Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Lækre scones med chokolade

Udgivet: 28. okt 2012 · Opdateret: 29. aug 2024

Chokoladescones

Scones med chokolade er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der i stedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.

Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke? Få opskriften på scones med chokolade herunder.

piskeris Grullo

Nemme scones med chokolade

4.28 fra 79 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 3 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g smør, blødt
  • 1 æg
  • 1,5 dl yoghurt , eller andet syrnet mælkeprodukt
  • 1,5 dl mælk
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 1 æg, til pensling

Sådan gør du
 

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
  • Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
  • Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
  • Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
  • Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
  • Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
  • Pensl dine scones med sammenpisket æg.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 scone | Kalorier: 207 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 4 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Mel og smør
Hakket chokolade
Dej til scones
Scones med chokolade
Chokoladescones
Chokoladescones - Scones med chokolade
Chokoladescones
Scones med chokolade
Chokoladescones
Chokoladescones
Chokoladescones - Scones med chokolade
Scones med chokolade
Chokoladescones - scones med chokolade
Chokoladescones

Kommentarer

  1. Emma skriver

    januar 04, 2022 at 2:06 pm

    Kan man undlade at bruge yougurt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 04, 2022 at 3:59 pm

      Jeg har ikke prøvet at bage dem uden desværre.

      Svar
      • Stella skriver

        marts 12, 2022 at 6:22 pm

        Du skriver syrnet mælkeprodukter, kan man så bruge creme fraiche?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          april 06, 2022 at 10:05 am

          Ja, det kan du :-)

          Svar
      • Cecilia skriver

        februar 17, 2023 at 9:01 am

        5 stars
        Bare god!!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 03, 2023 at 12:03 pm

          Hvor er det bare dejligt at høre du kunne bruge opskriften - mange tak for tilbagemeldingen! :-)

          Svar
  2. Perle skriver

    december 04, 2020 at 12:40 pm

    de var rigtig nemme at bage, og også super lækre. hvis jeg ikke har æg, er der så en anden mulighed?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 9:57 pm

      Dejligt du havde succes med opskriften :-) Jeg har desværre ikke prøvet at bage dem med andet end æg.

      Svar
  3. Signe skriver

    juni 22, 2020 at 1:17 pm

    Det er virkelig fremragende gode scones, der kommer af denne opskrift! Og forresten kan man sagtens fryse dem efter bagning og spise, når lysten skulle komme over en:) Hvis man bare varmer dem lidt i ovnen, er de så gode som, hvis de havde været nybagte!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 04, 2020 at 10:28 am

      Mange tak for din tilbagemelding. Det er så dejligt du kan bruge opskriften :-)

      Svar
      • Kristina Cecevic skriver

        januar 16, 2021 at 10:50 am

        Så lækre scones 👌🏼 Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Et stort hit hos børnene 😃

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 10, 2021 at 11:54 pm

          Hej Kirsten
          Hvor er det bare dejligt at høre! De er bestemt også et hit når de bliver bagt herhjemme :-)
          Hilsen Louise

          Svar
  4. Jule Lena Christiansen skriver

    juni 04, 2020 at 1:11 pm

    Wow en succesfuld oplevelse har normalt aldrig brudt mig meget om scones men min kæreste elsker dem så brugte denne opskrift og wow et hit!
    Den går i den private kogebog.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:44 am

      Hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar
  5. Nina Bukholt skriver

    januar 27, 2019 at 7:52 pm

    Ved i om jeg kan lave dejen hertil aften og bage dem imorgen tidlig.. Min søn har fødselsdag og skal dele ud i børnehaven imorgen.. Men vil jo gerne have at de er friske og lækre.. 😯 ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 28, 2019 at 12:32 pm

      Hej Nina
      Jeg har først læst din kommentar i dag. Jeg har ikke selv prøvet at lave dejen dagen før, så jeg er desværre ikke sikker på om det kan lade sig gøre. Gjorde du det og hvordan blev de?

      Svar
      • Anna skriver

        juni 25, 2020 at 11:26 am

        Jeg lavede dejen aften før, satte dem i køleskabet natten over, og bagte dem om morgen.
        De blev super lækre :)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 04, 2020 at 10:27 am

          Hvor dejligt at høre det sagtens kunne lade sig gøre!

          Svar
    • Vanessa skriver

      juni 10, 2020 at 9:20 am

      Hej Louise:)

      Hvis jeg ikke har yoghurt eller syrnet mælkeprodukt, kan jeg bruge Whipped Cream 38%?

      Tak.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 22, 2020 at 11:42 am

        Ja, det tror jeg godt du kan :-)

        Svar
  6. Simone skriver

    marts 16, 2018 at 11:36 am

    Kan de fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 3:07 pm

      Det tror jeg ikke de bliver så gode af.

      Svar
      • Klaus skriver

        august 13, 2018 at 4:14 pm

        Du skrev den25. juni 2015 at de kunne fryses og nu skriver du det modsatte - hvad mener du? Kan de fryses eller ikke? Jeg vil bare være på den sikre side inden jeg fryser dem.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 02, 2018 at 4:09 pm

          Hej Klaus, jeg har ikke prøvet at fryse dem. Så helt ærligt ved jeg det ikke. Umiddelbart vil jeg tro de bliver tørre af at blive frosset fordi de bliver bagt med bagepulver.

          Svar
          • Jimmy færch skriver

            januar 04, 2019 at 12:57 pm

            har været bager i mange år , vi frøs Stones ned rå og bagte dem efter optøning .

          • Louise Dam skriver

            januar 04, 2019 at 6:11 pm

            Mange tak for det gode råd! Det vil jeg bestemt prøve en dag.

    • Charlotte skriver

      august 22, 2020 at 2:03 pm

      De kan sagtens fryses, så længe man ikke bager dem for længe. Og når man så skal bruge dem kan man bare give dem lidt tid i ovnen.

      Svar
  7. Line skriver

    januar 05, 2018 at 6:00 pm

    Hej. Jeg prøvede for noget tid siden at lave dem med Cheasy skyr vanilje, og så undlade at tilsætte vaniljesukker - det var en succes! Men nu vil jeg prøve noget andet, så jeg tænkte om man kan bruge kærnemælk istedet for youghurt? Eller bliver dejen for tynd så? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2018 at 12:23 pm

      Det tror jeg godt du kan. Det kan være du skal bruge lidt mindre.

      Svar
  8. Teodora skriver

    december 06, 2017 at 11:23 am

    Hej! Jeg glæder mig vildt meget til at prøve din opskrift :) men har lige et enkelt spørgsmål - kan man bruge græsk yoghurt eller skal det være naturel? Og er det i orden at bruge margarine i stedet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 06, 2017 at 6:48 pm

      Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

      Svar
  9. Anette Markvardsen skriver

    oktober 14, 2017 at 12:43 pm

    Hej Louise
    Jeg vil bare sige tak for de gode opskrifter...især bananmuffins😊har 2 i familien der ikke kan lide banan men i din opskrift blir de skjult vældig godt😁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 15, 2017 at 1:05 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  10. Pernille skriver

    april 23, 2017 at 7:27 pm

    Hvor er jeg glad for, at det var din opskrift der poppede op på Google da jeg søgte, de var super nemme at lave, og smagte SÅ dejligt. Tak 😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 23, 2017 at 8:56 pm

      Dejligt at høre Pernille :-)

      Svar
  11. Malene skriver

    november 04, 2016 at 4:12 pm

    De var bare rigtig gode. Og utroligt lette at lave. Synes dog det var nok med 100 g chokolade. ;) Men det er nok en smagssag.
    Min mand kunne ikke sove en nat, og så røg der lige 5 stk med et stort glas mælk. Han kunne også godt lide dem. ;-D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 06, 2016 at 12:45 pm

      Haha, hvor lyder det bare skønt :-) Dejligt du kunne bruge opskriften.

      Svar
  12. Lone skriver

    september 07, 2016 at 7:47 pm

    Denne opskrift er nem at gå til, men jeg synes der skal mere sukker i. feks 125 gr

    Svar
  13. Christine Lenstrup skriver

    juli 27, 2016 at 4:11 pm

    Fantastiske scones! De smager himmelsk og er meget velegnede at lave sammen med børn :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 29, 2016 at 2:24 pm

      Dejligt at høre Christine! :-)

      Svar
  14. Emilie Mouridsen skriver

    januar 30, 2016 at 6:05 pm

    Det er nu anden gang jeg bager dem! :) De er vildt gode og så nemme at bikse sammen :D
    En succes hver gang :P

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2016 at 5:15 pm

      Hvor er det bare skønt at høre Emilie :-)

      Svar
  15. Hanna Jaqueline skriver

    juni 23, 2015 at 2:49 pm

    Kan man fryse dem ned? Og i så fald, hvordan bliver de så?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 25, 2015 at 9:05 pm

      Hej Hanna
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.

      Svar
  16. Rikke skriver

    juni 18, 2015 at 2:38 pm

    Hejsa
    Jeg har lige taget den første plade ud af ovnen og allerede taget den første bid. De smager lækkert, men jeg undrer mig dog lidt over, hvorfor de ikke smager af mere end de gør. Kan man tilføje en ingrediens eller en større mængde af noget, så selve dejen kommer til at smage af mere?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2015 at 11:42 am

      Hej Rikke
      Jeg er selv helt vild med smagen. Så det er lidt svært :-) Måske lidt kardemomme?

      Svar
  17. Teresa skriver

    februar 21, 2015 at 11:01 pm

    Hej
    Jeg faldt tilfældigt over din side, da jeg søgte på en opskrift på scones. Det er jeg bare SÅ glad for, at jeg gjorde. Det var virkelig de bedste og nemmeste scones nogensinde. TAK for en fantastisk opskrift. Den skal gemmes! Det er i hvertfald ikke sidste gang, jeg har besøgt din side :)
    Vh
    Teresa

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 23, 2015 at 9:04 pm

      Hej Teresa
      Ih hvor dejligt at du er så glad for opskriften. Jeg er også helt vild med dem! :-)
      Og velkommen til her på siden!

      Svar
  18. Julle skriver

    februar 19, 2015 at 9:03 pm

    Super lækre! Hurtige at lave og nemme

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2015 at 9:04 pm

      Mange tak for rosen :-)

      Svar
  19. Christina skriver

    november 10, 2014 at 9:06 pm

    Hvad for noget yoghurt plejer du at bruge til disse? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 11, 2014 at 9:51 am

      Du kan bruge en naturel yoghurt eller et andet syrnet produkt. F.eks creme fraiche eller fromage fraiche.

      Svar
  20. Kim skriver

    september 15, 2014 at 8:01 pm

    Virkelige flotte boller. De smagte rigtigt godt.

    Svar
  21. Marie skriver

    marts 11, 2014 at 8:56 pm

    Også de bedste scones vi har smagt! Mums. Opskriften er lige givet videre til min søde storesøster som manglede en idé til noget bagværk til hendes arbejde.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 16, 2014 at 12:02 am

      Det er jeg glad for at høre. Jeg må vist hellere snart lave dem igen :-)

      Svar
  22. Camilla skriver

    februar 21, 2014 at 6:28 pm

    Hej Louise
    kan man lade dejen stå til dagen efter? og hvis ja, skal dejen så stå i køleskabet?
    den bliver ikke ødelagt eller noget af det ??
    mvh
    Camilla

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2014 at 8:11 pm

      Hej Camilla.
      Jeg har faktisk ikke prøvet, men du må meget gerne sige til hvis du afprøver det.

      Hilsen Louise

      Svar
  23. David skriver

    oktober 02, 2013 at 8:10 am

    Sorry, men denne opskrift er simpelt hen forkert. Scones må aldrig æltes, så bliver de hårde, som en også har oplevet. Og smørret skal være koldt, og smuldres i; det er med til at sikre den smuldrende krumme i en scone.

    Svar
    • Lily skriver

      december 15, 2015 at 3:35 pm

      Jeg ville mene det samme. Jeg har en opskrift fra min bedstemor, hun har fået den af hendes mor. Min bedstemors familie er fra England og hun siger at det er sådan Rigtige Scones skal være.
      Har prøvet den her opskrift 3 gange ny og de er blevet for hårde og bare ikke rigtige alle gangene så jeg tror jeg går tilbage til min rigtige opskrift :) ^^

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 15, 2015 at 9:18 pm

        Altså nu skriver jeg jo kun at den skal lige skal æltes til dejen er samlet - den skal derfor ikke æltes helt igennem som en bolledej. Jeg har aldrig oplevet at mine scones er blevet hårde.

        Svar
  24. arjeta skriver

    august 23, 2013 at 9:20 am

    ØV ØV, mine blev slet ikke så gode. De blev ikke luftige, men meget hårde og tunge i det :(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 26, 2013 at 11:30 am

      Er ked af du ikke var tilfreds med resultatet, men generelt er scones ikke en meget luftig bolle, da den bliver bagt med bagepulver og ikke gær. Det er ikke en chokoladebolle, men mere en mellemting mellem en bolle og en kage. Hvis du vil have en luftig chokoladebolle kan du prøve disse: https://www.louisesmadblog.dk/fodselsdagsboller/ og tilsætte hakket mørk chokolade.

      Svar
  25. Karina Kristensen skriver

    august 08, 2013 at 7:51 pm

    Hejsa :)
    Kan man bruge alm. sukker istedet for rørsukker? Hvis ja, hvor meget tror du så man skal bruge? :)
    Mvh. Karina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 08, 2013 at 8:00 pm

      Hej Karina
      Det tror jeg sagtens du kan. Brug bare samme mængde. Det ville jeg selv gøre.
      God fornøjelse med bagningen.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Karina Kristensen skriver

        august 09, 2013 at 12:55 am

        Super, det prøver jeg ;) Mange tak :)

        Svar
  26. Nadja skriver

    juli 14, 2013 at 5:52 pm

    Hvad er blødt smør? kan man bruge helt almindelig kærgården? eller flydende margarine?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 15, 2013 at 9:52 am

      Hej Nadja
      Jeg bruger normalt "rigtigt" smør når jeg bager (de firkantede pakker med hårdt smør, og det skal så lige ligge og blive lidt blødt på køkkenbordet inden man bruger det). Men jeg tror ikke der er noget i vejen for at du bruger kærgården eller lignende.
      Hilsen Louise

      Svar
  27. Tina Lauridsen skriver

    juni 02, 2013 at 11:42 am

    UHM .... Det er de bedste scones, vi har fået. Min datter er vild med dem og min mand kan slet ikke holde fingrene fra dem ;-)
    Tina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 04, 2013 at 10:18 am

      Ej det er jeg da bare rigtig glad for at høre! :-)

      Svar
  28. Mariamfarhat100 skriver

    oktober 31, 2012 at 6:44 pm

    ej hvor ser de bare appetitlige ud! Lige til at hapse:)

    mvh
    Mariam

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2012 at 8:47 pm

      De er nemlig lige til at hapse :-)

      Svar
  29. Trine skriver

    oktober 31, 2012 at 11:16 am

    Nøj, de ligner præcis mine favorit-scones fra 7-eleven. Og dine smager garanteret meget meget bedre. Dem må jeg prøve :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2012 at 8:47 pm

      ..Og så er det nok meget billigere end 7-eleven, og man har masser af dem :-)

      Svar
4.28 from 79 votes (78 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.