
Jødekager
50 stk.
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
150 g smør
250 g mel
100 g sukker
1 æg
Topping
1 æg
50 g hakkede mandler
3 spsk sukker
2 tsk kanel
Fremgangsmåde
1. Smuldr smørret i melet, og kom sukkeret i. Tilsæt herefter ægget, og ælt dejen sammen.
2. Stil dejen tildækket i køleskabet i en halv times tid.
3. Rul dejen ud til en tynd plade på cirka 2-3 mm tykkelse. Udstik dejen i små runde kager på 5-6 cm i diameter. Brug enten et lille glas eller nogle udstikkerforme. Overfør kagerne til en bageplade med bagepapir.
4. Pensl kagerne med sammenpisket æg.
5. Bland hakkede mandler, sukker og kanel, og drys det over kagerne. Bag kagerne ved 200 grader i cirka 6-8 minutter.
6. Opbevar jødekagerne i en kagedåse eller i en bøtte med bagpapir i bunden så de holder sig sprøde.







Skrevet af: Louise DamKategori: Cookies og Småkager, Jul
Det som faktisk er litt interessant er at i Norge er der to forskjellige typer jødekaker. Det er de som ligner på disse du har postet, og så er det andre, som er større og mere “fluffy”. Den inkluderer således hjortetakssalt, og kærnemælk.
Jeg laget begge variantene i 2010, men har kun fortsatt og lage den andre til jul etter det. (og blogget om den i 2011) http://norwegianne.net/2011/12/10/jewish-cakes/
Ej, hvor sjovt! De luftige varianter har jeg aldrig hørt om. De ser så fine ud.