For lidt tid siden smagte jeg en lækker smørechokolade fra Jakobsen. Det specielle ved den var at den faktisk kun var lavet af chokolade, honning og agarvesirup og så smagte den bare rigtig godt! Derfor besluttede jeg mig for at lave lidt af en efterligning.
Jeg brugte kun honning og chokolade, og du kan derfor nøjes med kun 2 ingredienser til denne opskrift. Som du nok kan se på billederne brugte jeg faktisk 75 g almindelig honning og 25 g flydende honning. Men den blev lidt for fast i konsistensen, så den skulle lige lunes lidt i mikroovnen for at man kunne smøre den ud. Derfor har jeg i opskriften i stedet for opgivet at man kun skal bruge flydende honning. Hvis den fortsat bliver lidt for hård til at kunne smøres ud, så fungerer et par sekunder i mikroovnen perfekt. Prøv det lækre chokoladesmørepålæg på brød, bananpandekager, bananvafler eller hvad du lige synes det kunne passe til.
Chokoladepålæg med honning
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 100 g flydende honning
Sådan gør du
- Honning og chokolade smeltes sammen over et vandbad.
- Når det er smeltet helt røres det godt sammen.
- Hæld det på et rent skoldet glas.
- Nyd det færdige chokoladepålæg på et stykke lækkert brød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg, Morgenmad & Brunch
carina skriver
hvor længe kan det holde
Louise Dam skriver
Hvis glasset holdes helt rent skulle det kunne holde et par uger. Men hvis der kommer urenheder ned i det vil det nok blive dårligt.
Bent Thomsen skriver
Hejsa
Kan man bruge akaciehonning i stedet for?
Louise Dam skriver
Det er jeg helt sikker på du sagtens kan ;-)
Dina skriver
Det her lyder som den perfekte luksus-start på en kedelig morgen og et liiidt sundere alternativ til min ellers elskede nutella! Det må jeg helt klart prøve! Kan et helt normalt, rengjort syltetøjsglas godt bruges til opbevaring?
Louise Dam skriver
Hej Dina
Ja, du kan sagtens bruge et rengjort syltetøjsglas. Det gør jeg også selv for det meste.