Pebernødder er en af de helt klassiske julesmåkager. Mange køber deres pebernødder i supermarkedet, men jeg lover dig, at hvis du prøver at lave hjemmebagte pebernødder efter denne opskrift fortryder du det ikke!

Pebernødder (Lagkagehuset)

Pebernødder har været en juletradition i Danmark i mange mange år. Jeg har læst, at man mener at peberkager kan spores helt tilbage til 1400-tallet og at begrebet pebernødder opstod omkring 1700-tallet.

Dengang bagte man pebernødder uden hævemiddel, hvorfor de små kager blev ret hårde og derfor mindede en del om nødder - heraf navnet.

Opskriften på disse pebernødder er nok den mest populære opskrift i Danmark, og har været det en del år nu. Opskriften på disse pebernødder kommer oprindeligt fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset. Så hvis du er vild med Lagkagehusets pebernødder, så kan du faktisk nu selv bage dem derhjemme.

Prøv også disse opskrifter:
Chokoladetrøfler med karamel | Jødekager | Vaniljekranse

Pebernødderne får efter min mening en perfekt krydret smag og er utrolig vanedannende. Det er super nemt og tager ingen tid at røre dejen til kagerne sammen.

Til gengæld er det at skære pebernødderne ud og trille dem til kugle lidt af et tålmodighedsarbejde :-) Hvis man har børn der kan hjælpe med denne del er jeg sikker på, at de vil synes det er en fest at være med til.

Pebernødderne hører sig til i julen, og det er vist de færreste der ikke får spist nogle stykker i løbet af december måned. Disse hjemmebagte pebernødder tåler dog INGEN sammenligning med dem man køber. Det her er bare en helt anden liga!

Så prøv endelig denne super lækre opskrift på pebernødder fra Lagkagehuset.

ikon piskeris Chestnut

Pebernødder

125 stk.
Holdbarhed: 3 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 125 g blødt smør stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • ½ dl piskefløde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk hvid peber
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Med en elpisker pisker du smør og sukker sammen i en skål.
  • Tilsæt piskefløden og pisk yderligere.
  • I en anden skål blander du hvedemel med alle resten af ingredienserne (alle krydderierne).
  • Sigt mel/krydderiblandingen i skålen med smørblandingen.
  • Med hænderne ælter du dejen godt igennem, så det bliver en sammenhængende dej.
  • Del dejen i cirka 6 stykker, som trilles til lange pølser med cirka samme tykkelse som en lillefinger.
  • Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler.
    (kan undlades at trilles til kugler, hvis udseendet ikke betyder det store)
  • Fordel pebernødderne på to bageplader med bagepapir.
  • Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 7-8 minutter. Husk at holde øje undervejs - de må ikke få for meget farve. Jeg bager én plade af gangen.
  • Lad pebernødderne afkøle på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 20 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 39 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man bruge sort peber i stedet for hvid peber?

Hvid peber har en lidt anden smag en sort peber. Men generelt bruger man mest hvid peber fordi det er en lys kage. Du burde derfor godt kunne udskifte den hvide peber med almindeligt sort peber og få næsten samme småkage ud af det.

Kan dejen laves dagen før?

Ja, dejen kan holde sig et par dage på køl (2-3 dage). Husk der er piskefløde i, så det kommer an på holdbarheden på denne. Tag dejen ud af køleskabet 1 times tid før du skal forme dine pebernødder.

Kan dejen fryses?

Ja, du kan fryse dejen ned og have den liggende i 1-2 måneder.

Hvor længe kan de færdige pebernødder holde?

Altså de holder sjældent særlig længe herhjemme :-) Men de kan nok holde i 3-4 uger vil jeg bestemt mene.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften