
Scones med chokolade er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der istedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.
Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke? Få opskriften på scones med chokolade herunder.
📖 Opskrift
Scones med chokolade
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 50 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
- 1,5 dl mælk
- 150 g mørk chokolade
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
- Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
- Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
- Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
- Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
- Pensl dine scones med sammenpisket æg.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.
Emma
Kan man undlade at bruge yougurt?
Louise Dam
Jeg har ikke prøvet at bage dem uden desværre.
Stella
Du skriver syrnet mælkeprodukter, kan man så bruge creme fraiche?
Louise Dam
Ja, det kan du :-)
Cecilia
Bare god!!
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre du kunne bruge opskriften - mange tak for tilbagemeldingen! :-)
Perle
de var rigtig nemme at bage, og også super lækre. hvis jeg ikke har æg, er der så en anden mulighed?
Louise Dam
Dejligt du havde succes med opskriften :-) Jeg har desværre ikke prøvet at bage dem med andet end æg.
Signe
Det er virkelig fremragende gode scones, der kommer af denne opskrift! Og forresten kan man sagtens fryse dem efter bagning og spise, når lysten skulle komme over en:) Hvis man bare varmer dem lidt i ovnen, er de så gode som, hvis de havde været nybagte!
Louise Dam
Mange tak for din tilbagemelding. Det er så dejligt du kan bruge opskriften :-)
Kristina Cecevic
Så lækre scones 👌🏼 Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Et stort hit hos børnene 😃
Louise Dam
Hej Kirsten
Hvor er det bare dejligt at høre! De er bestemt også et hit når de bliver bagt herhjemme :-)
Hilsen Louise
Jule Lena Christiansen
Wow en succesfuld oplevelse har normalt aldrig brudt mig meget om scones men min kæreste elsker dem så brugte denne opskrift og wow et hit!
Den går i den private kogebog.
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre!
Nina Bukholt
Ved i om jeg kan lave dejen hertil aften og bage dem imorgen tidlig.. Min søn har fødselsdag og skal dele ud i børnehaven imorgen.. Men vil jo gerne have at de er friske og lækre.. 😯 ☺️
Louise Dam
Hej Nina
Jeg har først læst din kommentar i dag. Jeg har ikke selv prøvet at lave dejen dagen før, så jeg er desværre ikke sikker på om det kan lade sig gøre. Gjorde du det og hvordan blev de?
Anna
Jeg lavede dejen aften før, satte dem i køleskabet natten over, og bagte dem om morgen.
De blev super lækre :)
Louise Dam
Hvor dejligt at høre det sagtens kunne lade sig gøre!
Vanessa
Hej Louise:)
Hvis jeg ikke har yoghurt eller syrnet mælkeprodukt, kan jeg bruge Whipped Cream 38%?
Tak.
Louise Dam
Ja, det tror jeg godt du kan :-)
Simone
Kan de fryses?
Louise Dam
Det tror jeg ikke de bliver så gode af.
Klaus
Du skrev den25. juni 2015 at de kunne fryses og nu skriver du det modsatte - hvad mener du? Kan de fryses eller ikke? Jeg vil bare være på den sikre side inden jeg fryser dem.
Louise Dam
Hej Klaus, jeg har ikke prøvet at fryse dem. Så helt ærligt ved jeg det ikke. Umiddelbart vil jeg tro de bliver tørre af at blive frosset fordi de bliver bagt med bagepulver.
Jimmy færch
har været bager i mange år , vi frøs Stones ned rå og bagte dem efter optøning .
Louise Dam
Mange tak for det gode råd! Det vil jeg bestemt prøve en dag.
Charlotte
De kan sagtens fryses, så længe man ikke bager dem for længe. Og når man så skal bruge dem kan man bare give dem lidt tid i ovnen.
Line
Hej. Jeg prøvede for noget tid siden at lave dem med Cheasy skyr vanilje, og så undlade at tilsætte vaniljesukker - det var en succes! Men nu vil jeg prøve noget andet, så jeg tænkte om man kan bruge kærnemælk istedet for youghurt? Eller bliver dejen for tynd så? :)
Louise Dam
Det tror jeg godt du kan. Det kan være du skal bruge lidt mindre.
Teodora
Hej! Jeg glæder mig vildt meget til at prøve din opskrift :) men har lige et enkelt spørgsmål - kan man bruge græsk yoghurt eller skal det være naturel? Og er det i orden at bruge margarine i stedet?
Louise Dam
Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)
Anette Markvardsen
Hej Louise
Jeg vil bare sige tak for de gode opskrifter...især bananmuffins😊har 2 i familien der ikke kan lide banan men i din opskrift blir de skjult vældig godt😁
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Pernille
Hvor er jeg glad for, at det var din opskrift der poppede op på Google da jeg søgte, de var super nemme at lave, og smagte SÅ dejligt. Tak 😃
Louise Dam
Dejligt at høre Pernille :-)
Malene
De var bare rigtig gode. Og utroligt lette at lave. Synes dog det var nok med 100 g chokolade. ;) Men det er nok en smagssag.
Min mand kunne ikke sove en nat, og så røg der lige 5 stk med et stort glas mælk. Han kunne også godt lide dem. ;-D
Louise Dam
Haha, hvor lyder det bare skønt :-) Dejligt du kunne bruge opskriften.
Lone
Denne opskrift er nem at gå til, men jeg synes der skal mere sukker i. feks 125 gr