• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Boller

    Lækre scones med chokolade

    Udgivet: okt 28, 2012 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Chokoladescones

    Scones med chokolade er det jeg vil kalde for en panik-kage. Det er den type kage eller bolle, som du meget hurtigt kan bikse sammen når du kommer i tanke om at gæsterne allerede er på vej. Grunden til at scones er forholdsvis hurtige at bage er, at der ikke skal gær i dejen, ligesom man normalt ville gøre det med f.eks. chokoladeboller. I disse chokoladescones skal der istedet bruges bagepulver, som får dem til at hæve fint op og få en meget lækker konsistens og krumme.

    Scones er helt fantastiske når de er nybagte, men det er ikke en kage man skal gemme alt for længe, da den så risikerer at blive tør. Hvis man alligevel har et par stykker tilbage dagen efter, så bliver de rigtig gode af lige at blive lunet lidt i ovnen inden man sætter tænderne i dem. Disse chokoladescones vil jeg betegne som let sprøde boller med lækre grove chokoladestykker i. Dem kan man da kun blive lidt forelsket i, ikke? Få opskriften på scones med chokolade herunder.

    Chokoladescones - Scones med chokolade

    Scones med chokolade

    4.22 fra 57 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    20 stk.
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 500 g hvedemel
    • 50 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 3 tsk bagepulver
    • 1 tsk salt
    • 125 g blødt smør
    • 1 æg
    • 1,5 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
    • 1,5 dl mælk
    • 150 g mørk chokolade
    • 1 æg til pensling
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
    • Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsæt til sidst et æg.
    • Saml dejen med mælk og yoghurt el. lign.
    • Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
    • Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens.
    • Del dejen i to og rul hver del ud til en tyk pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker.
    • Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade.
    • Pensl dine scones med sammenpisket æg.
    • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 scone | Kalorier: 207 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 4 g | Fedt: 9 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • Mel og smør
    • Hakket chokolade
    • Dej til scones
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones - Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones
    • Chokoladescones - Scones med chokolade
    • Scones med chokolade
    • Chokoladescones - scones med chokolade
    • Chokoladescones
    Følg mig på Instagram

    « Fyldte pastashells med oksekød
    Marrokansk madlavning hos Lalla Nezha »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Emma

      januar 04, 2022 at 2:06 pm

      Kan man undlade at bruge yougurt?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 04, 2022 at 3:59 pm

        Jeg har ikke prøvet at bage dem uden desværre.

        Svar
        • Stella

          marts 12, 2022 at 6:22 pm

          Du skriver syrnet mælkeprodukter, kan man så bruge creme fraiche?

          Svar
          • Louise Dam

            april 06, 2022 at 10:05 am

            Ja, det kan du :-)

            Svar
    2. Perle

      december 04, 2020 at 12:40 pm

      de var rigtig nemme at bage, og også super lækre. hvis jeg ikke har æg, er der så en anden mulighed?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 9:57 pm

        Dejligt du havde succes med opskriften :-) Jeg har desværre ikke prøvet at bage dem med andet end æg.

        Svar
    3. Signe

      juni 22, 2020 at 1:17 pm

      Det er virkelig fremragende gode scones, der kommer af denne opskrift! Og forresten kan man sagtens fryse dem efter bagning og spise, når lysten skulle komme over en:) Hvis man bare varmer dem lidt i ovnen, er de så gode som, hvis de havde været nybagte!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2020 at 10:28 am

        Mange tak for din tilbagemelding. Det er så dejligt du kan bruge opskriften :-)

        Svar
        • Kristina Cecevic

          januar 16, 2021 at 10:50 am

          Så lækre scones 👌🏼 Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Et stort hit hos børnene 😃

          Svar
          • Louise Dam

            februar 10, 2021 at 11:54 pm

            Hej Kirsten
            Hvor er det bare dejligt at høre! De er bestemt også et hit når de bliver bagt herhjemme :-)
            Hilsen Louise

            Svar
    4. Jule Lena Christiansen

      juni 04, 2020 at 1:11 pm

      Wow en succesfuld oplevelse har normalt aldrig brudt mig meget om scones men min kæreste elsker dem så brugte denne opskrift og wow et hit!
      Den går i den private kogebog.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:44 am

        Hvor er det bare dejligt at høre!

        Svar
    5. Nina Bukholt

      januar 27, 2019 at 7:52 pm

      Ved i om jeg kan lave dejen hertil aften og bage dem imorgen tidlig.. Min søn har fødselsdag og skal dele ud i børnehaven imorgen.. Men vil jo gerne have at de er friske og lækre.. 😯 ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        januar 28, 2019 at 12:32 pm

        Hej Nina
        Jeg har først læst din kommentar i dag. Jeg har ikke selv prøvet at lave dejen dagen før, så jeg er desværre ikke sikker på om det kan lade sig gøre. Gjorde du det og hvordan blev de?

        Svar
        • Anna

          juni 25, 2020 at 11:26 am

          Jeg lavede dejen aften før, satte dem i køleskabet natten over, og bagte dem om morgen.
          De blev super lækre :)

          Svar
          • Louise Dam

            juli 04, 2020 at 10:27 am

            Hvor dejligt at høre det sagtens kunne lade sig gøre!

            Svar
      • Vanessa

        juni 10, 2020 at 9:20 am

        Hej Louise:)

        Hvis jeg ikke har yoghurt eller syrnet mælkeprodukt, kan jeg bruge Whipped Cream 38%?

        Tak.

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 22, 2020 at 11:42 am

          Ja, det tror jeg godt du kan :-)

          Svar
    6. Simone

      marts 16, 2018 at 11:36 am

      Kan de fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 3:07 pm

        Det tror jeg ikke de bliver så gode af.

        Svar
        • Klaus

          august 13, 2018 at 4:14 pm

          Du skrev den25. juni 2015 at de kunne fryses og nu skriver du det modsatte - hvad mener du? Kan de fryses eller ikke? Jeg vil bare være på den sikre side inden jeg fryser dem.

          Svar
          • Louise Dam

            september 02, 2018 at 4:09 pm

            Hej Klaus, jeg har ikke prøvet at fryse dem. Så helt ærligt ved jeg det ikke. Umiddelbart vil jeg tro de bliver tørre af at blive frosset fordi de bliver bagt med bagepulver.

            Svar
            • Jimmy færch

              januar 04, 2019 at 12:57 pm

              har været bager i mange år , vi frøs Stones ned rå og bagte dem efter optøning .

            • Louise Dam

              januar 04, 2019 at 6:11 pm

              Mange tak for det gode råd! Det vil jeg bestemt prøve en dag.

      • Charlotte

        august 22, 2020 at 2:03 pm

        De kan sagtens fryses, så længe man ikke bager dem for længe. Og når man så skal bruge dem kan man bare give dem lidt tid i ovnen.

        Svar
    7. Line

      januar 05, 2018 at 6:00 pm

      Hej. Jeg prøvede for noget tid siden at lave dem med Cheasy skyr vanilje, og så undlade at tilsætte vaniljesukker - det var en succes! Men nu vil jeg prøve noget andet, så jeg tænkte om man kan bruge kærnemælk istedet for youghurt? Eller bliver dejen for tynd så? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 12:23 pm

        Det tror jeg godt du kan. Det kan være du skal bruge lidt mindre.

        Svar
    8. Teodora

      december 06, 2017 at 11:23 am

      Hej! Jeg glæder mig vildt meget til at prøve din opskrift :) men har lige et enkelt spørgsmål - kan man bruge græsk yoghurt eller skal det være naturel? Og er det i orden at bruge margarine i stedet?

      Svar
      • Louise Dam

        december 06, 2017 at 6:48 pm

        Ja, det tror jeg sagtens du kan :-)

        Svar
    9. Anette Markvardsen

      oktober 14, 2017 at 12:43 pm

      Hej Louise
      Jeg vil bare sige tak for de gode opskrifter...især bananmuffins😊har 2 i familien der ikke kan lide banan men i din opskrift blir de skjult vældig godt😁

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 1:05 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    10. Pernille

      april 23, 2017 at 7:27 pm

      Hvor er jeg glad for, at det var din opskrift der poppede op på Google da jeg søgte, de var super nemme at lave, og smagte SÅ dejligt. Tak 😃

      Svar
      • Louise Dam

        april 23, 2017 at 8:56 pm

        Dejligt at høre Pernille :-)

        Svar
    11. Malene

      november 04, 2016 at 4:12 pm

      De var bare rigtig gode. Og utroligt lette at lave. Synes dog det var nok med 100 g chokolade. ;) Men det er nok en smagssag.
      Min mand kunne ikke sove en nat, og så røg der lige 5 stk med et stort glas mælk. Han kunne også godt lide dem. ;-D

      Svar
      • Louise Dam

        november 06, 2016 at 12:45 pm

        Haha, hvor lyder det bare skønt :-) Dejligt du kunne bruge opskriften.

        Svar
    12. Lone

      september 07, 2016 at 7:47 pm

      Denne opskrift er nem at gå til, men jeg synes der skal mere sukker i. feks 125 gr

      Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her