Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Havregrynskager med chokolade

Udgivet: 28. dec 2017 · Opdateret: 28. apr 2021

 
ddc b

De her havregrynskager smager altså ualmindelig godt! I ved sådan nogle der er ret farlige og have stående på bordet fordi man bare ikke kan stoppe med at spise dem. De er utrolig nemme at lave, og så minder de rigtig meget om de kager der hedder Chokoflager fra Karen Volf -Så hvis du er vild med dem, vil du elske disse :-)

De bliver helt sprøde og lækre og når man så ligger dem sammen med smeltet chokolade så får de sådan en blanding af at være sprøde og chewy på samme tid.

piskeris Grullo

Havregrynskager med chokolade

4.25 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 15 personer
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)havregryn
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 3 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 100-150 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret - enten i mikroovnen eller i en gryde.
  • Bland havregryn sammen med smeltet smør.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt og bland sammen med havregryn/smør.
  • Tilsæt bagepulver og mel.
  • Sæt 30 små klatter af dej (cirka 1 tsk i størrelse) fordelt på 2 bageplader med bagepapir (med god plads imellem, da de flyder ud)
  • Bag 1 plade i ovnen ad gangen ved 190 grader (alm ovn) i 8 minutter eller indtil de bliver gyldne i kanten.
  • Lad kagerne afkøle på en rist.
  • Når kagerne er helt kolde smeltes chokoladen og cirka 1 tsk. smøres på en bunden af en kage og en anden lægges ovenpå (bund mod bund).
  • Tip: Man kan også blande skallen af en økologisk appelsin i dejen - så bliver de med orangesmag og minder mere om orangeflager fra Karen Volf.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 2 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade
Havregrynskager med chokolade

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Susanne Jensen skriver

    december 12, 2024 at 1:39 pm

    4 stars
    Gode og sprøde kager. Jeg puttede 25 gr havregryn mere i, da dejen var for flydende og jeg puttede 50 gr chokolade knapper i. De blev rigtig gode.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:21 pm

      Tak for tilbagemeldingen. Måske jeg lige skal lave dem igen for at tjekke konsistensen på dejen :-)

      Svar
  2. Inge Dyrhave skriver

    maj 24, 2024 at 1:41 pm

    Kan de fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 2:53 pm

      Det har jeg ikke prøvet. Men mit umiddelbare bud vil være nej.

      Svar
  3. Annemette skriver

    maj 30, 2021 at 10:46 am

    Har lavet dem efter din opskrift flere gange og de bliver super. Har i dag lavet dem laktosefri og glutenfri og de bliver stadig gode. Har erstattet mel med alm. glutenfri mel fra Schär.

    Svar
    • Annemette skriver

      maj 30, 2021 at 10:52 am

      Og med glutenfri havregryn selvfølgelig :)

      Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 14, 2021 at 12:58 pm

      Ej hvor dejligt det også kan lade sig gøre. Tak for tippet :-)

      Svar
  4. Lisbeth Jensen skriver

    november 12, 2020 at 4:51 pm

    Kan sagtens lave glutenfri udgave af disse. Netop bagt til veninde, som har cøliaki.
    Brugte glutenfri økologiske havregryn og mandelmel i stedet for hvedemel.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2020 at 11:03 am

      Mange tak for tippet Lisbeth!

      Svar
  5. Pernille skriver

    januar 06, 2020 at 10:28 am

    Hej Louise.
    Bruger du fin- eller grovvalsede havregryn? Eller kan begge bruges? 🙂
    Mvh Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 06, 2020 at 11:28 pm

      Jeg bruger finvalsede havregryn. Det vil jeg tro er bedst til dem.

      Svar
  6. R.T skriver

    marts 02, 2018 at 1:49 am

    Fantastiske kager. Da jeg ikke havde hvedemel i huset da jeg bagte dem igen, erstattede jeg det med mandelmel, det blev de endnu bedre af :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2018 at 2:13 pm

      Det lyder nu heller ikke dårligt :-)

      Svar
  7. Line skriver

    februar 22, 2018 at 5:00 pm

    Hej. Du skriver foroven at der bliver 30 stk i alt, men under fremgangsmåden skriver du, at man skal sætte 30 små klatter på 2 bageplader. Og da man skal bruge 2 stk. til at lave 1 er jeg lidt i tvivl om der kommer 15 eller 30 stk i alt ud af denne opskrift? ☺️😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 4:58 pm

      Undskyld. Der bliver selvfølgelig kun 15 stk :-)

      Svar
  8. Gitte skriver

    februar 06, 2018 at 3:55 pm

    Hvor lang tid skal de have når man bruger varmluftovn?
    Og hvor længe kan de holde sig i en beholder, hvis man nu laver en stor portion?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:52 pm

      Jeg vil tro du bare skal sætte graderne lidt ned - men jeg bruger sjældent varmluft. Vil tro de kan holde sig ret længe. Minimum 2 uger vil jeg tro.

      Svar
  9. Amanda skriver

    februar 05, 2018 at 3:03 pm

    Hvor længe kan de holde sig sprøde? Og hvilken indpakning fungerer bedst dertil? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:47 pm

      Mine nåede ikke at bløde. Jeg opbevarede dem i en kagedåse med lidt bagepapir i bunden.

      Svar
  10. Benedicte skriver

    januar 04, 2018 at 11:49 am

    Uhmmmm.... ser lækre ud. Har ikke prøve at lave dem med chokolade. Det må jeg prøves :o)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 04, 2018 at 4:22 pm

      Ja gør endelig det, det er så lækkert!

      Svar
4.25 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.