• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Konfekt

    Chokoladetrøfler med karamel

    Udgivet: dec 14, 2021 · Opdateret: dec 14, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Chokoladetrøfler med karamel eller karameltrøfler med chokolade er en vanvittig lækker lille sag. I midten er der smørblød karamelchokolade med havsalt og omkring den et sprødt lag mørk chokolade. Virkelig en bid af himlen!

    Chokoladetrøfler med karamel

    Chokolade er én af mine yndlings ingredienser! Hvis jeg skal lave en dessert er der nok næsten 99 % chance for, at det bliver en dessert med chokolade. Noget andet der er super lækkert er karamel - og karamel og chokolade er jo også bare rigtig gode sammen!

    Derfor synes jeg også det er fantastisk at man nu kan få en karamelchokolade. Det er hvid chokolade med karamel i. Det giver både en lækker karamelsmag til chokoladen, men også den fine lysebrune karamelfarve.

    Jeg har brugt karamelchokolade til denne opskrift på de lækreste chokoladetrøfler med karamel eller er det karameltrøfler med chokolade mon?

    Lige meget hvad er de meget simple at lave, og kræver kun 4 ingredienser - og så lidt guldstøv, hvis man er til den slags (og hvem er egentlig ikke det?).

    Disse karameltrøfler smager helt fantastisk med den sprøde mørke chokolade, og så den bløde karamelchokolade med et lille hint af havsalt i midten. Det bliver helt sikkert noget der bliver lavet herhjemme igen og igen!

    Chokoladetroefler med karamel

    Chokoladetrøfler med karamel

    3.5 fra 8 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    20 stk.
    Forb. tid 20 min
    Afkøling 2 t
    Samlet tid 2 t 20 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 0, 75 dl piskefløde
    • 115 g karamelchokolade f.eks. fra Callebaut eller Odense
    • ½ tsk havsalt
    • 150 g mørk chokolade cirka 55 % gerne chokoladeknapper, ellers hakket

    Pynt

    • spiseligt guldstøv
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Chokoladetrøffelmassen

    • Hæld piskefløden i en lille gryde og opvarm den stille og roligt.
    • Tilsæt så chokoladeknapperne med karamel og skru helt ned for varmen på komfuret. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
    • Tilsæt havsalten og rør rundt.
    • Hæld fløde/chokolademassen i en skål, læg husholdningsfilm over og lad den gå helt ned til chokoladen så der ikke kan dannes kondens.
    • Stil skålen i køleskabet indtil den er afkølet og stivnet. Minimum 2 timer. Gerne natten over.
    • Brug en teske til at lave cirka 20 små stykker af chokolademassen, som du sætter på et stykke bagepapir. Det passer med cirka 1 tsk. i størrelsen.
    • Form stykkerne til små kugler. Arbejd hurtigt da det ellers smelter i hånden på dig. De behøves ikke at være helt runde. Du kan evt. sætte dem i fryseren først, hvis de for svære at arbejde med. Så er de nemmere at forme bagefter.
    • Sæt kuglerne i fryseren til de er blevet godt kolde. Så er de nemmere at arbejde med når de skal overtrækkes.

    Chokoladetemperering og overtræk

    • De mørke chokoladeknapper skal nu tempereres så de giver et knæk når man spiser kuglerne.
    • Hæld 100 g mørke chokoladeknapper i en plastikskål der kan gå i mikrobølgeovnen. Giv det cirka 20 sekunder og rør så rundt med en ske. Rør rundt selvom det ser ud til der ikke er sket noget :-) Bliv ved indtil chokoladen er helt smeltet. Jeg bruger ikke et termometer - men det skal være cirka 45 grader og max 50 grader!
    • Når chokoladen er helt smeltet tilsætter du de resterende 50 g chokoladeknapper lidt af gangen imens du rører rundt og de smelter sammen med resten af chokoladen. Når resten af chokoladen er smeltet skulle din chokolade gerne være faldet til en temperatur på cirka 30-32 grader og den er nu tempereret.
    • Tag chokoladekaramelkuglerne ud af fryseren og overtræk dem med den mørke chokolade. Jeg lagde en kugle på en gaffel og brugte en teske til at hæld chokolade over. Lad chokoladen løbe af kuglen og sæt den derefter på en tallerken.
    • Pynt evt. chokoladetrøflerne med guldglimmer.
    • Opbevar chokoladerne på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 199 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 2 g | Fedt: 18 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Chokoladetrøfler med karamelchokolade
    • Karameltrøfler med chokolade
    • Karameltrøfler med mørk chokolade
    • Karameltrøfler med chokolade
    • Karameltrøfler med chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Brunede kartofler
    Risengrødsvafler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Charlotte Lind

      januar 01, 2020 at 11:31 am

      Det lyder himmelsk. Det vil jeg forsøge mig med 😋

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2020 at 4:16 pm

        De er virkelig lækre, så det synes jeg bestemt du skal afprøve :)

        Svar
    2. Line Sophie

      december 23, 2019 at 12:35 pm

      Jeg har sat en portion i køleskabet, men den er også helt tynd. Den har nok stået i 2 timer ca...

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:38 am

        Hej Line
        Jeg har selv lavet opskriften yderligere 2 gange nu. Jeg har justeret på målene i opskriften så der er lidt mere chokolade og lidt mindre fløde, og nu skulle der gerne ikke være nogle problemer. Det beklager jeg meget! Jeg håber du har mod på at prøve opskriften igen en anden gang.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Henriette

      december 21, 2019 at 7:57 pm

      Vi har lavet denne opskrift idag og vi lavede massen kl 12 og den er stadig ikke stivnet 🙊🙊

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2019 at 8:23 pm

        Det lyder mærkeligt. Er den helt tynd eller hvordan? Og den står i køleskabet?

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her