• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Tilbehør » Brød » Kerneboller

    Kerneboller

    5 / 5 ( 1 vote )
     
    Opskrift på hjemmebaget Lækre kerneboller

    Hjemmebagte boller med kerner eller kerneboller er helt perfekte på morgenbordet en søndag morgen. Vi plejer at servere dem med ost og en lækker hjemmelavet syltetøj.

    Bollerne er ret simple at bage og så indeholder de en masse lækre og sunde kerner. De giver både en rigtig dejlig smag til bollen, men er også meget til at holde dem svampede og bløde.

    Kerneboller
    Gem på Pinterest Udskriv

    Kerneboller

    5 fra 3 stemmer
    Forfatter: Louise Dam
    Antal: 17 boller
    Ret: Bagværk
    Køkken: Dansk
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 10 min
    Hævetid 1 t
    undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g 5-kornsblanding eller knækkede hvedekerner
    • 4 dl vand
    • 4 dl kærnemælk
    • 50 g gær
    • 1 spsk salt
    • 2 tsk honning
    • 750-800 g hvedemel
    • 50 g solsikkekerner
    • 2 gulerødder fintrevne
    • Lidt olie
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du
     

    • Hæld 5-kornsblandingen i en gryde med 4 dl vand og sæt det i kog. Når det koger skal det have cirka 3 minutter.
    • Hæld den kogte 5-kornsblanding i en skål og lad det køle af.
      Det er vigtigt det ikke er for varmt når det blandes med de andre ingredienser, da gæren så ikke kan hæve dejen.
    • Bland kærnemælk, gær, honning og salt sammen i en skål. Rør herefter hvedemel, de afkølede kerner og revet gulerødder i dejen.
    • Lad dejen hæve i skålen i cirka 30 minutter.
    • Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve cirka 30 minutter.
    • Bag bollerne ved 220 grader alm. ovn i 12-15 minutter.

    Noter

    Opskriften er fundet hos Piskeriset.dk og er fra bogen ‘Varm på brød og lun på boller’ af Rikke Holm.
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     

    Lækre kerneboller (1)Lækre kerneboller (2)Lækre kerneboller (3)Lækre kerneboller (4)Lækre kerneboller (5)Lækre kerneboller (6)Lækre kerneboller (10)Lækre kerneboller (9)
    Følg mig på Instagram
    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Peppermint Patties
    Next Post: Lasagneruller med kylling og spinat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Charlotte

      marts 10, 2020 at 11:56 pm

      Er det nok med 50 g ekstra mel, når du tilsætter gulerødder i forhold til original opskriften?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 11:41 am

        Det er slet ikke sikkert der skal mere mel i. Det kommer også meget an på hvilket mærke mel man lige bruger, så man skal lige prøve sig lidt frem med mængden.

        Svar
    2. Trinekahr

      februar 03, 2012 at 11:26 am

      Rigtig gode boller.
      Lavede dem uden gulerødder og med lidt rugmel.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 03, 2012 at 11:43 am

        Lyder godt. Jeg tror også jeg vil prøve med lidt grovere mel næste gang.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her