• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Rugboller med chokoladestykker (Chokorug)

    Udgivet: mar 29, 2015 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fa b

    Disse lækre rugboller med chokolade er både sunde og syndige på samme tid. De er helt perfekte som en lille mellemsnack du kan have med i madpakken. Hvis du kender Lagkagehusets chokorug, så minder disse ret meget om dem. Bollerne er godt grove i det og så har de masser af chokoladestykker i. De er endnu bedre hvis de lige bliver lunet lidt. De er ikke særlig svære at lave, men de kræver lidt forberedelse. Bollerne bages med surdej og denne skal selvfølgelig være klar inden du kan gå igang med opskriften. Find min opskrift på surdej her. Derudover skal kernerne stå i blød natten over. Derfra er det bare at blande det hele sammen.

    ikon piskeris Chestnut

    Rugboller med chokoladestykker (Chokorug)

    10 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 1 d 12 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 400 g surdej
    • 4 dl koldt vand
    • 150 g skårne/knækkede rugkerner
    • 100 g solsikkekerner
    • 100 g græskarkerner
    • 1 spsk salt
    • 1 spsk maltsirup hjemmelavet eller købt
    • 100 g hvedemel
    • 250 g rugmel
    • 2 spsk kakaopulver
    • 200 g mørk chokolade 70 %
    • 100 g mandler

    Sådan gør du
     

    Dag 1

    • Bland vandet og de skårne eller knækkede rugkerner, solsikkekerner og græskarkerner sammen i en skål. Dæk skålen med et låg eller et viskestykke og lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag.

    Dag 2

    • Bland de iblødsatte kerner sammen med surdejen, salt, maltsirup (kan undlades), hvedemel, rugmel og kakaopulver. Jeg bruger min Kitchenaid. Det er lidt nemmere.
    • Når det hele er blandet godt sammen hakker du chokoladen groft og blander den i dejen.
    • Dejen skal være fast men stadig klistret.
    • På en bageplade beklædt med bagepapir sætter du cirka 20-22 boller.
    • Hak eventuelt 100 g mandler og pynt bollerne med dem. Dette kan godt undlades.
    • Læg et rent viskestykke over bagepladen.
    • Lad bollerne hæve et lunt sted i 1 time.
    • Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 532 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 16 g | Fedt: 32 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset

     

    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset
    Opskrift på hjemmebagte Rugboller med chokoladestykker - chokorug lagkagehuset

     

    Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Boller, Brød, Madpakker, Snacks

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmebagte rundstykker
    Hjemmebagte bagels »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sanne Søholm

      februar 07, 2022 at 5:39 am

      Hej Louise.
      Kan jeg evt godt undlade kakaopulver og chokolade ?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2022 at 1:47 pm

        Det har jeg ikke selv prøvet. Men det vil jeg da tror godt kan lade sig gøre. Det er bare lækkert med chokoladestykker i.

        Svar
    2. Trine Pedersen

      november 02, 2020 at 7:19 am

      Hej
      Skal surdejen egentlig være hævet, når jeg skal bage med den eller er det uden betydning?

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:10 am

        Surdejen skal være aktiv og boblende for at bage med den.

        Svar
    3. Nicoline Amalie Jensen

      august 17, 2020 at 8:34 am

      Bruger du aktiv surdej eller overskudssurdej?

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:14 am

        Jeg bruger aktiv surdej.

        Svar
    4. Johanne

      maj 16, 2020 at 8:19 am

      Hej Louise,
      Skal kerne lægge i blød i en dag? På posen for knækkede rugkerner står der det er nok med 20 min i kogende vand.
      Er det evt. nok hvis de lægger i blød så længe som surdejen er om at blive klar?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 10:17 pm

        Beklager det sene svar! Du kan sagtens koge kernerne op i stedet for at sætte dem i blød :-)

        Svar
    5. Signe

      juli 05, 2017 at 6:38 am

      Bager du dem ved varmluft eller almindelig ovn? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 05, 2017 at 4:50 pm

        Alm ovn :-)

        Svar
    6. Vivian

      juni 12, 2017 at 10:22 pm

      Hej.
      Min søn kan ikke nå at fortære 20+ boller.
      Kan jeg halvere opskriften, eller endnu bedre fryse dem ned, og i så fald hvornår i processen? Kan jeg evt. bage dem halvt og så bage dem færdig, når de er tørt op igen?
      Hilsen Vivian

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 5:00 pm

        Du kan bare fryse dem ned når de er bagt - hvis du luner dem når de er tøet op så bliver de som nybagte.

        Svar
    7. Aurélie Plumedaure

      juni 30, 2016 at 9:13 am

      Just tried this ! It's sooooo amazing ! Ill add you on snapchat :)

      Svar
    8. Tanja

      april 22, 2016 at 12:02 pm

      De er så gode !!!
      Ved du hvor kcal pr 100 g der er i ?

      Svar
      • Louise Dam

        april 22, 2016 at 6:06 pm

        Hej Tanja
        Dejligt at høre. Nej, det har jeg desværre ikke udregnet.

        Svar
      • Bettina B. Bergemann

        december 26, 2018 at 8:52 pm

        Hejsa Louise Dam
        Jeg har regnet lidt på deltog der er ca 240 kalorier i hver bolle hvis du laver 20 boller af den dej, men det er uden mandler 😃

        Mange hilsner
        Bettina

        Svar
    9. Amelia

      marts 30, 2015 at 12:07 pm

      Mums de ser lækre ud - dem skal jeg helt klart prøve!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 30, 2015 at 1:21 pm

        De kan også klart anbefales :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her