efaa b

Jeg tror de fleste har fået en del frikadeller i deres barndom. Jeg elsker hjemmelavede frikadeller, men af en eller anden grund er det faktisk ikke noget vi får så tit. De her frikadeller er forhåbentlig som du husker dem fra din barndom. Den "hemmelige" ingrediens i frikadeller er løg. Det er løget der giver den gode smag, og der kan altså næsten ikke komme for meget i farsen. Efter min mening skal løgene være helt finthakkede eller blendede i en frikadellefars. Derudover skal man heller ikke undervurdere salt i en frikadelle. Mine frikadeller skal være små og bliver vendt flere gange på panden, så de ikke får en alt for hård skorpe.

ikon piskeris Chestnut

Frikadeller

40 stk.
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød eller kalv/svin
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2-3 løg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rasp/mel
  • 1-1,5 spsk salt
  • Peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Hak løgene fint, eller hak dem på en foodprocessor - evt. med lidt vand i så det bliver helt fint.
  • Rør alle ingredienserne sammen enten på en røremaskine, eller med en grydeske/hænderne
  • Stil farsen på køl i 30-45 minutter.
  • Når farsen har hvilet smeltes lidt fedtstof på panden og frikadellerne formes med en spiseske. Jeg plejer at vende dem meget tit, da jeg ikke kan lide de får "skorpe".

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 91 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Frikadeller
Frikadeller
Frikadeller
Frikadeller

 

Skrevet af: Louise DamÆg, Hakket svinekødKategori: Aftensmad, Buffet, Dansk mad, Frikadeller, Jul, Nem mad, Påskefrokost, Svinekød

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften