
Koldskål er virkelig noget der hører sig til om sommeren. Det er så nemt at lave sin en hjemmelavet portion, og det smager meget bedre end de købte varianter. Man har samtidig fordelen af at kunne tilsmage den præcis som man bedst kan lide den. F.eks. synes jeg ofte at de købte versioner både er for tynde og for søde. Men det bestemmer man jo så heldigvis helt selv når den er hjemmelavet.
Herunder kommer opskriften på den version, der bliver lavet herhjemme for det meste. Denne kærnemælkskoldskål er helt simpel med få ingredienser. Den bliver lavet med æg, tykmælk. kærnemælk, rørsukker, vanilje og citron. Den smager så skønt! Jeg bruger lige dele kærnemælk og tykmælk i min koldskål, da jeg godt kan lide en forholdsvis tyk kærnemælk. Hvis du ønsker den lidt tyndere i konsistensen kan du med fordel bruge mindre tykmælk.
Servering af din hjemmelavede koldskål
Jeg serverer altid min koldskål med friske jordbær og sprøde kammerjunkere, jordbærrene gør det bare ekstra sommmerligt og lækkert. Men man kan også servere sin koldskål med andre bær - f.eks. blåbær. Og man kan istedet for kammerjunkere servere den med granola.
Jeg har også en opskrift på koldskål med skyr, og en opskrift på rabarberkoldskål.
Hjemmelavet koldskål
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanUdstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 1 liter tykmælk
- 1 liter kærnemælk
- 4 spsk rørsukker kan udskiftes af alm. sukker
- 1 vaniljestang Udskift evt. 2 spsk sukker med 2 spsk vaniljesukker
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud. Se min guide til det her. Gem de tomme vaniljestænger og læg dem i skålen med koldskål imens den er i køleskabet.
- Bland vaniljekornene med lidt sukker.
- I en stor skål piskes med en håndmixer æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til det bliver lyst og luftigt.
- Imens du fortsat pisker hældes tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften.
- Servér i skåle med friske jordbær og kammerjunkere.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Psst... Tip til en god købt koldskål🤫
Hvis du en dag virkelig ikke orker selv at bikse din koldskål sammen, så synes jeg at Løgismose har lavet en helt udmærket variant. Den er både økologisk og med vanilje og æg. Så den har både en fin smag og en god konsistens.
Johnny
Fantastisk opskrift, vores børn elskede den, og kunne slet ikke få hold i det igen 😊 Kom lidt ekstra vanille og citronsaft i, men det er jo smag og behag.
Louise Dam
Dejligt at høre at børnene var vilde med den :-)
Anita
Har egentlig altid sværget til koldskål uden tykmælk, hørte så i dag at det skulle mætte mere og tænkte at det måske kunne overbevise kæresten om at det er gyldig aftensmad.
Søgte lidt og faldt for din opskrift fordi den mindede om min egen, har lige lavet den og den er godt nok lækker! Brugte dog kun 3spsk sukker + vanilie og ville smage til med den sidste men det var ikke nødvendigt hos os
Louise Dam
Dejligt at høre. Jeg lavede selv lige en portion den anden dag. Det er bare så godt! :-)
Sofie
det smager rigtig godt med lidt kardemomme i - det giver ligesom en varm smag, man ikke helt kan definere, men er ikke desto mindre utroligt lækkert :)
Louise Dam
Det lyder lækkert, det må jeg prøve en dag :-)