• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Julesmåkager

Finskbrød

Louisex
Ændret: dec 9, 2021 · Udgivet: dec 9, 2021 af Louise Dam · 9 Kommentarer

Finskbrød er en helt klassisk julesmåkage, hvor der er drysset med hakkede mandler og perlesukker på toppen. De smager skønt, og min opskrift på finskbrød er super nemme at lave.

Finskbroed

Finskbrød.. Det er egentlig et fjollet navn. Så vidt jeg kan finde frem til er julesmåkagen ikke fra Finland, men fra Danmark. Og derudover er det jo en småkage og ikke et brød. Men lige meget navnet, så smager den finskbrød altså skønt.

Finskbrød er en meget simpel småkage, som egentlig bare er en mørdej, toppet med hakkede mandler og perlesukker.

Prøv også disse opskrifter:
Lakridskranse | Marcipankugler med lakrids & hvid chokolade | Brunkager

Selve dejen består altså kun af mel, smør og sukker, så det er nok noget de fleste kan finde frem hjemme i skabet. Så skal de små finskbrød bare pensles med æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. (På billedet har jeg drysset med svensk perlesukker, der er helt hvidt. Dansk perlesukker er at foretrække. Det er gennemsigtigt.)

Her får du min opskrift på de lækreste finskbrød, lige til at lave i december måned til julehygge.

piskeris Grullo

Finskbrød

4.89 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 kagedåse
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g (reklamelink)hvedemel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker

Pynt

  • 1 æg + lidt vand
  • (reklamelink)mandler, finthakkede
  • perlesukker

Sådan gør du
 

  • Skær smørret i små stykker og smuldr det sammen med hvedemelet i en skål.
  • Tilsæt sukker og ælt det sammen til en fast dej.
  • Stil dejen på køl 30 minutter.
  • Del dejen i 3 dele.
  • Rul hver del til en stang med fingertykkelse.
  • Pres stangen lidt flad. Kagerne hæver lidt, så de skal være mindre end du ønsker dem når de er færdige.
  • Pisk æg sammen med lidt vand og pensl stængerne.
  • Drys med perlesukker og hakkede mandler.
  • Skær hver stang ud i 4-5 cm stykker.
  • Læg dine finskbrød på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader almindelig ovn i cirka 11 minutter eller indtil de er fine gyldne. De må ikke få for meget.
  • Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kagedåse | Kalorier: 2647 kcal | Kulhydrater: 253 g | Protein: 33 g | Fedt: 169 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan dejen fryses?

Ja, du kan sagtens fryse dejen ned. Den kan opbevares i fryseren i cirka 2 måneder.

Kan dejen laves dagen før?

Ja, dejen kan laves klar og så kan den holde sig cirka 14 dage i køleskabet.

Hvilken smør skal jeg bruge?

Jeg bruger altid rigtig smør. Dvs. smør der kommer i en blok og ikke smørbart som f.eks. Kærgården eller Bakkedal. Det vil ikke fungere på samme måde i en småkage dej.

  • Ingredienser
  • Smør og hvedemel i en skål
  • Smør smuldret i hvedemel
  • Sukker tilsat smør og hvedemel
  • Dej i skål
  • Dejen deles i 3
  • Dej til finskbrød formes
  • Dej til finskbrød formes
  • Finskbroed
  • Finskbroed
  • Finskbroed
Finskbroed

Kommentarer

  1. Bernt skriver

    november 28, 2022 at 6:27 pm

    5 stars
    Helt igennem vidunderlige. Præcis samme konsistens og smag som jeg kender fra min barndom. De blev revet væk på 1/2 dag.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:31 pm

      Hvor er det bare skønt at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)

      Svar
  2. Tine skriver

    december 03, 2020 at 5:21 pm

    Min mormors opskrift bliver dej samlet med 3 spsk vodka, Så det er nok sprutten, der gjorde dem finske ;) Der er også cognac i klejnerne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 07, 2020 at 1:14 pm

      Arh, det var da et godt bud på det!

      Svar
    • Philip skriver

      december 21, 2020 at 7:42 pm

      Forvarmer du ovnen før at du bager dem?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 21, 2020 at 9:22 pm

        Ja, ovnen skal forvarmes.

        Svar
  3. Kirsten Bruun skriver

    januar 19, 2019 at 12:12 pm

    Gode opskrifter Ment at gå til.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 22, 2019 at 9:39 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
4.89 from 9 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.