Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Rugboller med chokoladestykker (Chokorug)

Udgivet: 29. mar 2015 · Opdateret: 26. aug 2021

 
fa b

Disse lækre rugboller med chokolade er både sunde og syndige på samme tid. De er helt perfekte som en lille mellemsnack du kan have med i madpakken. Hvis du kender Lagkagehusets chokorug, så minder disse ret meget om dem. Bollerne er godt grove i det og så har de masser af chokoladestykker i. De er endnu bedre hvis de lige bliver lunet lidt. De er ikke særlig svære at lave, men de kræver lidt forberedelse. Bollerne bages med surdej og denne skal selvfølgelig være klar inden du kan gå igang med opskriften. Find min opskrift på surdej her. Derudover skal kernerne stå i blød natten over. Derfra er det bare at blande det hele sammen.

piskeris Grullo

Rugboller med chokoladestykker (Chokorug)

4.43 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 day d 12 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 400 g surdej
  • 4 dl koldt vand
  • 150 g (reklamelink)skårne/knækkede rugkerner
  • 100 g (reklamelink)solsikkekerner
  • 100 g (reklamelink)græskarkerner
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk maltsirup, hjemmelavet eller købt
  • 100 g (reklamelink)hvedemel
  • 250 g (reklamelink)rugmel
  • 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 70 %
  • 100 g (reklamelink)mandler

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland vandet og de skårne eller knækkede rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner sammen i en skål. Dæk skålen med et låg eller et viskestykke og lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2

  • Bland de iblødsatte kerner sammen med surdejen, salt, maltsirup (kan undlades), hvedemel, rugmel og kakaopulver. Jeg bruger min Kitchenaid. Det er lidt nemmere.
  • Når det hele er blandet godt sammen hakker du chokoladen groft og blander den i dejen.
  • Dejen skal være fast men stadig klistret.
  • På en bageplade beklædt med bagepapir sætter du cirka 20-22 boller.
  • Hak eventuelt 100 g mandler og pynt bollerne med dem. Dette kan godt undlades.
  • Læg et rent viskestykke over bagepladen.
  • Lad bollerne hæve et lunt sted i 1 time.
  • Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 532 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 16 g | Fedt: 32 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset

 

Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Sanne Søholm skriver

    februar 07, 2022 at 5:39 am

    Hej Louise.
    Kan jeg evt godt undlade kakaopulver og chokolade ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2022 at 1:47 pm

      Det har jeg ikke selv prøvet. Men det vil jeg da tror godt kan lade sig gøre. Det er bare lækkert med chokoladestykker i.

      Svar
  2. Trine Pedersen skriver

    november 02, 2020 at 7:19 am

    Hej
    Skal surdejen egentlig være hævet, når jeg skal bage med den eller er det uden betydning?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:10 am

      Surdejen skal være aktiv og boblende for at bage med den.

      Svar
  3. Nicoline Amalie Jensen skriver

    august 17, 2020 at 8:34 am

    Bruger du aktiv surdej eller overskudssurdej?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:14 am

      Jeg bruger aktiv surdej.

      Svar
  4. Johanne skriver

    maj 16, 2020 at 8:19 am

    Hej Louise,
    Skal kerne lægge i blød i en dag? På posen for knækkede rugkerner står der det er nok med 20 min i kogende vand.
    Er det evt. nok hvis de lægger i blød så længe som surdejen er om at blive klar?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 10:17 pm

      Beklager det sene svar! Du kan sagtens koge kernerne op i stedet for at sætte dem i blød :-)

      Svar
  5. Signe skriver

    juli 05, 2017 at 6:38 am

    Bager du dem ved varmluft eller almindelig ovn? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 05, 2017 at 4:50 pm

      Alm ovn :-)

      Svar
  6. Vivian skriver

    juni 12, 2017 at 10:22 pm

    Hej.
    Min søn kan ikke nå at fortære 20+ boller.
    Kan jeg halvere opskriften, eller endnu bedre fryse dem ned, og i så fald hvornår i processen? Kan jeg evt. bage dem halvt og så bage dem færdig, når de er tørt op igen?
    Hilsen Vivian

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 5:00 pm

      Du kan bare fryse dem ned når de er bagt - hvis du luner dem når de er tøet op så bliver de som nybagte.

      Svar
  7. Aurélie Plumedaure skriver

    juni 30, 2016 at 9:13 am

    Just tried this ! It's sooooo amazing ! Ill add you on snapchat :)

    Svar
  8. Tanja skriver

    april 22, 2016 at 12:02 pm

    De er så gode !!!
    Ved du hvor kcal pr 100 g der er i ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 22, 2016 at 6:06 pm

      Hej Tanja
      Dejligt at høre. Nej, det har jeg desværre ikke udregnet.

      Svar
    • Bettina B. Bergemann skriver

      december 26, 2018 at 8:52 pm

      Hejsa Louise Dam
      Jeg har regnet lidt på deltog der er ca 240 kalorier i hver bolle hvis du laver 20 boller af den dej, men det er uden mandler 😃

      Mange hilsner
      Bettina

      Svar
  9. Amelia skriver

    marts 30, 2015 at 12:07 pm

    Mums de ser lækre ud - dem skal jeg helt klart prøve!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2015 at 1:21 pm

      De kan også klart anbefales :-)

      Svar
4.43 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.