Julesmåkager

Det er så hyggeligt at bage julesmåkager i december måned. De smager også meget bedre end dem, man kan købe i supermarkedet – og så er de slet ikke så svære at lave.

Her finder du opskrifter på alle de klassiske julesmåkager som brunkager, vaniljekranse og jødekager. Alle mine opskrifter er nemme at gå til for de fleste, og mange er med billeder af fremgangsmåden.

Hver familie har altid nogle bestemte småkager, som de laver hvert år. De klassiske småkager er altid gode. Nogle gange kan det dog også være dejligt at lave en anden småkage. Se efter en ny opskrift på min blog.

julesmaakager

NEMME JULESMÅKAGER

Langt de fleste julesmåkager er faktisk virkelig nemme at lave og kræver ganske få ingredienser. Selv elsker jeg dem, hvor man kan rulle dem til en pølse og så skære skiver af dem – på den måde kan du lave både hurtige og nemme julesmåkager.

Der er også nogle af småkagerne, der kræver lidt ekstra tid – eksempelvis klejner eller vaniljekranse. Med klejnerne skal de koges og ikke blot bages som de fleste småkager, og det tager selvsagt lidt ekstra tid. Vaniljekransene skal enten sprøjtes ud med en sprøjtepose eller køres på en kødhakker og formes i små ringe, men det er en hyggelig aktivitet for hele familien.SUNDE JULESMÅKAGER

I og med at de fleste småkager består af en base med mel og smør, så vil jeg ikke gå så langt som til at sige, at der findes sunde julesmåkager.

Dog lever jeg efter den filosofi, at der ikke er noget, der er decideret usundt, men det handler om mængden. Du behøver ikke at spise 30 vaniljekranse ad gangen, men du kan måske nøjes med 5 – så kan du sagtens spise dem i løbet af december måned uden at tænke så meget over, om dine julesmåkager er sunde.

 

SPØRGSMÅL OG SVAR OM JULESMÅKAGER

Hvor længe kan julesmåkager holde sig?

De fleste julesmåkager kan sagtens holde sig i 3 ugers tid, hvis de bliver opbevaret korrekt. Det er altid bedst at komme dem i en rigtig kagedåse, der lukker tæt, eller en lufttæt bøtte.

Flere julesmåkager kan du også lave dejen til og rulle til en pølse, som du så fryser ned. Så er det nemt at lave småkagerne klar i god tid før jul.

 

Hvad er den mest populære julesmåkage?

Langt de fleste danskere er mest vilde med de helt klassiske julesmåkager såsom jødekager, brunkager, vaniljekranse og pebernødder.

 

Hvornår kan man bage julesmåkager?

Du kan bage julesmåkager fra november måned af, hvor julehygge spreder sig. Vil du gerne have lækre småkager til juleaften, kan du bage dem i løbet af december måned, så de er dejlig friske.