Glasur med æggehvide også kaldet royal icing, er den perfekte glasur når du skal dekorere småkager eller kransekage.
Glasur til småkager
Glasur lavet med æggehvide er bedre til at dekorere småkager med end almindelig glasur lavet med vand. Glasur er nemlig tykkere og løber ikke på samme måde.
Vil du gerne dekorere dine kager med forskellige farver glasur, så vil jeg anbefale dig at farve æggehvideglasuren med (reklamelink)pastafarve i forskellig farver. Det er meget nemmere at styre end frugtfarve, som gør glasuren tyndere.
Æggehvideglasur
En æggehvideglasur laves helt simpelt ved at man pisker æggehvide og flormelis sammen i en skål. Ved at gøre det får du en tykkere glasur, der er mere holdbar. Derudover tørrer den også hurtigere end glasur lavet med vand.
Glasur med æggehvide (Royal icing)
Ingredienser
- 1 æggehvide
- 150 g (reklamelink)flormelis
Sådan gør du
- Kom æggehvide i en skål og pisk med en elpisker til den er skummende.
- Sigt flormelis ned i skålen imens du pisker med elpiskeren ved lav hastighed.
- Skru op for hastigheden og pisk et par minutter eller indtil der kommer stive toppe
- Hvis glasuren skal farves kan du farve den med lidt pastafarve.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tip til opskriften!
- Du kan vælge enten at bruge pasteuriserede æg eller almindelige æg til din æggehvideglasur. Salmonella er så godt som udryddet i Danmark, hvis du køber dine æg i super markedet. Men hvis du har det bedre med at bruge pasteuriserede æg gør du bare det.
- Hvis du synes glasuren får en bismag fra æggehviden kan du komme lidt vaniljesukker i.
Comments
No Comments