• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert

    Hjemmelavet koldskål

    Udgivet: jul 28, 2020 · Opdateret: aug 23, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Koldskål

    Koldskål er virkelig noget der hører sig til om sommeren. Det er så nemt at lave sin en hjemmelavet portion, og det smager meget bedre end de købte varianter. Man har samtidig fordelen af at kunne tilsmage den præcis som man bedst kan lide den. F.eks. synes jeg ofte at de købte versioner både er for tynde og for søde. Men det bestemmer man jo så heldigvis helt selv når den er hjemmelavet.

    Herunder kommer opskriften på den version, der bliver lavet herhjemme for det meste. Denne kærnemælkskoldskål er helt simpel med få ingredienser. Den bliver lavet med æg, tykmælk. kærnemælk, rørsukker, vanilje og citron. Den smager så skønt! Jeg bruger lige dele kærnemælk og tykmælk i min koldskål, da jeg godt kan lide en forholdsvis tyk kærnemælk. Hvis du ønsker den lidt tyndere i konsistensen kan du med fordel bruge mindre tykmælk.

    Servering af din hjemmelavede koldskål

    Jeg serverer altid min koldskål med friske jordbær og sprøde kammerjunkere, jordbærrene gør det bare ekstra sommmerligt og lækkert. Men man kan også servere sin koldskål med andre bær - f.eks. blåbær. Og man kan istedet for kammerjunkere servere den med granola.

    Jeg har også en opskrift på koldskål med skyr, og en opskrift på rabarberkoldskål.

    IMG

    Hjemmelavet koldskål

    4.22 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    2 liter
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 15 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Håndmixer

    Ingredienser

    • 4 æggeblommer
    • 1 liter tykmælk
    • 1 liter kærnemælk
    • 4 spsk rørsukker kan udskiftes af alm. sukker
    • 1 vaniljestang Udskift evt. 2 spsk sukker med 2 spsk vaniljesukker
    • 1 spsk citronsaft
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Se min guide til det her. Gem de tomme vaniljestænger og læg dem i skålen med koldskål imens den er i køleskabet.
    • Bland vaniljekornene med lidt sukker.
    • I en stor skål piskes med en håndmixer æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til det bliver lyst og luftigt.
    • Imens du fortsat pisker hældes tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften.
    • Servér i skåle med friske jordbær og kammerjunkere.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Hvis der er koldskål tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i skålen. Så giver de lidt ekstra smag til koldskålen.
    Æg i din koldskål er med til en give den en mere cremet konsistens og smag. Hvis du en dag ikke lige har nogle æg, så kan de godt udelades.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter
    | Kalorier: 771 kcal | Kulhydrater: 74 g | Protein: 38 g | Fedt: 36 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Psst... Tip til en god købt koldskål🤫

    Hvis du en dag virkelig ikke orker selv at bikse din koldskål sammen, så synes jeg at Løgismose har lavet en helt udmærket variant. Den er både økologisk og med vanilje og æg. Så den har både en fin smag og en god konsistens.

    • Koldskål
    • kærnemælkskoldskål
    • hjemmelavet Koldskål
    • kærnemælkskoldskål
    Følg mig på Instagram
    « Jordbær med fløde
    Karamelliserede løg - perfekte til burger »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Johnny

      august 13, 2020 at 5:23 pm

      Fantastisk opskrift, vores børn elskede den, og kunne slet ikke få hold i det igen 😊 Kom lidt ekstra vanille og citronsaft i, men det er jo smag og behag.

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:05 pm

        Dejligt at høre at børnene var vilde med den :-)

        Svar
    2. Anita

      juli 02, 2015 at 6:04 pm

      Har egentlig altid sværget til koldskål uden tykmælk, hørte så i dag at det skulle mætte mere og tænkte at det måske kunne overbevise kæresten om at det er gyldig aftensmad.

      Søgte lidt og faldt for din opskrift fordi den mindede om min egen, har lige lavet den og den er godt nok lækker! Brugte dog kun 3spsk sukker + vanilie og ville smage til med den sidste men det var ikke nødvendigt hos os

      Svar
      • Louise Dam

        juli 03, 2015 at 7:33 pm

        Dejligt at høre. Jeg lavede selv lige en portion den anden dag. Det er bare så godt! :-)

        Svar
    3. Sofie

      juni 12, 2015 at 4:38 pm

      det smager rigtig godt med lidt kardemomme i - det giver ligesom en varm smag, man ikke helt kan definere, men er ikke desto mindre utroligt lækkert :)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 12, 2015 at 9:21 pm

        Det lyder lækkert, det må jeg prøve en dag :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her