• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Lakridskranse

    Udgivet: dec 19, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    baafaa b

    Julesmåkagerne behøves jo ikke altid at være de sædvanlige brunkager, jødekager og vaniljekranse. Selvom de nu også er mægtig gode :-) Men i år har jeg prøvet at lave lakridskranse, og de blev faktisk rigtig lækre, og er helt sikkert noget jeg skal lave igen. Jeg brugte min gode opskrift på vaniljekranse og skiftede så bare vaniljen ud med lakridspulver.

    Da jeg har taget vaniljen helt ud af dem kunne jeg jo ikke rigtig kalde dem vaniljekranse med lakrids, så det blev derfor til vaniljekranse. Jeg så at spisestuen.dk havde lavet lakridskranse. Jeg valgte så bare at bruge min egen opskrift på vaniljekranse og tilsætte lakridspulveret i denne opskrift. Men en anden ting jeg så hos Spisestuen.dk var at Lene havde dyppet lakridskransene i chokolade. Jeg var en smule doven så jeg dyppede nok kun halvdelen i mørk chokolade, men det var virkelig lækkert! Det var som om den mørke chokolade fik lakridssmagen til at træde mere i karakter. Så det kan altså anbefales at gøre det - hvis man gider.

    ikon piskeris Chestnut

    Lakridskranse

    40 stk.
    Forb. tid 40 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 tsk lakridspulver Bülow Raw
    • 175 g sukker
    • 200 g blødt smør
    • 1 æg
    • 250 g hvedemel
    • 75 g mandler
    • Eventuelt mørk chokolade til overtræk.

    Sådan gør du
     

    • Mandlerne males til mel i en foodprocessor.
    • Bland sukker, smør, mel, mandelmel og lakridspulver sammen i en skål.
    • Tilsæt ægget for at samle dejen til en klæg og blød masse
    • Kom massen op i en sprøjtepose med en mellem stjernetylle.
    • Sprøjt vaniljemassen ud i små kranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer kransene med cirka 4 cm mellemrum, så de har plads til at flyde lidt ud.
    • Bag kransene ved 200 grader i cirka 6 minutter, eller indtil de er let gyldne.
    • Afkøl vaniljekransene på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse eller et patentglas.
    • Dyp eventuelt kagerne i smeltet mørk chokolade.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 88 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 1 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    LakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranseLakridskranse)

     

    Skrevet af: Louise DamLakridspulver, MandlerKategori: Cookies og Småkager, Jul, Julesmåkager, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Salater du kan servere juleaften
    Opskrifter til juleaften »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tanja

      november 27, 2019 at 2:53 pm

      Har du haft succes med at lave dejen dagen forinden de skal bruges?
      Gør man jo ofte ved vaniljekranse? :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2019 at 5:52 pm

        Hej Tanja
        Jeg har ikke prøvet det, men det vil jeg tro man sagtens kan. De skal nok bare ud af køleskabet i god tid så dejen ikke er hård når du skal presse den ud igennem sprøjteposen. Medmindre du bruger en maskine til det.

        Svar
    2. John

      november 28, 2018 at 4:01 pm

      Jeg er allergisk overfor mandler, kan man undgå mandlerne måske og erstatte med noget andet?

      Svar
      • Louise Dam

        december 01, 2018 at 8:31 pm

        Jeg tror godt du kan undlade mandlerne. Muligvis skal der en smule mere mel i - men ikke ligeså meget som mandlerne du undlader.

        Svar
    3. Johanne

      december 03, 2017 at 10:24 pm

      Kan man bruge en anden type lakridspulver ?? :-) de ser mega lækre ud.

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2017 at 12:45 pm

        Du bruger bare det lakridspulver du har :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her