• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Julesmåkager

    Pebernødder

    Udgivet: dec 6, 2021 · Opdateret: dec 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Pebernødder er en af de helt klassiske julesmåkager. Mange køber deres pebernødder i supermarkedet, men jeg lover dig, at hvis du prøver at lave hjemmebagte pebernødder efter denne opskrift fortryder du det ikke!

    Pebernødder (Lagkagehuset)

    Pebernødder har været en juletradition i Danmark i mange mange år. Jeg har læst, at man mener at peberkager kan spores helt tilbage til 1400-tallet og at begrebet pebernødder opstod omkring 1700-tallet.

    Dengang bagte man pebernødder uden hævemiddel, hvorfor de små kager blev ret hårde og derfor mindede en del om nødder - heraf navnet.

    Opskriften på disse pebernødder er nok den mest populære opskrift i Danmark, og har været det en del år nu. Opskriften på disse pebernødder kommer oprindeligt fra Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset. Så hvis du er vild med Lagkagehusets pebernødder, så kan du faktisk nu selv bage dem derhjemme.

    Prøv også disse opskrifter:
    Chokoladetrøfler med karamel | Jødekager | Vaniljekranse

    Pebernødderne får efter min mening en perfekt krydret smag og er utrolig vanedannende. Det er super nemt og tager ingen tid at røre dejen til kagerne sammen.

    Til gengæld er det at skære pebernødderne ud og trille dem til kugle lidt af et tålmodighedsarbejde :-) Hvis man har børn der kan hjælpe med denne del er jeg sikker på, at de vil synes det er en fest at være med til.

    Pebernødderne hører sig til i julen, og det er vist de færreste der ikke får spist nogle stykker i løbet af december måned. Disse hjemmebagte pebernødder tåler dog INGEN sammenligning med dem man køber. Det her er bare en helt anden liga!

    Så prøv endelig denne super lækre opskrift på pebernødder fra Lagkagehuset.

    Pebernoedder Lagkagehuset

    Pebernødder

    4.2 fra 31 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 uger
    Fryseegnet: Ja
    125 stk.
    Forb. tid 45 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    • 125 g blødt smør stuetemperatur
    • 125 g sukker
    • ½ dl piskefløde
    • ½ tsk stødt ingefær
    • ½ tsk stødt kanel
    • ½ tsk hvid peber
    • ½ tsk stødt kardemomme
    • ½ tsk natron
    • ½ tsk bagepulver
    • 250 g hvedemel
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Med en elpisker pisker du smør og sukker sammen i en skål.
    • Tilsæt piskefløden og pisk yderligere.
    • I en anden skål blander du hvedemel med alle resten af ingredienserne (alle krydderierne).
    • Sigt mel/krydderiblandingen i skålen med smørblandingen.
    • Med hænderne ælter du dejen godt igennem, så det bliver en sammenhængende dej.
    • Del dejen i cirka 6 stykker, som trilles til lange pølser med cirka samme tykkelse som en lillefinger.
    • Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler.
      (kan undlades at trilles til kugler, hvis udseendet ikke betyder det store)
    • Fordel pebernødderne på to bageplader med bagepapir.
    • Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 7-8 minutter. Husk at holde øje undervejs - de må ikke få for meget farve. Jeg bager én plade af gangen.
    • Lad pebernødderne afkøle på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 20 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man bruge sort peber i stedet for hvid peber?

    Hvid peber har en lidt anden smag en sort peber. Men generelt bruger man mest hvid peber fordi det er en lys kage. Du burde derfor godt kunne udskifte den hvide peber med almindeligt sort peber og få næsten samme småkage ud af det.

    Kan dejen laves dagen før?

    Ja, dejen kan holde sig et par dage på køl (2-3 dage). Husk der er piskefløde i, så det kommer an på holdbarheden på denne. Tag dejen ud af køleskabet 1 times tid før du skal forme dine pebernødder.

    Kan dejen fryses?

    Ja, du kan fryse dejen ned og have den liggende i 1-2 måneder.

    Hvor længe kan de færdige pebernødder holde?

    Altså de holder sjældent særlig længe herhjemme :-) Men de kan nok holde i 3-4 uger vil jeg bestemt mene.

    • Smør og sukker i en skål
    • Smør og sukker pisket i en skål
    • Pebernødder (Lagkagehuset)
    • Hvedemel og krydderier i en skål
    • Hvedemel og krydderier blandes sammen med smør og sukker
    • Dej til pebernødder
    • Dej til pebernødder
    • Pebernødder udrullet og klar til at blive bagt
    • Pebernødder (Lagkagehuset)
    Følg mig på Instagram
    « Jødekager
    Rocky road med dumle »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. A

      november 17, 2021 at 6:04 pm

      Hejsa,
      hvad kan man bruge istedet for hvid peber?

      Svar
      • Louise Dam

        november 18, 2021 at 1:36 pm

        Du burde kunne udskifte med sort peber uden at der er en kæmpe stor forskel i smagen.

        Svar
    2. Louise

      december 14, 2020 at 1:33 pm

      Hej 😊
      Kan jeg bruge creme fine i stedet for piskefløde? Det er af ren reflex jeg har hevet cremefine med hjem i stedet for rigtigt fløde - tænker først over det nu, hvor jeg skal til at bage med mine børn 🥵

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2020 at 10:12 pm

        Det tror jeg godt kan lade sig gøre. Men det er jo ikke lige noget jeg har afprøvet :-)

        Svar
    3. Ditte Simonsen

      november 28, 2020 at 10:59 am

      Kan man lave dejen dagen i forvejen?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 9:57 pm

        Beklager det sene svar, som du nok ikke rigtig kan bruge nu :-) Men ja, det burde man godt kunne har jeg hørt fra andre.

        Svar
    4. Janni

      november 24, 2020 at 8:11 pm

      Kan dejen fryses? 😃

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 9:58 pm

        Beklager det sene svar! Det har jeg desværre ikke afprøvet. Men det kan man jo normalt med småkager, så mon ikke det også gælder pebernødder?

        Svar
    5. Duaa

      november 05, 2020 at 4:54 pm

      Hej.
      Er det et must med natron?

      Svar
      • Louise Dam

        november 09, 2020 at 9:52 am

        Jeg har ikke prøvet at lave dem uden. Men så skal du nok i hvert fald øge mængden af bagepulver.

        Svar
    6. Emilie

      december 16, 2019 at 9:18 am

      Hej jeg syntes at min dec blev flydende hvordan kan jeg rede den😜

      Svar
      • Louise Dam

        december 20, 2019 at 11:13 am

        Det lyder som om du er kommet til at tilsætte for meget piskefløde eller for lidt mel måske? Det er svært at redde uden at vide hvor det er gået galt med målene.

        Svar
      • Marie

        november 20, 2020 at 6:55 pm

        Det er uden sammenligning de bedste pebernødder EVER! Jeg kan ellers ikke lide pebernødder, men de her smager himmelsk:)

        Svar
        • Louise Dam

          februar 11, 2021 at 9:58 pm

          Skønt at høre!

          Svar
    7. Louise

      december 07, 2019 at 3:34 pm

      Kan man lave udstiks småkager ud af denne opskrift mon?

      Svar
      • Louise Dam

        december 08, 2019 at 3:30 pm

        Det har jeg ikke prøvet. Men umiddelbart tror jeg godt man kan.

        Svar
    8. Britt

      december 05, 2019 at 6:21 pm

      Hej Louise. Ved du om dejen kan laves dagen før og stilles på køl? Mvh Britt

      Svar
      • Louise Dam

        december 06, 2019 at 11:54 pm

        Når jeg googler det kan jeg se der er flere der gør det. Men det ser ud til at de opskrifter er uden bagepulver. Man plejer ikke at kunne lade kager med bagepulver stå - de skal normalt bages med det samme.

        Svar
        • Sara

          oktober 06, 2020 at 11:20 am

          Jeg har gjort det tit. Har hidtil fungeret fint!

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 22, 2020 at 11:38 am

            Tak for dit svar - det er dejligt at vide :-)

            Svar
        • Lotte

          december 17, 2020 at 12:46 pm

          Har læst dette på Arlas side. Og har altid selv sat dejen småkagedej på køl. Så er den nemmere at arbejde med.

          Langt de fleste småkagedeje kan gemmes rå i køleskabet eller fryseren. Opbevar dejen pakket godt ind i fx bagepapir og herefter en plastikposer egnet til madvarer. På køl kan dejen opbevares 2-3 uger i køleskabet og 2-3 måneder på frost. Skær skiver direkte af den frosne rulle eller lad dejen tø op i køleskabet.

          Svar
          • Louise Dam

            december 21, 2020 at 3:08 pm

            Tak for tippet! :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her