
Disse lækre rugboller med chokolade er både sunde og syndige på samme tid. De er helt perfekte som en lille mellemsnack du kan have med i madpakken. Hvis du kender Lagkagehusets chokorug, så minder disse ret meget om dem. Bollerne er godt grove i det og så har de masser af chokoladestykker i. De er endnu bedre hvis de lige bliver lunet lidt. De er ikke særlig svære at lave, men de kræver lidt forberedelse. Bollerne bages med surdej og denne skal selvfølgelig være klar inden du kan gå igang med opskriften. Find min opskrift på surdej her. Derudover skal kernerne stå i blød natten over. Derfra er det bare at blande det hele sammen.
Rugboller med chokoladestykker (Chokorug)
Ingredienser
- 400 g surdej
- 4 dl koldt vand
- 150 g skårne/knækkede rugkerner
- 100 g solsikkekerner
- 100 g græskarkerner
- 1 spsk salt
- 1 spsk maltsirup hjemmelavet eller købt
- 100 g hvedemel
- 250 g rugmel
- 2 spsk kakaopulver
- 200 g mørk chokolade 70 %
- 100 g mandler
Sådan gør du
Dag 1
- Bland vandet og de skårne eller knækkede rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner sammen i en skål. Dæk skålen med et låg eller et viskestykke og lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag.
Dag 2
- Bland de iblødsatte kerner sammen med surdejen, salt, maltsirup (kan undlades), hvedemel, rugmel og kakaopulver. Jeg bruger min Kitchenaid. Det er lidt nemmere.
- Når det hele er blandet godt sammen hakker du chokoladen groft og blander den i dejen.
- Dejen skal være fast men stadig klistret.
- På en bageplade beklædt med bagepapir sætter du cirka 20-22 boller.
- Hak eventuelt 100 g mandler og pynt bollerne med dem. Dette kan godt undlades.
- Læg et rent viskestykke over bagepladen.
- Lad bollerne hæve et lunt sted i 1 time.
- Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Boller, Brød, Madpakker, Snacks
Sanne Søholm
Hej Louise.
Kan jeg evt godt undlade kakaopulver og chokolade ?
Louise Dam
Det har jeg ikke selv prøvet. Men det vil jeg da tror godt kan lade sig gøre. Det er bare lækkert med chokoladestykker i.
Trine Pedersen
Hej
Skal surdejen egentlig være hævet, når jeg skal bage med den eller er det uden betydning?
Louise Dam
Surdejen skal være aktiv og boblende for at bage med den.
Nicoline Amalie Jensen
Bruger du aktiv surdej eller overskudssurdej?
Louise Dam
Jeg bruger aktiv surdej.
Johanne
Hej Louise,
Skal kerne lægge i blød i en dag? På posen for knækkede rugkerner står der det er nok med 20 min i kogende vand.
Er det evt. nok hvis de lægger i blød så længe som surdejen er om at blive klar?
Louise Dam
Beklager det sene svar! Du kan sagtens koge kernerne op i stedet for at sætte dem i blød :-)
Signe
Bager du dem ved varmluft eller almindelig ovn? :-)
Louise Dam
Alm ovn :-)
Vivian
Hej.
Min søn kan ikke nå at fortære 20+ boller.
Kan jeg halvere opskriften, eller endnu bedre fryse dem ned, og i så fald hvornår i processen? Kan jeg evt. bage dem halvt og så bage dem færdig, når de er tørt op igen?
Hilsen Vivian
Louise Dam
Du kan bare fryse dem ned når de er bagt - hvis du luner dem når de er tøet op så bliver de som nybagte.
Aurélie Plumedaure
Just tried this ! It's sooooo amazing ! Ill add you on snapchat :)
Tanja
De er så gode !!!
Ved du hvor kcal pr 100 g der er i ?
Louise Dam
Hej Tanja
Dejligt at høre. Nej, det har jeg desværre ikke udregnet.
Bettina B. Bergemann
Hejsa Louise Dam
Jeg har regnet lidt på deltog der er ca 240 kalorier i hver bolle hvis du laver 20 boller af den dej, men det er uden mandler 😃
Mange hilsner
Bettina
Amelia
Mums de ser lækre ud - dem skal jeg helt klart prøve!
Louise Dam
De kan også klart anbefales :-)