• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Julesmåkager

    Finskbrød

    Udgivet: dec 9, 2021 · Opdateret: dec 9, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Finskbrød er en helt klassisk julesmåkage, hvor der er drysset med hakkede mandler og perlesukker på toppen. De smager skønt, og min opskrift på finskbrød er super nemme at lave.

    Finskbroed

    Finskbrød.. Det er egentlig et fjollet navn. Så vidt jeg kan finde frem til er julesmåkagen ikke fra Finland, men fra Danmark. Og derudover er det jo en småkage og ikke et brød. Men lige meget navnet, så smager den finskbrød altså skønt.

    Finskbrød er en meget simpel småkage, som egentlig bare er en mørdej, toppet med hakkede mandler og perlesukker.

    Prøv også disse opskrifter:
    Lakridskranse | Marcipankugler med lakrids & hvid chokolade | Brunkager

    Selve dejen består altså kun af mel, smør og sukker, så det er nok noget de fleste kan finde frem hjemme i skabet. Så skal de små finskbrød bare pensles med æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. (På billedet har jeg drysset med svensk perlesukker, der er helt hvidt. Dansk perlesukker er at foretrække. Det er gennemsigtigt.)

    Her får du min opskrift på de lækreste finskbrød, lige til at lave i december måned til julehygge.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Finskbrød

    Opskrift af Louise Dam
    1 kagedåse
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 minutter min
    Tilb. tid 10 minutter min
    Hviletid 30 minutter min
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g hvedemel
    • 200 g smør
    • 50 g sukker

    Pynt

    • 1 æg + lidt vand
    • mandler, finthakkede
    • perlesukker

    Sådan gør du
     

    • Skær smørret i små stykker og smuldr det sammen med hvedemelet i en skål.
    • Tilsæt sukker og ælt det sammen til en fast dej.
    • Stil dejen på køl 30 minutter.
    • Del dejen i 3 dele.
    • Rul hver del til en stang med fingertykkelse.
    • Pres stangen lidt flad. Kagerne hæver lidt, så de skal være mindre end du ønsker dem når de er færdige.
    • Pisk æg sammen med lidt vand og pensl stængerne.
    • Drys med perlesukker og hakkede mandler.
    • Skær hver stang ud i 4-5 cm stykker.
    • Læg dine finskbrød på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader almindelig ovn i cirka 11 minutter eller indtil de er fine gyldne. De må ikke få for meget.
    • Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 kagedåse | Kalorier: 2647 kcal | Kulhydrater: 253 g | Protein: 33 g | Fedt: 169 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 6 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan dejen fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse dejen ned. Den kan opbevares i fryseren i cirka 2 måneder.

    Kan dejen laves dagen før?

    Ja, dejen kan laves klar og så kan den holde sig cirka 14 dage i køleskabet.

    Hvilken smør skal jeg bruge?

    Jeg bruger altid rigtig smør. Dvs. smør der kommer i en blok og ikke smørbart som f.eks. Kærgården eller Bakkedal. Det vil ikke fungere på samme måde i en småkage dej.

    • Ingredienser
    • Smør og hvedemel i en skål
    • Smør smuldret i hvedemel
    • Sukker tilsat smør og hvedemel
    • Dej i skål
    • Dejen deles i 3
    • Dej til finskbrød formes
    • Dej til finskbrød formes
    • Finskbroed
    • Finskbroed
    • Finskbroed
    Finskbroed
    Følg mig på Instagram

    « Rocky road med dumle
    Nougatkage med chokolade og hele hasselnødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Bernt

      november 28, 2022 at 6:27 pm

      5 stars
      Helt igennem vidunderlige. Præcis samme konsistens og smag som jeg kender fra min barndom. De blev revet væk på 1/2 dag.

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 12:31 pm

        Hvor er det bare skønt at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)

        Svar
    2. Tine

      december 03, 2020 at 5:21 pm

      Min mormors opskrift bliver dej samlet med 3 spsk vodka, Så det er nok sprutten, der gjorde dem finske ;) Der er også cognac i klejnerne.

      Svar
      • Louise Dam

        december 07, 2020 at 1:14 pm

        Arh, det var da et godt bud på det!

        Svar
      • Philip

        december 21, 2020 at 7:42 pm

        Forvarmer du ovnen før at du bager dem?

        Svar
        • Louise Dam

          december 21, 2020 at 9:22 pm

          Ja, ovnen skal forvarmes.

          Svar
    3. Kirsten Bruun

      januar 19, 2019 at 12:12 pm

      Gode opskrifter Ment at gå til.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 22, 2019 at 9:39 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788