Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frokost

Spinatvafler med varmrøget laks

Udgivet: 22. apr 2020 · Opdateret: 10. nov 2020

Spinatvafler med varmrøget laks

Disse lækre spinatvafler med varmrøget laks, hytteost, avokado og syltede rødløg serverede jeg til frokost den anden dag. Ikke nok med, at man bliver helt glad af at se på dem pga. alle de skønne farver, så smager de også helt fantastisk og er nemme at lave.

Selve spinatvaflerne er super nemme at lave, da det blot skal blendes sammen og bagefter bages i dit vaffeljern. Jeg bruger mit Tefal Snack Collection og sat pladerne til belgisk vaffel i. Det er et jern, hvor man kan købe forskellige plader til og dermed bruge det til mange forskellige ting. Jeg har haft det siden 2014 mener jeg, og jeg er stadig helt vildt glad for det og bruger det rigtig meget til både søde vafler, madvafler, panini og toast! Hvis du kunne tænke dig et magen til kan det købes (reklamelink)lige her. (reklamelink)

Jeg har valgt at toppe de lækre spinatvafler med varmrøget laks, hytteost, avokado og syltede rødløg. Men hvis man hellere vil prøve med noget andet, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du har vafler til overs, så kan de gemmes på køl og f.eks. bruges som toast dagen efter.

piskeris Grullo

Spinatvafler med varmrøget laks

4.10 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 vafler
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern - f.eks. Tefal Snack Collection med plader til belgisk vaffel (reklamelink)
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Spinatvafler

  • 200 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 1 dl mælk, bare den mælk du normalt bruger
  • 1 dl (reklamelink)havregryn
  • 1 dl (reklamelink)hvedemel
  • ½ tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1 tsk salt

Topping/fyld

  • feldsalat, kan undlades, eller der kan bruges anden salat
  • 300 g varmrøget laks
  • 1-2 avokado, cirka ¼ pr. vaffel
  • 6 spsk hytteost, én spsk til hver vaffel
  • syltede rødløg

Sådan gør du
 

Spinatvafler

  • Skyl spinaten og slyng den gerne i en salatslynge ellers rystes det meste af vandet bare ud med hænderne.
  • Læg spinaten i en foodprocessor eller en blender.
  • Tilsæt æg og mælk og blend til en ensartet konsistens.
  • Tilsæt havregryn, hvedemel, bagepulver og salt og blend igen til det er en helt ensartet dej.
  • Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger mit (reklamelink)Tefal Snack Collection og pladerne til belgisk vaffel. (reklamelink)
  • Hæld dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflen bage til den er færdigbagt. Tag den ud af vaffeljernet og læg på en rist. Fortsæt med resten af dejen. I mit vaffeljern passer det med dej til 3 'dobbeltvafler' - altså 6 belgiske vafler når de skæres over på midten.

Topping/fyld

  • Skyl salaten og slyng den i en salatslynge eller tør det på lidt køkkenrulle.
  • Del den varmrøgede laks i mindre stykker.
  • Skær avokado i skiver.
  • Til servering lægger du lidt salat på en vaffel, 1 spsk hytteost, cirka 50 g varmrøget laks, et par skiver avokado og på toppen kommer der syltede rødløg.

Noter

Du kan sagtens gemme spinatvaflerne i en bøtte i køleskabet, hvis du ikke skal bruge dem allesammen med det samme.
Prøv også spinatvaflerne med en anden topping - f.eks. er hummus rigtig lækkert ovenpå som et lille mellemmåltid.
Spinatvaflerne er også gode at lave toast ud af. Se f.eks. denne opskrift, hvor jeg blot at brugt broccolivafler.
 

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 vaffel med fyld | Kalorier: 311 kcal | Kulhydrater: 30 g | Protein: 20 g | Fedt: 11 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har også tidligere lavet broccolivafler, som også er så skønne og kan bruges på samme måde som disse spinatvafler. Så kan man jo variere lidt hvilken grøntsag man ønsker at bruge. Det næste jeg skal have kigget på tror jeg skal være gulerodsvafler eller rødbedevafler - det må virkelig også blive nogle flotte farver! Jeg har tidligere også bagt nogle lækre chiavafler, som også er en rigtig god madvaffel ligesom disse spinatvafler med varmrøget laks.

Spinat
Spinat
Spinat
Spinat
Spinatvafler
Spinatvafler med varmrøget laks
Spinatvafler med varmrøget laks
Spinatvafler med varmrøget laks
Spinatvafler med varmrøget laks
Spinatvafler med varmrøget laks
Spinatvafler med varmrøget laks

Kommentarer

  1. Linda Rendemann skriver

    januar 15, 2023 at 7:25 am

    5 stars
    Hej Louise
    Jeg er helt ny med et Tefal Snackjern. Har derfor et helt lavpraktisk spørgsmål - lukker du vaffeljernet helt sammen fra start, eller lader du det bage et stykke tid først?
    Og gælder det generelt, når du bruger dit vaffeljern?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:06 am

      Hej Linda
      Jeg lukker det helt sammen med det samme :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Lisbet Grønkjær skriver

    januar 17, 2022 at 7:48 am

    Jeg har ikke vaffeljern. Kunne man bage dem som små pandekager?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2022 at 5:15 pm

      Ja, de kan sagtens bages som pandekager i stedet for :-)

      Svar
  3. Cejanah skriver

    maj 11, 2020 at 10:16 am

    Elsker virkelig generelt vafler, og med varmrøget laks?! jeg er kæmpe faaan :D

    Cejanah // Karrysmovseren

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 11, 2020 at 1:48 pm

      Det er altså også bare mega lækkert!

      Svar
4.10 from 11 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.