• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Cookies og Småkager » Jødekager

Jødekager

Print Friendly, PDF & Email
4 / 5 ( 3 votes )
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Julen betyder hygge og samvær med familien. For mig er hygge i julen bl.a. bagning af småkager. Denne gang blev det til en omgang jødekager. Jødekager er en helt simpelt småkage, som er drysset med kanelsukker og eventuelt lidt hakkede mandler. Betegnelsen jødekage opstod i 1700-tallet fordi denne type kage faktisk blev solgt af jødiske bagerier. Jødekager er noget som du sagtens kan få dine børn til at hjælpe dig med at lave. Hvis I har nogle forskellige forme kan man udstikke dejen med disse forme – så er de både sjovere at lave og sjovere at spise.


Jødekager

50 stk.
Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser
150 g smør
250 g mel
100 g sukker
1 æg

Topping
1 æg
50 g hakkede mandler
3 spsk sukker
2 tsk kanel


Fremgangsmåde
1. Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. Tilsæt herefter ægget, og ælt dejen sammen.
2. Stil dejen tildækket i køleskabet i en halv times tid.
3. Rul dejen ud til en tynd plade på cirka 2-3 mm tykkelse. Udstik dejen i små runde kager på 5-6 cm i diameter. Brug enten et lille glas eller nogle udstikkerforme. Overfør kagerne til en bageplade med bagepapir.
4. Pensl kagerne med sammenpisket æg.
5. Bland hakkede mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne. Bag kagerne ved 200 grader i cirka 6-8 minutter.
6. Opbevar jødekagerne i en kagedåse eller i en bøtte med bagpapir i bunden så de holder sig sprøde.



Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul
Opskrift på hjemmelavede Jødekager til jul

Skrevet af: Louise DamKategori: Cookies og Småkager, Jul

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Kategorier: Cookies og Småkager, Jul Opskrift udgivet: 2. december 2014 Opskrift opdateret: 9. december 2019

Previous Post: « Risalamande
Next Post: Anmeldelse af Kitchenaid Artisan røremaskine »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne

    2. december 2014 kl. 21:50

    Det som faktisk er litt interessant er at i Norge er der to forskjellige typer jødekaker. Det er de som ligner på disse du har postet, og så er det andre, som er større og mere “fluffy”. Den inkluderer således hjortetakssalt, og kærnemælk.

    Jeg laget begge variantene i 2010, men har kun fortsatt og lage den andre til jul etter det. (og blogget om den i 2011) http://norwegianne.net/2011/12/10/jewish-cakes/

    Svar
    • Louise Dam

      9. december 2014 kl. 23:41

      Ej, hvor sjovt! De luftige varianter har jeg aldrig hørt om. De ser så fine ud.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Copenhagen Foods pakkekalender

Copenhagen Foods pakkekalender 2019

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her