eafbb b

I weekenden må morgenmaden gerne være lidt mere lækker end i hverdagen. Derfor bager jeg også tit hjemmebagt brød, som vi kan nye lørdag og søndag morgen. Denne gang besluttede jeg mig for at det skulle være hjemmebagte rundstykker. Jeg fandt en opskrift i en af AMO bagebøgerne, som jeg tog udgangspunkt i og de blev bare så lækre! Jeg har lavet rundstykker som gerne skulle ligne den type man kalder for møllehjul. Det er nemlig det rundstykke jeg selv bedst kan lide. Opskriften er ret simpel og er ikke meget forskellig fra når man bage normale boller.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmebagte rundstykker

12 stk.
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 25 min

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 500-600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Blå birkes

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og stil det til side.
  • Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen.
  • Smuldr gæren i mælken og rør rundt indtil den er opløst.
  • Tilsat salt og sukker og rør rundt.
  • Tilsæt det smeltede og let afkølede smør.
  • Tilsæt melet lidt af gangen. Der skal cirka 500-600 gram i - men prøv dig lidt frem indtil den rette konsistens er nået.
  • Ælt dejen grundigt - gerne på en røremaskine, hvis du har sådan en. Jeg brugte min Kitchenaid.
  • Læg et viskestykke over skålen og stil den til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
  • Form cirka 12 boller af dejen.
  • Pisk et æg let sammen og pensl bollerne med det sammenpiskede æg.
  • Hæld birkes på en tallerken og vend de penslede boller i birkes så de bliver dækket på hele oversiden.
  • Med en skarp kniv skærer du et kryds i midten af hver boller - skær ikke helt så dybt som jeg har gjort. Du skal kun lige snitte i overfladen.
  • Placer rundstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg en pose, husholdningsfilm eller lignende over bagepladen og dæk til sidst med et viskestykke.
  • Sæt bagepladen et lunt sted og lad rundstykkerne hæve i 30 minutter igen.
  • Bag rundstykkerne ved 200 grader i 10-12 minutter, eller indtil de begynder at blive gyldne.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 rundstykke | Kalorier: 235 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 6 g | Fedt: 8 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - MøllehjulOpskrift på hjemmelavede Rundstykker - Møllehjul

 

Skrevet af: Louise DamKategori: Boller, Brød, Morgenmad & Brunch, Tilbehør til aftensmaden

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften