
Selvfølgelig kom jeg til at købe svensk perlesukker istedet for almindeligt perlesukker, og jeg opdagede det først da jeg skulle drysse det på kagerne. Men jeg lover, at ligemeget om du bruger svensk eller dansk perlesukker, så smager de fabelagtigt alligevel :-) Jeg har en masse andre opskrifter til juletiden, du kan finde dem allesammen lige her.
Opskrift på finskbrød |
1 kagedåse
Køkken: Dansk
Ingredienser
250 g hvedemel
200 g smør
50 g sukker
Pynt
1 æg + lidt vand
Finthakkede mandler
Perlesukker
1. | Skær smørret i små stykker og smuldr det sammen med hvedemelet i en skål. |
2. | Tilsæt sukker og ælt det sammen til en fast dej. |
3. | Stil dejen på køl 30 minutter. |
4. | Del dejen i 3 dele. |
5. | Rul hver del til en stang med fingertykkelse. |
6. | Pres stangen lidt flad. Kagerne hæver lidt, så de skal være mindre end du ønsker dem når de er færdige. |
7. | Pisk æg sammen med lidt vand og pensl stængerne. |
8. | Drys med perlesukker og hakkede mandler. |
9. | Skær hver stang ud i 4-5 cm stykker. |
10. | Læg dine finskbrød på en bageplade med bagepapir og bag ved 200 grader almindelig ovn i cirka 11 minutter eller indtil de er fine gyldne. De må ikke få for meget. |
11. | Lad kagerne afkøle og opbevar dem i en tætlukket kagedåse. |






Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, Mandler, Perlesukker, Smør, SukkerKategori: Cookies og Småkager, Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Julesmåkager
Min mormors opskrift bliver dej samlet med 3 spsk vodka, Så det er nok sprutten, der gjorde dem finske ;) Der er også cognac i klejnerne.
Arh, det var da et godt bud på det!
Forvarmer du ovnen før at du bager dem?
Ja, ovnen skal forvarmes.
Gode opskrifter Ment at gå til.
Dejligt at høre :-)