • Bland kærnemælk, gær, honning og salt sammen i en skål. Rør herefter hvedemel, de afkølede kerner og revet gulerødder i dejen.
  • Lad dejen hæve i skålen i cirka 30 minutter.
  • Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve cirka 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 220 grader alm. ovn i 12-15 minutter.

Noter

Opskriften er fra bogen ‘Varm på brød og lun på boller’ af Rikke Holm.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 bolle | Kalorier: 275 kcal | Kulhydrater: 38 g | Protein: 9 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
boller inden bagning
bolledej
dej til boller
Kerneboller ()
kerner
Kerneboller ()
boller med kerner
boller

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    marts 10, 2020 at 11:56 pm

    Er det nok med 50 g ekstra mel, når du tilsætter gulerødder i forhold til original opskriften?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:41 am

      Det er slet ikke sikkert der skal mere mel i. Det kommer også meget an på hvilket mærke mel man lige bruger, så man skal lige prøve sig lidt frem med mængden.

      Svar
  2. Trinekahr skriver

    februar 03, 2012 at 11:26 am

    Rigtig gode boller.
    Lavede dem uden gulerødder og med lidt rugmel.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 03, 2012 at 11:43 am

      Lyder godt. Jeg tror også jeg vil prøve med lidt grovere mel næste gang.

      Svar
4.84 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.