• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Frikadeller

    Udgivet: aug 31, 2014 · Opdateret: aug 26, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    efaa b

    Jeg tror de fleste har fået en del frikadeller i deres barndom. Jeg elsker hjemmelavede frikadeller, men af en eller anden grund er det faktisk ikke noget vi får så tit. De her frikadeller er forhåbentlig som du husker dem fra din barndom. Den "hemmelige" ingrediens i frikadeller er løg. Det er løget der giver den gode smag, og der kan altså næsten ikke komme for meget i farsen. Efter min mening skal løgene være helt finthakkede eller blendede i en frikadellefars. Derudover skal man heller ikke undervurdere salt i en frikadelle. Mine frikadeller skal være små og bliver vendt flere gange på panden, så de ikke får en alt for hård skorpe.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Frikadeller

    40 stk.
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg hakket svinekød eller kalv/svin
    • 2 æg
    • 1 dl mælk
    • 2-3 løg
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl rasp/mel
    • 1-1,5 spsk salt
    • Peber efter smag

    Sådan gør du
     

    • Hak løgene fint, eller hak dem på en foodprocessor - evt. med lidt vand i så det bliver helt fint.
    • Rør alle ingredienserne sammen enten på en røremaskine, eller med en grydeske/hænderne
    • Stil farsen på køl i 30-45 minutter.
    • Når farsen har hvilet smeltes lidt fedtstof på panden og frikadellerne formes med en spiseske. Jeg plejer at vende dem meget tit, da jeg ikke kan lide de får "skorpe".

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 91 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 7 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Frikadeller
    Frikadeller
    Frikadeller
    Frikadeller

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Hakket svinekødKategori: Aftensmad, Buffet, Dansk mad, Frikadeller, Jul, Nem mad, Påskefrokost, Svinekød

    Følg mig på Instagram
    « Vaniljecreme
    Guide: Sådan rengør du din blender på under 1 minut »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lennart (Len) HOLBROK

      oktober 11, 2016 at 10:01 am

      Hi Louise,
      Jeg er en dansker som har boet i Australien for 53+ år, og haft MEGET besvær med a lave rigtige Frikadeller. Jeg har nu brugt din opskrift, og du har ret, det er løgene der gør forskellen. Jeg har førhen hakket løgene så fint som jeg kunne, men dennegang brugte jeg rivejernet og der blev masser af saft og meget få stykker løg. Succes, men jeg brugte for meget varme, så hårde skorper. Noget helt andet som jeg husker fra min Mor, hun altid kørte farsen igennem kødmaskinen to gange for at få farsen meget fin, dette gjorde at frikadellerne blev bedre sammenhængene. I din opskrif du bruge målet, en spiseske. Her i Australien en spiseske er hvad vi i Danmark kalde en dessert ske, hvorimod Australske Suppeskeer er rubde, men haver samme indhold. Jeg mæ anskaffe en Dansk spise ske, især for at forme frikadellerne. Tusind tak for alle de andre herlige opskrifter, især Kanelstængerne, brune kager , rundstykker , kransekage og Klejner. Jeg ser frem til en rigtig Dansk jul, selom her bliver temperaturen 40 til 44 grader, men rigtig godt Dansk mad vil gøre det nemmere.
      KH
      Len

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2016 at 9:43 pm

        Sikke en dejlig besked at få - jeg er så glad for at jeg kunne hjælpe både med frikadeller, kanelstang, brunkager og meget andet:-)

        Svar
    2. Jenny

      september 07, 2014 at 5:02 pm

      Ud over løg er champignon min hemmelige ingridiens. 1 del svampe til 4 del kød

      Svar
      • Louise Dam

        september 07, 2014 at 9:41 pm

        Det må jeg prøve en dag :-)

        Svar
    3. Line

      august 31, 2014 at 9:51 pm

      Hvor ser de flotte ud.!
      Og ja!! Der skal simpelthen løg i frikadeller... Jeg plejer at rive dem - så får man smagen, og der er aldrig nogen, der finder et stykke løg og dermed brokker sig! ;-)

      //Line

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2014 at 11:06 am

        Nemlig, løgene skal helst rives eller blendes så der ingen løgstykker er at finde :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her