Chokoladetrøfler med karamel eller karameltrøfler med chokolade er en vanvittig lækker lille sag. I midten er der smørblød karamelchokolade med havsalt og omkring den et sprødt lag mørk chokolade. Virkelig en bid af himlen!
Chokolade er én af mine yndlings ingredienser! Hvis jeg skal lave en dessert er der nok næsten 99 % chance for, at det bliver en dessert med chokolade. Noget andet der er super lækkert er karamel - og karamel og chokolade er jo også bare rigtig gode sammen!
Derfor synes jeg også det er fantastisk at man nu kan få en karamelchokolade. Det er hvid chokolade med karamel i. Det giver både en lækker karamelsmag til chokoladen, men også den fine lysebrune karamelfarve.
Jeg har brugt karamelchokolade til denne opskrift på de lækreste chokoladetrøfler med karamel eller er det karameltrøfler med chokolade mon?
Lige meget hvad er de meget simple at lave, og kræver kun 4 ingredienser - og så lidt guldstøv, hvis man er til den slags (og hvem er egentlig ikke det?).
Disse karameltrøfler smager helt fantastisk med den sprøde mørke chokolade, og så den bløde karamelchokolade med et lille hint af havsalt i midten. Det bliver helt sikkert noget der bliver lavet herhjemme igen og igen!
Chokoladetrøfler med karamel
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Lille gryde
Ingredienser
- 0, 75 dl piskefløde
- 115 g (reklamelink)karamelchokolade, f.eks. fra Callebaut eller Odense
- ½ tsk (reklamelink)havsalt
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %, gerne chokoladeknapper, ellers hakket
Pynt
- (reklamelink)spiseligt guldstøv
Sådan gør du
Chokoladetrøffelmassen
- Hæld piskefløden i en lille gryde og opvarm den stille og roligt.
- Tilsæt så chokoladeknapperne med karamel og skru helt ned for varmen på komfuret. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
- Tilsæt havsalten og rør rundt.
- Hæld fløde/chokolademassen i en skål, læg husholdningsfilm over og lad den gå helt ned til chokoladen så der ikke kan dannes kondens.
- Stil skålen i køleskabet indtil den er afkølet og stivnet. Minimum 2 timer. Gerne natten over.
- Brug en teske til at lave cirka 20 små stykker af chokolademassen, som du sætter på et stykke bagepapir. Det passer med cirka 1 tsk. i størrelsen.
- Form stykkerne til små kugler. Arbejd hurtigt da det ellers smelter i hånden på dig. De behøves ikke at være helt runde. Du kan evt. sætte dem i fryseren først, hvis de for svære at arbejde med. Så er de nemmere at forme bagefter.
- Sæt kuglerne i fryseren til de er blevet godt kolde. Så er de nemmere at arbejde med når de skal overtrækkes.
Chokoladetemperering og overtræk
- De mørke chokoladeknapper skal nu tempereres så de giver et knæk når man spiser kuglerne.
- Hæld 100 g mørke chokoladeknapper i en plastikskål der kan gå i mikrobølgeovnen. Giv det cirka 20 sekunder og rør så rundt med en ske. Rør rundt selvom det ser ud til der ikke er sket noget :-) Bliv ved indtil chokoladen er helt smeltet. Jeg bruger ikke et termometer - men det skal være cirka 45 grader og max 50 grader!
- Når chokoladen er helt smeltet tilsætter du de resterende 50 g chokoladeknapper lidt af gangen imens du rører rundt og de smelter sammen med resten af chokoladen. Når resten af chokoladen er smeltet skulle din chokolade gerne være faldet til en temperatur på cirka 30-32 grader og den er nu tempereret.
- Tag chokoladekaramelkuglerne ud af fryseren og overtræk dem med den mørke chokolade. Jeg lagde en kugle på en gaffel og brugte en teske til at hæld chokolade over. Lad chokoladen løbe af kuglen og sæt den derefter på en tallerken.
- Pynt evt. chokoladetrøflerne med guldglimmer.
- Opbevar chokoladerne på køl.
Charlotte Lind skriver
Det lyder himmelsk. Det vil jeg forsøge mig med 😋
Louise Dam skriver
De er virkelig lækre, så det synes jeg bestemt du skal afprøve :)
Line Sophie skriver
Jeg har sat en portion i køleskabet, men den er også helt tynd. Den har nok stået i 2 timer ca...
Louise Dam skriver
Hej Line
Jeg har selv lavet opskriften yderligere 2 gange nu. Jeg har justeret på målene i opskriften så der er lidt mere chokolade og lidt mindre fløde, og nu skulle der gerne ikke være nogle problemer. Det beklager jeg meget! Jeg håber du har mod på at prøve opskriften igen en anden gang.
Hilsen Louise
Henriette skriver
Vi har lavet denne opskrift idag og vi lavede massen kl 12 og den er stadig ikke stivnet 🙊🙊
Louise Dam skriver
Det lyder mærkeligt. Er den helt tynd eller hvordan? Og den står i køleskabet?