• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Hjemmebagte rundstykker

    Udgivet: mar 26, 2015 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eafbb b

    I weekenden må morgenmaden gerne være lidt mere lækker end i hverdagen. Derfor bager jeg også tit hjemmebagt brød, som vi kan nye lørdag og søndag morgen. Denne gang besluttede jeg mig for at det skulle være hjemmebagte rundstykker. Jeg fandt en opskrift i en af AMO bagebøgerne, som jeg tog udgangspunkt i og de blev bare så lækre! Jeg har lavet rundstykker som gerne skulle ligne den type man kalder for møllehjul. Det er nemlig det rundstykke jeg selv bedst kan lide. Opskriften er ret simpel og er ikke meget forskellig fra når man bage normale boller.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmebagte rundstykker

    12 stk.
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 10 min
    Hævetid 1 t
    Samlet tid 1 t 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 3 dl mælk
    • 100 g smør
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sukker
    • 500-600 g hvedemel
    • 1 æg til pensling
    • Blå birkes

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og stil det til side.
    • Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen.
    • Smuldr gæren i mælken og rør rundt indtil den er opløst.
    • Tilsat salt og sukker og rør rundt.
    • Tilsæt det smeltede og let afkølede smør.
    • Tilsæt melet lidt af gangen. Der skal cirka 500-600 gram i - men prøv dig lidt frem indtil den rette konsistens er nået.
    • Ælt dejen grundigt - gerne på en røremaskine, hvis du har sådan en. Jeg brugte min Kitchenaid.
    • Læg et viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
    • Form cirka 12 boller af dejen.
    • Pisk et æg let sammen og pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
    • Hæld birkes på en tallerken og vend de penslede boller i birkes så de bliver dækket på hele oversiden.
    • Med en skarp kniv skærer du et kryds i midten af hver boller - skær ikke helt så dybt som jeg har gjort. Du skal kun lige snitte i overfladen.
    • Placer rundstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
    • Læg en pose, husholdningsfilm eller lignende over bagepladen og dæk til sidst med et viskestykke.
    • Sæt bagepladen et lunt sted og lad rundstykkerne hæve i 30 minutter igen.
    • Bag rundstykkerne ved 200 grader i 10-12 minutter, eller indtil de begynder at blive gyldne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 rundstykke | Kalorier: 235 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 6 g | Fedt: 8 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - Møllehjul

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Boller, Brød, Morgenmad & Brunch, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram
    « Mini kiksekager
    Rugboller med chokoladestykker (Chokorug) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mikkel

      april 03, 2020 at 2:20 pm

      det er virkelig en dejlig og nem opskrift, den er ikke lige som andre opskrifter. jeg får meget ros af mine forældre (jeg er 14 år gammel) de synes at det er dejligt at jeg interessere mig får noget jeg synes er sjovt at lave.

      Svar
      • Louise Dam

        april 21, 2020 at 12:11 pm

        Hej Mikkel
        Dejligt at du kunne bruge opskriften. Er sikker på dine forældre sætter pris på hjemmebagte rundstykker til morgenmaden :o)

        Svar
    2. Sofie

      december 29, 2019 at 12:32 pm

      Vil det mon give samme gode resultat hvis man vender i sesamkerner eller andet i stedet for de blå birkes?

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:03 pm

        Det tror jeg helt sikkert godt du kan. 😊

        Svar
    3. Britt

      august 31, 2019 at 9:25 am

      Normalt bager jeg ikke fordi det ALTID går galt. Din opskrift så så dejlig nem ud, men her gik det os galt.
      Har fuldt opskriften 100% Men mine fik faktisk dobbelt tid i oven, og stadig ser de ikke færdigt ud og stadig sådan lidt gæret ud😪

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:12 pm

        Øv altså! Hævede de fint nok op?

        Svar
    4. sten madsen

      juni 21, 2017 at 8:50 am

      Hej louise

      Kan man lave den første del af dejen og lade den stå natten over. Så man bare skal rulle dem ud, lade dem hæve og så bage dem næste morgen? eller hvordan fungere sådan noget.

      Måske et dumt spørgsmål, men har ingen forstand på mad.

      Venlig hilsen Sten fra Melbourne.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 5:02 pm

        Du kan nok bruge lidt mindre gær og lade dejen hæve i køleskabet natten over.

        Svar
        • Lærke

          januar 07, 2023 at 3:14 pm

          Hej jeg ville bare høre om de stadigvæk er gode hvis man putter dem i fryseren og varmer dem op i ovnen igen
          Kh Lærke
          Tak på forhånd. God dag♥️

          Svar
          • Louise Dam

            januar 19, 2023 at 11:15 am

            Hej Lærke
            Ja, det kan du sagtens gøre :-)

            Svar
    5. Jane

      december 23, 2016 at 10:36 am

      Hej Louise.
      Tak for en fed blog med masser af skønne opskrifter og gode tips.
      Jeg får gæster til fødselsdag i morgen tidlig og vil gerne bage dine rundstykker, så vil høre om jeg kan bage dem i dag og så varme dem i morgen uden at de først har været en tur i fryseren?
      Du, din familie og dine læsere ønskes en rigtig glædelig jul.
      Julehilsner fra Jane

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2016 at 3:26 am

        Hej Jane, beklager jeg først svarer nu. Håber du fandt ud af det :-) Men det ville jeg godt mene du kunne.

        Svar
    6. Kristina Ekkersgaard

      november 12, 2016 at 2:28 pm

      Jeg har bagt dem her mange gange. De er SUPER gode og ungerne elsker dem.
      Vi vil prøve at bage dine cookies nu.
      Har du en opskrift på chokolade scones?
      Elsker din madblog.
      Mvh
      Kristina

      Svar
      • Louise Dam

        november 12, 2016 at 9:16 pm

        Hej Kristina
        Sikke en dejlig besked at få. Jeg har en opskrift på chokolade scones lige her: https://www.louisesmadblog.dk/laekre-scones-med-chokolade/

        Svar
    7. Rikke Sunds / Søndagshjerte

      oktober 21, 2016 at 6:49 pm

      Tak for en nem, og lækker opskrift. :-) De er blevet modtaget med kyshånd herhjemme!

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2016 at 7:40 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
    8. Lisbeth

      december 15, 2015 at 2:29 pm

      De er bare gode ,bager dem igen og igen. Men putter lidt skyr,yoghurt eller andet mælkeprodukt i.

      Svar
      • Louise Dam

        december 15, 2015 at 9:11 pm

        Det lyder også rigtig godt. :-)

        Svar
    9. Sara

      marts 29, 2015 at 7:47 am

      Kan man mon lave dem som langtidshævede hen over natten, så de bare lige skal i ovnen næste morgen ?
      Mvh Sara

      Svar
      • Louise Dam

        marts 29, 2015 at 10:59 am

        Hej Sara
        Det vil jeg tro man kan, men jeg har ikke selv afprøvet det endnu.

        Svar
        • Rasmus

          februar 07, 2016 at 10:51 am

          Har nu testet både koldhævning i køleskabet natten over og hævning, som det fremgår af opskriften.
          Jeg synes de bliver klart bedst efter opskriften - den koldhævede dej var meget tung i det, da jeg tog den ud om morgenen. Jeg tænker, at det er pga smørret der størkner og som på én eller anden måde begrænser hævningen i køleskabet.
          Rundstykkerne blev samtidig væsentligt tungere i det, end når man følger opskriften...
          Så min anbefaling er at følge opskriften :-)

          Svar
          • Louise Dam

            februar 07, 2016 at 10:47 pm

            Skønt at du har gennemtestet opskriften! De bliver også helt fine, hvis man bager dem færdige og derefter fryser dem ned. Så har man altid hurtige rundstykker om morgenen.

            Svar
    10. La Cucina Nada

      marts 27, 2015 at 1:52 pm

      Sjældent har jeg set så flotte hjemmebagte rundstykker!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 27, 2015 at 2:12 pm

        Mange tak Nada! :-)

        Svar
    11. Anette

      marts 27, 2015 at 1:28 pm

      Bliver de som knasende rundstykker eller mere som bløde boller? :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 27, 2015 at 2:47 pm

        Hej Anette

        Da jeg varmede dem på anden dagen var de rigtig lækre sprøde - hvor de var lidt blødere på den første dag. Men hvis du sørger for at lade dem blive i ovnen til de er blevet gyldne skulle de gerne blive sprøde i skorpen som rigtige rundstykker.

        Svar
        • Lone Snedker

          august 08, 2019 at 11:01 am

          De lækre rundstykker bliver 50 % større, meget mere luftige hvis man erstatter mælk med vand - og de er super at fryse- bliver aldrig tørre.

          Svar
          • Louise Dam

            august 24, 2019 at 3:35 pm

            Mange tak for tippet! Det skal prøves 👌

            Svar
        • Kristina

          april 25, 2021 at 8:17 am

          Hej :-)
          1. Kan man på en eller anden måde laver dem i en sundere udgave? Ved evt. Putte fuldkornsmel eller havregryn eller kerne i?
          2. Og kan man fryse dem ned ?

          Svar
          • Louise Dam

            maj 07, 2021 at 10:58 pm

            Hej Kristina
            1. Jeg har ikke forsøgt at bage dem med andet mel. Men er sikker på du godt kan udskifte noget af melet med en grovere meltype.
            2. Ja, de er rigtige gode at fryse ned :-)
            Hilsen Louise

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her