Spinatvafler med varmrøget laks

Spinatvafler med varmrøget laks

Disse lækre spinatvafler med varmrøget laks, hytteost, avokado og syltede rødløg serverede jeg til frokost den anden dag. Ikke nok med, at man bliver helt glad af at se på dem pga. alle de skønne farver, så smager de også helt fantastisk og er nemme at lave.

Selve spinatvaflerne er super nemme at lave, da det blot skal blendes sammen og bagefter bages i dit vaffeljern. Jeg bruger mit Tefal Snack Collection og sat pladerne til belgisk vaffel i. Det er et jern, hvor man kan købe forskellige plader til og dermed bruge det til mange forskellige ting. Jeg har haft det siden 2014 mener jeg, og jeg er stadig helt vildt glad for det og bruger det rigtig meget til både søde vafler, madvafler, panini og toast! Hvis du kunne tænke dig et magen til kan det købes lige her. (reklamelink)

Jeg har valgt at toppe de lækre spinatvafler med varmrøget laks, hytteost, avokado og syltede rødløg. Men hvis man hellere vil prøve med noget andet, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du har vafler til overs, så kan de gemmes på køl og f.eks. bruges som toast dagen efter.

ikon piskeris Chestnut

Spinatvafler med varmrøget laks

6 vafler
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 25 min

Ingredienser

Spinatvafler

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 1 dl mælk bare den mælk du normalt bruger
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Topping/fyld

  • feldsalat kan undlades, eller der kan bruges anden salat
  • 300 g varmrøget laks
  • 1-2 avokado cirka ¼ pr. vaffel
  • 6 spsk hytteost én spsk til hver vaffel
  • syltede rødløg

Sådan gør du
 

Spinatvafler

  • Skyl spinaten og slyng den gerne i en salatslynge ellers rystes det meste af vandet bare ud med hænderne.
  • Læg spinaten i en foodprocessor eller en blender.
  • Tilsæt æg og mælk og blend til en ensartet konsistens.
  • Tilsæt havregryn, hvedemel, bagepulver og salt og blend igen til det er en helt ensartet dej.
  • Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger mit Tefal Snack Collection og pladerne til belgisk vaffel. (reklamelink)
  • Hæld dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflen bage til den er færdigbagt. Tag den ud af vaffeljernet og læg på en rist. Fortsæt med resten af dejen. I mit vaffeljern passer det med dej til 3 'dobbeltvafler' - altså 6 belgiske vafler når de skæres over på midten.

Topping/fyld

  • Skyl salaten og slyng den i en salatslynge eller tør det på lidt køkkenrulle.
  • Del den varmrøgede laks i mindre stykker.
  • Skær avokado i skiver.
  • Til servering lægger du lidt salat på en vaffel, 1 spsk hytteost, cirka 50 g varmrøget laks, et par skiver avokado og på toppen kommer der syltede rødløg.

Dine egne noter

Noter

Du kan sagtens gemme spinatvaflerne i en bøtte i køleskabet, hvis du ikke skal bruge dem allesammen med det samme.
Prøv også spinatvaflerne med en anden topping - f.eks. er hummus rigtig lækkert ovenpå som et lille mellemmåltid.
Spinatvaflerne er også gode at lave toast ud af. Se f.eks. denne opskrift, hvor jeg blot at brugt broccolivafler.
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 vaffel med fyld | Kalorier: 311 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 20 g | Fedt: 11 g
Bedøm denne opskrift:
3.9 fra 9 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har også tidligere lavet broccolivafler, som også er så skønne og kan bruges på samme måde som disse spinatvafler. Så kan man jo variere lidt hvilken grøntsag man ønsker at bruge. Det næste jeg skal have kigget på tror jeg skal være gulerodsvafler eller rødbedevafler - det må virkelig også blive nogle flotte farver! Jeg har tidligere også bagt nogle lækre chiavafler, som også er en rigtig god madvaffel ligesom disse spinatvafler med varmrøget laks.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften