
Noget der altid hører sommeren til herhjemme er koldskål. Enten hjemmelavet eller købt. Men den hjemmelavede er nu engang bedst, og så er det altså virkelig nemt lige at bikse sammen.
Vi spiser normalt kærnemælkskoldskål med friske jordbær og hvis det skal være ekstra godt kommer der også lige lidt kammerjunker på toppen. Denne koldskål er lavet med kærnemælk og med skyr, for at højne proteinindholdet en smule og dermed gøre den lidt sundere. Der er ikke særlig meget sukker i forhold til de koldskål man kan købe færdiglavet. De er proppet med en masse sukker.
Kærnemælkskoldskål med skyr
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 2 æggeblommer, evt. pastueriserede
- 3 spsk (reklamelink)rørsukker, eller almindeligt sukker, eller sødemidddel
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 300 g skyr
- 1 liter kærnemælk
- 3 tsk citronsaft
Tilbehør
- Friske jordbær, skyllet, nippet og i mindre stykker
- Kammerjunker
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt.
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Se min guide til det her.
- Pisk vaniljekornene i æggemassen.
- Pisk skyren i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt med æggemassen.
- Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften.
- Server i skåle med jordbær og kammerjunker. Hvis der bliver noget tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i koldskålen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 583 kcal | Kulhydrater: 72 g | Protein: 25 g | Fedt: 22 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Tina skriver
Hej hej
Hvor meget kcal er der i denne koldskål pr 100g? ☺
Mvh T
Louise Dam skriver
Hej Tina
Det ved jeg desværre ikke, da jeg ikke tæller kalorier.
Maja F skriver
Hej, har du en energifordeling på koldskålen, pr 100 g? :) ser super lækker ud!
Louise Dam skriver
Hej Maja, nej det har jeg desværre ikke lige.