
De bliver helt sprøde og lækre og når man så ligger dem sammen med smeltet chokolade så får de sådan en blanding af at være sprøde og chewy på samme tid.
Opskrift på havregrynskager med chokolade
15 stk.
Forberedelsestid: 45 min
Ingredienser
100 g havregryn
100 g smør
100 g sukker
1 æg
1 tsk bagepulver
3 spsk hvedemel
100-150 g mørk chokolade
1. Smelt smørret - enten i mikroovnen eller i en gryde.
2. Bland havregryn sammen med smeltet smør.
3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og bland sammen med havregryn/smør.
4. Tilsæt bagepulver og mel.
5. Sæt 30 små klatter af dej (cirka 1 tsk i størrelse) fordelt på 2 bageplader med bagepapir (med god plads imellem, da de flyder ud)
6. Bag 1 plade i ovnen ad gangen ved 190 grader (alm ovn) i 8 minutter eller indtil de bliver gyldne i kanten.
7. Lad kagerne afkøle på en rist.
8. Når kagerne er helt kolde smeltes chokoladen og cirka 1 tsk. smøres på en bunden af en kage og en anden lægges ovenpå (bund mod bund).
Tip: Man kan også blande skallen af en økologisk appelsin i dejen - så bliver de med orangesmag og minder mere om orangeflager fra Karen Volf.

















Skrevet af: Louise DamÆg, Bagepulver, Chokolade, Havregryn, Hvedemel, Smør, SukkerKategori: Cookies og Småkager, Desserter, kager og andre søde sager, Jul
Kan sagtens lave glutenfri udgave af disse. Netop bagt til veninde, som har cøliaki.
Brugte glutenfri økologiske havregryn og mandelmel i stedet for hvedemel.
Mange tak for tippet Lisbeth!
Hej Louise.
Bruger du fin- eller grovvalsede havregryn? Eller kan begge bruges? 🙂
Mvh Pernille
Jeg bruger finvalsede havregryn. Det vil jeg tro er bedst til dem.
Fantastiske kager. Da jeg ikke havde hvedemel i huset da jeg bagte dem igen, erstattede jeg det med mandelmel, det blev de endnu bedre af :-)
Det lyder nu heller ikke dårligt :-)
Hej. Du skriver foroven at der bliver 30 stk i alt, men under fremgangsmåden skriver du, at man skal sætte 30 små klatter på 2 bageplader. Og da man skal bruge 2 stk. til at lave 1 er jeg lidt i tvivl om der kommer 15 eller 30 stk i alt ud af denne opskrift? ☺️😅
Undskyld. Der bliver selvfølgelig kun 15 stk :-)
Hvor lang tid skal de have når man bruger varmluftovn?
Og hvor længe kan de holde sig i en beholder, hvis man nu laver en stor portion?
Jeg vil tro du bare skal sætte graderne lidt ned - men jeg bruger sjældent varmluft. Vil tro de kan holde sig ret længe. Minimum 2 uger vil jeg tro.
Hvor længe kan de holde sig sprøde? Og hvilken indpakning fungerer bedst dertil? :-)
Mine nåede ikke at bløde. Jeg opbevarede dem i en kagedåse med lidt bagepapir i bunden.
Uhmmmm.... ser lækre ud. Har ikke prøve at lave dem med chokolade. Det må jeg prøves :o)
Ja gør endelig det, det er så lækkert!