Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Julesmåkager

Peberkager

Udgivet: 10. nov 2023 · Opdateret: 10. nov 2023

Her kan du finde min allerbedste opskrift på sprøde peberkager med glasur. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du laver de her fine julekager til udstikning. F.eks. kan du ligesom jeg lave de her søde peberkagemænd, som pyntes fint når de er bagt.

Sprøde peberkager og peberkagemænd pyntet med glasur og krymmel

Sprøde peberkager og peberkagemænd med glasur

Når julen nærmer sig, så er der rigtig mange, der går i køkkenet og bager skønne julekager til udstikning. Det er også en hyggelig aktivitet at lave sammen med børnene. Du kan eventuelt lave dejen på forhånd og så lade børnene være med til at rulle dejen ud og udstikke dem med forskellige forme. Hvis du har en udstikker til det kan du f.eks. lave søde peberkagemænd.

Den rigtig sjove del kommer, når de færdigbagte peberkager skal pyntes. Der kan børnene få poser med forskellig farvet glasur, krymmel og andre ting man kan pynte med. Det bedste er at lave en æggehvideglasur til småkagerne. Det giver det bedste resultat, da den er lidt stivere i konsistensen. Glasuren kan du så kan eventuelt farve med (reklamelink)pastafarve.

piskeris Grullo

Peberkager

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 50 stk
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 1,5 dl (reklamelink)lys sirup
  • 2 tsk (reklamelink)kanel
  • ½ tsk (reklamelink)stødt ingefær
  • ½ tsk hvid peber
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk nelliker
  • 1 dl piskefløde
  • 1,5 tsk natron
  • 350 g (reklamelink)hvedemel

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide

Forslag til pynt

  • krymmel
  • smarties

Sådan gør du
 

  • Kom smør, brun farin, sirup og krydderier i en gryde og varm op til kogepunktet.
  • Kom piskefløde i og tag gryden af varmen.
  • Bland hvedemel og natron sammen og kom det i gryden og rør rundt til du har en ensartet dej.
  • Lad dejen afkøle 1 times tid, rul tyndt ud og stik ud med udstikker.
  • Bag i ovnen cirka 7 minutter ved 200 grader.
  • Lad kagerne køle ned

Glasur

  • Kom æggehvide i en skål og pisk med en elpisker til den er skummende.
  • Sigt flormelis ned i skålen imens du pisker med elpiskeren ved lav hastighed.
  • Skru op for hastigheden og pisk et par minutter eller indtil der kommer stive toppe.
  • Hvis glasuren skal farves kan du farve den med lidt pastafarve.

Pynt

  • Her lader du bare kreativiteten folde sig ud og pynter kagerne med glasur, krymmel, smarties eller lignende.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv også meget gerne mine andre opskrifter på julesmåkager. Måske har du også lyst til at bage vaniljekranse eller jødekager?

Julekager til udstikning

Det er sådan en opskrift, hvor det er oplagt at stikke sine peberkager ud med forskellige udstikkerforme. Det er lidt lige meget, hvilke udstikkere du bruger, men det er en god ide at sørge for, at kagerne har nogenlunde sammen størrelse, når du bager dem.

En god ide er også at rulle din dej ud i nogenlunde samme størrelse hele vejen. Hvis det er udrullet ujævnt, så kan bagetiden godt være forskellig fra kage til kage. Det er sådan en krydderkage, hvor alle kan være med på at spise dem, da den ikke er alt for krydret.

Se også disse opskrifter:
Pebernødder | Vaniljekranse | Brunkager

Tip til opskriften!

  • Du kan godt lave dejen dagen før. Så skal du bare tage den ud i god tid dagen efter, da den vil være meget hård og kold - derfor ikke så nem at rulle ud.
  • Hvis din glasur er for tynd og flyder ud, så kan du med fordel piske lidt æggehvide i. Så bliver det mere fast i det, og så kan du nemmere sprøjte det ud på dine kager. Det er vigtigt, at du ikke bare rører æggehvide i men også pisker det godt sammen.
  • De holder sig længere, hvis de ikke får glasur på og så ligger i et par uger. Du kan evt. opbevare dem uden glasur og så pynte dem løbende.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor længe kan småkagerne holde sig?

Det er sådan en kage, der sagtens kan holde sig i op til en måned, fra man har bagt dem. De er selvfølgelig allerbedst, når de ikke har ligget så længe.

Hvordan får man sine småkager til at holde længere?

Dine svenske peberkager holder sig bedst, når de kan ligge i en lufttæt bøtte. Så går de ikke hen og bliver bløde og kedelige.

Kan jeg lave dejen dagen før?

Ja, det kan du godt. Hvis du gerne vil spare lidt tid på dagen eller bare være på forkant, kan du sagtens lave dejen dagen før. Så skal den bare ligge en time eller to, indtil at den har fået stuetemperatur. Ellers kan den godt være alt for hård og kold til at rulle ud.

Peberkagemænd
Peberkager

Comments

No Comments

5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.